Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Patsy, vítám tě zase tady. Dobře, že se registrace už konečně podařila. Jak jsi na tom se sladkým? Měli jsme se v nejezení podporovat, pamatuješ? Já se přiznávám, zklamala jsem. Ale už to není taková hrůza.
Evikul, tak jak je doma? Rozloučili se s tebou v práci hezky? Konečně nás tu bude trošku víc, bývává tu docela mrtvo.
Lenulko, tobě dodatečně přeju taky vše nejlepší k narozeninám, ať se ti splní všechna tvoje přání a ať tě Miška moc nezlobí a dělá ti jen radost.
Radulko, neboj, to bude v pořádku. Mě taky ve 20. týdnu strašili, že je mimi o 2 týdny menší. Ale Dr. říkal, že je to v pořádku, že každé mimi prostě roste jinak. Hraniční se bere rozdíl 3 týdny, to by asi už zvali na nějaké další vyšetření. Takže neboj, miminko je určitě v pořádku a zdravé.
Holky, jak jste najeli na Patsynu fotku? Mě to nechce pustit ![]()
Patsy, dávám odkaz na tvůj pupík… http://rodina.cz/…bum/xxtt.jpg ![]()
Ahoj Lucošku ![]()
Já se v jídle už absolutně neovládám, natož co se týče sladkýho, takže neboj, nejsi sama
![]()
Já jsem právě kolem toho pátého šestého měsíce přibírala šíleným tempem, bála jsem se, abych nenabrala 20kg, ale teď se to nějak zastavilo, takže mám +10kg, z toho za posledních 6 týdnů jsem přibrala jen půl kila. Navíc mi teď začíná být po každém jídle špatně od žaludku, jakoby se vracely nevolnosti ze začátku těhotenství, takže myslím, že konečná cifra by u mě mohla být kolem 12ti kg (teda doufám
)
Holky, nežádaly jste náhodou některá o přítele na Rodině.cz na mém deníčku? Je to ta adresa, ze které je moje fotka pupíku. Naběhly mi tam dvě jména, která vůbec neznám, tak se jen ptám.
ahojky…
Patsy vítám tě a pamatuju si tě…už jsem si na tebe i párkrát vzpoměla…pupík máš hezkej…a příjde mi, že jsi celkem „štíhlá“…kolik jsi přibrala???
Dalmi to je fakt divný, že Matyášek byl prvně o týden větší a ted je o 4 dny menší…možná se Dr. jen sekl v měření…jak už tady někdo psal, může to být velká odchylka, ale toho 500g spíš až ke konci těhu, ted tak 200g…když sou prďouskové tak malinký…mmch už jsem to tady né jednou psala…14 dní před porodem mi dělali UTZ a malýho změřili na 3250g a jeho porodní váha byla 2850g.....takže klíííd…jo a ty čípky na kvasinky sem měla u Ríše taky ale prděla sem na to a nevyužila je a pak sem se při porodu natrhla trochu i vevnitř (Dr. mi to při šití potvrdil, že sem se tam natrhla díky těm kvasinám), takže doporučuju je fakt využít…
Radulko, to stejný jak Dalmi.......mě třeba nikdy nevyšlo z měření na UTZ stejný datum porodu…(např. ve 12tt TP 19.8., ve 20tt TP 15.8., ted ve 30tt TP 14.8., dle MS TP 6.8......) atd…
Eviku, moc se na tý oslavě dneska nepřetrhni, ale užíj si to…mmch manžovi vše nej k narozkám… mmch já su taky držgrešle…otočím každou korunu než jí vydám…
no a já mám ted chvilku klidu, páč sem se zastavila až ted…dopo zase nějakej ten zběžnej úklid, uvařit, když malej spal, tak sme mrkli na „Roming“…teda nif mof, občas nějaká dobrá hláška, ale jinak hooodně velká oddychovka, a ted odpoledne je tady v Rohozcu opožděnej den dětí, tak sem tam Ríšu musela vzít, ale šla sem s ním sama…R. má prej děsně moc práce, jenže když sme přišly domů, tak seděl u PC…sem byla nakrknutá, tak ted si malýho pro změnu zabavuje on…při tý jeho děsně důležitý práci…(kutí si na půdě dílničku na ty modely letadýlek, abych mu je už nemohla shazovat ze skříní)…
no asi máte všechny nějakej program, tak já si jdu taky něco vymyslet…jen sama pro sebe.....to se mi jen tak často nestává…
pááá Lída
jééé než sem to sesmolila, tak už je tady koment od Patsy…10kg je dost v pohodě…
já sem na Rodině o nic nežádala…
Jé, Liduško, my teď s manžou taky koukali na Roming! Ale jen první půl hodiny, dodíváme se večer, taky se mi to nezdá nic extra, ale je to zase něco trochu jinýho, než ostatní filmy…
tak to je náhodička…upozornuju, že konec se mi nelíbil..takovej nijakej…no uvidíš sama…a je to dost dlouhý, co…
a co novýho???…máš net pořád jen u rodičů, nebo už ste si jej pořídily domů???
Téda, ty máš paměť!
Právě jsem nedávno si pořídila notebook a intenet mám tak dva týdny, takže funguju z domu. Jsem už 2týdny na MD, před tím jsem byla 4 měsíce na neschopence kvůli migrénám, pak se k tomu přidal vysoký tlak, dostala jsem dokonce prášky, ale spíš mám tzv. „hypertenzi bílého pláště“. Každý den si ho měřím doma a je úplně v normě ![]()
Poradíš mi, jak si mám nastavit metřík, abych ho měla u každého příspěvku?
Patsy, pamatuju si to dobře v souvislosti Rosic a mé půlky rodiny žijící tam…že sme se prostě bavily o Rosicích… ![]()
tak na ten syndrom bílího pláště bacha, ten sem měla ze začátku taky a vyklubala se z toho preeklampsie…je super že máš doma tlakoměr…fakt si to ohlídej…
a máš už mětřík vytvořenej??, jestli jo, tak najed do diskuzí, tam je nahoře „FAQ…hledat......“dáš „Nastavení“, tam si v možnostech odklikneš „připojit podpis ANO“ a v „osobních udajích“ dáš do rámečku „podpis“ Adresu svýho metříku…kdyby něco nebylo jasný, ptej se…
Mě právě poslali na Obilňák s podezřením na preeklampsii, takže tam chodím pravidelně na kontroly, jsem po dohledem ![]()
My teď jdeme s manžou ke tchánovcům, ten metřík zkusím později, díky moc za návod ![]()
Tak jsem to zkusila, ale v náhledu se mi zobrazuje jenom ta adresa a ne metřík ![]()