Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
713
29.8.06 11:59

Ahojky, týjo, dneska jednou rukou a ještě levou :) , druhou držím miminku dudlík a hladím ho, aby usnulo :!

Moc gratuluju Mimulikovi k miminku!!!

…doufám, že někdo zazvoní, já zapomenu že větrám jedno prso a půjdu otevřít :wink: , bych se ani nedivila!!!

Jo a je u vás taky taková zima??? Já doufala, že malá usne a pofrčíme vycházkovat, jenže krom té zimy tu ještě před chvílí pršelo, no hnus!!!

A mlíka mám snad akorát. Nalitá prsa nijak brutálně nemám, tak to snad je OK. Zas aby ho nebylo málo, ale to by se asi malá ozvala.
A dneska se v noci vzbudila jen dvakrát! Tak nevím, jestli je to dobře, nebo zase ne… To je hustý, co máme teď za starosti, žejo :lol: , když si uvědomím, že ještě nedávno jsme lítali po všech čertech 8O !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
29.8.06 12:08

AHOJ,

mimulik posílám obr gratulace k miminku !!!!!

ZZINY: taky mooooc gratuluji k miminku !!!

MAGGY: držím pěstičky za chvílu bude malé na světě !!! 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
29.8.06 12:26

Ahoj

Tak jsme vcera prezili zatim nejvetsi krizi :evil: maly rval v podstate cely den, kdyz usnul, tak na pul hodiny maximalne, v pet odpoledne jsem uz brecela taky :cry: uklidnil se az vecer po koupani a v noci uz byl klid az doted (klep, klep)

Sab simplex mu nedavam, protoze se mi nezda, ze by mu nejak pomohl :roll:

zitra jdeme na kontrolu kycli, tak doufam, ze nebude rvat na celou polikliniku, dojala me ta jejich pozvanka, kde stoji, ze ma byt dite klidne a nakojene :D tak doufam, ze splnime jejich pozadavek :twisted:

taky jsem zmatena z ocistku, uz byly docela slabe a ted je to zase, jako bych byla po porodu 8O tak bud uz jsem dostala MS, nebo bude nejaky problem :?

A jeste gratulace novym maminkam a miminkum :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
29.8.06 12:31

Ahojky maminy, chtěla jsem se zeptat ohledně tech kyčliček, kdy tam jdete,? Nám doktorka říkala po 4 týdnu, vy chodíte do konce 4 týdne?

Díky holky KKlarka a Davídke 3+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
29.8.06 12:51

Kklarka - my jdeme na kyčličky až v pěti týdnech a doufám, že to bude v pořádku, nerada bych ji trápila nějakým širokým balením.

Jinak já musím Klárku pochválit, protože je stále celkem hodná, myslím, že bych mohla mít horší miminko ,tak nevím, čím jsem si to zasloužila :D

Počasí - venku hnus, kdže jsou ty červencové teploty…tomuhle bych ani neříkala srpen, taky jsem dneska venčení odpískala, protože venku fičí, 15st. a leje jako z konve.

Držím palce Maggy, ať to má rychle za sebou.

Sab simplex - taky jsme preventivně koupili, ale zatím jí ho dávat nebudeme, protože prdíky ji moc netrápí (tuk tuk tuk) a kadí jako zběsilá, nejraději hned po přebalení do čistý plínky…

Kojení - taky nemám nijak nalitý prsa (a to od začátku), mlíko ze mě nestříká, ale malý to snad stačí, snažím se hodně pít a teĎ jsem se dozvěděla, že na mlíko je dobrá melta, tak ji piju hodně, je tam dokonce na krabičce napsáno, že je vhodná pro kojící ženy. :wink:

Tak už nevím, co bych vám napsala, tak třeba si ještě na něco vzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
29.8.06 13:05

Teda nevím jak s těma kyčlema… my máme jít od 18. 8. (to byla na nich prvně) až za dva měsíce!

Jinak mě malá teď usla, to vyvenčení bych i prubla, jenže mám strach z toho děsnýho vichru! Jak jsme počítali s teplým počasím, mazaně nemáme moc teplého oblečení… :roll: (hlupáci :! ). Ale zase včera jsem jí měla v rychlozavinovačce co je vevnitř flísová a bylo jí moc fajn!
Ale je taky fakt, že včera nebyla venku taková kláda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
29.8.06 13:56

Díky holčiny za relativní uklidnění, že něco nepodceňuejem … i přes utvrzení i naší MUDr. :) že na ty kyčličky až po 4 týdnech, když vidím, že vy jdete také až později,

no právě také by jsem nerada tím širokým balením plenek malého Dádu „trápila“, ale vím, že to má dost novorozeňátek alespon co vím, tak vždy třeba jen 1 měsíc ale mívají to tost miminka…

Křečíky

Náš Dáda je relativně také zatím hodné miminko, jsem šíleně rada, i když prdíky nás trápi čas od času, včera poplakával tedy svíjel se křečíkami v bříšku tedy cca 3 hodinky a pak z toho byly prdíky a veliká nadílka v plence… tak to jsem byla štastná jako blecha když pak spokojene spinka a spinkal, jak už tu někdo psal, člověk by se před pár měsíci sám divil, co mu těd udělá největší radost.. smích , jako vykakání, netrápení křečíkami v bříšku, požvatlání, krásně a rychle usnutí po papání apod… :)

Jídlo
Jinak my jsme na UM na Nutrilonu, mám málo mlého a ještě nevýživné když odsávačkou odstříkám 50ml a to z obou prsů tak je to uf uff výkon, takže my hnedka půl krmění mateřské mlíčko a půl Nutrilon normálně z Aventky lahvičky, ale ted se malý už rozpapkal a v noci chce už 90 ml a přes den 125 ml,. v pohodě vysosá a je to tak akorát, že neublinkává a hlavně už nám jde krásně odříhnutí, to v prvním týdnu a pár dní po něm byl výkon to jsme mohli s manžou chodit jak dlouho a pořád žádné odříhnutí, ted je to jak napovel po jídle .. no aby jsem si to nezakřikla.. smích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
29.8.06 14:49

Tak se hlásíme po poradně…

Vojtíšek váží 4190g :! 8O (narodil se a měl 3400g, z porodnice jsme šli z váhou 3520g a teď :! - mlíčko mu asi stačí :lol: ) a měříme 54cm. Jsme prostě kus chlapa:-).

Na kyčle jdeme až v 6. týdnech, sono ledvin nám dělali v porodnici, takže teď budeme chodit každý týden jen na kontrolní vážení.

Ptala jsem se také dr. na ten rytmus ohledně krmení. Fakt v noci krmím cca po hodině, přes den je to lepší… má to prostě nějaké otočené a říkala, že to je normální, že v 6-ti týdnech se to změní. Nooo, jsem na to zvědavá :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
29.8.06 14:55

//Tááák a teď jedna pracovní záležitost:-)

Koukala jsem do seznámku a máme tam dost těhulek, které měli termín už na začátku nebo v polovině srpna 8O :!//
 Takže:

Gerda (TP 8.8.)
Kikina (TP 9.8.)
Jitka81 (TP 10.8.)
Verulinka (TP 12.8.)
DanielkaT (TP 12.8.)
Eriza (TP 12.8.)
KatarinaL (TP 13.8.)
Geolka (TP 16.8.)
Berenika (TP 21.8.)
Noggie (TP 22.8.) Čečetka (TP 23.8.)
L_B (TP 24.8.)
Miselinka (TP 28.8.)
Davmi (TP 29.8.)
Maggy (TP 29.8.)
Janca29 (TP 31.8.)
Kvetulik2 (TP 31.8.)

Nerada bych na nějaké miminko zapoměla, tak holčinky, vy, co jste tu vyjmenované, která z vás porodila, dejte mi vědět!!! Pokud se neozvete do konce září, tak ze seznámku mažu :wink: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
29.8.06 14:59

Mimulik, zziny - moc vam gratuluju k miminkam! Drzte se!

Nas Arthurek prave vytuhl po 10 minutach kojeni… :roll: Takhle toho tedy moc nepribere… Toz uvidime… :wink:
Dneska jdeme na prvni kontrolu k pediatrovi - tak uvidime, co nam rekne.

Pocasi je tady taky desny...... prsi a je zima. Na prochazky teda nechodime… :roll:

Jdu se trochu natahnout… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
29.8.06 15:05

Holky pardón že Vám se lezu,jen chci informovat, že Davmi psala sms k nám do září, že jsou ještě celí.Tak jen abyste věděli.

Míšenka ze Září 2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
29.8.06 15:11

Monalisa24 - zatím jsem pořád 2v1, takže můj termín 31.8. platí, ale vidím to tak, že to nebude dřív jak příští týden, zatím se totiž vůbec nic neděje, takže neboj, pak dám vědět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
29.8.06 15:14
monikab píše:
Holky, Danielka , zakladatelka našeho tématu píše:

Tak od dnešního rana, od půl osmé, máme Klárku, 52 cm a 3400 g a vse je OK. 

Veliká gratulace Danielce a Klárce.

Monalizo, to jsem psala 17.8. Co jsem mluvila s Danielou, tak jí nějak nejde emimino, takže se nemůže ozvat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
29.8.06 15:16

Huráááá, konečně mi běhá net.

Tak nejdřív gratulace Mimulíkovi a Maggy dřím palce,ať to má rychle za sebou.

Jinak my byly na kyčlích ve dvou týdnech a ve čtvrtek jdeme znovu - máme široké balení. :cry:
Jinak Terezka je taky zlaté miminko sice jí občas trápí prdíky, ale to se musí vydržet.
Mlíka mám pořád dost, ale neboj se Lentilko , už se to zlepšuje a nemusím se bát ohnout ( to mi to totiž okamžitě teklo :) ).
K dudlíku jsme se taky dopracovaly,ale jen ve výjmečných případech - třeba když si ještě čistím zuby a Píďala už brečí hlady. Ale jinak ho vyplivuje,tak uvidíme.

Yoursun s těma očistkama jsem to měla taky tak - už to vypadalo že nic a třeba druhý den nanovo a hodně silně, ale prý je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
29.8.06 15:21

Monikob, díky za informaci, už jsem Danielku dopsala :wink:

Jdu teď rychle umýt nádobí a pak si s Pitrýskem zahrát Ferdo, nezlob se, dokud to naše mimi spinká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí