Poradna duly
Jana Čurdová
Tamiku , tak jsem zkusila ten tvůj metřík s fotkou a taky jsem na to nepřišla.
Ale když klikneš na můj, tak se ti otevře ta stránka a můžeš si ho vytvořit tady. Je to snadné, když jsem to zvládla i já, počítačový antitalent.
Jen tam asi není takové sluníčko. Jo a ta fotka musí být „hodně malá“, max. 100kb.
Tak koukám, Tamiku, že jdu s křížkem po funuse.
Máš krásný metřík.
monikab díky, já si s tím teď hraju a různě to zkouším
, než se ta malá princezna probudí!!! Což bude každou chvilku…
Takze nejdriv vsem co maji starsi deticky a dneska jdou poprve do skoly,preji vse nej…a at se jim libi ve skole
a vydrzi jim ta naivita o skole co nejdele…dcerku to preslo hned po tydnu
![]()
Matulienko poslala jsem ti SZ…Jak Peta dopadl ve skole?Libilo se mu tam?
Holky ja zustanu zitra poprve sama doma
pritel ma dneska posledni den volno
ale v pohode…jsem prece holka sikovna a zvladnu to
i kdyz dve deti na me samotnou
![]()
Jinak prdola zlomil rekord ve spani
a to ptoto,protoze mel jeho tatinek sluzbu(tak je to vzdy,kdyz hlida tatinek
spal od 22.30 do 05.20h a potom hned po jidle usnul a spal az do 09.00h…a ted opet spi ![]()
Ja si tak hodne dite snad ani nezaslouzim… ![]()
Ahoj holky.
Taky vás moc zdravím po delší době.
Mimulík - vítej doma
Mlíčko - taky mám pocit, že se mi dělá víc v jednom prsu než ve druhým, ale snad se to zase srovná, zkrátka mám jedno prso oblíbenější.
)) A začala jsem docela často dávat z obou prsou, malá je spokojenější a taky mi dýl vydrží. Každopádně máme za sebou první růstový spurt, tak počítám, že druhý přijde za chvilku.
Musím se pochlubit, že jsme absolvovali báječný výlet až k Brnu a malá to zvládla krásně, tak jsem byla hrozně spokojená i já. Určitě doporučuju vyrazit na výlet, protože mně to strašně prospělo. Už mi to sezení doma a chození s kočárkem kolem baráku lezlo na mozek. ![]()
Tak se mějte maminky moc pěkně a my se zase ozveme.
PS. Držím palečky všem prvňáčkům, ať se jim ve škole líbí!!
Holky, tak zase máme za sebou boj… ![]()
Skoro půl hoďky z toho prsa, co jsem myslela, že tam moc mlíčka nemám, ale ono to asi celkem jde. Jenže to je tak - chvíli saje, usne, saje, usne, nechce, zvednu na odkrknutí, vztek - přiložení, saje, usne, vztek… no a to pokračuje do té doby, než jí přiložím k druhému. To se zklidní. Pak je chvíli v klidu, dám jí hajat - vztek… dostane dudlík, když se uklidní, ale přijde mi taková neklidná. Nemůže to být tím, že třeba mám celkově toho mlíka málo??? ![]()
Doplňuji - lehnutí, 3 min. - vztek - pochování, nablinkání mamince do výstřihu, vztek, pološílená matka opět dává děťátku jíst, zhruba 5 minut - usnutí - přemístění do postýlky - vztek!!!
Pochování - ticho - takže vypadáme teď následovně - poblitá já držím v levé ruce spící dítě, kt. vypadá po dvou hodinách celkem spokojeně, pravou tady cvakám do klávesnice a u toho přemýšlím kdy, co a jestli vůbec dneska sama něco spolykám ![]()
Ta mi dneska dává kouř
!!!
Držte mi palce, jdu jí zkusit opět odložit do hajan
(spinká jako miminko…
kdo tenhle slogan vymyslel
)
Tamik - neboj, určitě nemáš málo mlíčka, třeba má zrovna růstový spurt, což je zhruba ve 3 týdnech a to prostě takhle bojují, my jsme kolem třetího týdne měli to samý. Zkus ji častěji přikládat a ono se mlíčko dotvoří podle potřeby a taky doporučuju meltu, já ji piju a myslím, že to na množství mlíčka dost pomáhá. Tak ti držím palce, ať je to brzo lepší. U nás taky funguje naprosto báječně gymnastický míč, to se vždycky úžasně zklidní a dobře se jí na něm usíná…
saary růstový spurt? Furt o tom slyším,ale co to přesně je??? Jako že víc roste, tak chce víc dlabat???
Nooo, už je vzhůru, zrovna jsem jí chtěla navlíct do něčeho a vyrazit. Ale to udělám stejně ![]()
Cinq ,
no, Petíkovi bylo ráno zle, ale do školy jsme šli a dopadlo to dobře.
Měli uvítání prvňáčků a pasování na školáky od sněhurky a sedmi trpaslíků ![]()
Pak byli chvilku ve třídě, pak v družině, dostali nějaké dárky a tak se mu škola už líbí a těší se na zítra, mají dvě hodiny..čj a matiku.
Tadeášek to vzorně prospal, jen ke konci všem naznačil, že jíst se musí a řval jako tur…ale jen asi 2 minutky.
No a máme čtyři učebnice a zítra jdeme na to:-))
Tak jsme byli na vazeni a mereni
prdola ma 4,8kg a 59cm…je to cvalicek ![]()
Matulienko tak to radeji ani dcerce rikat nebudu,ze v CR maji jenom 2 hodiny
ona by zavidela ![]()
Prijde mi,ze tady chteji docela dost na detech…vzdyt ona bude ted uz pocitat tezke priklady…jako treba 76+458+56…to mi prijde na druhou tridu docela dost
mozna je to normalni i u nas???a jenom ja si myslim,ze to je moc ![]()
Saary na vylety uz jezdime od prvniho tydne
prochazku okolo baraku delam jenom kdyz jdu s dcerkou do skoly ![]()
Cinq… no, mají každý den 4 hodiny, jen tento týden začínají s míň hodinama, ve čtvrtek mají tři a v pátek už 4.
Ale myslím, že ve Francii je to celkově nějak náročnější ![]()
Holky , ten nas mimis usina jen v ruce… a jak ho polozilm (kamkoli), tak do 10 minut zacne brecet… a pak rvat o zivot…
Dnoesek travim cely kojenim a chovanim… ani hodinova prochazka nezabrala…
A to tak krasne spaval… ![]()
V noci teda spi ve sve postylce, ale mam strach, ze i to se zmeni… a pak si to muzu jit rovnou hodit… ![]()
Ted mi usnul na ruce… Jeste ze na leve, muzu tak psat pravou…
![]()
Panoramko - možná spurtuje (tím si vysvětluju ty hrůzy, které ten náš ďábel posledních pár dnů vyvádí
… dneska už je moje psychika totálně na odpis … ještěže se o něj po návratu z práce stará manžel
- no ale ty jsi, chuďátko, teď doma sirotek, já vím
).
Ahoj holky, tak dnes jsme první den sami doma a je to zatím úplně v klídku
. Ráno jsme mazali do školy, jsme tam noví, takže jsem musela také
. A Nelinka se rozhodla od 4hod. pokřikovat, takže jsem byla nevyspalá. To byl ještě manžel doma, takže jsem zbalila Marťu, připravila do termoobalu Nutrilon pro malou a jela do školy, autem, máme to cca 10
min od domu, tak jsem líná! Pak taťka odešel, taky do školy
A pak do práce. Udělali jsme cvičně matiku, dali oběd, Nelinku oblíkli a byli venku pět hodin. To ta princeznička celý prospala! Pak v šest koupání, papání a spinkání, ještě pořád. Jen na mě trošku padá únava, tak si dám kafčo a mrknu na Pojišťovnu štěstí. Jinak jsem mladýho nahlásila do družiny-ráno-manžel ho tam bude vozit. Já ¨se necítím na to, každé ráno ho vodit
. Naštěstí se těší, že si alespoň najde kamarády ![]()