Poradna duly
Jana Čurdová
milhauska : dik za uklidneni
byla jsem z toho dost vyplasena ![]()
Ahoj holky,
tak jsem v ryhclosti zkoukla, máme nějak fofr
.
Nejdříve gratulace maminkám k novým miminkám!!!
Hlavně zdravíčko!
Nám kyčle v porodnici vůbec neprohlíželi, takže teď máme pro jistotu „široký“ balení a půjdeme na ortopedii asi kolem 4.týdne. To jsem si dohodla u dětské dr. Jinak, co jsme na UM, nás trápí prdíky. V porodnici nám ukazovaly takový fígle, jako „klubíčko“, občas to pomáhá, občas ne
. Tak doufám, že se to srovná nebo pak dám asi Sab Simplex, on je stejně, tuším, od 14dní věku. Jinak i přes UM malinko ublinkáváme, ale je to nic proti mat.mléku. Tak doufám, že se to upraví, že to nebude ten reflux, co jsem měla u Marti taky.
. Zitra jdu na gyn, na zastavení laktace, jelikož mě je to mlíko fakt dost na nic
. Sice to zkouším odstříkat a zachladit, ale je to k ničemu. Za chvíli bych je měla až ke kolenům
Záda jsou dnes lepší, ale zase mě bolí klouby. Mám pocit, že se rozpadám. Taky si připadám děsně horká, tak se změřím, asi to bude souviset s tím kojením x nekojením. Nějak mi to v tý podprsence tvrdne ![]()
Yoursun mě to taky dost vyděsilo,tak jsem si radši zavolala na gyndu a sestřička mě uklidnila, že to může trvat i celé šestinedělí. Ale teď už jsem třetí den čistá, tak snad už to skončilo. ![]()
Xaxkx tak se šetři (klidně si dej Paralen, nebo Panadol). Držím palce, ať jsi v pořádku a všechno to zvládnete.
Nella B - no jo, Nelinku si vybral manžel. My jsme to měli tak, že já vybírám kluka a manžel holku. Abychom se vyhnuli nějakým neshodám. Samozřejmě, že kdyby se mi to nějak moc nelíbilo, museli bychom vybrat něco jinýho. Ale tohle jméno se mi taky líbilo
. S těmi klouby a kostmi je to fakt dost hrozný, snad se to brzy spraví, najednou se nemůžu pohnout a hotovo!
tak Maggy zatím nic, psala mi kolem druhé, že zatím jen dvě kontrakce-prý nuda a má chudinka hlad. tak maggy, drž se:-)) myslím, že nuda dlouho nebude, kéž by to měla rychle za sebou
Tak Vojtíšek pořád spinká, už 2 hodiny… stihla jsem uklidit, zahrát si s Pitrýskem (teď kouká na Jetix, na svůj oblíbený seriál).
Yoursun , ohledně „očistků“, já to mám od porodu snad nonstop. Sice už ne tak moc, ale vložku mít musím.
Také mě pořád bolí jizva po nástřihu, je to normální??? Několikrát denně se sprchuju, myju se intimním gelem a nic… Tak snad to po 6-ti nedělí zmizí, protože já mám takovou chuť na manžílka
![]()
Xaxkx, ten SAB SIMPLEX je tuším od 3 týdne
. Ale vím, že prdíky trápí po UM hodně, já to tak měla u Pitrýska.
Holky, nám se teď doma objevili mravenci. Jsem z toho na větvi
Ložnici máme hned vedle kuchyně, bojím se, že nám zavítají i do postele
. Nevíte, co na to pomáhá??? Mají je i sousedi, takže vím, že nejsme jediní, ale mohli by zmizet
![]()
Koukám, jak tu všichni krkáte a blinkáte a tak. Naše Nikolka ani jedno, ani druhý. Maximálně že při dlabání nechá mlíčko téct všude kolem a já si naivně myslím, že papá a ona si ze mě přitom utahuje
!
S těma kyčlema jste mě vyplašily, tak jsem koukala pro jistotu ještě jednou kdy tam jdem a fakt až za dva měsíce. Tak budu doufat, že ti doktoři vědí co dělají
Ale v porodnici říkali, že je OK, tak snad jo.
Chudák Maggy, budu moc držet palce!!!
Já taky nejdřív nic, házela úsměvy na všechny strany, rozesílala zábavné SMS, dělala si srandu z jídla (které jsem pro jistotu celý den neměla…) a pak to vypuklo
! Ale už pomalu o ničem nevím. Při šití jsem vtipkovala s paní doktorkou a byla vysmátá jako lečo
!
Ale co je hukot (určitě to taky máte) - to svědění, jak se hojí nástřih. Nooo podrbejte se ve městě!!! Ono vůbec, podrbat ![]()
**Mimulík
Gratuluju k holčičce…**
Holky vy co dáváte široké balení, jak tu plínku přiděláte? Mě dnes řekl pan dr.,že mám malému dávat široké balení (jen z důvodu,že manžel měl nevyvinutý kloub,když se narodil
.Malý má klouby v pořádku,prý).Jen nevím, jak tu plenu připevnit na tu papírovou. Prosím poraďte mi.
cau holky jsem tu jen na skok jdu vam jen rict ze jsem porad 2v1.Zitra na 7hod nastupuji na vyvolani tak na me myslete desne se bojim vidim ze tady uz mate skoro vsechny miminka ja se se take moc tesim tak snad to zitra nejak zvladnu tak papa ![]()
Tamiku, ono asi co doktor, to jiný názor. My byli také v porodnici na sonu kyčlí, máme to v pořádku, a na kontrolu máme jít za 6 týdnů - teď už za 4 týdny
2 měsíce mi přijdou docela hodně ![]()
Jo, s tím nástřihem mi ani nemluv
Mě to docela pne, tak přemýšlím, že bych to něčím namazala. Vojtíšek má plno mastiček, tak nějakou asi prubnu, třeba obyčejnou Rybilku, tou nic nezkazím.
Já měla porod do doby „tlačení“ dobrý. Ty bolesti mi ani nevadili, protože jsem věděla, že to skončí. Sice jsem si u toho pěkně skuhrala a dýchala, prohýbala se a pod., ale fakt dobrý
Pak mělo přijít na tlačení a zastavili se mi kontrakce, tak mi dali oxytocin. To byla fakt chuťovka. A šití mě dooost bolelo. Ne vnitřní, ale vnější ![]()
EvikuP, já Pitrýskovi tenkrát také dávala preventivně navíc plenu. Museli jsme koupit takové ty „kalhotky“, jak se do nich dávají látkové plenky. Takže přes papírovou plenu jsem dala látkovou a ty kalhotky ![]()
Miselinko, držím palečky!!! A koukej dát někomu vědět, ať můžeme držet palečky a gratulovat k miminku
A neboj!!! Zvládly jsme to všechny!!! To miminko v náručí Ti tu bolest 1000× vynahradí
![]()
Tamik
My jsme byli na kyčle až dnes a ve třech měsících máme jít na utz a pak znovu k panu dr. Docela mě štve,že ten dr. nemá utz přímo u sebe. Takhle se musíme objednávat někam do nemocnice v Neratovicích. Což vůbec nevím kam… ![]()
Monalisa
Když mě přijde,že by se v tom musel strašně pařit. Bylo by toho strašně moc - papírovka, normální látkovka, kalhotky s igelitem a ještě dupajdy.
EvikP, no, to je fakt, ale jinak mě to nenapadá, jak to udělat. Pořád je to lepší, než ty jejich kalhotky. To měla sestra. Bylo to vycpané vatou a asi to muselo být děsně nepohodlné, pro miminka ![]()