Poradna duly
Jana Čurdová
Tak to asi vážně bude nějaký můj známý(á), jelikož po otázce, od koho to je, mi přišla odpověď od bráchy
A prý Ada ještě nic. Taky je to možná omyl, protože žádnou těhotnou Adu neznám ![]()
To jsou mi teda náhody
Tak já radši vymažu to číslo…
Kačkač
cecetko, teď jsem mischiine psala, tak Verulince se na svět vůůůůbec nechce, parádnice prý tam asi zůstane do září:-))
Tak to zatím nevypadá na porod, ale znáte to, může se to změnit:-)
Ode všech jsem ji pozdravila:-)
No a jinak hudba mne natolik naladila, že jsem vysála celý byt, ostříhala kvítka, umyla nádobko a linku:-)) A tak nějak jdu pokračovat:-)) Ještě prach, podlahy a upeču bábovku, jen nějakou obyč, ale ať je tu najěká mlska, jen, aby mi ta energie vydržela
![]()
Jůůů, tak jsem právě vylezla z vany…to bylo žůžo ![]()
No s tím vařením jsem taky na štíru, jenže já to prostě nestíhám, musím řešit štukování, malování, nákup koberce, ještě se starat o nemocnýho manžuchu a ještě vařit…hrůza. Sice se pořád bráním mraženým jídlům, ale asi už do toho půjdu, protože mi dochází nápady na rychlá a nenáročná jídla ![]()
Poraďte mi něco co vařit ![]()
janey.. moje rychlovky, slanej koláč z cukety, lasagne, zapíkané brambory, těstoviny, pizza no, můžu pokračovat, jestli budeš chtít:-)
janey : tak to tě vážně lituju. Člověk by si chtěl užít těch posledních týdnů trochu v klidu a ono to nejde… Taky budem muset malovat, ale naštěstí je taťulda zdravý jako rybička (i když po práci vždycky mrtvý), přesto to zvládnem společně. Ale na tobě to leží všechno a ještě i on. To je k zbláznění. Snad bude ok, až se mimčo narodí.
Taky jsem přemýšlela, co by to mohlo být a napadá mě fakt jen alergie. Stejné období, dlouhotrvající příznaky. Zkusili jste nějaký prášek na tohle?
Kačkač
Matulienko dík, tohle už jsem ale tak nějak vyčerpala…lasagne už jsme měli, pak šunkafleky, Francouzský brambory…ještě tu pizzu mám v zásobě ![]()
Ještě jsem dělala čínské nudle se zeleninou, špagety s bolognes omáčkou, gůláš, různé polévky k večeři…on je teď brouk takovej vybíravej a chce dvě teplý jídla denně…no, někdy to odfláknu a jsou jen toasty a nebo pomazánka…to je hrůza, když jsem byla v práci, to byl klid, jen večeře a to jsem vždy něco sfoukla ![]()
Kacenko no, alergie mu už taky zkoumali, dokonce mu brali nějaké biopsie, kousky kůže nebo co, dělali toho milion, jenže těch alergií je, že až hrůza ![]()
Já jsem si říkala, že by mohli zkusit nějakou tu autovakcínu, protože to vypadá doopravdy, že je to jen jeho nemoc, nikdy to nikdo nechytnul, vždycky jen on…už fakt nevím a doktoři jsou tak laxní, jak nemáš někde známé, tak máš smůlu ![]()
janey ..rychlovka jsou i uhlířské špagety a chlapi je milují, jestli neznáš písnu receptík.
taky mám takovou rychlovku na kuře upečené zároveň s bramborama, taky rychlý a dobrý
Matulienko sem s receptíkama, prosím
Beru všechno a tohle zní moc dobře ![]()
janey uhlířské špagety:
uvaříme balík špaget, 6 vajec na tvrdo.
Na pánvi osmažíme slaninu..obyč, angl, uzený bok..prostě cokoliv, jen na drobné kousky.
Do špaget dáme slaninu, pak na kolečka vajíčka a pořádně zamícháme a je to hotové:-)) to je rychlovka, co? Já tam nědy přidám i osmahnutou zeleninu, kuř., maso, cokoliv, co je po ruce.
Kuře s bramborama
syrové brambory, u nových i se šlupkou nakrájíme na tenší plátky, poklademe první vrstvu na plech, pak dáme kuřecí kousky masa / jde i jiné maso, ale kuře je nejrychlejší/, pak posolíme, dáme koření, na jaké máme chuť, pak zase brambory a tak neustále vrstvíme. Nakonec zaleju rozšlehanou smetanu s vajíčkem a kořením.
Je to brzy hotové a brambory nasají chuť masa a koření a je to mňamka.
Až budeš chtít další receptíky, není problém:-)
janey.. není zač, vaření miluju a ráda se podělím o zaručené receptíky:-)
Matulienka,
nakukuju ze října a okopčila jsem si ty Tvoje recepty,
tak doufám, že neva!! ![]()
Dík Ti! ![]()
Matulienko klidně mi jich naposílej ještě víc, pro mě je to teď novinka, že jsem doma a musím vařit…já teda vždycky vařila, ale jen večeře, protože jsem byla vždycky v práci, ale teď na mateřský a pak na rodičovský budu muset vařit o stošest
Klidně mi to písni do SZ až třeba nebudeš mít co dělat (třeba po ránu, ty toho taky moc nenaspíš, co?
) Budu vděčná za nějaký osvědčený rychlovky ![]()
zu ..jasně, jen kopíruj, nikdy nevíš, kdy se to bude hodit:-))
janey ..no, to máš pravdu, moc toho nenaspím a určo něco sesmolím a pošlu ti, ju?