Poradna duly
Jana Čurdová
Čečetko no já jsem si vždycky přečetla ten postup - hlavně to s tím předkrájením - a vzdala to.
Ale zas se musím pochlubit, že peču straaaašně dobré medové trubičky - to těsto je s medem a ještě horké čtverečky - max. 5 na plech - je ruluju na vařečku - konečky prstů spálené, ale stojí to za to. Pak se to plní krémem a oba konce máčí do čokolády. Jenže je to děsná babračka a když jsem to zkoušela namotat na kovové trubičky tak se to těsto rozteče a je to ohavné. Já je mám moc ráda, zato Kulich je miluje, dělám je ze dvou dávek, ale ta potvora je žere po hrstech
takže moc dlouho nevydrží
Anajko Těsto je listové (koupené, kdo by se s ním piplal, žejo?).
Krém: 0,3 l mléka, 1 pudinkový prášek, 1 vanilkový cukr, 0,25 l smetany ke šlehání, 1 ztužovač, 1 lžíce moučkového cukru. Z mléka, pudinku a cukru se uvaří hustý pudink, který vychladíme. Smetanu se ztužovačem vyšleháme a smícháme s vychladlým pudinkem. Nebo můžeš udělat klasický máslový krém.
Poleva: 150 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžíce horké vody, citronová šťáva. Anebo citronová poleva z prášku. Nejraději mám Vitanu, neteče, dobře se nanáší a tuhne.
No a postup už jsem napsala o kousek výš.
CECETKA sousedkoooooo píšu ti SZ románového rozsahu !!! Málem jsem kvůli tomu připálila guláge !! ![]()
LENTILELELELELELENKO miláčku, chybím ti???
![]()
Holkýýýýý fandím vám a myslím vás kudy se šourám !!
![]()
Anajko přesně tak - o nic nepřicházíš- zas třeba právě proto, že nemáš žádné poslíčky, to bude cobydup a nebudeš furt čekat jako my, že UŽ a být nakrklá, že teda JEŠTĚ NE
Čečetko moji oba Tomášové jsou už asi 3 hodiny někde v Tramtárii a radši jim ani nevolám jak se mají, bo by se mě hned oba ptali jestli UŽ rodím ![]()
woodoo ..trubičky zní skwěle, písni mi receptík, moje dva mlsouny nová mňamka jedině potěší
![]()
silvic píše:
CECETKA sousedkoooooo píšu ti SZ románového rozsahu !!! Málem jsem kvůli tomu připálila guláge !!![]()
LENTILELELELELELENKO miláčku, chybím ti???
Holkýýýýý fandím vám a myslím vás kudy se šourám !!![]()
![]()
""http://www.phpbbsmiles.net/g/top/30.gif:http://www.phpbbsmiles.net/g/top/30.gif
Silvic Lentile možná zase změkčuje, aby měl Tádík už na světě toho ušatého kamaráda ![]()
Woodoo já chci taky recept. Sice z medu jsem nikdy nic nedělala, ale prubla bych to.Trubičky miluju ty ze šlehačkového těsta. Ony vydrží dlouho měkké a netvrdnou tak rychle jako ty z listového.
WOODOO ty se tu nechlámej…co jen já se tě chtěla zeptat..
…jooo už vím- už rodíš ???
cheche
chacha ![]()
To je děs, Tádík od Silvic už má 3 měsíce. Ten čas nějak rychle letí ![]()
silvic píše:
WOODOO ty se tu nechlámej…co jen já se tě chtěla zeptat..![]()
…jooo už vím- už rodíš ???
cheche
chacha
Po bitvě je každý generál, že jo? ![]()
Ježiši (a to nejsem věřící
) Ráďa zase protestuje, že sedím
Já si snad lehnu a klávesnici si položím na něho … o jsem zvědavá, jestli bude taky prostestovat ![]()
matulienka píše:
woodoo ..trubičky zní skwěle, písni mi receptík, moje dva mlsouny nová mňamka jedině potěší![]()
Tak si piš:
Medové trubičky
Těsto:
340 g haldké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 vejce, 80g medu, 1/2 lžičky jedlé sody
Krém:
3 dl mléka, 1 vanilkový prášek, 250 g másla, 120 g moučkového cukru, 1 žloutek
Musí se trochu uležet - aby to těsto změklo tím krémem, ale mám dobrou zkušenost s nádobím Tupperware - jednak mám ten jejich vál i s válečkem, kde jsou předkreslené linky a podle nich se skvěle dělají ty čtverečky a jednak, když je upeču a uzavřu do jakékoliv jejich nádoby tak už za 2 dny jsou krásně vláčné - dřív jsem je pekla tak 7 dní dopředu