Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
926
24.1.06 14:45

Tuším, že úplně nepochopitelně končí první trimestr 14. týdnem.

Ten odběr plodové vody sám o sobě prý skoro vůbec nebolí, ale může se tam teoreticky zavléct dovnitř infekce a to může způsobit smrt mimča.
Je tam riziko snad 1:100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
24.1.06 14:49

Janino: tak držím palce, aby bylo vše OK a brzo jsi mohla chodit mezi nás :lol:

Mostule: v +- 16.tt se dělá triple test a amniocentéza ve 20. tt… u amnic. je riziko potratu, uvádí se 0,5-1% odběrů
a 2 .trimestr začíná 13. týdnem :lol:

Anajko: je to fakt… ale zase, dřív nebo později víš na čem jsi, takhle se stresovat až do porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
24.1.06 14:51

Evikku: aha, tak to jsem nikde neslyšela s tím 14. týdnem :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
24.1.06 15:00

Dani , právě … mě to samotnou překvapilo, když jsem někde četla, že „v druhém trimestru, tj. po 14. týdnu“ … přišlo mi to divné, a proto jsem si to zapamatovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
24.1.06 15:04

tak to si ten odběr snad nebudu muset nechat udělat :?
Tak já teď nevím, jestli začínám 2.trimestr zítra nebo až za týden :lol: - ne že by to něco změnilo, snad jen lepší pocit :wink:
Janina: doufám, že všechno bude o.k. a brzo se k nám přidáš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
24.1.06 15:18

Tak teď jsem si zase najela na nějaké jiné stránky a tam píšou, že druhý trimestr je 13.-28, týden … tak nevím nevím 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
24.1.06 15:27

Tak já si budu myslet, že začínám 2.trimestr zítra :lol:
Teď mi volal taťka, že můžeme jet domů dřív - to asi revanž za ten včerejšek, takže já se pro dnešek loučím.
Mějte se krásně a zítra ahooj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.06 15:37

taky srpen:-))

ahojky mám termín koncem srpna. Zatím si to nedovedu moc představit. Celou dobu je mi výborně, takže žádné starosti, jenom radosti.

• Citovat
  • Upravit
381
24.1.06 15:54

Mě taky překvapuje, že v Praze dělají ten UTZ téměř u všech. U nás se to dělá jen „rizikovým“. No, já mám genetickou odchylku, která se dá zjistit stejně jedině z plodovky, takže počítám, že se ve čtvrtek na tom domluvíme. I když váhám, protože to riziko je velmi malé a navíc to není až taková vada a ještě k tomu by jí mělo jedině děvče. Takže jestli čekám kluka, tak to nehrozí. Jenže to dříve než z té plodovky nezjistím. Mě Dr. na genetice říkala, že ten odběr můžu podstoupit už v 15tt, ne až ve 20tt.
Jani - moc držím palce, ať to tentokrát vyjde a zařadíš se natrvalo mezi nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
24.1.06 16:01

Mostule: ahóóój!

Ga_Gabi: vítej mezi nás, užívej si že ti je dobře :lol: já ti to trochu závidím :lol: … i když myslím že se blýská na lepší časy, teď jsem začala přemýšlet o špekových knedlíkách se špenátem :lol: :lol:

Polin: já neznám nikoho jiného (kromě holek tady) kdo by na ty testy šel, vlastně jsem donedávna nevěděla že se dělají…a držím palce aby to bylo OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
24.1.06 17:57

Holky, tak já jsem z těch testů celá jalová. Na kontrolu jdu až za 14 dní, doufám, že uvidím mimi vrtící se a zdravé a nechci vůbec myslet na nic ošklivého. Už jsem si to užila na začátku, když mě dr vyděsila mimoděložním těhu. Nakonec se z toho vyklubala krevetka s bijícím srdíčkem v 8 tt :D takže už nechci slyšet o žádných podezřeních :wink:

Jdu si hladit bříško :D

Krásný a klidný večer :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
24.1.06 17:59

EvikP, o žádném právníkovi, bohužel, nevím, ale mrkni do zákoníku práce, tam by to mělo být vypsáno. Podle mě jsou to nevyhovující prac. podmínky… bez vody je to docela prekérka. Jeden náš průvodce studuje práva, zkusím se zeptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
24.1.06 18:01

Tak mě po genetických testech taky hnali na plodovku, prý je tam riziko postižení. Ale na gen. ultrazvuku byla naštěstí doktorka, se kterou jsem dělala v dětské ata mi řekla, že do tabulek se nevejde spousta těhulek, stačí maličká odchylka věkem, váhou atd. A tak mi dělali jen sono a podle něj mi řekla,že přísahá, že odběr plodovky by byl naprosto zbytečný a měla pravdu:-)) Však vidíte, jakého mám klučíka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
24.1.06 18:09

Eviku ,
určitě by měli dodat náhradní tekutiny a to je určitě podle zákoníku práce. Právníka tedy žádného neznám, ale mrkni na netu na zákoník práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
24.1.06 18:17

Ahojte,

byla jsem týden bez netu a koukám, že už vás asi zpětně nepročtu. Ale co jsem zvládla posledních pár stránek, tak chci uklidnit ty, co jdou na amnio (odběr plodovky) - přečtěte si tento článek:
 http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…

K těm bolestemi břicha - je to opravdu normální, roztahuje se jednak děloha a taky se jí v tom břiše musí uvolnit místo, takže bolí i povolující úpony apod. V prvním těhu mi to přišlo taky nějak nepřiměřeně hodně, zvllášť když bříško ještě viditelně nerostlo, ale všechno bylo opravdu v pořádku, žádný komplikace jsem neměla. Teď to tak moc necítím, jen občas - spíš při kýchnutí apod., ale vysvětluju si to tím, že po předchozím těhotenství, už to roztahování není pro organismus tak náročný, protože má břicho od porodu „pěkně“ uvolněný :lol: (jo, jsem lenošná cvičit :oops: ).

Tak snad jsem vás trochu uklidnila :wink:

Lajka (11tt+3)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí