Poradna duly
Jana Čurdová
lidusko nestras
.no myslim ze jsem pripravena na vsechno
ja mam vetsi strach z porodu nez z toho ze pak nebudu zvladat.budu bydlet par dni u nasich az se malej narodi,tak snad to nak zvladneme ![]()
Dalmi, neblbni…vím je to pro tebe nový, ale já jdu rodit porduhý a dokonce se na to těším…bolí to teda hrozně…že sem dokonce bolestí mlátila hlavou o kachličky, ve sprše na míči…ale na tu bolest zapomeneš v okamžiku kdy ti toho drobka položí na břicho…u toho porodu jde hlavně o to, aby bylo vše v pořádku…ty i mimi…
jo a u rodičů…Matyáška ti mamka asi těžko nakojí…fakt se připrav na to že bude chtít být u prsa v kratších intervalech než uvádí chytrý knížky…ale dobrý bude že ti naservírují pod nos jídlo a tak…to já neměla…bééé…
mmch už jsi si pořídila ňákou tu chytrou knížku?? a když tak jakou??
lidusko kojeni bude jen na me,ale aspon domacnost obstara maminka
.no ale nechci to videt jak to bude vypadat u nas doma az se vratime
.
no porod je pro me fakt novej a hlavne na nej casto koukam v tev.na reality tv nebo jak se to jmenuje bezi porod kazdej vecer od 24.00do 0.30,tak si rikam ze to prece nemuze bejt tak strasny jak to vypada.vzdycky to prozivam s tema zenskejma
![]()
ja uz mam par chytrejch knih od zacatku.koupil mi je zdenda k vanocum
.
mam knihy a jsou obrovsky teda
jedna je kniha o mateřství a druha je velka kniha o matce a diteti.jsou fakt super,ale ani to nestiham vse cist.jsou to poradny tlusty knizky ![]()
pak mam mama je nejlepsi lek a ta je kdyz uz je mimisek na svete a jak lecit ruzny onemocneni
vsechny doporucuji ![]()
jo tu velkou knihu o matce a dítěti mám taky… ![]()
je dobrá…
tý jo, tak oni taky dávaj v TV porody??? o tom nevím…ale mrkla bych se…
z druhé strany bych ale rozhodně nechtěla aby mě při porodu někdo sledoval…
…nebylo mi příjemný ani to, že u mýho porodu byla žákyňka…páč jednou si šáhla PA a hned po ní do mě šahala žákyňka a to bylo děs…
Ríša vstává, tak se pro dnešek loučím…pááá
lidusko davaj to na zone reality a jmenuje se to Čekáme miminko .nekdy to bezi i odpoledne.vetsinou jsou tam teda domaci porody bez epiduralu a vypada to teda nekdy strasne
.fakt krici tam a breci a fakt z toho mam husi kuzi,ale aspon jsem na to pripravena ![]()
pozdravuj risanka a papa.jdu uklizet.uz musim,jinak me zdenda zabije ze tu celej den cumim u ps ![]()
jsem si vyfotila brisko
ale mam to u sebe v galerce tak vam to ukazu tady..

uz jsme dorostli do tech teplaku

ahoj holky, jak se vám všem daří ? ![]()
musím si pak dočíst, co všechno jste probraly ![]()
na zone reality taky občas koukám. zrovna to čekáme miminko mi včera uteklo, ale dneska se na to taky chystám.
no s tím shonem po porodu to taky trochu řešim. hlavně teda to, že od 3.-15. 9. bych měla dělat státnice ve škole a vůbec netušim, jak to všechno zvládnu. hmm, dost možná, že budu muset končit až v lednu ![]()
Ahoj, tak k těm manželům …můj je taky stejnej s tím rozdílem, že navíc není technický typ, ale naprosto humanitní
. Technicky nadaná jsem v rodině já, takže třeba před malováním vzal za mne žehlení a já spárovala škvíry
„Správce sítě“ doma dělám taky já. Jsem kutil po taťkovi a baví mne to, ale stejně… když bych dala na papír vedle sebe, co dělám z domác. prací já a co on
Znáte to všechny
Aspoň že čistí kočkám wc. Ale on mi to vynahrazuje svoji komediantskou povahou a empatií a tak.Je tak trochu napůl ženská a já napůl chlap (ne vzhledově
).
Lenulindo, ty už máš krásnýho pupíka. Jsme skoro stejně na den a já zdaleka nemám tak velkýho
No, snad se aspoň nebudu v létě vláčet s obrovským břuchem
Ale přesto mám navrch od začátku 5 kilo.
ja mam nahore uz 6,5 kilo..ted za posledni 2 tydny jsem nabrala 2,5 kila…
Ahoj holky, tak jsem se na vás přišla juknout, za chvíli frčím zase na barák. Včera nám namontovali kuchyň a vypadá to super. Taky vestavěný skříně se povedly… Dneska spouští kotel a dělají ještě nějký drobnosti, a taky už nastoupili uklízečky. Zítra se nalepí zrcadla do koupelen, zamalují se nějaké čmouhy co se vyrobily s montáží a začneme postupně stěhovat věci. V neděli tam budeme poprvé spát, už se strašně těším.
Jinak já mám nahoře asi 5 kilo, 4 za poslední 3 týdny, docela se děsím, jak to ted letí nahoru. Do 20. týdne jsem měla kilo nahoře a teď…
Lenulidno, máš krásnej pupíl, takovej souměrnej. Já mám mrne ve srovnání s Tebou ![]()
Tak se mějte, prima víkend, ja se zase ukážu ![]()
Ahojky holky. Tak od rána jste se tady moc neobjevovali, co? Kde všechny jste?
Dalmi, z tchýně si fakt nic nedělej. Asi si na to budeš muset zvyknout, když máš tu čarodejnici hned vedle v bytě. Mě by sice taky mrzelo, kdyby se tak chovala, ale máš ještě tvoji mamku a ta ti to s Matyáškem vynahradí. Hlavní je, že už i Zdenda přišel na to, jak hnusně se k tobě jeho máma chová. Není to od ní hezké, že dělá takové rozdíly, ale ty s tím asi nic nenaděláš. Takže radím co nejvíc přehlížet a přehlížet pokud to půjde.
Lenulindo, krásný bříško. Musíš být moc hezká mamina. Nějakou novou fotečku princezny nemáš?
Liduš, opravdu hledím, jaká jsi šikulka. Já bych na to byla teď asi dost líná. I když je fakt, že co neudělá chlap, udělám si raději taky sama, jinak bych se toho nedočkala.
jsem se tet vratila od dr.
no tak ja jsem fakt v soku.
ja budu mit teda fakt macka
.matyas je prej strasne velkej.nevim co znamena strasne velkej a jak by mel bejt velkej,ale ma 745gramu
.pan doktor se me hned ptal zda jsme jeden z nas nemely nad 4 az 5 kilo.jsem mu,ze jestly mel 6 kilo kdyz se narodil,tak ze mi to mel rict hned jakjsme se muzete mi rict jak tak velky dite ze me vyleze?
ja se s toho zblaznim
![]()
volala jsem zdendovy kolik mel kdyz se narodil,proto ze ja mela 3.20 a rikal ze asi necelych 6 kilo ze sel cisarem,tak nevim jestly si ze me delal srandu nebo co a tchyne mi neotvira dvere
tak jsem mu volala zase a vynadala seznamily,ze bych si nasla jinyho tatinka s porodni vahou 3.20
.
no musim se tomu smat.doktor rikal ze tomu odpovida i ten muj obr pupek
.no tak to je parada.doufam ze uz tetko moc neporoste,jinak budeme ve zpravach na nove
![]()
luci mas pravdu prehlizet,nic jineho mi nezbyva
.nejhorsi je ze ja se k nim vzdycky chovala strasne hezky a dala bych jim i posledni kousek chleba,proste jsem tak vychovana a ona na me takle.dokonce jsem prehlizela ze je i trosku zaostala a vse ale tet uz se ji proste nebudu vsimat vubec ![]()
Téééda Dalmi, pokud se to potvrdí, tak se máš teda na co těšit. Už jen rodit 4 kilové dítě je pěkná makačka a co teprve, když tě straší s 5 nebo 6 kilovým
Já taky tajně doufám, že mimi bude mít váhu po tatínkovi. Když se narodil Vítek, tak měl necelé 3 kila. Zato já měla skoro 4 a čtvrt kila, tak se modlím, aby v tomhle moje geny vynechalo
Ale to by šlo stejně přes císaře, to by nikdo nedovolil abys rodila tak veliké dítě normálně, to myslím ani nejde.
luci no doufam v cisare
,proto ze ja mam 50 kilo i sposteli(pred tehu) a nedokazu si predstavit ze by ho ze me dostaly normalni cestou.
tet se tady tomu musim smat.to bude fakt sranda ![]()
uz tet mu rikam super matyas jako byl v tv ten 7 kilovej super tonjo
.