Poradna duly
Jana Čurdová
mišičko názory na kojení se různí. Já nechávám Terezku pít z jednoho prsu, další kojení z druhého. A máme to podobně, nejřív tahá asi 15min, pak u toho většinou vytuhne, tak ji nechám odkrknout, to se většinou probere a pak pokračuje v papání - ze stejného prsu. Nechávám ji jak dlouho chce a myslím, že to funguje dobře. Nic se neboj, všechno se to spolu naučíte - my už se trochu známe, dneska je Píďalce měsíc. ![]()
Ahoj holky,
tak se taky hlásím po návratu z porodnice
Naposledy jsem psala 21.8. ráno před odjezdem do porodnice. Vojta si dal na čas a vykoukl na svět až večer ve 22.30h, měl 53cm a 3760g. Porodit se mi nakonec podařilo dle mého přání přirozenou cestou,i když druhá doba porodní trvala přes 70 minut a doktor už vyhrožoval dalším císařem - vyletělo ze mně:„To si děláte prdel, pane doktore, po tom co se tady snažíme takovou dobu“ a za pomoci úžasné por. asistentky se nám to nakonec podařilo
Jinak se od včerejška adaptujeme doma, starší syn se má vrátit zítra, tak jsem na to moc zvědavá
Vojta si zatím hraje na vzorňáka co jenom jí /no spíš mám pocit, že mě sežere/, spí, znečisťuje plenky a občas zapláče, ale nedávám tomu moc dlouhé trvání ![]()
Tak to je zatím v rychlosti od nás všechno, pokusím se přečíst zpětně co jste za ten týden napsaly a pak se ozvu. Jo, taky nevíte jak byste si u toho počítače sedly? Já mám pocit, že je to čím dál tím horší ![]()
Bazalka
hlasim stale 2v1
od vcerejska me poboliva bricho, ale opet se to nijak nehejbe, ze by se to stupnovalo.
na kontrolu jdu v pondeli, den po terminu, tak jsem zvedava, co mi reknou.
Mejte se krasne a hezky vikend
Monaliso - jsem na tom úplně stejně, jak se mi podaří pomýt nádobí, tak slavím
. Ukazuje se, že chtít se s manželem společně naobědvat je přehnaná náročnost
.
Misicko - já nevím, co ti to tam ty sestry vykládaly, ale miminko se prostě přepít nemůže
! Já kojím vždycky jen z jednoho, ale to proto, že malý sosá 25-35 minut a stejně mi tam ještě mlíko zbyde - kdyby to vyprázdnil úplně, určitě bych ho přiložila k druhému, jestli chce ještě
. Spíš jde o to nepřikládat mimčo k druhému prsu dřív než vypije první, aby se mělo šanci dostat k zadnímu mlíku, které je na hlad, kdežto přední na žízeň
. Takže jestli má ještě hlad, klidně nabídni druhý prs, zaručeně se nepřepije
!
PS: Ztráta 10% hmotnosti je po porodu zcela normální!!!
holky,
díky moc za vaše rady, jela jsem do porodnice neznalá informací o kojení.Byla jsem na přednášce o porodu (moje 2 doba porodní trvala asi 10 minut - malá byla venku na třetí zatlačení
- a měly jsme takz skvělou prodní asistentku), a ta mi byla na nic a na kojení jsem nějak nemyslela a to byla chyba. Už jsem mnohem klidnější.Díky moc a ať se daří vám i vašim miminkům, všechno chce asi čas, abysme si na všechno to nové zvykly.
Ahoj holky
!
tak se hlásíme doma. Dnes nás propustili. Takže jsem hned uvařila polívku, upekla kuře, vykoupala a nakojila Nelinku. Převlékla. Pořád blinká
. Tak nevím, jestli jí to mateřský mlíko nesedí..??? ![]()
Jinak jsem ráda, že jsem doma. Na Bulovce super, ale doma je doma. Tak si představte, že ještě v 17,15 jsem večeřela na oddělení a malá se narodila v 18,16! To byl fofr. Žádná příprava. Letěla jsem na sál a malá už koukala mezi nohama. Doktor byl z toho celej paf!
Nechtěli věřit, že rodím. Žádný pravidelný stahy! Jo a zátka odešla až při porodu. Asi napíšu autorům knížek o porodu, že také existují výjimky
Musím říct, že jsem z toho byla taky mimo a to i přesto, že to byl můj druhý porod. Ale naprosto jiný. Jo a taky daleko bolestivější. No ale vše je zapomenuto ![]()
Ješiž Xaxkx dej mi recept na ten porod
Já už bych brala cokoliv - i porod ve třech sekundách, hlavně aby to už přišlo…
![]()
Noggie píše:
Ješiž Xaxkx dej mi recept na ten porod![]()
![]()
Já už bych brala cokoliv - i porod ve třech sekundách, hlavně aby to už přišlo…
![]()
![]()
holka, ty mi mluvíš z duše
![]()
Noggie a Cecetka- holky, je mi Vás líto. Když si vezmu, že ještě v pondělí…
. Ale nebojte, brzy budete mít svá prťátka! Už to ani jinak nejde
Ale naprosto se umím vžít do Vašich pocitů
Jenom chci říct, že když jsem přijela s tím, že asi budu rodit, NIKDO MI NEVĚŘIL. Tak se nenechte zmást a dejte na vlastní intuici. Kdybych bývala jela domů, tak bych porod v porodnici NESTIHLA ![]()
Teď jsme se nadlábly, máme škytavku, ostatně jako pořád
,koukáme kolem sebe a nespinkáme, protože je noc.
Ve dne spinkáme jako o život, ale noc je jiná, to se musí koukat
.
xaxkx - teda super porod!
Teda nevim, jak vy, ale ja tomu porad jeste nemuzu uverit… Pamatuju si, jak jsem objevila na teh. testu dve carky… a ted je drzim v naruci
Tech 9 mesicu uteklo strasne rychle… a ta prava rychlost teprve nastane… ![]()
Jinak dnesni noc byla trochu divocejsi nez ty predesle, ale rekneme ze jsme i tak meli par hodin ke spanku ![]()
Jak tyhle prerusovane noci prizivaji vasi manzele? Mate detatka v loznici? My zatim ano…
Dneska v noci jsem mela sny, ze jsem porad kojila, ale Arthurek lezel v postylce a spinkal… probudila jsem se, podivala se do postylky, pak jsem se divila, koho ze to teda kojim… a najednou jsem si uvedomila, ze nedrzim hlavicku miminka, ale sve prso…
Myslela jsem, ze me trefi… ![]()
Jdu se mrknout na ty sve chlapy, jestli jeste churpkaji… ![]()
Panoramko - no řeknu Ti,ž e docela šok
. Do porodnice jsme přijeli cca 13,30, kde mi řekli, že jako to teda na porod nevypadá, ale že teda mě nechají na odd.šestinedělí. Teda říkala to jen jedna dr.,PA se chovaly celkem dobře. Já jsem měla stahy takový divný. Třeba po 5ti min a pak po 8min a tak různě. Žádná pravidelnost. Nicméně už kolem té 15,00 to dost přitvrdilo. Myslím, ta bolest. Kolem 17,00 to bylo dost hrozný, ale zjistila jsem, že jsem nejedla, tak jsem dostala najíst - kvůli energii při případným porodu. Byl děsnej blaf, vůbec nevím, co to bylo za potravu, takže jsem snědla pár suchých brambor. No a to už jsem to těžce rozdejchávala, vůbec jsem nemohla mluvit. Tak mě poslaly na sál, kde byl nález - no to bude ještě dost trvat - cca 17,20. Ale zavolala jsem manželovi, protože jsem se prostě „necítila“, bylo mi hrozně zle a chtělo se mi pořád zvracet a šly na mě mdloby a necítila jsem prsty. A to jsem byla na monitoru, kde zjistili, že to prý na porod nevypadá.
Tak jsem byla v šoku, protože jsem měla pocit, že už snad nemůže být hůř. Přijel manžel, akorát mi odtekla hl.zátka - až tam!!!- a najednou mi začala jít hrozně krev a šílená bolest do konečníku a tam dole. Tak to už jsem fakt skučela.
Přišla PA, že jako co mi je, když jsem teprve v 1.době porodní a jukla mezi nožky a kuk hlavička .
Ježiši, hned na sál nebo porodíte na zem
Prý mezi kontrakcí. Ale já jsem je snad už měla v kuse. Takže mě pomalu nesli, protože jsem nebyla schopna kroku, navíc v šoku
, že jako jdu už rodit. A bez klystýru. Začala jsem protestovat, že nemám ještě klystýr a že se nehodlá pokakat
, tak dr. i PA, že to nevadí, že za to nemůžu, že se to nestihlo, že už miminko leze, tak ať nemelu. Tak jsem ještě zkusila navrhnout klystýr-bez úspěchu,pochopitelně
.No a jak jsem byla na „koze“, dostala jsem křeč do lýtka a nemohla jsem tlačit, protože to byla taková bolest. Kontrakce a křeč v lýtku, super akce
! Nicméně jsem tlačila - asi blbě, ale statečně - jelikož jsem musela zahánět bolest v noze
. A kuk mimi udělalo hops a bylo venku. Jo a bez nástřihu!! Mám estetický stehy, abych ji prý měla jako novou
, říkal dr. - jen nějaký trhlinky. No a pak placenta, takže nevyšla, rozpadla se mi v děloze na cucky, takže mi dělali kyretáž. To jsem začala, že mi musí dát narkózu. Nedali
. Odrbali mi to tam pěkně za „živa“. Jsme přeci holky statečný, ne?
Ahojte holky, jednou rukou houpu Lucku a druhou píšu
asi nás dostihl spurtík, protože včera večer a pak v noci jsem kojila prakticky nonstop
a navíc jsme docela dlouho bez bobíku, takže malá asi vše spotřebuje na růst ![]()
Lentilkoo , co babyvak? Já už ho mám objednaný, tak doufám, že se v něm bude Lucce líbit
Manža už se těší, až dorazí, že ho hned vyzkoušíme-na houbách ![]()
Mostule - taky už ho mám objednaný
- můj první nákup přes internet, heč … no ale v obchodě si to teda člověk užije víc
. Doufám, že jím ten můj bobíš neopovrhne, bo jinak ho roztrhnu jak hada
. Tolik peněz
…
PS: My už máme dnešní bobek za sebou - i když - on to byl vlastně ten včerejší
. Štěpán ale zá:,–(ně odmítá smolit sám - potřebuje k tomu asistenci
… dám si ho na klín, vezmu za ruce a musím tlačít s ním
, pak se dílo zadaří
!
Panoramko - no teda to jsem se v těch tvých snech o kojení našla
mně se pravidelně zdá, že kojím, probudím se, držím křečovitě polštářek v poloze Klárky a mám pocit, že Klárka mi upadla na zem, teda fakt síla
no a ona si spokojeně chrní v postýlce.