Poradna duly
Jana Čurdová
Lentilko , vzhledem k tomu, že s „vytlačením bobka“ mám v poslední době problémy aj já
, tak to možná začnu praktikovat stejně
Vidím to docela živě: na záchodě sedící matka drží céru v náručí a povzbuzuje k tlačení a společnému dílu.. ![]()
Ahoj holky
Teda Xaxkx ten tvůj porod je docela síla - a pak věřte doktorům
![]()
Musím se s vámi podělit o včerejší zkušenost. Dnes máme s manželem první výročí svatby a ještě ke všemu byl Terezce včera měsíc, tak jsme se rozhodli jít na večeři, že pohlídaj naši
. Je to neuvěřitelný, ale všechno klaplo. Píďalku jsem vykoupala, nakrmila, uspala a odvezli jsme ji k našim. A v klidu ( já teda ne
) šli na véču. Ta potvůrka spala ani nevrkla - prej teda asi 2× kňourla, pak 3× prdla a spala dál. O půlnoci jsem si jí vyzvedla (mamka mi řekla že jsem měkká, že jsem nemusela tak brzo), doma se vzbudila, napapala a spala dál. Tak teď jí je asi fakt jedno, kdo ji hlídá, hlavně že dostane včas najíst. ![]()
Lentilko prosím tě jaký jsi si objednala ten babyvak? Pořád nevím jestli šátek nebo nosítko?
millhausko ty jo… sklanam hlboky obdiv. My sme teraz u svokrovcov a vcera muz bol u susedov a ja som len zaskocila za nim a nechala dedkovi malu a teda za 15 minut ma osivalo a za 20 som utekala tie dve poschodia za nou...... ![]()
a ja som sa rozhodla pre satok… pripada mi ze malej vydrzi dlhsie a je variabilnejsi a viac sa prisposobi telicku… tak teraz nahanam nejaku holku co to v phe predava nech ma rovno to nauci aj viazat. Osobne mi to prijde jednoduchsie ako sa snazit z obrazkov......
Millhausko - objednala jsem na www.babyvak.cz ten, co je ve slevě. Viděla jsem ještě dražší z Emitexu s více způsoby vázání, ale bála jsem se, že bych na to byla kopyto
(ze stejného důvodu jsem zavrhla šátek, který je jinak určitě lepší, ale taky stojí - ten origoš Vatanai - asi dva a půl
).
lentilko myslim ze na cene clovek nevyhra… aj ked som teraz nasla Indicke satky od 1200-2000 v zavislosti od dlzky.....
a tiez pevne dufam ze viazanie zvladneme..... aj ked kamosku som videla, tak to mala jednoduche, bez pouzivania stola na uvazy a kadejakych pomoci. Takze sa to budeme musiet naucit… vlacit stale sebou sedacku aj kocik na par hodin je ostara a do lesa to aj tak nehra
Kacatko - my městské holky si o lese můžem nechat leda zdát (tak nějaký tu máme, ale vede jím asfaltka
) … s tím šátkem bych se jen bála, že mimino v něm nemusí chtít být a potom je rozdíl, jestli vyhodím šest sest za babyvak, nebo dva tři tisíce za šátek
, no risk je to tak jako tak, protože člověk nikdy neví, co se jim v těch jejich šiškách vylíhne
(krom toho, že jsem taková šikulenka, že na šátku bych se mohla oběsit
).
Lentil tak s tym lesom pre „Vas“ mestske to boklo dobre… najma ked byvam v Prahe ![]()
chi chi chi ale sem tam na prechadzky chodinme..... aj ked je rpavda ze do metra je prijemnejsi satokacko chodit po scho9dok s kociarom…
Ahoj, všechny zdravím.
U nás se rozmohly ve velkém prdíky, takže už jsme najeli i na kapky, ale vypadá to, že nic moc nepomáhá. V noci jsem malou nemohla uspat od 3 do 6, jak jí to trápilo. Bohužel přes den to není o moc lepší, moc toho dnes nenaspala. Včera jsme byli opět u tchánovců na chatě, tam spala celou dobu jako andílek v kočárku.
Děvčata s tím vakem a šátkem. Kamarádka koupila šátek a pak rychle kupovala vak, protože prý se jí zdálo, že tak malé miminko je v něm celé zkroucené, takže na začátek doporučovala vak. Já čekám, až se švagrová vrátí z dovolené, aby mi ho půjčila. Taky ho chci odzkoušet.
Dodatečně gratuluji novým maminkám a jejich miminkům přeji hlavně zdraví ! ! ! Za poslední dny, co jsem tady nebyla, tak jsem ztratila přehled, které to jmenovitě byly. Omlouvám se.
Kacatko - blik
, no jsem já to nána
!
Polin - to je mi moc líto
, musela jsi mít hroznou noc. Nám se to teď celkem upravilo (nevím, jestli kapkami, mastičkou na bříško, anebo fenyklovým čajem pro mě
), každopádně v noci malý spí, i kdyby měl být konec světa, jupííí
- přála bych ti totéž
.
Ahojky, všechny moc zdravím opět po odmlce…
Ale nechcete mi prozradit, jak ještě stíháte surfovat??? ![]()
Koukám tak jako z poslední stránky, kt. jsem přečetla (dočítání nehrozí
), že řešíte šátky a spol. Mě to taky napadlo, spíš ale budu chtít jít do šátku, ještě uvidím. U nás je holka prodává, tak se s ní třeba půjde i domluvit, že by mi ho půjčila (?) a pak uvidím.
Ale co mě pálí víc, jak jste na tom s dudlíkem??? Nám radili v nemocnici nedávat, tak to zkoušíme, jenomže malá nedá pokoj, pokud nic v tý pusině nemá. No a cpát jí pořád ruku do pusy není za prvé nejlepší, za druhé toho moc neudělám, za třetí už psát nebudu.
A přeju hodně zdravíčka všem novým maminkám i miminkům. Taky se omlouvám, že zatím nevím úplně přesně komu všemu, ale zkusím se do toho dostat
!
Tamiku - moje prtě dudlík nebere, ale kdyby si měl cucat ruku, tak mu ho do té papuly narvu třeba násilím (prostě vybereš to menší zlo
). Hele, nemystifikuj a změň si ten 44. týden těhotenství na metru
!
Jééé, metr… Já na něj ouplně zapomněla
! Dočkej času, musím si nějak urovnat priority, metřík zatím ani nestojí ve frontě
!
S tou rukou, když nechce cucat mojí, nacpe tam svojí… Já myslela, že to zvládnem bez toho, jenže ona si potvůrka umí moc dobře poradit, žejo!
No a se šátkem, mě jde hlavně o to, že musím kočár tahat ze sklepa, sice projedu chodbou v baráku, že nemusíme po schodech, ale malou mám v tašce, tu musím nějak odložit, vyndat kočár, dát tam malou a pak teprv vyrazit… Navíc, což je větší problém - venčení psa! On prostě čůrat a kakat musí a doma bych nerada
! A vůbec mi to přijde jako super věc, i na nákupy a tak - prostě myslím, že ho využijem.
Tamíku, já malé dudlík dávám. V porodnici nic nenamítaly, jde jen o to jej včas odebrat. Jsou různé tvary a tak jen vybrat ten správný, já jsem v:,–(ila na AVENT. Měla jsem ho i u kluka a nemá nic se zubama, dásněma a ničím! ![]()
Ahojky, tak už teda dudáme
, jak se říká, důležité je jako rodič NEUSTOUPIT
!!!
Myslím, že ten co vymyslel dudlík byl fakt mazák. Měla jsem dva, jeden co nám přišel zcela ZDARMA za odeslání kuponu a NUK, který myslíte, že Niky má???
Ale je fakt hned klidná, žádné ruce do pusy, vztek, nespaní a tak. Předtím po kojení třeba dvě hoďky nemohla vůbec usnout a teď vypadá, že tuhne, tak počkám, až to bude jisté a zase jí ho nenápadně čmajznu
!
Dobré ráno. Tak u nás dnes noc daleko lepší než předešlá. Byly jsme vzhůru jen 2×. Teď jsem malou udrncala na balkoně a snad si v klidu vypiju kafe. I když doma fůru práce, ale nějak se mi do ničeho nechce
.
Tamík - já jsem taky malou chtěla oblbnout dudlíkem, ale nepodařilo se. Když zjistí, že z toho nic neteče, tak ho hned vyplivne. Ale necumlá si ani prsty, tedy jen, když má hlad a jak nakojíme, tak už ne.