Srpen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
357
5.8.06 17:33

Čečetko no já jsem si vždycky přečetla ten postup - hlavně to s tím předkrájením - a vzdala to.
Ale zas se musím pochlubit, že peču straaaašně dobré medové trubičky - to těsto je s medem a ještě horké čtverečky - max. 5 na plech - je ruluju na vařečku - konečky prstů spálené, ale stojí to za to. Pak se to plní krémem a oba konce máčí do čokolády. Jenže je to děsná babračka a když jsem to zkoušela namotat na kovové trubičky tak se to těsto rozteče a je to ohavné. Já je mám moc ráda, zato Kulich je miluje, dělám je ze dvou dávek, ale ta potvora je žere po hrstech :twisted: takže moc dlouho nevydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
5.8.06 17:38

Anajko Těsto je listové (koupené, kdo by se s ním piplal, žejo?).
Krém: 0,3 l mléka, 1 pudinkový prášek, 1 vanilkový cukr, 0,25 l smetany ke šlehání, 1 ztužovač, 1 lžíce moučkového cukru. Z mléka, pudinku a cukru se uvaří hustý pudink, který vychladíme. Smetanu se ztužovačem vyšleháme a smícháme s vychladlým pudinkem. Nebo můžeš udělat klasický máslový krém.
Poleva: 150 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžíce horké vody, citronová šťáva. Anebo citronová poleva z prášku. Nejraději mám Vitanu, neteče, dobře se nanáší a tuhne.
No a postup už jsem napsala o kousek výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
5.8.06 17:40

CECETKA sousedkoooooo píšu ti SZ románového rozsahu !!! Málem jsem kvůli tomu připálila guláge !! :lol:

LENTILELELELELELENKO miláčku, chybím ti??? :lol: :lol:

Holkýýýýý fandím vám a myslím vás kudy se šourám !! :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
5.8.06 17:41

Anajko přesně tak - o nic nepřicházíš- zas třeba právě proto, že nemáš žádné poslíčky, to bude cobydup a nebudeš furt čekat jako my, že UŽ a být nakrklá, že teda JEŠTĚ NE

Čečetko moji oba Tomášové jsou už asi 3 hodiny někde v Tramtárii a radši jim ani nevolám jak se mají, bo by se mě hned oba ptali jestli UŽ rodím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
5.8.06 17:44

woodoo ..trubičky zní skwěle, písni mi receptík, moje dva mlsouny nová mňamka jedině potěší :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
5.8.06 17:46
silvic píše:
CECETKA sousedkoooooo píšu ti SZ románového rozsahu !!! Málem jsem kvůli tomu připálila guláge !! :lol:

LENTILELELELELELENKO miláčku, chybím ti??? :lol: :lol:

Holkýýýýý fandím vám a myslím vás kudy se šourám !! :wink: :wink:

""http://www.phpbbsmiles.net/g/top/30.gif:http://www.phpbbsmiles.net/g/top/30.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
5.8.06 17:48

Silvic Lentile možná zase změkčuje, aby měl Tádík už na světě toho ušatého kamaráda :lol:

Woodoo já chci taky recept. Sice z medu jsem nikdy nic nedělala, ale prubla bych to.Trubičky miluju ty ze šlehačkového těsta. Ony vydrží dlouho měkké a netvrdnou tak rychle jako ty z listového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
5.8.06 17:48

WOODOO ty se tu nechlámej…co jen já se tě chtěla zeptat.. :roll: :roll: …jooo už vím- už rodíš ??? :lol: cheche :lol: chacha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
5.8.06 17:49

To je děs, Tádík od Silvic už má 3 měsíce. Ten čas nějak rychle letí 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
5.8.06 17:50
silvic píše:
WOODOO ty se tu nechlámej…co jen já se tě chtěla zeptat.. :roll: :roll: …jooo už vím- už rodíš ??? :lol: cheche :lol: chacha :lol:

Po bitvě je každý generál, že jo? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
5.8.06 17:52

Ježiši (a to nejsem věřící :roll: ) Ráďa zase protestuje, že sedím :evil: Já si snad lehnu a klávesnici si položím na něho … o jsem zvědavá, jestli bude taky prostestovat 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
5.8.06 17:53

A už to tady zase vypadá jako můj monolog 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
5.8.06 17:54

Tak já si teda odběhnu pro něco do ledničky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
5.8.06 17:55

Co bych si tak ještě hezkého pro sebe napsala? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
5.8.06 17:58
matulienka píše:
woodoo ..trubičky zní skwěle, písni mi receptík, moje dva mlsouny nová mňamka jedině potěší :lol: :lol:

Tak si piš:
Medové trubičky

Těsto:
340 g haldké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 vejce, 80g medu, 1/2 lžičky jedlé sody

• ze všech uvedených surovin zpracované těsto vyválím ena tenkou placku a nakrájíme na malé čtverečky. Pečeme na vymaštěném plechu - pečící papír je lepší! - po 4-5 čtverečkách a ihned teplé natočíme na vařečku. Necháme vychladnout, plníme krémem a máčíme v čokoládě.

Krém:
3 dl mléka, 1 vanilkový prášek, 250 g másla, 120 g moučkového cukru, 1 žloutek

• mléko s pudinkovým práškem svaříme a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutkem a po lžičkách vmícháme do hladkého pudinku. (Já to dělám v robotu a ten pudink naopak přidávám až úplně nakonec DO toho másla s cukrem a žloutkem)

Musí se trochu uležet - aby to těsto změklo tím krémem, ale mám dobrou zkušenost s nádobím Tupperware - jednak mám ten jejich vál i s válečkem, kde jsou předkreslené linky a podle nich se skvěle dělají ty čtverečky a jednak, když je upeču a uzavřu do jakékoliv jejich nádoby tak už za 2 dny jsou krásně vláčné - dřív jsem je pekla tak 7 dní dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí