Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
713
7.8.06 16:09

Jéje, to je zase stránek a těch receptíků :! :! :! , ještě na to mít lidi :oops: !

My jsme po doktorovi, výplaty odeslány, faktury zaplaceny, kolegyně má taháky napsané… Snad vcelku vše.
Nicméně dle dr. mám „diagnózu“ stejnou jako měla NellaB - na porod to rozhodně nevypadá :roll: !
Takže ve středu monitor, když nic, v sobotu zas a když zas nic v pondělí hospitalizace :?
Tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 16:16

Tamiku …no, třeba to u tebe bude jako u nellinky:-)) Diagnoza nic a najednou tu byla malá Neluška :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
7.8.06 16:41

matulienka to by bylo v pohodě :lol: , ale s mým štěstím to nehrozí! Už začínám vidět černé scénáře!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
7.8.06 16:44

Kuře zapečené s bramborama dělám také, nahoru ještě dávám nastrouhaný sýr Eidam + Niva. Je to mňamka!

Z rychlovek také dělám Špagety se sýrovou omáčkou .
Uvaříme špagety v osolené vodě a scedíme.
Osmahneme drobně nakrájenou cibulku, přidáme 3 - 4 sýry apetito a necháme na mírném ohni za občasného zamíchání rozpustit, přidáme k tomu nadrobno nakrájený česnek a hodně bazalky - lepší je čerstvá ale může být i sušená. Pokud je omáčka hustá, lze ji rozředit mlékem či smetanou, ochutit dle chuti polévkovým kořením, solí. Občas do omáčky přidávám nadrobno nakrájenou šunku či na kousky orestovaná kuřecí prsíčka.
Omáčku nalijeme na špagety a je hotovo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
7.8.06 16:46

Tamik, také vidím černé scénáře. Máme čas do středy, aby se mimísek vylodil sám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 16:54

Verulinko.. receptík zní skwěle, hned zítra ho asi zkusím:-)

Budu moc držet pěstičky, aby se mimi umoudřilo a vylezlo samo, že mu to vzkazuje teta ze Slatiny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
7.8.06 17:13

Ahoj holky,
hrozně dlouho sem tu nebyla (cca 4měsíce), protože jsme rekontruovali barák a já jsem u rodičů. Takže si mě tu asi už ani nikdo nepamatuje, to je ale jedno. Jen sem se zastavila, abych se podívala, jak si vedete. Zajímalo by mě ale co se stalo s našim seznamem srpen2006.wz.cz - nefunguje a já se chtěla podívat, který z vás už to maj za sebou. Nevíte co se s tim seznamem stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
7.8.06 17:15

Verulinka receptík fakt zní super, to taky zkusím! Jen nevím kdy… :lol: , budu si muset udělat velký hlad (což teď není problém) a velkou chuť - to je jak s hladem!!!

matulienka nebo ostatní kuchařky pekařky, prosím o radu!!! Jsem slíbila jablečný koláč. Ale chtěla bych, jestli neznáte někdo nějaký fakt rychlý, takový ten s drobenkou (noooo, se musím přiznat, že už taky nevím, z čeho všeho se patlá…). Jinak udělám zas domácí receptovou všehochuť a nebude to k jídlu :roll: !
Zatím jdu loupat a strouhat jablka (jsme včera nakradli sousedům… no nakradli je asi silné slovo, oni stejně na tu zahradu nechodí :lol: a jablíčka nesbírají 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
7.8.06 17:20
nykam píše:
Ahoj holky,
hrozně dlouho sem tu nebyla (cca 4měsíce), protože jsme rekontruovali barák a já jsem u rodičů. Takže si mě tu asi už ani nikdo nepamatuje, to je ale jedno. Jen sem se zastavila, abych se podívala, jak si vedete. Zajímalo by mě ale co se stalo s našim seznamem srpen2006.wz.cz - nefunguje a já se chtěla podívat, který z vás už to maj za sebou. Nevíte co se s tim seznamem stalo?

Nykam, ten už dávno neexistuje:-). Podívej se na www.srpen2006.estranky.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 17:22

Tamiku.. tady je jeden mňamky:-)

Mřížkový koláč ,
56 dkg. po. mouky + 1 prášek do pečiva, 24 dkg. cukru, 10 dkg másla, 2 lžíce mléka,2 vejce, vše smícháme najednou, těsto rozdělíme na dvě poloviny, první napatláme na plech..já to dělám na pečící papír, mírně to rozválím a pak rukou domačkám tak, aby byl plech pokrytý, jde to velice lehce. pak na to nahážu nastrouhaná jablka, posypu cukrem a skořicí, pak udělám ze zbytku těsta válečky, které na to pokladu, aby to udělalo mřížky, je to fakt rychlé a jde to dobře. Pro lenošné typy není problém těsto na plech dát celé, pak to chce velkou vrstvu jablíček.
Nykam ..jasně, že si tě pamatujeme, i přes tu těhu demenci:-))
odkaz na srpen je tady:- http://www.srpen2006.estranky.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
7.8.06 17:41

matulienka díky, ten zkusím!!! Akorát jak píšeš, naplácám tam asi všechno těsto!
Ještě chci poprosit jak je to s tou drobenkou, nebo jak se tomu nadává. To je tuk (máslo), moučk. cukr a hl. mouka, nebo je to nějak jinak? Mě se to nějak vykouřilo. Já s tím nedělala ani nepamatuju, moc to nemusím, ale přítel vyslovil přání, že by si ten koláč s tímhle dal :lol: ! Mlsoun :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 17:44

Tamik… máslo, moučkový cukr a hl. mouka, je potřeba, aby se to drolilo, když to všechno smícháš, nelekni se, je velká spotřeba mouky a cukru, nedávej toho másla moc, přidat můžeš vždycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.8.06 17:51

Tak Mischiňátku se nějak nechce ven, zítra se budou lékaři domlouvat asi na císaři.
No, ve čtvrtek tam jdu na kontrolu, tak třeba zkouknu malou Verunku konečně:-))

tamiku , pak písni, jak koláč chutnal:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
7.8.06 17:54

Holky, jsem úplně grogy :? Jak jsem odsaď odešla, tak jsem vyžehlila, pak dodělala to rizoto, pak jsme zajeli nakoupit do Billy a Hypernovy (už mám i futrálek na dudlíka :D ), no a teď jsem manžovi řekla, ať nachystá chleby na večeři, protože už fakt nemůžu 8O Jo a konečně mám i ten termofor, tak si budu nahřívat kříže, protože BOLÍ BOLÍ :?

Receptíky jsou super.Já občas něco rychlého a dobrého najdu na www.recepty.cz A jsou tam k tomu i komentáře, jak to komu chutnalo nebo jak to kdo obměnil. Mrkněte tam, fakt dobré stránky.

Zítra zkusím udělat hrachovou kaši. Mám na ni děsnou chuť. Ale nikdy jsem ji nedělala, tak snad to zvládnu.

Tamik mám taky dobrý a rychlý recept na drobenkový koláč:
1/2 másla (stačí Hera)
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilínový cukr
Vše smícháme a odebereme 1 hrnek této hmoty (jako drobenka).
Do zbytku přidáme
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
2 vejde
Umícháme těsto, nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a zasypeme odebranou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut naplno (250 st.) a pak asi 20 minut slaběji (200 st.) do růžova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
7.8.06 18:01

Cecetka ten zkusím asi příště :wink: !

Každopádně oběma děkuji, na ty stránky hnedka mrknu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí