Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojík Lajko,
no vidíš, já při prvním vůbec neměla potíže a teď mne bolí břicho hodně.
Vydržím opravdu hodně, ale kolikrát se mi udělá tak zle, že si hned musím sednout na zem. ![]()
No kočenky,
jdu chystat koupel, svačiny, večeři atd.
Zítra pa pa, jdu na kontrolu, ozvu se asi až odpoledne
matulienko,
ber to zas tak, že ty máš od prvního porodu přece jenom docela dlouho, já 2 roky a ke všemu mám to břicho fakt dost povolený ![]()
Je to teda jenom moje teorie, ale měla jsem pocit, že mě to břicho bolí spíš po stranách než někde uvnitř, kde bych spíš předpokládala bolesti způsobený rostoucí dělohou.
No, třeba píšu úplně z cesty ![]()
Ahoj nastávající maminky - srpňačky
,
již delší dobu k vám nesměle nahlížím, a chtěla bych vám popřát hodně donošených zdravých mimísků
Já čekám taky srpňátko, doufám, že je teda donosím, je to moje druhé těhu…první bohužel nedopadlo…termín mám podle utz na 5.8. 2006.
Zaujal mě článek Lajky o amniocentéze, taky jsem tímto vyšetřením prošla a opravdu se to dá vydržet. Je to srozumitelně popsané a zbytečně nastávající těhulky nepřivádí k ohromnému strachu, díky za tento článek! ![]()
Budu ráda, když k vám budu moci občas nakouknout
.
Mějte se sluníčkově …zdraví vás Dolfinka z bývalé diskuse Otěhotnění po pot…nyní z deníčku Těšitelek
Dolfinko, díky za pochvalu článku
Jenom pro jistotu upřesňuju, že já jsem ho nepsala, aby nedošlo k omylu. Ale autorka je lékařka, sice se věnuje chirurgii (když není na MD), ale to myslím článku na jeho váze nic neubírá, už vůbec ne na srozumitelnosti.
A držím palce, ať v srpnu máš už u sebe to nejbáječnější miminko!
Dolfinko, vítáme tě ,mezi srpňátky. Moc ti držím pěstičky, aby jsi měla krásné a zdravé miminečko.
Dobré ránko ![]()
tak jsem si přečetla pravidelný mail od rodiny.cz a píšou, že jsem v 1.trimestru, takže ten 2. asi začíná až 13.týdnem…
Děvčátka,
taky tápu v počátcích trimestrů
,
tak jsem lozila po netu a vylozila jsem toto:
Těhotenství trvá přibližně 40 týdnů a počítá se od prvního dne poslední menstruace, ačkoliv k početí došlo pravděpodobně zhruba o 2 týdny později. Dělí se na tři části, tzv. trimestry: první trimestr probíhá od 1.-13.týdne, druhý od 14.-26.týdne, třetí od 27.týdne do porodu.
a týden po týdnu je popsán na těchto webovkách
http://www.bambinishop.cz/vyvplod.php
Krásný den ![]()
Holky moc díky za rady. Voda dnes už teče, takže je to o.k. Jinak mám zase nějaké zvracecí období.
Tak to snad brzo přejde.
Se musím docela smát, jak moc se informace o vyvíjejícím se miminku rozcházejí.. Podle rodiny má mít mimi okolo 10cm a 100g a podle bambinishopu 7,5cm a 30g…
Lajko - díky za článek. Mě plodovka čeká, takže jsem ráda za každou pozitivní informaci.
Mostule - já mám mimi vždy menší, než píšou v knížkách a na netu. Ptala jsem se Dr. a on mi řekl, že velikosti odpovídá, že se tím nemám znepokojovat. Tak jsem knížky založila a už nic nestuduji. Prostě budeme mít prcka, hlavně, když roste.
Matulienko - doufám, že kontrola dopadne(popř. už dopadla) OK.
EvikP,
jé, my máme skoro stejný metřík
včera jsem si ho vyrobila ![]()
Mostule,
no já věřím spíš těm menším rozměrům mimíska
ale už bych ho moc chtěla vidět na utz. Asi si začnu stříhat metr, jinak to těch 14 dní nevydržím ![]()
Dneska je mi zase nějak podivně, jestli je to z toho mrazu… jsem slabá jak moucha a žaludek se mnou zase moc nemluví.
Ještěže je dnes v práci teplo ![]()
Matulienko,
to jo, hned nám napiš, jak dopadla kontrola. Věřím, že je všechno v naprostém pořádku ![]()
Ahoj holčiny,
tak jsem včera v noci udělala manželovi 1.těhotenský výstup způsobený hormonama(aspoň se na to vymlouvám). Celý den mi bylo mizerně, nemohla jsem do sebe dostat pořádně nic k jídlu a byla jsem i naštvaná z práce. Šla jsem brzo spát(manžel ještě nebyl doma), ale asi v 10.30 jsem se probudila nevolností a slyším,že manžel už je doma, tak na něj volám, jestli by mi neuvařil čaj. Ještě se mě přišel zeptat s čím ho chci, tak říkám s medem a moc to nepřežeň. Jenže můj miláček mi chtěl přilepšit a dal mi tam i citron a já nesnáším čaj s citronem(bydlíme spolu 4 roky v jednom bytě, tak už měl čas si toho všimnout). Tak mě to tak naštvalo, že jsem se už 3 měsíce pořádně nenajedla a když ho požádám o čaj s medem, že ho nechci s citronem. A začala jsem brečet. Tak na mě vykuleně koukal, že jestli jako bulím jen kvůli tomu čaji s citronem a že jsem se 3 měsíce nenajedla??? Když jsem mu řekla, že jo, tak nechápavě kroutil hlavou a šel mi uvařit nový čaj, jen s medem.
V životě bych neřekla, že bude brečet kvůli čaji. ![]()