Poradna duly
Jana Čurdová
SEDMA- jak jste dopadli u zápisu? Co po malém chtěli? A budeš ho dávat hned od září? Mně Šimonka na 4 hod. nikde nevzali a na dýl jsem nechtěla, tak bude ještě s náma doma a musím říct, že jsem docela radši. Stejně bych ho nedávala dřív než někdy v prosinci nebo lednu, aby se necítil odstrčenej do školky, když se mu teď narodí sourozenec. Takže bych mu nechala čas, aby se z toho vzpamatoval.
LUCOŠKU- já jsem docela fanda pro tento typ kočárků. My máme Coparta po Šimonkovi. Sice polské výroby, ale byla jsem s ním maximálně spokojená. Nikdy žádný problém. Korbička velká a dala se ještě zvětšit, takže i s fusakem a otesánkem stačila v pohodě a ještě měl místo. On byl fakt z těch hooodně rychle rostoucích dětí a předpokládám, že tohle mimčo bude taky. No a máme modrej, ale to nevadí. Stejně mi v modrým kočárku na dítě kompet v modrém a s autíčkem v ruce lidi říkali, že máme hezkou holčičku. Tak to přežiju, když teď budou třeba myslet, že máme zase kluka ikdyž pro změnu v růžových dupačkách… ![]()
Jinak já jsem se Dr. ráno nedovolala a ten notář se tak strašně protáhl, že už jsem ji tam pak nestihla. Tak musím zítra ![]()
Cibulko, co jsi dělala u notáře???…tak snad se do zítřka nic nestane…jestli máš doma magnezko, tak si vem pro dnešek větší dávku, třeba ti to pomůže…
já mám taky kočár polské výroby a zelenej… ![]()
jinak jedna paní tady od nás, už je stará a senilní či co a vždycky když nás potká tak se usmívá na Ríšu a říká„…teda ty jsi ale pěkná panenka“…obrátí se na mě a ptá se mě, to je chlapec nebo děvčátko…potkáváme jí obden když jdeme do obchodu…hihi…
Cibulko, mě taky tenhle typ kočárku vyhovuje. Jsem ráda, že má klasickou železnou konstrukci. Známé, co mají celý kočárek plastový na něj stejně nadávají, že jim tam pořád něco praská a tak. A taky, na co budu kupovat drahý kočár na rok. Jen nevím, co je to za značku, nikde to tam nemám napsaný. S tou Dr. mě to mrzí. snad to nebude nic vážného a to magnézko zatím pomůže, jak radila Liduška.
Liduš, (myslím, že jsi to psala ty) ty už máš věci na mimi všechny vyprané? Já pořád přemýšlím, kdy začít. Nejradši bych na to vlítla hned tento týden, ale nevím, jestli to třeba není brzo?
Luci, jo, v neděli sem večer prala všechny věcičky na oblečení, už to mám suchý, jen se dokopat to vyžehlit…asi to budu dělat s ostatním prádlem v sobotu, kdy bude s malým R. a já na to budu mít klid…pak to uskladním ve skříni a už mám koupený a nalámaný 2 dětský mýdla aby to i po 2 měsících hezky vonělo…mýdlo proložím mezi ty pidivěcičky…
a dneska mám v pračce deky…(mám 5) a rychlozavinovačku…jen to pověsit.....plínky už mám vypraný asi 2 týdny a zbývá mi už jen potah na autosedačku, lehátko a fusak na zimu… ![]()
pak taky musím vyčistit ten kočár, je v garáži a je jak čuně…a tašku do porodnice mám taky částečně nachystanou pod postelí.....
to jsem aktivistka co???…ale mám furt takovej blbej pocit že to na mě příjde dřív…tak chci mít všechno v cajku!!!!
Tak to jsi mě uklidnila. Já asi hodím jednu pračku dneska a zbytek zítra. Už to chci mít všechno nachystané. A kolik prosím tě budu potřebovat dek? Já mám doma zatím 2 po nás. Jedna už je hooodně stará, ale na doma dobrá a druhá je pořád pěkná. Ještě má máti objednanou nějakou prý fajnovou do kočárku. To stačí, nebo mám koupit ještě nějakou, třeba tenčí na léto?
Luci, mě by klidně stačily 2-3 (počítám jednu tenčí na léto)…všechny deky co mám jsem dostala…úplně nové na Ríšu…ale hodí se to…Ríšu sem hodně často nechávala na zemi, tak že pod ním byly 2 ty dětský deky…
a v čem to budeš prát??? Lovela???…máš nachystanou i nějakou aviváž??? já prala jen v Persilu sensitive tekutej…bez aviváže…ale i tak to pěkně voní… ![]()
Jo a tašku do porodnice taky musím nachystat. Chystám to už asi 14 dní
Ale do konce tohoto týdne to snad zvládnu. Ať pak nemusím plašit, kdyby se náhodou chtělo mimísovi na svět dřív.
A kočárek mám krásně vypulírovanej od kamarádky. Ona je šílená puntičkářka, prý to drhla kartáčkem na zuby, což jí i věřím. Teď mi tady krásně voní a já se na něj chodím pořád dívat a jezdím s ním po pokoji. Jsem cáklá, ale představuju si, jak už tam spinká ten můj poklad. Já se tak strašně moc těším, to ani není možný
![]()
Liduš, na teď mám koupenou Lovelu a bez aviváže. Ale hodně mamin tady od nás pere v prášku Batole. Prý je taky dobrý, docela levný a krásně voní. Tak doperu v Lovele (dostala jsem ji) a pak skusím přejít na Batole, co to udělá. A nebo i na ten Persil, ten si taky hodně chválí.
Luci nejsi rozhodně cálká o nic víc než já…však sem psala, že když sem třídila ty pidivěcičky jak sem se s nima mazlila… ![]()
a to už sem to jednou prožila a prožívám to na 100% znovu…je to naprosto úžasný těšící se období… ![]()
LIDUŠKO, u notáře jsem byla na jednání ohledně dědictví po babičce, která přesně před rokem zemřela. Nic moc neměla, ale v závěti mě ustavila jedinou dědičkou. Bohužel její dcera mě pomlouvá, že jsem jí například ukradla utěrky a že její bratr pobral, co mohl a ona nedostala skoro nic. Přitom je to tak, že z nás 3 dědiců co se týče majetku v bytě, který byl ohodnocen na nulovou hodnotu si většinu pobrala ona. Všude mně pomlouvá, že jsem ji okradla. Tak jsem čekala, že tam bude scéna, ale milostpaní se vůbec nedostavila a tak je to ještě zase odročené. Už jsem to mohla mít z krku.
Magnézko zatím neberu, ale odpoledne, jak půjdeme ven si ho koupím a na:,–(ím.
Jinak já možná budu už tento výkend taky prát a chystat. Manžel pojede možná s malým ke tchánovcům na zvykací víkend, protože oni pak jedou na dovolenou a vrátí se za další 3 týdny a já mám taky takový nějaký pocit, co když to přijde dřív.
Jo, je to krásný to chystání. Tak rychle to uteklo, to je strašný. Asi se mi bude stýskat po tom, být těhulka (až na ty noci). Ale už se moc těším, až se s tím raráškem budu moc mazlit a pusinkovat. Už jen 9 týdnů (možná i o něco míň) a bude u nás.
Cibulko, to je mi líto, že ti umřela babička. S dědictvím jsou jen problémy. Taky máme něco dědit (teda ne my, ale naši) a je to tam všelijaké. Pořád se handrkujou s tátovým bratrem. Hrabou jen pro sebe, i když si žijou jak páni. Hold kdo má peníze, má jich pořád málo a chce víc a víc. Z tetky (nebo co to je) si nic nedělej. Když je člověk blbec, tak je prostě blbec a nic s tím stejně nenaděláš.
Magnezko si pro jistotu kup. Nestojí to moc. Já ho kupovala myslím do 50,– a bylo tam 50 tabletek.
Cibulko to mě mrzí…ale v každé rodině je něco…taky máme podobnej případ…je to blbý…ještě když se jedná o rodinu…už to vůůůbec neřeším…ani mě nehne…
a je divný že máme obě to tušení, že to příjde dřív nemyslíš???…nebo jsme jen paranoidní???
Luci ze začátku se ti po tom pupíku rozhodně stýskat nebude…to spíš až tě znovu chytnou hormony a půjdete do druhýho…hihi…teda to byl aspon můj případ…potřetí už mě to chytit prostě nesmí!!!!
ted se pobavíte…Ríša spí na letišti na tátové půlce postele…riskla sem mu nedát na spaní plínku, páč už 2 tejdny byla úplně suchá (přes den jinak nemá plínku vůbec) a hádejte co…no počůral se…ale jak…odkryl se, řekl v polospánku fůůůj, peskočil na druhou půlku letiště a spí dál......sem se i při téhle situaci pobavila…jen to budu likvidovat až se probudí…ted se mi nechce…tak snad to tátovi do večera uschne…neměla sem na jeho půlce pod prostěradlem tentononc…„igelit“
My se snažíme používat ekologické prostředky, takže pro mimi budu prát v mýdlových ořechách. Ty mi navíc doporučila jak alergoložka, tak kožařka ikdyž alergici nejsme.
Holky, co máte už děti- jak máte namyšlenou přípravu toho většího na příchod miminka, aby to nebylo pro něj moc traumatizující? Já z toho, co jsem kde vyčetla mám takový mini plán. Šimonek teda samo ví, že mám v bříšku mimi a chodí se mnou i na UTZ. S oblibou říká, že se mi tam mimi hýbe a chodí ho hladit. Do porodnice koupíme jakože od Šimonka společně pro mimi dáreček a mimi mu taky nějaký dáreček v porodnici nachystá. Budu upozorňovat všechny návštěvy, že než se vrhnou na mimi, tak si mají nejdřív pohrát se Šimonkem. Protože asi budou zase mmiminku nosit dárečky, tak mám přichystané už nějaké malé dárečky i pro Šimonka, které jim ve dveřích podstrčím, aby mu to nebylo líto, že mimi dostává a on ne. Taky už jsem si našla nějaké odpolední cvičení, kam budeme chodit jen a jen sami, aby aspoň 1-2× týdně mně měl jen pro sebe- hlídat bude manžel, případně tam půjde on. No a prostě si musím myslet na to, že on je prvorozený atd. Taky se budu snažit omezit v prvních měsících ostatní stresové situace. Už tohle je pro děti zápřah.Napadá vás ještě něco?
LUCOŠKU- tak mně se teda po pupíku stýskalo. Ne po tom těžkým břemeni, ale tak nějak po tom, že je to mimi součást mého těla. A taky jsem měla několik týdnů po porodu něco, čemu říkám „fantomové pohyby“
Cítila jsem prostě pohyby ikdyž už tam mimi nebylo. A chuť být těhotná znovu na mně přišla asi 14 dní po porodu, možná i dřív
Chuť znovu rodit mně napadla ve chvíli, kdy se objevila venku hlavička a to ještě neměl porozený ramínka…
LIDUŠKO- je to myšlené tak, že do třetího dítěte už nepůjdeš? To my zase asi jo
Teď budeme zadávat poschoďovou postel na míru a dle našich představ. A kromě toho, že se z ní bude moci rozšroubováním v půlce udělat 2 normal postele, tak místo šuplete bude mít ještě jednu vysouvací postel…a přijde samo do dětského pokojíku
![]()