Poradna duly
Jana Čurdová
Vidim ze ja musim malu Dasenku maximaln pochvalit..... tak obden mi dopraje 6-7 hodinovy spanok v noci. ANielik moj..... vie ze maminka je spac a potom by bola uplne hotova..... ma to uz tyzden tak snad nam to vcydrzi ![]()
Lentilko tak pred tyzdnom som mala aj ja este cistunke miminko… ale poslednych par dni sa nam to akosi zmenilo..... blinkame o 106. Papa ako maly zrutik (asi po ocoinovi), takze si pri kojeni aj tri krat musi odgrgnut a naposledy si trosku ublinknut a potom je spokojna. Inak prdiky (tuk tuk tuk) mame v pohode.
Mam pocit ze mala uz zacala vnimat hracky. TEraz lezi pod hrazdivckou a ruckou bucha do lietadielka a hrooozne ju to bavi (teda ak si to len ennahovaram).
Pasu uz vase deti trosku koniky????????
GRATULUJU VSEM NOVOPECENYM MAMINKAM! PREJU VAM MALO PROBDELYCH NOCI A AT VASI MRNOUSKOVE KRASNE ROSTOU!
Vlastne - tady se nerodi zadni mrnouskove… krome toho meho…
![]()
Dneska jdeme znovu na prevazeni - tak jsem zvedava, jestli Artik neco pribral… Kazdopadne uz pije vic a dele… ![]()
Proc se rika, ze mimnko ‚pase koniky‘?
Cinq - prosim Te, videla jsi tady nekdy obdobu ceske melty a obdobu kysane smetany? Na kysanou smetanu jsem tu narazila jen jednou - nahodne - a od te doby ji nemuzu znovu najit… A manzel nevi, ze je smetan vic druhu… ![]()
No, a meltu chci na podporu tvorby mleka..... Preventivne…
![]()
A vlastne - narazila jsi tu nekdy na caj pro kojici (jestli jsi ho teda uz nekdy shanela)?
Tak - mimi je nakrmeno… a ted my… ![]()
P.S. S prdiky Arthurek zatim problemy nema… bylo to snad jen jednou… diky Bohu… ![]()
Mischiinko… bohužel nemůžu jít, Petřík se mi ráno složil na zem a tak jsme doma a kurýrujeme.
Bolí ho bříško a hlavička..opět migréna nebo i slepák, docela ho bolí v jednom místě a tak jsme doma, abych si ho mohla ohlídat.
Užijte si město a procházku
Ohromná gratulace Noggie!!! Vidíš, že se s dočkala toho srpna!!! ![]()
Nic, já jdu kouknout na nějaké info o šátcích (dneska jsem potkala tu holčinu, co je u nás prodává
) a budu to rozmýšlet! Kdo ho máte, písnete mi zkušenosti?
Jo a malá nám v noci pěkně zazpívala
, takže půjdu využít situace a spááát!!! Nooo, moc dlouho ne, další probuzení na papkání bude kolem třetí.
Jo a naše malá vážně skoro neblinká a nekrká. Tak to říkám mojí mámě a my prý s bráchou jako malí taky takovéhle „věci“ moc nedělali! ![]()
Nevíte něco o těchto těhulkách (nebo už maminkách?)
Gerda (TP 8.8.)
Kikina (TP 9.8.)
Jitka81 (TP 10.8.)
Verulinka (TP 12.8.)
Eriza (TP 12.8.)
KatarinaL (TP 13.8.)
Geolka (TP 16.8.)
Berenika (TP 21.8.)
L_B (TP 24.8.)
Miselinka (TP 28.8.) - to vím, je na vyvolání:-)
Davmi (TP 29.8.)
Janca29 (TP 31.8.)
Kvetulik2 (TP 31.8.)
Panoramko, říká se, že „pasou koníčky“, když leží na bříšku a zvedají hlavičku a chvilku ji drží zvednutou:-). Nám to už náramně jde:-)
Jo, a holky, dnes mi konečně vypadl poslední steh!!! Můžu sedět normálně, huráááá:-)
Monalisa
Tohle psala Verulinka:
Ahoj holky,
tak už jsme z porodnice doma, dočítat asi všechno nebudu.
Museli jsme vyřadit některé oblečení - 56 je malá a některá 62 také. No jo Matýsek je kus chlapa - 4750g a 55cm.
Monalisa
Psala to 21.8.. 16.8. šla na vyvolání,ale kdy se Matýsek narodil to nevím…
Noggie velká gratulace k Evičce… ![]()
Tak jsem včera toho našeho broučka vážila a on má už 3540g. Začíná z něj být pěkný macek.
Dnes v noci chtěl papat po třech hodinách. Jindy mu to stačí tak po 4-5h. Je to zlatíčko moje…
Hm, s tím pasením koníčků jsem taky trošku mimo, asi že jsem koníčky nikdy nepásla, protože kdyby jo, tak bych možná zjistila, že se u toho leží na břiše a se stéblem trávy v puse romanticky hledí v šírou dál
. Štěpán zvedá hlavu bravurně. Na můj vkus až moc (při kojení to dost vadí
). Blít a krkat neumí stále (no zvládne už tak tři brknutí denně), zato kadění teď vypiloval
… hlavně, že v noci spí (děkuju vyšší moci a doufám, že mu to vydrží
). A stisk už má teda festovní, stejně jako výkop - už to přebalování není taková selanka
.
EvikuP, díky:-). Napsala jsem tam u Verulinky 16.08., když se tady objeví, tak se jí hned zeptám:-), aby tam nebyla nějaká blbost.
Lentilko, teda holka, Ty máš ale elánu na rozdávání:-). To já jsem jak troska, nevyspalá
, humor mě také pomalu začíná opouštět… chjooo:-(
Panoramko tak kysana smetana je neco,co se snazim najit uz od zacatku
pritel taky nevi,ze neco takoveho existuje
Po Melte jsem se nekoukala,takze to ti nepovim…a s cajema…vcera jsem shanela caj na prdolu(na prdiky atd…) v lekarne na me koukali jak na tele,co to chci a ze nic takoveho nemaji(nikde) a ze to co mame v CR,ze to urcite caj neni…ze kdyz ma miminko problem,tak se chodi k doktorovi…no citila jsem se jak Idiot
takze pochybuji,ze budou mit caj pro kojici matky ![]()
Dneska jsem se bavila s kamaradkou,ona je puvodem z Portugalska,u nich to existuje taky(ty caje)…
Holky,tak mi paseme konicky taky…ale pekne line kone
on by totiz porad spal nebo jen tak koukal
nema rad namahu
to teda nevim po kom to ma
![]()
Monaliso - kdyby ti přes týden vařila mamka a o víkendu manžel, mělas prcka, co spí od devíti večer do šesti až devíti ráno (navzdory tomu, že přes den ho trápí prdy a musí se třeba hodinu, dvě nosit
) a žádné jiné dítě v dohledu, tak bys taky měla mnohem víc energie
.
PS: Zajímalo by mě, jestli ten bolehlav mám ze Štěpána, anebo jsou to poporodní migrény, co mě jen tak nepustí
.
Tamik ja som ho vcera kupila..... mrkni
holka bola zlata a poradila mi a ukazala ako viazat. Ja som sla do indickeho ale len koli dlzke… aby nam sedel obom s chlapom
Ahoj holky,
tak se hlásím po dlouhé době. Bohužel jsem si porod i následný pobyt v nemocnici užila dosytosti. Jen ne v tom nejlepším slova smyslu. Porod byl dlouuuuuhý a stejně nakonec skončil císařem. Druhý den jsem byla na JIP, takže jsem nemohla dát ani vědět. No a když mě konečně měli pustit domů z porodnice, chytly mě obrovské křeče do břicha a začalo lítání po vyšetřeních, antibiotika, kapačky, injekce adalší. Nejdřív nikdo nevěděl, co to je, potom přišli na to, že mám v břiše zánět a nakonec mi ho proděravěli a mačkali ten vytékající hnis. No co vám budu vyprávět. Hlavně, že už jsem doma. Sice mám v břiše ještě díru, ale už je líp a snad se to dobere šťastného konce. Šárka je zdravá a krásně papá. Všem děkuji za gratulace a držení palců ![]()
Vůbec nevím, kdo už je maminka a kdo ne, ale všem přeju hodná miminka a gratuluji k výsledku snažení ![]()
Zatím papa Kačkač