Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, jak prcky zabavujete, když zrovna nespí? Ten můj, když nechrní, tak pláče, tak by mě zajímalo, jak by se tomu dalo zabránit a nějak jinak ho motivovat. Vzhledem k tomu, že je mu 4 týdny, tak se hračkama sám ještě nezabaví a když mu s nima mávám před nosem, tak na to taky moc nereaguje.
Eviku - chodím s ním, při tom se kolíbu (z čehož mi asi rupne páteř
, už aby dorazil ten babyvak
) a mluvím na něj, anebo když je hůř, zpívám o sto péro - to ovšem vsedě, zase nejsem Rambo
(… jsem už totálně vyzpívaná
).
Na koupání budím - mám limit mezi sedmou a osmou a řídím to podle kojení, které musí přijít hned po koupání, aby se zahřál a uklidnil … tak se to snažím stíhat na dobu, kdy už bude mít hlad, ale ještě od hladu nezačne řvát sám (minule nám začal chlemtat z vanky
… no dneska se nám do ní pro změnu potento i támhleto
).
Jeee, ještě jeden skromný dotaz … už jste měli zelený bobíky? Nás to postihlo v pondělí odpoledne, asi dvě dávky, ale pak se to vrátilo do normálu, tak jsem nehysterčila a doktorku nevolala … ale stejně by mě zajímalo, z čeho to mohlo být.
A ještě jeden takový intimní … uhnala jste si taky některá při porodu hemoroidy? Vrátí se to do normálu nebo to tak už budu mít na furt?
Zdravím.
Evíku - jsem na tom podobně jako Lentilka. Pokud nespíme, nekojíme, tak v kolébce se nám nelíbí, i když si s malou povídám. Obvykle taky nastupuje nošení, mluvení a zpívání. Už mám od švagrové také slíbený vak. Dnes jsme nainstalovali kolotoč a chvíli se bavila tím, že jej pozorovala, ale bylo to jen chvíli. Dnes nás zase trápily prdíky, takže pořádně usnula až ve 14.30, když jsme šly na špacír. A teď spí jako dudek. Vyzkoušela jsem fén na bříško, tak snad to pomohlo.
Na koupání také budíme. Když stíháme, tak se snažíme koupat v 19.00. Dám do galerky fotku z dnešního koupání. Voda se nám zatím líbí. A když se vzbudí před koupáním, tak klidně nakojím a po koupání kojíme vždy. Oblékání se jí moc v poslední době nelíbí, takže obvykle pláče a potřebuje zklidnit.
Evi - pokud je kakání zelené, tak je to prý „hladová“ stolice. Ale někdy se to stane, když malého hned nepřebalíš a se vzduchem to reaguje a zbarví se do zelena. To mám vyčteno z knížek.
Jinak hemeroidy asi nemám, ale jít na velkou je pro mě ještě pořád dost bolestivé. Hlavně potom mě bolí celá pr..... A taky když se utírám, tak tam mívám krev. Ale je fakt, že se to zlepšuje a ta bolest už není tak velká jako na začátku. Moje mamka hemeroidy po porodu měla a říkala, že to byla ukrutná bolest a zlepšilo se to. Prý pomáhá namáčení v koupeli z dubové kůry.
Tak to se mi ulevilo … chodíme a houpeme taky, ale ne vždy to zabere na ten pláč. Nejlépe zatím funguje pohupování na balonu. Ale už mě z toho začínají trochu bolet záda, tak jsem doufala, že třeba někdo má nějaký zázračný recept na ticho ![]()
Koupete tu někdo v kyblíku? Musím říct, že nám se strašně osvědčil. Prďola se v tom nadnáší a utichne i ten nejhorší řev. Ale mluvila jsem s Danielou a ta vyměkla a poté, co malou málem v kyblíku utopili, koupila normální vaničku.
EvíkK - hemeroidy jsou docela normální po porodu. Může to být jen vyhřezlé střevo. Hemeroidy krvácí. Střevo ne. Taky na to existují čípky, nabízela mi je dr v porodnice. Ale z minulýho porodu mám zkušenost, že to zmizlo samo. Ale taky jsem četla, že to zmizet nemusí
. Takže asi čekat… Nebo zkusit ty čípky ![]()
Chacháááá, já mám radost, že nejsem sama, kdo nachodí kilometry po bytě, než prďola usne!!! Dneska chodil tatínek, maminka se koupala, venčila psa a tak
, no ale ještě pořád to miminko nespinká
, co jsem vysledovala, trvá to většinou tak hoďku, hoďku a půl. To už ale za chvíli bude přes limit
!!!
A já jdu užívat opět fenistil!!! Nevím, jestli jsem vám to psala, ale ze špitálu jsem si přivezla nějakou Filcku brutálku a svědělo mě naprosto děsně celé tělo!!!
Mám podezření, že jsem si to způsobila vlastní blbostí a začla v porodnici používat nevyzkoušené mýdlo. TAk mi dětský dr. napsal fenistil a už se začínám chovat občas jako člověk…
Ahoj holčiny
Tak nejdřív chválím všechny miminka z galerky. Taky jsem jednu fotku přidala ( je tři týdny stará, až stáhnu z foťáku, přidám aktualní - je to fakt rozdíl
)
K hemeroidům - po porodu hrozný, asi dva týdny jsem se nemohla pořádně v****t. Hekala jsem u toho jak při porodu. Ale musím zaťukat, už je to O.K.
. Jinak jestli máte některá problém, doporučuji sedací koupel v dubové kůře ( koupí se v lékárně a udělá se odvar ), nebo už se prodává i gel z dubové kůry a tím se potírá ( lepš kvůli aplikaci a časové nenáročnosi ).
Jo a na koupání budit nemusím, většinou se vzbudí sama - čas jídla. Už v tom máme docela pravidelost, takže vcelku bez problémů.
Ahojky všem.....
Tak se nakonec hlásím mezi vás…I když jsme měly přijít na svět až za měsíc…
S těmi hemoroidy - mě netrápí a jak jsem psala, chce to pít, pít, pít - z toho má člověk jednak hodně mlíka a jednak měkkou stolici, takže to jde samo (ani mě nehne na míse tlačit
). Na to rozkuchání dole používám sprchový gel s dubovou kůrou (sedací koupele si fakt neumím představit, nevím, jak vy, já jsem ráda, že se stihnu ráno a večer vysprchovat, obvykle už mi do toho Štěpula řve hlady
) - je z lékárny a stál 184Kč.
Recept na ticho? Ten mám: strčit děcko nadšenému otci a jít si dát dvacet
.
Dobre ranko vsem
tak muj prdola si ze me dela srandicku
kdyz musime vstavat,tak by spal a kdyz je sobota a ja muzu spat tak vstava v 7.00hodin ![]()
Jinak obcas je vyhoda mit starsi ditko
dcerka mu da obcas sunar,pohraje si s nim(taky mu cte pohadky
a on ji vydrzi poslouchat nebo se divat na ni
![]()
A je to otesanak muj…jednou nas vsechny sezere
![]()
A vitam Potvurku mezi nama ![]()
A co taková škytavka? Šárka jí má každý den. Většinou potom, co jí položím do postýlky. Klidně spí v náručí a jak jí dám do postýlky, po chvíli začne škytat. Asi to má po mně, protože já jsem tím celkem známá. ![]()
Kačkač