Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
463
25.8.06 12:07

Lentilkah - já jsem první týden úplně sama doma a měla jsem z toho hrozný strach, ale musím říct, že to je skoro lepší, protože člověk má takový klid a navíc jsem se malinko naučila rozeznávat, proč malá brečí a taky člověk trochu otupí, první týden jsem byla úplně vyřízená jen co kvíkla… No každopádně druhý dítě si musím pořádně rozmyslet, protože se dvěma to je asi docela velký záhul :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
25.8.06 12:15

AHOJ,

CINQ: jojo matulience doma nejede net, tak nemuze nakukovat a kluci jsou spolu na dovolené na Slovensku, takže jsou sami doma, ale už by se meli myslím o víkendu vracet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
25.8.06 12:38

NellaB - ono to s tím spaním zase tak hrozný není, hlavně v noci to jde. Mně těch 5-6 hodin spánku stačí. Teď chrní už hodinku, jinak se kojí přes den po dvou hodinách nebo spíš dřív, ale to mi nevadí, stejně nemám nic jinýho na práci, než ji. Chtěla jsem se tě zeptat, jestli máš pocit,že už Nelinka vnímá chrastítka. Já s ní trávím dopoledne vždycky hraním, ale mám pocit, že to moc nevnímá, spíš se snaží převalit ze zad na bok a to jí moc nejde a rozčiluje ji to. Od včerejška mám pocit, že už možná vnímá kolotoč, ale nevím a taky jsem měla včera pocit, že se na mě poprvé cíleně usmála, ale možná to byl jenom pocit. Každopádně dělá super ksichtíky, tak to se jí fakticky musím hrozně smát. :lol: Nello, jak je to u vás??

Jo a taky jsem měla včera záchvaty smíchu, když se koupala ve vaničce, na chvilku se zarazila, zatlačila a potom tatínkovi prskla do čisté voděnky kakání, teda jestli se tomu tak dalo říkat, takže taťka letěl vylejt vodu, vymejt vaničku a napustit čistou, aby si Klárka mohla zaplavat :D No a potom mi ještě pokadila čistou osušku… Prostě ti s náma dělá, co chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
25.8.06 13:19

Čau maminy! :wink: To jsou starosti, to jsou starosti… :lol: :wink: :wink: :wink: Už bych se taky k vám ráda přidala, ale zřejmě to hned tak nebude - malá je klidná jak želva a fakt si to v břichu užívá 8)
Dneska na mě v porodnici vyzkoušeli Hamiltona, tak jsem zvědavá, jestli to trošku pomůže :roll:

Všechny se držte, máte krásné zdravé mimina a to je nejdůležitější :! :! :! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
25.8.06 13:33

tak vam nevim, jestli to na me nejde…chytli me nejake celkem silne bolesti bricha…
toci se mi hlava a ty mzitky se mi taky delaji, jak popisoval Mimulik
no budu to pozorovat, mozna tu bude brzo o jednoho kluka navic :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
943
25.8.06 14:30

Saary - no malá se za chrastítky otáčí a připadá mi že se na ně upřeně dívá očičkama, ale jestli se směruje jenom na zvuk to nevím.Ale když jsem jí dala kolotoč s hračkama na bok do košíku tak z něj nespustila oči, potom jsem ho přendala na druhou stranu a ona se otočila a koukala na něj a to nemá do toho košíku hrací kolotoč jen ta hračky na něm chrastí a podařilo se jí chytit ručičkou ty hračky na něm. Já si myslím že už mimísci ve třech týdnech vidí.Včera se nám Nellinka vykakala a vyprděla do vaničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
25.8.06 15:43

Ahojky holky,

Všem novým maminkám gratuluju k jejich miminkům

Jen jdu poreferovat o Zdeněčkovi. Má 49cm a 3200g.Přibral 850g za 14dní :oops: . Příští týden jdeme na kontrolu kyčlí, tak jsem zvědavá,ale v nemocnici na ně paní dr. koukala a nic neříkala. Je to moc hodné miminko. Včera jsem krmila ve 22h pak se probudil až ve 3h a pak až v 8h. Vždycky tak hezky chrupká, pak se půl hodinky protahuje a pak teprve začne pomlaskávat,že má hlad. To je tak sladký, jak on to dává najevo, že už by papal… :D Je to takový kulíšek.
Už nám taky předvedl záchvat pláče. Nelíbilo se mu, že ho paní dr. měřila kolem hlavičky a hrudníček. Taky paní dr. počůral váhu.
Na prdíky sice trpíme,ale vždycky jen maličkou chviličku a přejde to.
Jo a taky je taťka nešťastnej, že když malej pláče,tak reaguje jen na moje utišení. Prostě maminka je maminka…To je tak krásný pocit. Já bych ho nejraději samou láskou rozmačkala :wink: . Pořád ho musím pusinkovat, on se pak mračí, protože se mu to nelíbí. Je to moje zlatíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
25.8.06 17:52

Ahoj holky,tak jsme byli v parku,vylezlo nam slunicko :D prdola spal,ja taky :oops: :D usnula jsem na dece a pritel cetl noviny…dcerka delala blbosti :lol:

NellaB to me prave stve,vzdy kdyz prijde nasteva,tak vidi jenom prcka a dcerka jakoby tu nebyla 8O chapu,ze miminko je nove a ze ho chteji chovat atd…ale tak venovat dcerce 5 minut z cele doby,co jsou tu,prece nikoho nezabije :roll: zeptat se jak se ma a jak se tesi zpatky do skoly :wink:
a s darkama…ja jsem holka sikovna :twisted: predvidala jsem to,ze nekteri lidi jsou sobci :lol: a nakoupila jsem par drobnych darecku :idea: a vzdy kdyz prijde nasteva,tak dam dcerce darek taky :idea:

Lentilko my jsme dostali babyvak…ale prdola mi tam nechce byt 8O on rad prostor…ale na prdiky by to melo pomoct…aspon zkusenosti kamaradek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
25.8.06 17:55

a opet jsem zapomela…od 3tydnu deti vidi do vzdalenosti 20cm…nas prdola uz kouka hrackach,ale musi mit hodne zarivou barvu…dokonce uz byl i na hracim koberecku a vydrzel se koukat pekne dlouho :D

a smeje se taky :D i kdyz asi o tom nevi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
943
25.8.06 18:28

Cinq - ještě že jsi to tak vyřešila, oni možná Ti dospělí to berou tak že malá je tvoje a malý je i přítelův tak se tak chovají fakt by zasloužili pár facek.Jednou se mi to stalo se skorotchýní, malý přál skorotchánovi k narozeninám a nedostal nic a dcera od přítelova bratra mu ani nepopřála a dostala stovku.Malému to bylo moc líto a navíc jí říka babičko tak nechápal proč. Já jsem mu tu stovku doma dala že mu jí posílá babička aby měl radost, přítel se taky naštval a řekl jí to a už se to nikdy neopakovalo.
Teda tu procházku a lenošení v parku Ti závidím u nás celý den pršelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
25.8.06 20:02

Ahoj holky…

tak konecne minutka na vas. Moja mala je anielik a krasne spinkame a musim ju pochvalit ze dnes urobila spaci rekord. O pol noci sa nakrmila a o 7 rano sa ohlasila ze chce papat. Samozrejme mamu v noci ani netrklo kedze sa nehlasila ze chce papat :oops:

Inak uz snad budeme mat trosku volno. Moj muz si teda mysli ze ja zvladnem vzdy vsetko… ale ako si naucis tak mas, takze kedze sa nam rozhodol babam kupit auto aby sme si mohli cestovat kam chceme (nie je sladky), tak ja som vybavovala vsetko okolo toho v pokluse aj s malou. Okrem toho behat do Jicina za rodny list, porodne a este nejake blbosti okolo toho. Ale uz mame vsetky papiere na poriadku, znacky na aute, tak snad aj trosku kludu a cas na emiminko. Teda asi aby mi nebolo luto tak od pondelka idem obvolavat slovensku amba:,–(u a zistovat ako urobit malej doklady a asi rovno jej robit pas aby sme mohli za prastarymi rodicmi. Sialene. Tomuto sa vravi materska dovolenka? Este ze mam zlate dieta… inak si to hodim. Aj nasi vraveli ze tak dobre dieta snad este nevideli :roll: Tak nech jej to vydri… tuk tuk tuk.

Pozerala som krasne prirastky vsetkym gratulujeme a nech su maminky vyspinkane a mimiskovia spokojmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
25.8.06 20:04

Prazacky… neviete mi poradit kde zozeniem satek na nosenie miminka????

Diki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
26.8.06 09:50

Pekne ranko,
Teda koukam, ze vam mrnouskove krasne spinkaji… ten nas ma asi hodiny v zaludku… budi se po dvou hodinach… :lol:
Ale je hodnoucky a miloucky… Prave vedle me skyta v autosedacce… houpu ho… :lol:

Nevim, jak vy, ale my uz davame dudana… :oops: On se pri tom vzdycky tak krasne uklidni a hlavne uvolni…

Jinak jsme si s manzelem rikali, ze kdyz prvorodicka vyjde poprve z porodnice, kde ji nic nereknou, tak je to fakt zahul…
U nas doma nikdy nebyla miminka ani male deti… Prvni dny v porodnici jsem fakt panikarila, trapila maleho hlady… :oops: Vsichni mi rikali, ze breci, protoze ma koliku… :roll: Hezky jsem to pak obrecela… :cry:

Ale kazdy den delame pokroky… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
26.8.06 10:31

Krásné ráno, holky,

tak kluci odjeli k babičce a my s Vojtíškem válčíme doma sami.
Dnes v noci byl hodný, budil se každé 3 hodiny na papání, tak aspoň že tak a já se trochu vyspala. Zjišťuji, že mi ten spánek ani moc nechybí, ale je to teprve 14dní. Uvidíme, co budu říkat za měsíc - boože, snad do té doby bude spinkat aspoň 4hodiny - minimálně :lol: - v kuse.
Manžela jsem také poslala do lékárny pro ty kapičky SAP SIMPLEX, jak jste tu o nich psaly. Jsem zvědavá, zda pomůžou, protože Vojtík se dost kroutí a pláče a já jsem z toho dooost nešťastná.

Jinak mám pocit, že pořád jen peru, žehlím, kojím, konejším apod. Nic jiného snad ani nedělám.
Vojtíšek, když nespí, tak nevydrží jen tak ležet a koukat se. To hned pláče a chtěl by se chovat. Že by už 14-ti denní miminko bylo rozmazlené? :oops: :lol: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
26.8.06 11:37

ahoj všem,
jsem tu u vás nová, ale mám doma takz srpnové mimi, naše holčička se narodila před 6 dny a mám na vás dotaz ohledně kojení. Neyačalz jsme zrovna šťastně, ale to také trochu přisuzuji sestrám v nemocnici. co sestra to jiný názor, takže jsem druhý den mělah lavu jako nafukovací míč a malá ubírala na váze. Zhubla z 3380gr na 3180gr. Byla jsem z toho vystrašená, ale dětská lékařka mě uklidnila, takže jsem „kojila“ mlezivo a přikrmovala. Teď už je to v pořádku, mléka snad dostatek. Jen kdzž jsme odcháyeli z porodnice říkaly mi, že mám kojit vždy jen z jednoho prsa, aby se nepřepila ! a maximálně 15 min. No ale to rozhodně nestačí. Malá vzžaduje kojení cca každé 2 hodiny, vždy 10 minut pije, potom usne na 15 minut a zase pije třeba 5 minut. Kojím i 45 minut hrubého času, z toho pije cca 20- 25 minut a potom krásně usne zase na 2-3 hodiny. Plenky počůrané........myslím, že je to v pořádku, ale pořád musím myslet na ty rady z porodnice, abych neudělala někde chybu, dětská lékařska k nám přijde až v pondělí. Máte některá nějakou podobnou zkušenost? Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí