Srpen 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1070
6.8.07 15:18

Ahoj holky :D

Teda, Dalmi, tak ctu Tvoje dnesni zazitky a jsem z toho uplne vystrasena. Hlavne, ze je Matyasek v poradku a vsechno dobre dopadlo 8O Dobre, ze jsi tam jela. Drzim moc palce, at uz se porod rychle priblizi a mas maleho u sebe :)

Lidusko, preji vam krasnou prvni prochazku s Nikolkou :wink:

Patsy, hrozne to Tobe i Innusce slusi, vubec nevypadas jako tyden po porodu. Jak to delas :lol:

Ostatni holky, tak uz nektera zacnete rodit nebo se z toho tehu tady uz vsichni zblaznime :pocitac:

Dnes jsem byla na kontrole a monitoru a vsechno je v poradku, zatim to na porod nevypada, jsem pry otevrena jen na spicku prstu, CS mi zvysili ze 2 na 3. To je ale porad malo :wink: Holky, to musim projit celou skalu cervix score az do 10? To tu budu timhle tempem do rijna :lol:

Streptokoka mam negativniho a mam taky E-coli, tak jsem dostala 8 globuli Macmiroru. A taky me uz asi tyden hrozne brni prsty, jako z prelezeni a mam jeste vic otekle kotniky, ale pry je to vsechno normalni.

Taky jsem dnes na nemocnicni matrice odevzdala papir se jmeny, takze to bude definitivne Nela nebo Jan. Kristepane, doufam, ze Nelinka, jinak bude Honzik chodit v ruzovem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
6.8.07 15:26

Klaudule,
to už jsi musela odevzdat papír se jmény??? To my až přímo v porodnici v den D. Macmiror je"super", co :roll: . Nechápu, proč tam museli přidávat to žlutý barvivo (jestli kvůli stabilitě)…ve čvt mám KO a nevím, jestli má smysl dávat moč, kdyžby v ní určitě byli zbytky Macmiroru. Asi ve středu večer vynechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
6.8.07 15:37

Evi,
v Podoli to tak maji, davas papir se jmeny 2-3 tydny pred porodem i s originalem oddaciho listu :D Kdyby jsi pak nahodou rodila jinde, tak Ti pak oddaci list druhy den po porodu vydaji a Ty to dodas v porodnici, kde jsi rodila :wink: Proj istotu si ale k prukazce prilozim aspon kopii.

Ten Macmiror je fakt zuzo, pripadam si jakobych mela zloutenku :wink: Cely den to ze me odchazi. Ja ho dnes v noci mela a moc byla v poradku. Asi to na ty jejich testy nema vliv. Jsem rada, ze mam hlavne negativniho toho streptokoka, tohle snad nejak vydrzim :D

Holky, budete darovat pupecnikovou krev? Ja o tom hodne uvazuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
6.8.07 15:43

O tý pupečníkový krvi skoro nic nevím…to se může dělat v každý porodnici nebo jen ve vybraných? A taky mám pocit, že jsem někde kdysi četla, že to má nějaký háček (jestli v použití nebo v dostupnosti…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
6.8.07 16:00

DALMI: ty jsi nas tedy vsechny pekne vyplasila! Hlavne, ze je Matyasek v poradku :wink:

KLAUDULE: Ja jsem rozhodnuta pupecnikovou krev darovat. Treba to nekomu pomuze. Uz mi odebrali krev na rozbor a vyplnila jsem u doktora papiry. Kdyz si to clovek rozmysli, jeste to muze stale v prubehu porodu zrusit. Seznam nemocnic, kde je mozne v CR anonymne darovat pupecnikovou krev, najdes na www.bpk.cz.
Jsou tam i dalsi dulezite informace o tom, jak odbery probihaji a co to vlastne pro tebe obnasi. Pak u nas jeste existuje jedna spolecnost, ktera dela odbery komercni - za dost vysoky poplatek uchova tvou pupecnikovou krev pouze pro potreby tveho detatka. Zalezi na tom, pro co se rozhodnes :wink:

Holky, tak zacnete uz nektera rodit!!! ( ja mam termin az zitra :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
6.8.07 16:04

Radulko, tak jsi me s odpovedi predbehla :wink: Nam na kurzu rikali, ze nam muzou odebrat krev az v prubehu porodu. Dnes jsem si vyzvedla dotaznik, tak ho vyplnim a na dalsi poradne se domluvim, co dal.

Taky si rikam, ze kdyz to nekomu pomuze a neni to nejak narocny, tak do toho pujdu. Uvazovali jsme i pupecnikovou krev pro sve ucely, ale 40 tis. nam prislo opravdu hodne penez vzhledem k tomu, ze vubec nemusi byt ta nase vhodna 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.8.07 17:56

ahojky.jsem u kamosky,ale psala lucosek ze vse je v poradku,akorat jim nejde net :wink:

u nas bohuzel nejde nabrat pupcnikova krev .akorat pro vlastni potrebu a 40 tisic mi prijde dost a hlavne jsem cetla ze to pak neni tak jednoduchy.byla jsem na kurzu kde se o tom prednaselo a tak jsme se rozhodli ze si ji nenecham vzit,ale mrzi me to.kdyby to bylo zdarmo,tak do toho jdu. :wink:

vecer tu budu.jeste sem z toho vseho rozhozena,tak jsem musela se jit odreagovat

Kamca Dalmatinka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.8.07 17:57

pupecnikova :-))

• Citovat
  • Upravit
687
6.8.07 18:07

Ahjky holky… Já dneska podnikla výlet na Ještěd, 4km do strmýho kopce a 4 dolů… A to naše miminko na to nic… ach jo… nezabralo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
6.8.07 18:37

Teda Peťulko,
ty jsi turistka. Neboj, porod se ti po takový túře nemusí rozběhnout hned, ale třeba v noci. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
6.8.07 19:36

Ahojky holky,
tak mi konečně jde net, to byl děs. Teď to pořád blbne, tak doufám, že mi spojení vydrží, než to stihnu dopsat.

Dalmi, to teda zase byl zážitek. Hlavně, že je všechno v pořádku a Matyášek se jen na dýl prospal. Ale udělala jsi dobře, že jsi plašila, já bych byla to samý. Raději tam jet 4× zbytečně, než něco zanedbat. Jsem ráda, že to dopadlo dobře. Už jsi klidnější??

Jinak u mě kontrola taky v pořádku. Nález stejný, jen čípek zase o něco kratší, otevřená pořád jen na prst, ale hlavička už naléhá, tak snad to do neděle stihnem. Když ne, tak příští týden jdu na vyvolání. No, je to přesně to, co jsem nechtěla, ale to je jedno. Ale už vím, že do příštího týdne budu mamina, tak je to hezký pocit, nemůžu se dočkat.

K té pupečníkové krvi. Ve FM to darovat jde, tak jsem uvažovala, že do toho taky půjdu. Je to zdarma, mám to nahlásit akorát na příjmu, ať to všechno stačí nachystat. Tak proč ne, když to někomu třeba může zachránit život.

Sedmi, jsem ráda, že už ti je líp. Asi to byla nějaká blbá viroza nebo co, hlavně že už jsi ready a mimískovi se nechtělo ven, když ti bylo tak špatně.

No, nějak už nevím, co tady kdo psal, takže víc nereaguju. A už bysme to někdo mohl rozjet holky, co říkáte? Která se hlásí jako první?? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
6.8.07 20:35

Luci,
kamarádka měla vyvolávaný porod taky. Nastupovala v sedm ráno jeden den, dostala první tabletku a nic moc se nedělo, tak v poledne dostala druhou a to prý se kroutila jak žížala, ale stahy na porod stejně na prd. Tak poslali manžela domů, že se to může zkusit zase až druhý den ráno a o půlnoci to na ni přišlo samo a ráno v šest byla malá Kačenka na světě. A kamarádka tvrdila, že to rozhodně otřesný zážitek nebyl. :wink: Ale věřím, že těma hlášenýma bouřkama se to tenhle týden fakt rozjede samo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
6.8.07 21:26

Ahoj.

Já zase nakukuju, kdo už teda rodí a nic :lol:

Dneska jsme měli s maminama tady z Emimina společnou oslavu narozenin našich dětí. Přečkala jesem 3 hod v městské hromadné, pár hodin na místě a odpoledne jsem hlídala řemeslníka, co nám přišel dodělat ty vestavěné skříně. Byli jsme asi 2 nebo 3 týdny bez dveří 8O A taky mi dodělal přebalovák a nějaké další skříňky. Tak jsem pak uklízela. Šimonek odpo nespal, tak usnul výjmečně brzo. Byl z té oslavy taky hrozně utahanej.

Teď jsem dovytírala a asi sednu k Věřte nevěřte. Budu si to muset vrátit na DVD. Já se u toho vždycky tak bojím, že si nechávám rozsvícenou lampičku na noc :lol:

Jinak jsem si na další 2 týdny naplánovala zase spostu věcí, co by se daly udělat než porodím, tak doufám, že mi to nějakej porod nepřekazí než to stihnu :lol: :lol: Aspoň nebudu myslet na to, kdy už :lol:

LUCOŠKU, tak jsi první, kdo přenáší, že? No, však už jen pár dní a nocí a dočkáš se. Jinak kamarádka rodila vyvolávaně a měla tedy nález, že se už otvírala- stejně jako ty. V 8 dostala tabletu a v 10.30 byla malá na světě. Byl to teda druhý porod, ale i tak. Už máš náskok v nálezu. Co já, která se místo otvírání zavírám? :lol:

DALMI, jsi si teda dneska užila. Normálně mi hrkly do očí slyzy, jak jsem to četlla…mám v živé paměti, jak jsem nervačila o výkendu, když se mimčo nehýbalo. Mimochodem, jak jsem byla na tom monoitoru, tak se taky nehýbalo. Srdíčko tedy OK, ale museli ho snad 6× budit, než se zavlnilo. A to ho budili tou mašinkou. Tak hlavně, že je vše v pořádku.

Poslední stránky z dneška jsem jen prolítla a zaregistrovala jen tu DALMI. Tak to musím ještě dočíst

Ještě dotaz- Jíte někdo taky to lněné semínko? Doporučuje se to před porodem, že se z toho v porodních cestách udělá víc „kluzko“ a usnadní to porod. Já teda dlabu asi 2 lžičky za den a zapíjím maliníkem, tak snad to k něčemu bude… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.8.07 23:09

ahojky :wink:
Byla jsem u kamosky a pak ze zdendou na prochazce,tak jsme si po tom soku udelali hezkej vecer :wink:
maliho uz citim,ale nejsou to takovy kopance jako driv.asi uz ma opravdu malo mista a taky mam bricho jak kamen :roll:

luci neboj se,treba do te doby porodis.dneska mi psala jedna holcina ze 4 dny pred porodem mela nalez jak kdyby byla v 28 tydnu a najednou odesla voda a uz ma krasnyho chlapecka,takze to neznamena ze kdyz doktor rika ze nerodis ze neporodis treba za den dva :wink:

me uz je to jedno kdy porodim.jsem stastna ze matyasek je v poradku a kdyz chce bejt v brisku tak at je.urcite je to pro nej lepsi kdyz jeste sam nechce :wink:

A musim vas pochvalit ze vsichni kdo mate moznost darovat pup. krev tak ze ji darujete.ja bohuzel nemuzu a moc me to mrzi :cry:
Tak aspon vy treba zachranite neci zivot :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.8.07 23:16

cibulko tak to je super ze jste si oslavu uzily.lnene seminko nejim,ale asi si ho zitra koupim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí