Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1667
16.8.06 21:47

Tamikovi a Nikolce mooooc blahopřeju!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
16.8.06 23:05

TAMIKOVI A NIKOLCE posílám oooooooooooooobr gratulace !!!

Matulienko: vítej doma s Tádíkem !!! :P Přečetla jsem si tvůj popis porodu, fakt úžasný… Škoda, že i já jsem neměla takový pohodový porod :oops: :( Ale co, hlavně, že detatko je v pohodě a zdravé :P

Panoramko: držím pěstičky !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
16.8.06 23:09

Tak konečne sa dočkala i Tamik - z celého srdca blahoželám a prajem len to naj!

Baby, však aj ja už chcem. Sa mi zdá, že to hádam ani do Vianoc nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.8.06 23:46

Ahojky všem :lol:
Tak koukám, že se tu od předevčerejška, kdy jsem na netu byla naposledy, vyloupla další miminka, takže samozřejmě moc gratuluju čerstvým maminkám /a tiše závidím, že už TO mají za sebou :lol: /
U mne zatím žádná změna - včera poradna, monitor v pohodě, dostala jsem nějaké potírání a tobolky na kvasinkový výtok a moje doktorka se se mnou rozloučila a převelela mě do poradny v nemocnici, prý se to tak dělá, když byl první porod císařem /no a když jsem se tam dnes telefonicky objednávala, tak se moc divili, že to slyší poprvé, takže jsem fakt zvědavá, co se z toho vyvrbí/.Ondra je s babi a dědou v Jizerkách, takže jsem včera flámovala s kamarádem do 1.30h /stejně nemůžu v noci spát/ a dnes jsem konečně natřela topení, vyžehlila horu prádla, vystála frontu na pasovém a zítra se chystám na další flám a další práci doma a další pochůzky, v pátek chci jet na houby, v sobotu na návštěvu ke známým a v neděli se mi synátor vrací domů…no a to jsem přemýšlela, co budu, proboha, s tím týdnem volna /poprvé po 3 letech/ dělat :o
No ráno potřebuju vstávat brzy, takže už to tady zabalím a zkusím spát, i když malej mi zase v bžiše pořádá diskotéku :P
Tak zatím papa a pište!
Bazalka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
17.8.06 07:29

Holcinky, potrebuju nutne poradit .....
Dneska rano jsem zacala trochu krvacet… kontrakce mam nepravidelne - a celkem nebolestive… Nechci panikarit, ale mam pocit, ze pri krvaceni by se melo jet hned do porodnice… :roll:

Urcite jim predem zavolam, ale ted jen potrebuju trochu uklidnit… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
17.8.06 08:20

Jo, jo… to je tak, kdyz uz maji vsechny odrozeno… :lol:

Zavolam do porodnice… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
17.8.06 08:40

Zdravim vsechny novopecene maminky - velke blahoprani!!!

Panoramko, urcite volej do porodnice, at neco nezanedbas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.8.06 09:22

Panoramko - já také dost krvácela, ale to bylo po těch Hamiltonech, resp. po jejich „šetrném“ vyšetřování. Ale taky jsem vždy zavolala sestřičku, aby se raději podívala, že je to OK. V počátku bylo, prý to opravdu byla zátka. No, v konečné fázi už čekali na dr., aby rozhodl, jestli nemám v děložním hrdle placentu. Na nic nečekej a volej, popř. jeď do porodnice, protože krvácení opravdu není sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
17.8.06 09:43

Ahoj holky,

další klidná noc bez žáhy 8O :! Asi už třetí :! Tak mám pocit, že já teda neporodím. Jsem úplně v pohodě, jen mě pořád bolí ta stydká kost, občas tvrdne břicho, ale jinak… :evil: :cry:

Včera jsem vymalovala, vytřela WC a nic, nic, nic!!! :evil:

Panoramko - dej vědět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
17.8.06 10:09

Tak Panoramka asi odjela rodit :wink:

teda ja si pripadam uplne vystavena…nevim, kde pak sezenu silu na ten porod 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
17.8.06 10:21

tak tohle jsem maminy nasla, kdyby vas to zajimalo:

Kojící žena spotřebuje ještě více energie než těhotná.

Uložená energie ve formě tuků během těhotenství může kompenzovat zvýšenou potřebu energie během kojení - ženy které nabraly během těhotenství víc jak 12 kilo, budou spotřebovávat energii ze svých tukových zásob. Pokud nebudou přijímat více energie než spotřebuje nekojící žena budou nadbytečná kila shazovat.

Hubnutí
Kojící žena nesmí hladovět. Rozhodně se nedoporučuje při kojení drasticky hubnout, tím, že se zá:,–(ně omezí příjem potravy, nejenže zamezíte příjmu energie, ale i příjmu důležitých živin jak pro vás tak pro miminko.
Na druhou stranu nadměrně zvýšený energetický příjem již nevede ke zvýšené tvorbě mateřského mléka. Když ženy kojí, neměly by dát na řeči laiků, že když chtějí dlouho kojit, musí hodně jíst. Záleží spíše na kvalitě výživy, než na kvantitě. Tvorba dostatečného množství mléka (pravděpodobně s nízkým obsahem živin) je zachována i přes relativně nízký příjem energie.
Výrazné omezení příjmu energie (o 40% a víc) může vést k nedostatečnému příjmu živin a může také ovlivnit množství mateřského mléka u žen s nižší váhou.

V prvních 4 - 6 měsících ztrácí obvykle kojící žena 0,5 - 1 kg váhy za měsíc. Tyto ztráty jsou tělu vlastní a nemají vliv na kojení. Ženy s nadváhou mohou ubývat až 2 kg za měsíc.
Ne každá žena během kojení ubývá, asi 20% žen si váhu uchová nebo dokonce zvýší. …
Je dobré mít doma malou osobní váhu a 1× týdně kontrolovat svou hmotnost. Nesnažte se hned po porodu hubnout, neprospělo by to ani vám ani dítěti. Úbytek váhy má být pozvolný, je důležité nepřejídat se, chodit často na procházky a hned po porodu začít s mírným cvičením a dobu cvičení pozvolna prodlužovat a zátěž zvyšovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
943
17.8.06 10:22

Krásné ránko,

holky nevíte co Verulinka? Včera nastoupila na vyvolání a pořád nic?

xaxkx - s tou plodovkou je to sranda, mě odtekla doma na třikrát a v porodnici dělají ten test že tu vložku čímsi potřou a zjistí jestli je to ta plodovka nebo ne a mě třikrát vyšlo že není.No a samo že na UTZ už jsem žádnou plodovku neměla, sestřička ani Dr. nechápal jak je to možné.

Panoramka - Dr. mi říkal že špinit můžu ale krvácet jako při MS nee! Takže raději jeď do nemocnice, lepší je jedna zbytečná cesta než by se něco zanedbalo.

TAMIK - VELIKÁNSKÉ GRATULACE K NAROZENÍ NIKOLKY!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
17.8.06 10:30
NellaB píše:
Krásné ránko,

holky nevíte co Verulinka? Včera nastoupila na vyvolání a pořád nic?

xaxkx - s tou plodovkou je to sranda, mě odtekla doma na třikrát a v porodnici dělají ten test že tu vložku čímsi potřou a zjistí jestli je to ta plodovka nebo ne a mě třikrát vyšlo že není.No a samo že na UTZ už jsem žádnou plodovku neměla, sestřička ani Dr. nechápal jak je to možné.

Panoramka - Dr. mi říkal že špinit můžu ale krvácet jako při MS nee! Takže raději jeď do nemocnice, lepší je jedna zbytečná cesta než by se něco zanedbalo.

TAMIK - VELIKÁNSKÉ GRATULACE K NAROZENÍ NIKOLKY!!!

Plodovka - fakt? A jak dlouho před porodem? Mně se zrovna, když mám vložku, nic neděje. A hlavně tam nechci jezdit kvůli každýmu prdu :roll: . Kdybych tam měla jet kvůli každý „vlhkosti“, tak tam můžu rovnou ležet. Holky, já jen chci už porodit. Nebo mi to vyvolají a to nechci. :roll: Dneska se dám do podlahy. Polezu s kýblem cm po cm a budu drhnout. Já myslela, že to druhý bude snažší a ono ne. Jak mám krásně pevný cesty, jako bych ani nerodila. To je fakt výhra, bůůůůů :cry: . Jistý je, že pokud neporodím, tak 2.9.nastupuju na indukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.8.06 10:35

Panoramko - já také dost krvácela, ale to bylo po těch Hamiltonech, resp. po jejich „šetrném“ vyšetřování. Ale taky jsem vždy zavolala sestřičku, aby se raději podívala, že je to OK. V počátku bylo, prý to opravdu byla zátka. No, v konečné fázi už čekali na dr., aby rozhodl, jestli nemám v děložním hrdle placentu. Na nic nečekej a volej, popř. jeď do porodnice, protože krvácení opravdu není sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
17.8.06 10:42

Ahoj babulky,

teda ja som mala zase noc o ničom. Bolesti ako sviňa, okrem klasických poslíčkov, som si myslela, že aj kosť ohanbia, či ako sa to presne volá sa mi ide rozpadnúť na dve časti a malá sa mrvila a mrvila. Keď som chcela, že začnem tie bolesti stopovať, bolo po nich, ale zato som sa už vôbec nevyspala. Stále som si hovorila, do piatej mi môžu začať pravidelné bolesti, potom už nie, lebo priateľ ide preč a ja nechcem byť nato sama. Keď to tak zoberiem, vždy si tie bolesti tuším v podvedomí zabrzdím tým mojím „ešte nie je vhodný čas“. :roll: :roll: :roll: Kurnik, ale neviem si predstaviť tie skutočné pôrodné bolesti Vám aspoň odchádzajú hlienové zátky, mne nie, mňa terorizujú len tí hnusní poslíčci. Do čerta s nimi :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí