Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
713
12.8.06 18:05

Cinq vítám tě zpátky!!! To je snad telepatie! Zrovna dneska jsem si říkala, že už bys pomálu mohla být doma :lol: !

Len-til-kah abysme tam nebyly spolu… :( . Bane, já vím, že začátkem týdne to už bude za mnou (snad), ale takový mám teď hnusný pocity…

milhauska to je na hubnutí po porodu super néééé :lol: :?: (nebo jsi z těch nudlí, co to nepotřebujou???)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
12.8.06 18:10

Ahoj děvčata. Využívám chvilku, že malá opět usla a chci vás uklidnit, že i vyvolávaný porod nemusí být takové drama. V pondělí jsem nastoupila do nemocnice, udělali mi zátěžový oxytocinový test a zjistili, že se vůbec nic nechystá. Takže mě nechali na pokoji. V úterý ráno na UTZ mi řekl dr., že malá musí ven, přý mám již špatné průtoky a taky velký úbytek plodové vody. Dr. mi zavedl pilulku na vyvolání a že za dvě hod. bude další. Mimochodem od pondělí, pokaždé když mě vyšetřovali, tak prováděli Hamiltona, no, tak to není zrovna příjemné. Takže za další dvě hoďky další prášek a začala jsem mít slabší kontrakce. Průběžně jsem chodila na ozvy, ale do večera vše přešlo, tak jsem se ještě v klidu vyspala. Ráno, prý dobrý nález, otevřená na jeden prst :cry: . Opět pilulka a v devět další, to už na sále. Po vyšetření dr. jsem začala dost krvácet, tak už si mě tam nechali. Kontrakce téměř žádné. Před 12 hod mě dali krystýr (pohodička, hezky jsem se vyprázdnila, tipla bych to tak na 1lvody) a holení. Ve 12 přesně přišel dr., praskl vodu, za hodinu na to mi na:,–(ili kapačku a začalo to. Kontrakce nebyly vůbec tak strašně, byly asi po 3 minutách. Celou dobu jsem byla ve sprše na baloně a manžel mi sprchoval břicho. Voda fakt dělá zázrak. Kontrakce byly dle mého pořád stejné. V šest mě vyhnali ze sprchy na por. lůžko. Přišel dr., že to hezky postupuje a za chvíli to bude. Musela jsem zůstat ležet na levém boku a při kontrakci zvednout pravou nohu, aby hlavička mohla sjet do ďurky. Jak dr. odcházel, tak řekl PA, že přijde za hodinu. No, to jsem neměla slyšet, protože hodinu v této poloze bylo mučení. Při kontrakci jsem manželovi drtila ruce, samozřejmě blbě dýchala, takže mi postupně brněly všechny končetiny i hlava. Asi v 6.30 jsem řekla PA, že při další kontrakci to už asi nevydržím a budu tlačit. Tak se mrkla a prý můžu. No, z toho jsem byla tak vedle, že mě přešly i kontrakce :lol: :) . Pak jsem opět blbě tlačila, tož jsem si vyslechla, že tak ne. No, pekelně jsem se soustředila a od té doby jsem byla v nějakém tranzu, kdy nevím, kdo kde stál a co dělal. Asi na čtvrté nadechnutí a přidýchnutí vylezla hlavička a pak další, velmi menší potlačení a malá byla na světě. Hned mi jí dali na břicho a bylo to prostě nádherné.
Shrnuto - vyvolávaný porod, bolesti cca od 13.00 hod. a malá se narodila v 18.50. Takže dle mého pohoda.
Poporodní stav byl horší. Při porodu placenty zjistili, že mám v děloze hodně krve. Dr. mi šáhl na břicho a já jen slyšela ten špryc na zem, jako když se vylije kýbl s vodou. Najednou akce jak v Pohotovosti, všichni začali lítat, chystat všelijaké nástroje, manžel musel pryč. Prý mi malý „něco“ vevnitř natrhla. Nakonec mě šili bez umrtvení, protože to spěchalo, abych nekrvácela, tak to fakt nebylo nic moc. No, už to nebudu natahovat. Díky té ztrátě krve (nikdo mi však neřekl, kolik to bylo), mi druhý den po porodu museli dát 2 transfuze, do té doby jsem omdlívala a nemohla vylézt z postele. Pak se mi krevnní obraz zlepšil a čtvrtý den nás pustili domů. Ještě jsem slabá, ale dnes jsem již absolvovala téměř dvouhodinovou procházku.
Jinak doporučuji vzít si do porodnice kruh. Manžel mi ho druhý den přivezl a já si konečně mohla sednout. Seděla jsem na něm ještě i doma. No, a jak tady někdo psal, myslím, že Saary, klystýr opravdu není nic proti tomu, jak po porodu se musíte vyprázdnit. To bych raději další krystýr, než tlačit.
PS: Prosím, kdo mi pošle návod na nový metřík ?? Já to samozřejmě za těch 9 měsíců zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
12.8.06 18:14

Cinq: Vítej doma!

Nikdo nemáte zprávy o Matulience?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
12.8.06 18:14

Cinq kojíme plně (mlíko bych zatím mohla rozdávat - ťuk,ťuk,ťuk). Jinak Terezka spinká krásně, za noc kojíme max. 2× a ráno tak kolem osmé, ale pak většinou ještě spíme (do deseti :oops: ).

Tamik na hubnutí je to super - a já to fakt potřebuju ( momentálně 85kg), takže k těm nudlím fakt nepatřím. Ale tělo si nějak odvyklo na větší námahu - normálně se mi klepaly nohy 8O 8O 8O !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
12.8.06 18:16

Ahoj Cinq, zdravím doma.

Jinak se hlásím až teď, je mi celý den jako psovi :cry: . Hrozně na zvracení, do toho bolesti břicha a zad. Nepravidelně, takže asi posly. Teď jsem hodila horkou sprchu, tak uvidím, jestli se to zlepší. Ale bych by raději, kdyby se to rozjelo. Na dnešek jsem spala zase asi tři hodiny :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
12.8.06 18:34

Milhauska mleka mam taky na rozdavani :lol: jsi prijdu jak dojna krava :lol:pardon za ten vyraz :oops: ale ja nesnasim sahani na me bradavky(ani pritel na ne nesmi moc sahat :oops: a ted vzdy kdyz mam kojit,tak k tomu mam odpor :oops: :(
A taky spim kdyz muzu :lol: a kila bych potrebovala schodit taky 8O ale az po 6 nedeli :wink: ted se mame setrit :lol:

A kde je vlastne Matulienka??????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
12.8.06 18:38

Cinq Matulienka je od včera v porodnici,ale zatím se nic neděje, tedy alespoň se ještě nikomu nehlásila. Držím jí palce ať to má brzy za sebou. A taky Anajka se ještě neozvala, ta už je tam taky od včera.

S tou dojnou krávou jsi to trefila - mám stejný pocit :lol: :lol: :lol: !!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
12.8.06 19:08

Saary posílala jsem ti SZ tak se mrkni.Myslím že jsem se trefila :-)

Martina a Tadeášek ze Zimňátek 05/06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
12.8.06 19:28

Milhauska tomu klepání nohou věřím!!! Já zas mám problém s tou váhou co tahám na sobě! Jsem zvědavá, kolik v té porodnici nechám :wink: ! Rozhodně nebudu patřit mezi ty šťastné, co tam nechají vše co měly přes!!! Ale co, to mě trápí nejmíň :wink: !

Teď jsme přišli zvenku, ale nebyli jsme na žádné dlouhé procházce, jen tak něco kolem půl hoďky hlemýždí chůzí :oops: !
Si půjdu napustit vanu a prý si mám svařit skořici, zázvor a hřebíček. To bude asi celkem humáč :x , uvidíme. Dala bych si celkem svářo, jenže červené už došlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
12.8.06 20:02

Cinq - vitej zpatky!!! Ten tvuj porod byla fakt rychlovka…
Ale Gabriel byl opravdu obrik… si ho v porodnici urcite vyfotili do archivu… :lol:

Tamik - ta svarena skorice, hrebicek a jeste neco se pridava do vany na vyvolani????

Mam jeden dulezity dotaz Muzu pouzit cerstve listy maliniku na pripravu cajiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
12.8.06 20:04

Bože baby, čo mne sa stalo :! :! :! Ja si už pripadám ako totálne neschopná krava. :twisted: Strepala som sa na zem, tak akosi nabok, div že som si ruky nezlámala. Nepadla som na bruško, ale náraz asi moja malá pocítila, tak dúfam, že je OK. Mrviť sa mrví, keby niečo asi pôjdem ráno radšej do pôrodnice, nech ma pozrú. Včera som sa strepala tiež, pre zmenu na schodoch, ešte že som stihla ruky vystrieť pred seba. Ja to už vážne potrebujem mať za sebou, lebo dokaličím seba a ublížim aj vlastnému dieťaťu. Ja by som si to asi hodila, keby sa malej niečo stalo teraz, pár dní pred pôrodom. :twisted: :twisted: :twisted:

CINQ - vítaj doma. No klobúk dole pred takým chlapiskom :wink:
POLIN - tak čo nasledovalo po tvojom pôrode je ako horor.
TAMIK - kuš, hybaj rodiť :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
12.8.06 20:06

Panoramka prý vypít :lol:

Mimulik snad budete OK! To víš že už bych šla, ale jen na mě to nezáleží :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
12.8.06 20:07

Cinq, vítej doma. Téééda, já zírám na tu délku Gabrielka 8O , ty taková štafle a takové veliké miminko 8O

Holčinky, chci radu… prosííím… Mám nějaké pravidelné bolesti, už asi tak 2hodiny… ale nějak nevím, jestli to je ono, protože mě to bolí méně než včera… popíšu… každých cca 5-7 min. mě bolí v podbříšku, a v kříži, takový jakoby tlak, ale není to nic extra bolestivého, jen mě udivuje, že je to tak pravidelný… haha, já už ze sebe vážně šílím, ale co to je??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
12.8.06 20:33

MonaLisa a čo tak zájsť do pôrodnice, pre istotu, veď v najhoršom ťa pošlú domov. Natočia ti monitor a uvidia. Inak ti asi ťažko poradím, veď mna to ešte len čaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
12.8.06 20:40

Ahoj holky,
nezlobte se, že sem lezu, ale Monalisa já bych řekla,že rodíš :lol: , ale zkus ještě horkou vanu. Buď to přejde a nebo se to urychlí. Ale když píšeš, že to je pravidelně, tak to vypadá nadějně. Moc držím, palečky a už mizím… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí