Srpen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
611
7.8.06 13:02

janey, matulienka : nnee, žádný SZ.. Taky ráda nakouknu do receptů.
Co se týče těch brambor s kuřetem, taky to občas vařím a je to vááážně moooc dobrý. Ddělám to jen s vepřovým . kotletama a jen s pepřem a solí. No a nakonec ta smetana. Jo a ještě hodně cibule mezi vrstvy. To se pak můžeme po… jak je to dobrý. 8)

Jo, už jsem zjistila, kdo mi to psal. To byla kolegyně z práce. Má nějaké nové číslo. :-) Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
7.8.06 13:16

Matulienka díky moc, budu se těšit na nové receptíky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 14:00

Tak jen co jsem odeslala dva receptíky, error a já můžu začít znovu, ale co bych pro vás neudělala :lol:

Rychlé langoše

80 dkg. hl. mouky, 1 a 1/2 bal. kvasnic,1/2 l vlažného mléka,1 vejce,1 zakysaná smetana, 1 káv. lžička soli
vypracované těsto potřít olejem a dát do igelit. sáčku a na 12 hod. uložit do lednice. Pak dělat klasicky na pánvi, jo a těsto může v lednici zůstat i 20 dní:-)

Slaný cuketový koláč se slaninou

jedna větší cuketa na jemno nastrouhat, pak přidat osmaženou slaninu/ na kostky nakrájenou, může být i buřtík, zbytek masa od včera atd./20 dkg strouhaného sýra, 3 žloutky, 2 větší cibule na drobno nakrájené, 4 stroužky čeneku prolisovat,1 hrnek pol. mouky s práškem do pečiva a ze zbylých bílků sníh. Pečeme do zlatova, příloha..brambory, zel. salát.

Bramborové placičky mojí babičky

asi 1 kg ve slupce uvařených brambor, 1 vejce, kvasnice 1 bal., sůl, hrubá mouka / té tolik, aby těsto bylo hodně husté,kvašením zřídne., sůl.
necháme vykynout, pokud je řídké, přidáme mouku. Pak děláme bochánky asi 1,5 cm silné, pečeme na suchém plechu do zlatova, pak potíráme tukem, nápň..od marmelády až po masovou směs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
7.8.06 14:04

Veliká gratulace MoniceB k Danielkovi!!! 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
7.8.06 14:05

Teda holky, jsem se nechala inspirovat a už se mi v troubě pečou brambory s kuřecím se smetanou :-D Ty langoše vypadají taky moooc dobře :-) V jakým stavu kupujete kvasnice? jako droždí? Možná je to hloupý dotaz, ale jsem téměř levoruká kuchařka, takže se v tom moc nevyznám a většinou dělám jen to, co už umím, max. něco na přání… :oops:
 Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
7.8.06 14:07

Ahoj holčinky,

tak jsem zkoukla recepty a určitě se do některého pustím… rychlé… to je moje, hlavně teď :wink:
Jinak poslíčci mě pronásledují jako černá ruka, už jsem z toho na nervy. Zítra jdeme do porodnice na kontrolu, tak jsem zvědavá.

Jinak tu dnes nebudu neustále, mám synka vedle sebe, tak si užíváme posledních pár dní „ve dvou“ :lol: , až tu bude Vojtíšek, tak tolik volných chvilek nebude.

Nikino, jj, písnu do deníčku, ale díky :wink:

Jinak mi psala Saryk75 , všechny vás zdraví. Bere neustále ty léky na tlak, ale malá prospívá, tak snad ji co nejdřív pustí domů z porodnice. Samozřejmě jsem ji od vás pozdravovala a gratuluje všem maminkám srpňačkám, které už porodily!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
7.8.06 14:09

Taky bych málem zapomněla popřát: Veeeliká gratulace s přáním hodně zdravého a hodňoučkého miminka.

Já si vůbec neumím představit, že za pár dní tu budu nosit v náručí svoje dítě :roll: Nějak mi to prostě nedochází. I když už bych chtěla porodit, prostě je to nepředstavitelný. Všichni kolem si myslí, že to bude dřív, jelikož moje břicho je vážně velký a já se sotva už valím (i když mně to tak hrozný nepřijde).. Taky jsem malá, tak se musí to mimčo vejít na menší prostor 8)
 Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 14:10

a další:-)

čína se zelím

naložíme maso, jakékoliv, na nudličky nakrájené, sůl,opět koření dle chutí, trošku sojovky, necháme uležet, dáme smažit, jakmile jsou zatažené, přidáme na stejně velké nudličky nakrájené zelené syrové zelí a rychle orestujeme aby bylo maso měkké. zahustit můžeme škrobem. je to děsně rychlé ajiné, než klasická čína.

Myslivecké nudle
uvařit široké těstoviny,
do těch přimícháme sušené houby..předem namočené do vlažné vody, na jemno nakrájený pórek, cibuli a lisovaný česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou klobásku..nejlíp nějakou ostřejší, dáme na plech a zalijeme vajíčkem s mlékem či smetanou, můžeme dát i nastrouhaný sýr.
Zapečeme do zlatova.

A jedna moje zamilovaná dobrůtka

kuřecí křídla i s paličkou/nakrájená na díly/ naložíme do sojové omáčky, přidíme trošku worschestrovky, nalisovaný čenek, necháme uležet.
namočíme do vlažné vody jidášovo ucho, to pak nakrájíme na drobné kousky. Na pánvi osmahneme / jen zesklovatět/na osminky nakrájenou cubuli, pak přidáme ty kuř. paličky, necháme osmahnout, pak přidáme jidášovo ucho, trošku vody a minutečku provaříme se škrobem na zahuštění. Příloha..rýže, jakákoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 14:13

No a pokud budete chtít další, písněte:-))

Jsem málem u toho psaní spálila bábovečku, ale byla zachráněna v pravé minutě a je OK :lol:

Monaliso24 …taky jsme si včera užívala Petříčka, to byl aslast. Dne sjsem mu volala a už tolik nesmutní, přeci jen jsme byli půl den spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
7.8.06 14:16

Matulienko dík, to jsou super receptíky, už je mám napsaný ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 14:21

jane y..ještě aby chutnaly:-))

Jo a holky, aktuální receptík pro mimíšky…

přesnídávka domácí:-)

2,5 kg jablek/ samo oloupaných a trošku na menší kousky nakrájených/ +3/4 litru vody a 20 dkg. cukru, povaříme 10 min., pak přidáme ve 1/4 l vody rozmíchaná vanilk. puding, vaříme asi 1/4 hod., pak rozmixuju.
zavařuju 15 min. na 80 stupňů.
Můžeme přidat místo části jablíček jakékoliv jiné ovoce.
Je to bez konzervace a nikdy se mi ještě žádná nezkazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
7.8.06 14:29

Matulienko jsem si jistá, že budou…minimálně mně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 14:34

janey …a tak to jsem ráda:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
7.8.06 15:49

Ahoj holky srpňandy.

Tak koukám, že kde nic tu nic, moc se tu nerodí 8O
Gratuluju MoniceB a držím palce Mischiine, jsem zvedava, jak bude její holčička veliká, když ji taky pořád strašili.

Chci vás jenom pozdravit, malá mi krásně spinká a je hodňoučká, sice má jednou za noc svoji brečící hodinku, ale to se dá zvládnout. Dneska jsme byli poprvé u doktorky, tak pěkně přibírá a je v pořádku. Musím to zaťukat, snad se nic nezmění a bude pořád taková jako teď.

Jinak taky mi přišlo, že je nastydlá, jak dýchala (funěla) a první den jsem ji hrozně oblíkala, teď už jsem se tak nějak malinko uklidnila a snad to bude dobrý. Akorát je jí všechno oblečení veliký, tak toho moc teď na sebe nemá, ještěže neblinká, tak nemusím pořád převlíkat.

No mějte se krásně, já si jdu chvíli dáchnout, než bude další kojení.

A važte si bříšek, jsou to poslední klidné dny.

papa S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 16:02

saary ..je super, že je malá taková šikulka a nezlobí maminku.
Bříšek si samo vážíme, ale sama víš, jak moc chceme mimíšky taky muchlat a konečně si třeba stoupnout bez dvouhodinového rozhoupávání se:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí