Poradna duly
Jana Čurdová
Monalisa
Už jsem na to přišla, bodýčko to vyřeší. To tu plenu udrží,ale musí sedět akorát.
Tak poniekolkykrat a za niekolko dni sa mi uz snad podari napisat a odoslat spravu...... mam pocit ze sa so mnou technika nehra… ak vas aspon citam.
My sme dnes samozrejme v dazdi museli na vylet ..... toz zakaznici nepockaju. A teraz to moje miminko bojuje s dudlikom...... vzdy vola „mama vypadol!!!!!!“ takze vstavam a idem to napravit.
Inak dnes sa zacinam hrat na vzornu manzelku… konecne mi doplo ze moj muz potrebuje nieco jest ked pride z prace. Akosi mi to unikalo, kedze ja na jedlo akosi nemam kedy a kym niekto do mna nieco nenapcha tak na to zabudam. ALe aspon sa to odzrkadluje na postave. Minuly tyzden som bola 3kg pod zaciatocnu vahu v tehotenstve a tento tyzden uz obleciem moje sexy rifle (aj ked preventivne so stehovacimi nohavickami na brucho, to akosi stale este planda
)
Prave vymyslam ako moje dieta dostat na slovensko za prarodicmi… je to normalne aby som 2 mesacnemu mimcu robila pas????
Holky, k tomu širokému balení … a co tohle? http://www.marwell.cz/index.htm Navíc, když to Dr. napíše na předpis, tak 1 ks hradí pojišťovna.
Miselinko … zrovna jsem tě vzpomínala. No, máte to s Noggie zítra na stejno. Já teda mám nástup až v pátek. A taky se děsím, co že mě to při tom vyvolání čeká
Zítra jdu do porodky jen na monitor.
cecetka
Když mě přijde,že nám pan dr. řekl široké balení, jen kvůli tomu,že manžel měl ten nevyvinutý kloub. Protože povídá, že má klouby v pořádku a potom co jsem mu řekla, co to manžel měl,tak řekl,balit na široko. Malému prohlíželi klouby už i v nemocnici a nic nám neřekli. Kdyby je měl opravdu špatné,tak by nám to řekli už při odchodu z nemocnice. No zkusím nejdříve to bodýčko a uvidíme, jak dál…
Díky za odkaz. ![]()
NOGGIE A MISELINKO: Budu na vás moc myslet, vše dobře dopadne a budete mít krásné uzlíčky v náručí !!!!
CECETKO: Samozřejmě i tobě moc držím pěstičky, aby malý třeba vykoukl, bez vyvolávačky !!!
EVIKP: Poslala jsem ti foto košíku na mailík ![]()
Jinak SAB SIMPLEX dávám malé do mlíčka téměř před každým krmením, 5 kapiček, raději pro jistotku.. Ikdyž umí sama krásně prdět, ale v noci se občas krotí jak špagátek
![]()
Jinak co se týče kyčlí, vyšetřili je v porodnici, v pořádku, široké balení není třeba a na další kontrolu jdeme v 6-týdnech, tj. 14.září.
Zítra jdeme poprvé do poradny k dětské lékařce, tak jsem zvědavá kolik ta naše berušina přibrala
![]()
Ahoj holky …dneska jsem mela narocny den
dcerka sla dneska uz do skoly
takze pripravit dcerku,prdolu…pritele
a mazat po ranu uz ven
a dneska jenom prsi a prsi ![]()
Ke vsemu jsme ztratili cepku
jedina ktera byla teplejsi
takze zitra jdu nakupovat
![]()
Gratuluji k novym miminkam
![]()
Noggie a Mišelinko - holky, držte se! Zvládnete to! ![]()
Cecetko - neboj, určitě to přijde samo, do pátku času dost
Malá se dneska vrtěla jako had. Trápilo nás bříško, tak jsem jí dala párkrát do klubíčka a zacvičila nožičkama a taky dala fenyklový čaj od Hipp (je od 1.týdne) a pak kakala a kakala. Musela jsem jí ve 21,00 budit na pap¨ání a pořád spí ![]()
Holky,jdu vám jen napsat, že jsem právě viděla UFO - odešla mi hlenová zátka … ASI. Byla jsem tak šokovaná z té barvy … prý růžová HA HA HA … ona to spíš byla nahnědlá krev. Ale teď už nic, takže to asi fakt byla ta zátka. Raději jsem volala do porodnice. Prý pokud nebudu mít bolesti, můžu klidně přijet až na plánovanou kontrolu. Takže manžela zatím nebudím a uvidíme, co z toho bude.
Myslete na mě. Dík ![]()
Millhausko - jojo, s tím mlíkem je to o hodně lepší, stačí mi odstříkat tak dvakrát třikrát za den a to ještě málo - nemusím použít odsávačku. Jak se ale malý vzbudí na jídlo až po třech hodinách, tak to mlíko pak nestíhá ani polykat (kromě toho, že místo vymáčknutí první kapičky mu zleju celou hlavu
) … tak hlavně, že mlíko je, že Štěpulka krásně jí - a neblije teda ani minimálně (já nevím, proč mě pořád strašili se zvracejícím, slintajícím miminem - já mám doma stále čisťounkého elegána
).
A s tím spaním - to je fakt záhada, ale on nám v devět, v deset usne, i kdyby do té doby řval kvůli prdům jak tur (viz včera
) a pak se vzbudí nejdřív ve dvě, dneska třeba až ve čtyři
… takže noc to jistí
.
Pekne ranko!
Arthurek si doprava dopoledni siestu…
Cecetko - tak jak? Prisly bolesti?
A co Maggy ?
Vcera jsme byli na prohlidce u pediatra - tak Artik uz povyrostl o 3 cm (ma 54cm) a vazi 3,440kg… jeste se nedostal na porodni vahu…
Je to nase nudlicka…
Jestli nezacne vic pribirat, tak ho budu muset dokrmovat… a to pak muzu rict sbohem kojeni… ![]()
Jo, poradte mi prosim - Arthur neotvira dostatecne papulu… vzdycky kdyz uz to vypada nadejne, tak kdyz citi prso v pusince, tak ji sevre a hned zacne sosat… a nepusti a nepusti… to samozrejme boli… ![]()
Jak ho presvedcit, aby papulku otevrel dostatecne?
Krásné ránečko přeji všem
Maggy stále nic, neotvírá se , ráno jí dali tabletku na vyvolání, tak uvidíme, si říkám, že všechny bňandy to mám estejné, vyvolávané porody:-))
Jinak v noci mě chytla migréna a tak mezi kojením a krmením jsem běhala zvracet, vážně síla, pak jsem si i vzala prášek a jen krmím UM, další krmení už bude lék ze mne pryč a tak mohu kojit. Ale musím pochválit Tadeáška, poprvé moc neponocoval a docela rychle usínal, asi věděl, že maminka mele z posledního. Je to můj pokládek.
No, Tádík kouká ze sedačky, tak jdu trošku zkusit uklidit, než se začne dožadovat pomuckáníčka ![]()
Ahojky.
Mišku jsem udrncala na balkoně a dokonce stihla udělat dobrůtku pro odpolední návštěvu. V noci taky krásně spinkala, i když na Štěpánka nemáme. Ale zatím mi spaní stačí, nemusím přes den, i když by tatínek zaposkočil a mohla bych si zdřímnout. Včera jsme byli na velkém výletě. Potřebovala jsem malé koupit čepičku. Je to strašný problém, protože nejmenší velikost nemůžu sehnat a ve všech ostatních strašně plave. No, jednu jsem urvala, tak teď jí nesundáme. Široké balení - nám řekli hned v porodnici, balit na široko. Takže od začátku má malá navíc mezi nožkama dvě plínky. Včera jsme byli u ortopeda. Dělal jí UTZ. Všechno v pořádku, nožky nejsou vykloubené a rostou jak mají. Přesto nechal široké balení a na kontrolu za 6 týdnů. Prý to bude nosit tak cca do 4. měsíce. A jak jsem si včera přečetla odkaz, co poslala Čečetka, tak tam to doporučují preventivně, i když jsou nožky v pořádku. Je to sice otrava, chudák malá je v tom jak v krunýři, ale říkám si, jistota je jistota.
Mléko - my máme taky tak akorát. Přes den se mi prsa ani moc nestíhají nalívat. V noci, když dnes trhla rekord spaní 3a1/2 hod v kuse, tak už bylo prso jako beton. No, na jedno kojo ho stihla vyprádnit. Jo, a taky se mi stane, že než se přisaje, tak jí mlíko stříká po krku. Z toho odvozuji, že mléka je dost a asi dobré, když po kojení spokojeně usne.
Prdíky - bříško nás trápí denně, pořád se vykrucujeme, ale není to žádná tragédie. Nepláče a hezky usíná. Kapky nedávám, jen když bude nezbytně nutné.
Čečetko, Noggie - já měla taky vyvolávaný porod a věřte, že to opravdu u každé nemusí být tragédie. Moc držím palce, ať to rychle postupuje a za chvíli máme mimča u sebe.
Holky, dnes je to přesně 4.týdny, co jsem rodila a přijde mi, že si ten porod už ani nepamatuji, teda tu bolest. Ono na to fakt člověk brzo zapomene.
Jinak očistky mám taky pořád. Není to ani na slipovku. Ale v noci je klid. Horší jak začnu přes den více chodit, tak to teče. Už mě to taky nebaví
.
Maggi - ať se to rozběhne a nemusíš se trápit
![]()
Monaliza24 - tak mě po prvním porodu bolela jizva po nástřihu dobré tři měsíce, svědila strašně a ještě teď když mám MS ji cítím.Klidně tu jizvu maž ono něco na to existuje poptej se v lékárně, ale tu rybilku bych si tam necpala.Jak já jsem šťastná že jsem teď bez nástřihu!Po týdnu jsem byla jako kdybych ani nerodila!
EvikP - nám Dr. v porodnici řekl že mám malé dávat také široké balení a v šesti týdnech jdeme na kontrolu.Dávám jí papírovku a na to bavlněnou plenku a kalhotky, ale připadá mi že je potom moc hlavou dolů tak ji podkládám, fakt hrůza.Už se těším až jí to nebudu muset dávat. Já jsem neměla kyčle ani ty stříšky vůbec a musela jsem mít do jednoho roku strojek a mamka říkala že to byl fakt mazec.
Miselinka - tak přeji superrychlý porod a drž se holka!
Kacatko - fakt už musíš miminku vyřídit pas! Škoda že jsi to nestihla nechat si zapsat mimíska do pasu, já jsem to stihla a tak malá pas nepotřebuje.
Cecetka - že by už? Hlavně dej vědět co a jak, možná už jsi v porodici co?
NellaB ..taky jsem po nástřihu měla dlouho potíže a tak jsme ráda, že tentokrát to šlo i bez něj.
Nám řekli při kontrole kyčlí, že jsou vzorový a že vůbec nemusíme dávat široké balení:-)) Prej jsme ho vzorně udělali ![]()