Poradna duly
Jana Čurdová
Noggie,
mám stejný názor na věci z Polska. byli jsme tam asi třikrát a nikdy jsem nelitovala toho nákupu. Věci pěkné a nikdy se nic nepokazilo.
Ale manžílek to tam nesnáší:-))
Mě kvůli hormonům nikdy nikdy neřekl, že bych měla být na lačno. Ani minule, když mi v poradně brali krev, taky jsem byla po snídani a bylo to OK. Takže opět, jiný kraj, jiný mrav. Šaryku a Mostule - holky buďte v klidu, že na žijete v nevědomosti. Já už jsem taky odložila chytré knížky a minule, když mi Dr. řekl, že je vše OK, tak jsem se ani na nic neptala a rychle spěchala pryč. Když se ptám, tak pak nad vším strašně přemýšlím a kombinuji, až s vykombinuji nějakou katastrofu. Tak jsem řekla stop, stejně to nemůžu ovlivnit.
Matulienko - já žádné těhu břicho taky nemám, buď v klidu. Když jsem viděla Helli na fotce, tak mi spadla čelist. Já si to zdůvodňuji tím, že je mě i tak kus baby, tak to asi půjde vidět později, než u holek štíhlých. Nosím normální oblečení a do kalhot se ještě hravě vlezu.
Polin, jé, tak nejsem sama bez pupíku:-)) Hned je mi líp. díky
Tak jsem si na Helli vzpomněla, tak ať jí to dobře dopadne.
Já věcem z Polska věřím a vím, že spoustu zboží je z Polska. Dokonce mají i dobré boty (Baďura, Lesta). Jen ten můj se nedá přesvědčit. No, já zapracuji na kámošce a snad to zkusím tam dojet. Ale já bych to viděla až tak v dubnu, v květnu, dříve stejně nic moc nechci kupovat.
Loučím se, frčím na nákup, oběd a po obědě si jedu užívat na kosmetiku. ![]()
Matulienko: neboj, já se sice už moc do kalhot nevlezu, resp. mě škrtí když sedím, ale břicho nic moc, i když nejsem žádná Barbie, takže to asi taky bude chvilku trvat než odliším pupík od špeků ![]()
Já myslím že Polsko je OK, kočár bych tam nekoupila kvůli reklamaci, ale oblečky budou super
A Helli je dneska na té „redukci“? tak to na ní budu myslet…
Danielko,
když mě nic neškrtí, z kalhot vypadávám, venku nedělám nic jinýho, než je popotahuju nahoru.
Ale snad to bude zítra dobrý, ale mám prostě divný pocit
Matulienko: určitě bude
jedné kamarádce dokonce začalo bříško trošku růst a pak najednou zmizelo…a za týden zase vylezlo…
neboj se a nestrachuj, počkej jaký budeš mít za pár týdnů bubínek ![]()
Danielko,
tak teď jsi mne potěšila. Holt budu mít pupík později
Ahoj spolutěhulky ![]()
Uf, to tedy byla fuška prokousat se tím vším, co tu od čtvrtka, kdy jsem tu byla naposledy, přibylo!
O víkendu se mi podařilo udat potomka na hlídání /1 den babička, druhý den tatínek/ a vyrazila jsem se známými na chalupu do Krušných hor, bylo tam pohádkově, krásně jsem si užila běžky, posezení v pizzerii a další příjemnosti. Ale proč to píšu - v sobotu ráno jsme zajeli na skok do Německa /je to tam odtud cca 15min autem/, hned za hranicema tam je skvělý obchod s botama a teď tam přibyl discont s oblečením - málem jsem tam zešílela, neb měli nádherné věci na mimina, starší děti a dospělé /včetně oblečení použitelných jako těhu, kojící podprdy apod/ za skvělé ceny. Problém byl v tom, že jsem s sebou neměla peníze
Tak jsem si koupila alespoň sportovní podprsenku bez kostic za našich 150,–Kč a Ondrovi úžasné džíny taky za 150,–Kč a jen doufám, že se tam ještě stihnu do léta podívat, protože oblečení po Ondrovi od narození až do 1 roku jsem rozdala a vypadá to, že se mi nic moc nevrátí zpět ![]()
Co se týče nákupů v Polsku, tak jsem tam před 3 lety, když jsem čekala Ondru, nakupovala spoustu věcí od kočárku přes postýlku, vaničku, přebalovací podložku, povlečení, peřinky atd a rozhodně se to cenově vyplatilo, protože u nás jsem objevila ty samé věci, dovoz z Polska, za několikanásobně vyšší ceny a kvalitativně to taky šlo. Takže holky rozhodně neváhejte a ten „zájezd“ do Polska si každopádně uspořádejte, ale chce to pak při cestě zpět nafukovací auto ![]()
Ještě něco z mé zkušenosti k šátkům na nošení dětí - než se mi narodil Ondra, strašně se mi líbily hlavně šátky a představovala jsem si, jak budu jako správná indiánská maminka nosit prcka - zakoupila jsem baby vak, vypůjčila na zkoušku šátek /jsem dost nešikovná, tak jsem se bála, že nezvládnu úvazy/, dostala klokanku a Ondra pak odmítal být v čemkoli z výše jmenovaného, preferoval kočárek a vak jsem užila snad jen jednou, když byl nemocný. Takže pokud máte možnost vypůjčit si na zkoušku, určitě toho využijte, nikdy nevíte co bude miminku vyhovovat a jsou to pak zbytečně vyhozené peníze, které se dají užít jinde ![]()
Tak a končím, koukám že jsem tu napsala román,
zatím se mějte
Bazalka
Dani, takže když u nás v rodině se nic jako Down. syndrom neobjevilo, tak ty testy podstupova nemusím? Když mě se dr. ani neptala na nějaký choroby v rodině nebo něco takovýho
Sice si říkám, že ona přece musí vědět co dělá a že nebudu chodit starostem vstříc, ale špatných doktorů už tu bylo ![]()
Dani , oni mi brali krev úplně na všechno (toxoplasmosu, Rh faktor, syfilis, HIV atd.), ale jedna ampulka z toho byla i na nějaké ty první genetické testy. Celkově se genetické krevní testy prý dělají dva - teď a potom ten klasický triple test někdy v 14.-16. týdnu.
Mostule: budou ti dělat v 16. týdnu tzv. tripple testy, to je z krve a vylučují se tím některé vývojové vady (rozštěpy, Downův syndrom a jánevímcoještě) - ty dělají každému, a pokud vyjdou horší hodnoty (ty ale vycházejí docela často), nabídnou ti amniocentézu - odběr plodové vody, ale nemusíš jí podstoupit, jehlou odeberou trochu plodové vody a z té je rozbor poměrně přesný
Evikku: aha, tak to my brali taky…
ale genetického tam myslím nic nebylo ![]()
Holky můžu se zeptat, kolik z vás jde na ten test, který by měl vyloučit vývojové vady? zdá se mi, že tam jdete skoro všechny. A je to povinné? Jsem totiž nějak mimo z toho, kolik vyšetření už máte za sebou a já nic.
Mostule , já myslím, že pokud nejsi v nějaké rizikové skupině, tak ty testy asi prodělávat nemusíš. Ale na nějakou rodinnou historii se tě snad musela doktorka ptát, když ti vyplňovala těhotenskou průkazku, ne?
Já na to musím automaticky, protože jsem nad 35 let věku.