Poradna duly
Jana Čurdová
kacenko78 ,
no, ještě rodný list, nevím, jak je to u vás, ale u nás je to tak,že si jej po 14 dnech od narození máme vyzvednout na radnici.
Matulinko , omlouvam se, ze jsem Tveho manzela tak osklive obvinila z nepomahani Ti… ![]()
Videla jsem fotky - krasny… ![]()
To vytuhnuti po kojeni je fakt sranda… u nas je to to same… jen se vetsinou do 30 minut probere… ![]()
Cetla jsem, ze za to ‚muzou‘ uklidnujici latky, ktere jsou obsazeny v MM - je v nem fakt uplne vsechno… ![]()
Jinak Arthurek ma jednu zvlastni vlastnost… Kdyz ho prebaluju, rve jak na lesy… Sousedi si musi myslet, ze ho tu mucime…
![]()
Mate to taky tak nektera?
Panoramko prebalovani je u nas v pohode…ale koupani
se divim,ze na nas jeste nikdo neprisel,ze ho tyrame
on u toho tak rve
voda ho nejak nebere…a to zkousim vse(teplejsi vodu,chladnejsi atd… ![]()
Tak pritel domaluje chodbu a vyrazime do ZOO
chudak muj,pracuje a ja si valim sunky
jsem to ale spatna zena
ale deticky jsou spolu a ja mam chvilku cas pro sebe ![]()
panoramko… no, vůbec nic se neděje, víš, on dřív moc nepomáhal, ale teď je zlatej.
Opravdu ho nepoznávám a jsem tomu moc ráda, oni oba kluci jsou nároční a on mi s Petříkem moc pomáhá.
U nás je zase řev u koupání
Je to křivda čmáňat ho ve vodě ![]()
U přebalování tak yobčas zakřičí..nejvíc, když odstraňujeme hovňousky..on si to tam zahřeje a já mu to pak šudlám nějakým mokrým ubrouskem ![]()
A stím vytuhováním, taky se malej často po chvíli vzbudí. Ale miluju ho držet v náručí, když je u mne stulenej a chrupkám je jako maličkej oříšek ![]()
panoramko ..jsem to zakřikla, teď jsem s manželem mluvila po telefonu…doufala jsem, že brzo přijede, ale oni chtějí jít ještě na ryby
byl na oslevě celý včerejšek a já doufala, že mne vystřídá po té noci děsné. Když jsem nekrmila, tak malej teplotoval a bylo to náročný..no nic, zvládnu to.
Matulienko kdyz ty jsi az moc hodna obcas(aspon si to myslim…) a hlavne ted,kdyz Peta je nemocny a mas miminko…mela by jsi si obcas dupnout ![]()
Jinak Gabinu u kojeni neusne
on se u toho mele a diva vsude mozne
ale kdyz pije z flasky,tak je tuhy hned
![]()
Musela jsem zavrit deti v pokoji
barva smrdi vsude po baraku(proto dneska to ZOO
at nemusi deti cuchat tu barvu…
Cecetko, tak jsem se dočetla, že Radeček už je na světě, takže veliká gratulace ! (pozdě, ale přece
)
Cinq.. poslala jsem ti SZ
To je super, že dceru můžeš nechat chvilku s malým.
Holky, jsem naměkko…zítra je náš Petřík školák, to bude ostuda, já se tam určo rozeřvu
![]()
Matulinko , teda uz budes mit doma fakt velkyho klucinu… Skola, to je takovy prelom… no a pak uz jen svatba… ![]()
Drz se!
Jak casto kojite ? U nas se intervaly zacinaji zkracovat z 2-3 hodin na 1,5-2h… ![]()
Manzel dneska opet jede do Holandska… ceka me prvni tyden, kdy budu doma s Arthurkem..... Nevim, jestli to zvladnu…
![]()
Musim… ![]()
Matulienko - hlavně, aby se Petřík uzdravil a zítra vykročil pravou nohou. Jinak toho máš teda požehnaně. Já jsem ráda, že je manžel přes víkend doma a uvaří, k tomu bych se asi nedostala nebo by to byly jen nějaké polotovary. A taky večer je s malou a já můžu aspoň vyžehlit. Ten náš poklad se totiž, pokud nespí, tak nejraději nosí v náruči a nejsem chobotnice, abych to všechno zvládla.
Panoramko - malá to taky měla. Může to být růstový spurt, první se objeví kolem cca 3.týdne. Taky jsme tak kojili. Teď už se intervaly prodlužuji. A pokud pije častěji, nepije už tak dlouho. I v noci max.15 minut a začínali jsme na 20 minutách. Dnes byla i noc lepší. Ale stejně se stále kroutí.
Panoramko …no, velkej kluk to je
Už se připravuju, jak budu odhánět ženský ode dveří ![]()
Polin ,
dnes je malej už bez teploty..ťuky ťuk. I průjem ustoupil, jen nechce moc jíst, ale to nevadí. Hlavně, aby byl ready a mohl jít zítra do školy.
No, Tádík teď usnul..jak jinak s bradavkou v puse a tak valím Petříkovi přečíst pohádku a pak pověsit prádlo..hm…a už slyším, že neusnul ![]()
Matulienko - fakt nezávidím
… mě ten můj chtít opustit na dva večery po sobě, tak ho přetrhnu jak hada
. Je to přece taky jeho dítě a není v ničím zájmu, abych sebou vyčerpáním s mrnětem v ruce švihla
(zatím ho můžu jenom chválit
… ještě v noci, kdyby ti chlapi občas vstali
- my letíme hned, jak mimčo zabéká, a s nima nic nehne, ani kdyby doma někoho vraždili
).
Naše specialita u kojení - Štěpán nespí, zato prdí a smolí
(on to snad ani jindy neumí
). Jo a kojím co 2,5 až 3,5 hodiny, ale on taky vydrží glgat 35 minut
!
PS: Včera jsem tu v příspěvku jedné zoufalé maminky četla o dietě jedné ruky - tak to je přesné
(doufám, že nejsem jediná, která toho svého prcka musí půl dne tahat na pazourách
).
lentilko ,
ale jo, on mi pomůže, když je doma, ale stejně mrně nenakojí, že áno, na koupání se necítí, že prcek maličký a tak toho moc zastat ani nemůže.
Ale s Petříkem mi moc pomáhá a to je taky co dělat ![]()
Dieta jedné ruky..no, dnes to na mne sedí jako prdel na hrnci ![]()
Tádík od rána usnul třikrát na půl hodiny ![]()
AHOJ KAČKAČ,
Já malou nahlásila na pojištovně, hned po propuštění, poslala jsem mailem její rodné číslo, a všechny iniciály, bydliště atd.. a za tři dny jsem měla doma náhradní doklad místo průkazky pojistení, potom mi přišla za pár dní už rovnou její průkazka pojistence… O porodné jsem zažádala taky hned, ve středu pujdu vyřídit přídavky, takže my už máme vše hotové..
![]()
KAČENKO:
rodný list je k vyzvednutí za 14 dní po narození miminka, to už máme doma taky.. Manžel byl pro něj hned 23.8., tak jsem pak i hned vyřídila porodné, jsme se vystřídali doma v hlídání.. Dopoledne šel pro rodný list, a já odpoledne zažádat o porodné
A rovnou jsem se tam přímo ptala, zda je opravdu schválený ten rodičák 7500,– od 1.1. 2007 a je to opravdu tak !
![]()