Poradna duly
Jana Čurdová
LIDUŠKO, DALMI- já mám doma to samý s mužským. Jen se mi za těch 10let nepodařilo ho naučit, aby si sám myl ruce, takže mu to musím stále připomínat. Mimochodem- minule tchýně dávala Šimonka na záchod a co myslíte, šla si s ním umýt ruce, když se oběma držel mísy? Nešla
A tak je to se vším. Mně kromě nepořádnosti dokáže vytočit to, že někdo něco nedodělá. A manžel je v tomhle velmi výkonný. Jednou nás vytopili sousedi pračkou. Je to asi tak 8let. A jak to proteklo stropem, tak nastal nějaký problém v elektrice a nešlo nám rozsvítit v ložnici a v pokojíčku (ten jsme tehdy teda nepoužívali). A jak dlouho myslíte, že tento stav trval, než jsem manžela ukecala, aby se na to podíval nebo někoho na to pozval? 5let !!!
A přitom šlo jen o to, že se tam přerušil nějaký kontakt…
Jinak my máme 2 kočky(jednu dlouhosrstou) a dítě a chlapa. Takže já vysávám každý den někdy i 2× a vytírám tak 2-3× týdně, protože nesnáším nečisté podlahy. Ale já mám tak trochu výhodu, že uklízení je moje nejlepší forma relaxace
Teď mně uklízení bere zvlášť hodně. Jednak v rámci hnízdění a jednak až „TO“ na mně přijde, tak nám sem přijde malého pohlídat některá z kamarádek, tak si nechci trhnout ostudu
![]()
Dneska jsem si byla u kamarádky Dr. pro lék na hemeroidy, co se mi udělaly u porodu a teď pod tíhou toho těhu se vrátily. Nic jiného už mi nezabírá a po porodu to čekám ještě horší. A ten lék je sice na předpis, ale způsobuje i zmenšování otoků na nohách a celkově, takže se už vlezu do žabek celou nohou ![]()
Lidusko ja se prave chtela zeptat jak to s nima dopadlo.
jsi hodna ze si si je nechala
hod nekdy jejich fotecku
.ja taky nejsem moc kockomil.ke kocce jsem prisla jak slepej k houslim,ale nemela jsem to srdce ji jen tak nekam pohodit a nebo dat pryc a nakonec se ze me asi ten kockomil i vyklubal
![]()
Tak to je dobre ze Richard ti pomaha.doufam ze zdenda se taky aspon trochu zapoji
je dobre ze si maliho bere sebou a venuje se mu.urcite je to pak jednodussi a muzes se naplno venovat Nikce ![]()
ja uz jsem tetko stastna ze je mates v poradku a dalsi vlna stesti me snad potka hodne brzo.
uz se taaaaaak tesim ![]()
jojo, holky s chlapama je to těžký.....
Cibulko já taky nemám ráda špinavý podlahy…když sem byla těhu a hrozil mi ten předčasnej porod a já nemohla nic, tak se to všechno dělalo jednou za týden a to sem do toho Richarda musela tlačit, páč sem se na to nemohla dívat…naštěstí už sem se zase zaběhla a všechno klape…
Dalmi a co mě jinýho zbývalo než si ty obludky nechat…Ríša je do nich zamilovanej a už se od něj nechaj i „trýznit“…on dělá takový nebezpečný „malá, malá“ a „ráda, ráda“…a kočky vrněj blahem…jen to vapadá, že sou to obě holky, tak je budem muset nechat vykastrovat…jinak bysmě měly z baráku kočičinec…další prachy v háji…su hnusná co, že všechno počítám na prachy… ![]()
dneska asi končím, za chvilku sou tady kluci, tak jdu aspon pověsit prádlo…já za dnešek fakt nedělala nic jinýho než že sem kojila, prdíkovala a seděla u PC… ![]()
cibulko koukam ze i u tebe je to to same ![]()
ja mu to taky aspon 3× denen musim pripominat at se umeje,ale v posledni dobe uz jen trikrat,driv jsem mu to musela rikat pokazde kdyz prisel z venku a nebo z WC ![]()
a o eletrice mi ani nemluv.on je jeste vyucenej eletrikar,ale nikdy to teda nedelal,ale umi to.
¨takze u nas zase vyhorely skoro vsechny zasuvky.fungovali akorat dve v kuchyni,takze se nam po celim byte tahly hnusny prodluzovacky a jeste jak byla ta sit pretizena,tak treba nemohla jit pracka a konvice najednou,jinak to vyhodilo pojistky
.kazdej den jsem ho prosila at stim neco udela.u nas to trvalo 4 roky a to kdyby me malem nezabil proud(pri vytahovani jedny prodluzovacky a zastrkavani pracky),tak to tu neni jeste tetko ![]()
lidusko ja bych taky na to nemela srdce je dat pryc .
jen at je risa trochu potrapi jim to neublizi
.
hlavne je nech vykastrovat co nejdriv,proto ze oni ty potvurky muzou mit kotata fakt brzo a za chvilku by jsi jen vydelavala na kocky
.to je lepsi tetko vydat par penez nez pak se starat o 10 kocek.
u nas stoji kstrace jedny kocky asi 500,ale vim ze na vesnicich nekde chtej i min.u babi se plati asi jen 250 ![]()
ahojky holky, ja dnes jen na skok, prave jdu od P asistentky, uz prenasim, zatim to nevypada, uz me to fakt neba,
no jak se divam tak zatim nikdo nerodi,
asistentka rikala, ze je vse ok, uz me objednala na vyvolavacku a to 16.8. ve ctvrtek vecer v 18.00, kdyby se do te doby nic nestalo, a jeste rikala ze je velky tak 4 kila, tak to se fakt tesim na ten porod, akorat nevim proc se mu jeste nechce ven, vetsi uz byt nemusi, ne?
LIDUŠKO- hihi. My máme obě ty kočky vykastrovaný. Jedna je holka a jeden kluk. A u toho kluka to asi zafungovalo jen technicky, protože se pořád snaží a furt se na ni snaží dostat a ta je z něj celá na nervy, když ho to popadne a mlátího za to hlava nehlava
Ale zase ta vykastrovaná holka, kdysi jsme nějak moc nemyslely na to, aby nebyla v místnosti, kde jsme se zrovna k sobě měli s manželem a ona když to viděla, tak se pak po skončení nastavovala manželovi, že chce taky
Tak mi to pak bylo nepříjemný a dáváme si pozor, aby byla zavřená jinde. Jo, jo jsou to radosti s těma zvířatama. Ale přiznám se, že do bytu už bych chlupatý volně pobíhající zvíře nechtěla. Asi už jen králíka malému na balkon…časem.
Tak jsem si schrupla, ale manžel mně vyrušil telefonem, že dojde návštěva. Škoda. Zrovna dneska jsem spala „po o“ docela dobře. Však musím někde ty probděný noci trošku dohnat. Tak si říkám, jestli bych neměla vyhlásit nějaký zákaz samoohlášených návštěv až do porodu? ![]()
LENULINDO- to semínko koupíš jak ve zdravé, tak i ve většině sámošek typu Alberta atd.
Ahojky holky,tak jedu z kontroly,která moc dobře nedopadla,mimi se asi nějek nelíbí v bříšku,byl špatný monitor,jako velký skoky nahoru a dolů,tak jedem ještě dnes do porodky na kontrolu,snad to nic není a já jen zbytečně nervačím.Na porod to ale prý dole nevypadá,jen to srdíčko prdíska nějak vibruje,tak snad večer napíšu,že je vše o.k. a nenechají si nás tam…ještě narychlo sterilizuju dudáky,na ty jsem zapoměla…
Nejhorší je,že se mi chce pořád brečet,ale nesmím před malým,ikdyby něco jdu rodit a ne umřít,že,hlavně aby mimi bylo o.k…
takzatím pa,já písnu…M.
sedmo neboj se.vsechno bude v poradku.moc na vas budu myslet a kdyby neco tk prosim napis.
urcite bude vse o.k.prinejhorsim malickyho popozenou ven
.drz se ![]()
andi tak za chvilku uz budes mit mimco u sebe.treba do te doby porodis
aspon ze uz to mas naplanovany
.me stve ze nevim kdy mi porod vyvolaj kdyby se nepovedlo samo ![]()
Sedmo neboj urcite to bude ok..dej vedet
budeme ti drzet pesticky..
ja jsem sla odpoledne nakoupit a stavila jsem se k tete a stvrdla jsem tam az do ted…nejak se u nas zatahlo a zacal foukat vitr
ze by konecne ta rodici bourka
![]()
jste tu jeste nekdo??
u nas hlasi ze bourka nebude.ve vsech jinejch okresech hlasi bourky a u nas nic,takze je to na vas holky ![]()
u nas to asi nakonec taky prejde..vitr uz prestal a asi z toho nic moc nebude..
me ted chytl nejakej ukliizeci rapl..to jak se mi rano do nniceho nechtelo tak ted jsem dodrhnula koupelnu ..dala vyprat..vysala..utrela prach..jeste uklidim kuchyn a umyju vsude zeme
a muzu odjet do porodnice
![]()
Tak se mi nějak neodeslal předešlý komentář…
SEDMO- myslím na tebe a doufám, že bude vše vpořádku a že se vám dostane dobré péče.
Ajojky,tak jsme doma a stále 2 v 1:)…monitor byl tentokrát na 1*,tak nevím co se dělo odpolko,ale pěkně mě to vyděsilo… představa,že se malý dusí…v pátek jdu zase na ko,ale už do porodky,jak ze mě spadl stres,tak na mě padla unava,děkuji všem za držení palečků…jo a dnes měli v porodnici pěkný frmol,tady pršelo,ikdyž žádná velká buřina to nebyla…papa…M.