Poradna duly
Jana Čurdová
Lenul, gratuluju k pasení,
Patsy jsi holka šikovná, kolik jsi toho už stihla-…
jinak já dneska vstávala…teda Ríša vstával v půl 6......zkoušela sem ho ještě do půl 7 ukecávat at ještě spí, leč marně… ![]()
Jo a tobě Liduško taky chválím pasení, je vidět, že to cvičení fakt k něčemu je, jste šikovný holky ![]()
zrovna nedávno sme s Richardem vzpomínaly jak byl Ríša děsně uřvanej…řval za jakýhokoliv režimu…at byl v kočárku, v náručí, v postýlce, při koupání, při přebalování, převlíkání.....v klidu byl, jen když sem na něj pustila fén a hopsala s ním na míči…ale to nešlo pořád…že jo…sice byly i chvilky kdy byl klid, ale ty vzpomínky sou převážně uřvaný…
…v noci vstával klidně i po hodině a řval…no síla…dokonce sem mlátila hlavou vo futra, páč už sem nevěděla co s nervama…postupem času se to řvaní začalo měnit v energii a je nezastavitelnej do dnes…furt musí dělat nějaký lumpárny.....
díky za pochvalu k pasení…dneska jí to šlo zase o něco líp…už se trochu nadzvedla i na ruky…žel to nemám vyfocený…ale budu číhat!!!
no nektery dny je jak andilek ale nekdy se teda pekne vzteka..
no ale jsem rada ze s noci spi pekne..to neplace..jen se naji a spi..teda place jen kdyz ji otravuju s odsavackou…
Uvidíš, že za pár dní bude pást jako by se tak narodila ![]()
Tak to si hodnou Nikolku opravdu zasloužíš. To na tom nejsem ještě tak hrozně. I když teď měla zase tak 20ti minutovej záchvat pláče, přerušovanej jen koukáním na kolotoč, kápla jsem na dudlík B. Calm a spí
HURÁ - otázka je jak dlouho jí to vydrží.
Leni, zkus to s tím dudlíkem taky, třeba vám to pomůže, můžeš to tak dělat i se Sab Simplexem, jestli nemáš Baby Calm.
A perlička - babička i mamka mě i mým dvěma sourozencům namáčely dudlík do medu, abysme ztichly
Hrůza. Ale na zubní kazy netrpím, následky to asi nezanechalo ![]()
teta sestřence namáčela dudlík do cukru, a ta chuděra měla pak šíleně černý ty první zuby než jí vypadaly…všechny děcka se jí smály…
…včera mě dostal v restauraci děda, když sme obědvaly, tak Nika vyflusla dudla a koukala na nás jak na zjevení, tak sem se jí pokoušela dudlíka vrátit ale marně a děda na to, at jí už zkusím dát maso…že proč ne???.....no pobavila sem se a ten dudlík sem jí tam nacpala aby nekoukala s otevřenou pusou, bylo mi to vůči ní blbý, že my se cpeme a ona jen chuděra kouká…proto sem jí tam rvala toho dudla…
..mmch jedla asi 30 minut před tím než nám to jídlo donesly, takže najezená byla…
jo a ještě sem vám chtěla napsat, jak je Niky úžasná když si prohlíží ručičky, to je tak skvělí…je k sežrání…ted sem se na ní byla mrknout co dělá a ona studuje ty ručičky a do toho si něco vypráví, skoro výská…asi si počítá prstíky…
…hračky jí přestávájí zajímat, jak objevila svoje ručičky…
ahojlky tak za chvili jdeme na to ockovani, tady to maji v 8t, 12t, 16t, 1rok, ma to byt kombinovana vakcina na zaskrt, cerny kasel, tetanus, detska obrna
a zjistila jsem ze neockujou tady na tuberkulozu, (BCG), tak to je hruza, v cr to kazdy dostane uz v porodnici a tady vubec, ja se na to …
myslite ze by tu BCG mel mit? mam to po dr chtit at ho naockuje?ja myslim ze jo, ze to je dulezite, aby nekde nechytl tuberu a co pak.....
Andi Nikolka dostane TBC (tuberkulozu) až po základním očkování, někdy v roce života…dělá se to takhle myslím i ve Francii a Německu…tak třeba to je v Anglii taky tak co??? nebo ti Dr. přímo řekla že se to neočkuje vůbec??? asi bych to chtěla, jenže třeba tady v čr to né káždá Dr. může očkovat, např. ta naše to nedělá, musíme si potom zajet pro píchanec do porodnice…
to je síla, už od 10 hodin dopoledne nám neteče voda…ještě jí nepustily, původně měla začít téct v 1......kruci, nemůžu ani vykoupat děcka, umýt nádobí, pračku mám plnou…no děs!!!!! ![]()
ahojky, tak jsme dnes byli na tom ockovani, dostal chudera 2 injekce do stehen, plakal az hruza, takovy jiny plac, bobecek, mi ho bylo tak lito, ze jsem skoro brecela s nim, ptala jsem se ji taky na to BCG, tak to v anglii normale nedelaji vubec, jen pokud je dite nejak ohrozeno, dala mi cislo na nejakou specialni kliniku, ze si tam mam zavolat, ale ze tam je strasne dlouha cekaci doba, tak nevim, zeptam se v cr, jestli by ho nenaockovala dr tam…sousedka svedka, ma taky mimi, 9dni mladsi nez nase, tak si to asi taky nechada dat doma ve svedsku, no hruza to angl zdravotnictvi,
uz v porodnici, jak me po takovem drsnem porodu klidne pustili ten den vecer domu…a odpol jsem jeste ani poradne nemohla chodit po tom epiduralu, jak jsem necitila nohy a nikdo za mnou cele odpo skoro neprisel
bobecek v 8 usnul a spinka, mel teplotu a byl cely takovy mimo vecer
** SEZNÁMEK SRPEN 2007 **
http://sirmi.ic.cz/deti/38.gif
Lliduška (1984/Brno/ryba)TP6.8.-porod 12.7. 776 803 882 Nikolka 12.7. v 8:10, 2050g a 42cm, 6t 3,77kg a 50cm, 3m 4,9kg a 56cm Ríšánek 2 roky ,
Patsy (27.6.1984/Tetčice u Brna/rak)TP 30.7.-porod 27.7. Inna 27.7. v 9:35, 3150g a 49cm, 6t 58cm a 4870g 
Sedma (31.5.1978/Hodonín/blíženec) TP11.8.-porod 9.8. Ondřej 9.8. v 9:00, 3350g a 49cm, 6t 4050g a 56 cm Robík 5 let
Lucošek (25.3.1982/u Jičína/beran)TP4.8.-porod 9.8. Viktor 9.8. v 19:10, 4050g a 52cm
Mišpulín (20.1.1978/Praha/kozoroh)TP13.8.-porod 13.8. Tobiášek 13.8. v 11:05, 4050g a 55 cm, 6t 5780g a 60,5 cm
Peťulka (19.8.1985/Liberec/lev)TP9.8 .-porod 12.8. Eliška 12.8. v 5:40, ????g a ??cm
Radulka (1975/Praha/vodnář)TP7.8.-porod 14.8. Ondřej 14.8. v 17:53, 3465g a 51cm 
Dalmatinka (26.1.1983/Plzeň/vodnář)TP6.8.-porod 15.8.608 378 011 Matyášek 15.8. v 14:00, 3400g a 49cm 
Lenulinda (15.6.1984/Brno/blíženec)TP23.8.-porod 16.8. Michaelka 16.8. v 12:20, 3250g a 50cm, 6t 58cm a 4400g 
Andiska (28.11.1981/Brighton/střelec)TP6.8.-porod 18.8. Mahirek 18.8. v 6:24, 3910g a 50cm, 6t 5.96kg a 62cm 
Cibulka (1977/Brno/lev)TP 15.8.-porod 21.8. Apolenka 21.8. v 12:00, 4550g a 55cm Šimonek
Evikule (25.2.1982/Ústi nad Orlicí/ryba)TP24.8.-porod 25.8. 608 97 03 57 Ládíček 25.8. v 14:43, 3200g a 49cm, 6t 4390g a 54cm 
Klaudule (1979/Praha/býk)TP23.8.-porod 2.9. Nelinka 2.9. v 18:06, 3160g a 48cm 
http://www.gify.nou.cz/…bory/133.gif style=„color: blue;“> 7× http://www.gify.nou.cz/…bory/134.gif style=„color: violet;“> 6× Matyášek,Tobiášek,Ládíček,2× Ondrášek, Viktorek, Mahirek, Nikolka, Michaelka, Nelinka, Inna, Eliška, Apolenka
Čestní hosté
Enka L-Staníček(29.8.2006) a mimísek v bříšku
Lenak-Adámek a čertíček v bříšku
Kat-ka-Matýsek,Filípek,Natálka v bříšku
Dlouho u nás nebyla
Peťulka
Ahoj!Jak asi dopadla Dalmi, že se ani neozvala?!
Andisko, je mi Mahirka moc líto. Očkování je pro tělíčko pěkněj záhul.:-(
Lliduško,strašně se omlouvám, vždyť jsme zapomněli popřát Nikolce k tříměsíčninám! Tak ať se všechno rychle upraví ke spokojenosti doktorů a vám ať pořád dělá radost a je tak hodňoučká.
http://d.jahho.cz/g/kytky/33.gif /> My máme už třetí noc vždycky k ránu zase větší bolení od prdíků. Navíc se Ládík naučil skvěle řvát na celý byt takovým nepříjemným tónem. Mám ale podezření, že kolem osmé ráno už nemívá prdíky, ale prostě ho to už se mnou v posteli nebaví a tak začne taky ječet. Obecně se nám bohužel prdíky zas trochu zhoršili i přes den. Tak jsme koupili lahvičku a čajánka fenyklový čaj s prebiotikem a dáváme mu přes den ucucávat. Nejlíp bohužel zabírá nošení a digestoř (jenže ta je v kuchyni, tv a notebook máme v obýváku) a navíc sebou tak šije, že ho nerada nechávám tak vysoko bez dozoru. Až stáhnu fotky, hodím vám sem tu digestoř a včerejší koupání ve vaně(asi po čtvrté a poprvé i breptal a smál se ve vodě). Taky nahřejvám bříško pytlíkem rýže ohřáté z mikrovlnky a zkoušíme tu rourku.Když ji má v zadku, tak asi logicky neuslyším prd, že jo? Ten asi tiše odejde, takže nic nepoznám?
http://sirmi.ic.cz/hvezda/19.gif …seznámek… ":https://www.emimino.cz/modules.php?… http://sirmi.ic.cz/hvezda/19.gif …fotogalerie… ":https://www.emimino.cz/modules.php?… http://sirmi.ic.cz/hvezda/19.gif
Ahoj holky,
potrebovala bych s vami zkonzulovat problem. Nevim, jestli mi neubyva mleko nebo je to jen dalsi spurt…
Od vcera Nelinka vysosne kazde prso za 5-10 min (driv u nej vydrzela klidne 20 min) a hrozny rev. Tak zkusim dat druhe, zase chvilku saje a rev a takto to opakuju tak 20× a pak to vzdam, protoze bych musela prikladat po minute. Ududam ji dudlikem a houpanim a za 1 - 1,5 hodiny to je vsechno nanovo. Je to spurt nebo jsem jen ze dne na den prisla o mliko?
Divny je, ze v noci spi ukazkove. Vcera jsem ji dala o pul desate a cekala v noci kojeni co hodinu, ale ona se vzbudila az o pul treti a to bylo mlika samozrejme dost. Rano jsem mela taky dost, ale uz po 1,5 hodine si rekla znovu a zacalo stridani prsou.
Holky, prosim moc, poradte, co to je a co mam delat? Jestli se to do zitrka neupravi, tak asi radeji zajedeme ve ctvrtek na prevazeni k doktorce, ale co do te doby. Mam ji casteji budit, i kdyz nechce pit nebo co s tim?
Jsem zoufala. Moc dekuju za jakoukoliv radu nebo zkusenost.
dobre ranko,
klaudule: ja mam uplne stejny problem skoro kazdy den a noc, sem tam se postesti, ze pije ukazkove co 3h, pres den noci jsou vsechny v pohode. v 6-7 papa, pak spinka do 1-2, papa a obvykle se budil co 2h, ted vydrzi 3, dr mi rikala, at ho nutim i v noci vypit obe prsa, ale nekdy usne strasne tvrde, ze to nejde, ale pres den se rano nakoji kol7-8 a pak chce i co hodinu, ale asi uz tam nic nemam, tak zacne sebou strasne sit a rvat, dr rikala, ze se mliko furt tvori, ze tam je, ale ja zkousela odsavacku a neni! takze mu davam sem tam sunar, prece ho nenecham rvat hlady!
proste dr rikaji, ze mliko se tvori tak jak dite chce a potrebuje ale u me to asi nefunguje!
ale divne je, ze v noci mu to staci!nesije sebou nic, proste se napije a spi.
ale jak psala klaudule, 5-10min a prsa jsou prazdne, taky nevim co to muze byt
jo musim napsat a zaklepat (tuk tuk tuk) v noci spinkal krasne, neplakal vubec po tom ockovani (zatim).
ted je vzhuru, je v kosiku, diva se zkouma rucky a posloucha muziku, to se mu strasne libi, i u toho pres den usina, dame mu do kosiku mobil s hudbou a on je za chvilinku tuhy…
tak zatim, jsem dnes asi cely den doma, bo je hnusne a ma prset, zatopila jsem tak tu bude super