Poradna duly
Jana Čurdová
Lentilko já jsem si ten formulář na porodné stáhnula z internetu, vyplnila, podepsala a na úřad to dovezl už manžílek…a paní na úřadě to hned ten den vyřídila, takže bych měla mít do neděle peníze na účtu ![]()
Tak řvounka se mi podařilo uspat… houpáním v náručí u ordinace v růžové zahradě
![]()
Vojtíšek dnes od 12h. spí. U dr. se chvilku vzbudil, aby ho zvážila a pak zase usnul. Na krmení ho budím. Sice kolem 19h. si trochu pokňoural, ale už zase spinká. Nějaký divný ![]()
Ale… proč píšu. Dostala jsem od dr. dnes v poradně vynadáno, že moc krmíme!!! Minulý týden měl Vojtíšek 4190g a dnes má 4520g! Pravda je, že jí pořád a já jsem z toho na nervy, ale přece ho nenechám plakat hlady
![]()
No, tak jsem z toho jelen ![]()
Ahoj holky, tak na chviličku koukám a píšu. Dnes jsem úplně vyřízená. Malá hezky spinká, ale vstává mezi 4-5hod. Vstává tak, že už nespí až do cca 6 až 7hod.Což o to, ale musím s mladým do školy (v půl osmý). Dost mě ta jeho škola (sem a tam a tam a sem) vyčerpává
. Ale vy, s dětma, to znáte
. Snad se to srovná.
Hezký večer,teda respektivě noc!
Tak musím říct, že dneska to bylo asi o 100% lepší než včera. Terezka kňourala jen chvilku dopoledne a pak už to bylo O.K. Celé odpoledne jsme byly venku, když je tak hezky a asi se jí to líbilo. Je pravda, že v kočárku je fakt spokojená.
K dnešní debatě o kafi - já ho pila celé těhu ( piju jen rozpustné s mlékem a hodně slabé ) a piju ho i teď. A musím říct, že to Píďalku asi nijak neovlivňuje. Když chce spát, tak spí a když ne, tak prostě nespí
.
Lentil já porodné vyřídila během pěti minut. Formulář mi přišel poštou s rodným listem, doma jsem to vyplnila, zanesla na sociálku ( mamka pohlídala kočár) a za pět dní
byly penízky na účtu. Fakt fofr ( to mě v dnešní době dost překvapuje
)
Kačatko napiš prosím jak jsi spokojená se šátkem a jakou máš značku. Jo a taky jestli zvládáš úvazy. Díky.
Ahojky Maminky přišla jsme vám všem pogratulovat ke krásným miminečkům, jste opravdu šikovné:-) Uteklo to strašně rychle, že??? Mi to utíká taky rychle a to jsme teprve ve 21 týdnu:-) skoro 22 . Tak co jak to zvládáte,? Pověste nezkušené čekatelce?? dá s eto vydržet?, prej budu mít hclapečka to jsou děsní uřvanci prý:-) mám s enaco těšit:-) Ale nejdřív snad přežiju porod toho se bojím děsně moc. papapa
Monalisa - to mě fakt překvapuje, že jste dostali vynadáno kvůli přílišnému krmení. My včera taky byli u doktorky, přibrali jsme přes 800 g za tři týdny, což je prý dost, ale doktorka říkala, že to nevadí, protože mu to přece nemůžu nedat. A že z přílišného kojení ještě žádný otesánek nevyrostl, nebezpečně se prý dá ztloustnout jen z UM a přikrmování.
monaliso : taky mi to nejde na rozum ?
a to kojis ? kdyby to bylo z umele vyzivy, tak nereknu, ale jestli z kojeni, tak tomu nerozumim, to mas mimino nechat rvat hlady ?
je ten dr. normalni ?
Dobre rano vsem…dneska jsem se probudila s takovou bolesti hlavy,ze nevim kam ji strcit aby prestala
je to horor…jeste ze to moje miminko porad spinka
jinak bych umrela,musim se hodit do poradku,mam doma dneska i dcerku(jo jo kazdou stredu maji volno ![]()
Xaxkx ja to ted slozitejsi co?Ale my si zvyknem,ne?Dcerka uz chodi 14dni do skoly,prvni tyden to bylo tezke,ale ted uz se to lepsi…akorat me mrzi,ze musim prdolu budit,on to nema rad,pak je protiva ![]()
Holky to prdola pribral 400g za 14dni(je na sunaru,kojime jen 1 v noci) takze to znamena,ze kdyz bude pribirat vice,to mu nemam davat jidlo?
nebo jak je to?A kolik se ma tak pribirat tydne?Ted jsem z toho jelen
![]()
A dala jsem fotecku jednu do alba,to je poprve co tak na me usnul
on totiz normalne usne jen v postylce nebo na lehatku,nema moc rad noseni nebo uspavani(to je pak protivny
on bude uplne stejny jak dcerka
na vse si vystaci sam…
Ahojky Holky,
mestíhám sem psát, ale svorně Vás pak dočítám ![]()
Chci se zeptat, vy dáváte už ted mimča do polohovacích lehátek, já myslela, že se smí až tak cca od 2-3 měsíce???
Máme ho také koupené, Jané. tak nevím kvůli zádíčkům ? ? ?
Jinak včera jsme byli na kyčličkách a vše je super v pořádku, to se mi ulevilo .uu ff za měsíc kontrola.KKlárka
Kklarko ja prdolu uz davam do lehatka,u toho meho pisou,ze je to od narozeni do 9 mesicu…je tam tak 2 hodky denne(ne vkuse)protoze kdyz spi,tak ho davam do postylky… ![]()
Ahojky.
Tak nám se ty dy tak nějak střídají, dva dny je to hrozný a potom třeba dva dny dobrý, tak nevím. Většinou je to blbý, když se jí nedaří přes den spát, tak potom je odpoledne už nevrlá a jenom brečí.
Lehátko - máme od Patrona a taky už ji tam dáváme, ale ona tam stejně vydrží maximálně 10 minut, takže se tím určitě záda nedají pokazit.
V pondělí jsme absolvovali doktory - kyčle dobrý a přibírá podle tabulek, přibrala za 14 dní 350g. Co jsem vyčetla, tak kojené děti mají přibírat cca 150 - 250 g týdně. Já se bojím jí dávat dřív jak každý dvě hodiny, protože mám strach, že ji potom bude akorát bolet bříško.
Jinak jsem vyzkoušela recept Lenilky - fénovat bříško a báječně to funguje aspoň na to, že je hned klid, malá se roztáhne jako žabka a drží ![]()
Tak nevím, na co bych ještě reagovala, tak se mějte, zase písnu, až bude chvilinka. ahoooooj
Ahoj Cinq-teda mas obrika,,,hele co mu davas ?, 59 cm ,,hmmm
Moje mala ma ted 8 tt a ma 59 cm a 5410 kg. Napis kolik biberonu davas a kolik ti vypije
Zdravim !!!
Evikk píše:
Monalisa - to mě fakt překvapuje, že jste dostali vynadáno kvůli přílišnému krmení. My včera taky byli u doktorky, přibrali jsme přes 800 g za tři týdny, což je prý dost, ale doktorka říkala, že to nevadí, protože mu to přece nemůžu nedat. A že z přílišného kojení ještě žádný otesánek nevyrostl, nebezpečně se prý dá ztloustnout jen z UM a přikrmování.
No, my šli z porodnice z váhou 3520g (když se narodil, měl Vojtíšek 3400g) a dnes - jsou nám 3týdny a 3dny, máme 4520g! Asi je to fakt dost. Ale nedej mu, když pláče ![]()
yoursun píše:
monaliso : taky mi to nejde na rozum ?a to kojis ? kdyby to bylo z umele vyzivy, tak nereknu, ale jestli z kojeni, tak tomu nerozumim, to mas mimino nechat rvat hlady ?
je ten dr. normalni ?
Yoursun, jenom kojím. Jsem z toho dost vyprdlá, z toho, co mi řekla. Tak se od včerejška snažíme krmit po 3hodinách, ale stejně to nevydržím a když pláče vyloženě hlady, tak na celou doktorku kašlu a dám Vojtíškovi najíst.
Prý ho bolí bříško a má prdíky, protože moc kojím
Fakt to nechápu. V porodnici nás chválili, jak krásně přibíráme na váze a dětská dr. nám za to nadává
![]()