Poradna duly
Jana Čurdová
Čaute ![]()
Klaudi a jak poznáš, že nemáš mlíko? Taklhe mi vyřvává Inna taky skoro pořád a zkllidní se jedině u prsa. Ale není to tím, že by měla hlad, prostě je protivná. Ať je miminku cokoliv, tak se u prsa vždycky uklidní, třeba řve jen tak.
Holky, dneska máme nový rekord - 9 hodin ![]()
Evi, pořád se na ten seznámek nemůžu vynadívat, krása ![]()
Andisko, to je anglické zdravotnictví tak špatné???? Jsem myslela, že je to oproti nám kdoví jak dopředu
Na očkování se taky netěším, chudáci miminka, a potom ještě náušničy ![]()
LIDUŠKO! Taky se strašně omlouvám! Hlavněže tu pořád čučím a nevšimnu si, že Nikolka měla 12. mininarozeninky
Tak dodatečně Nikolce všechno nejlepší, hlavně zdravíčko, mlíčko a hodnýho bráchu ![]()
http://www.sirmi.ic.cz/deti/89.gif
taky gratuluju nikolce k trimesicninam
jo patsy to by ses divila jaky to tadyje hnus se zdravotnictvim, taky jsem si nejdriv myslela ze bude lepsi a tak, ale po 4letech uz to mam prokoukle, mas chripku jak hrom nebo jinak nemocna a nedaji ti nic, paralen vzdycky na vsechno, skoda mluvit.
to mas dobre, ze se u prsa uklidni, kdysi to taky zabralo, ale od te doby co sebou zacina ke konci kojeni sit uz to nezabere, spis dudlik a vozeni v kosiku
Patsy,
kdyz ona nejdriv krasne saje a je videt, ze to do ni tece. Ale po tech 5-10 minutach se zacne vztekat, jeste se parkrat prisaje a zkusi to, ale pak uz je to jen rev, tak vystridam prso a zase chvili saje, ale pak se to opakuje nanovo. Kdyz zacne tohle delat, tak uz je prso uplne mekke a kdyz se snazi mleko vymacknout, tak uz nestrika ani netece, proste tam uz asi neni nebo je hodne vzadu a ona na nej nemuze nebo je fakt nevim. Prso ji ale neuklidni jako Innusku.
V nedeli nam bylo 6 tydnu a zacalo to z niceho nic, tak snad je to opravdu tim spurtem, ale bojim se, aby nezacala nejak stradat.
Myslite, ze delam chybu, ze ji v noci nebudim? Ze se tim muze tvorit mene mleka? Ale zase je divny, ze se nakonec tim dudlikem ududa a dokonce i usne, to by prece vylozene hladove (kdyz neni zeslable) mimi neudelalo, nebo jo?
Ach jo
Diky moc.
Andisko,
tak to bude asi uplne stejne, ale ja nezkousela mleko odsat. Ja porad doufam,ze se to behem par dnu upravi a bude zase dobre. Nechce se mi zase zacinat s prikrmem, podobne jsme to meli kolem 3 tydne a upravilo se to po jednom dni prikrmu a casteho kojeni, ale to u kojeni usinala. Ted rozhodne nespi a jen rve. Mozna jen tim, ze to tece pomalu a chce, aby to teklo rychle. Ja vazne nevim.
Klaudulko, tak s tímhle zkušenost bohužel nemám, ještě se mi nestalo, že by Inna vysála celý prso a nic tam nezbylo, jsem asi bezedná… ![]()
Zkus se podívat na kojeni.net Je tam toho spousta a vždycky perfektně poradí, stačí, když si projedeš starší otázky, určitě tam měl někdo stejný problém jako ty ![]()
Jó holky, ještě tak dva tři měsíce a začnemě řešit příkrmy - to bude oříšek ![]()
jo patsy a jak to delate? ze mala spi 9!hodin? to se nam jeste nestalo, max6 a to jen 1× za noc
ted jsem se divala na mahirkovy nozicky, normalne mu po te jedne injekci udelali modrinu, chudacek.
a ted neco pro pobaveni:
vcera ho manza krmil, pak ze ho prebali, to byla teda nadilka, byl spinavy az na zadech, cele tricko a tak, tak jsme ho utreli a manza jak je s nim takovy jeste nejisty nebo co, si ho otocil na brisko, ze mu utre ty zadicka a sup, maly lezel v kaluzi curanku na te prebal podlozce, a smal se u toho jak by to byla nejvetsi sranda, takze pak ho muj mily uz teda okoupal, byly sice 4 hodiny teprv, ale potreboval to!
Patsy,
diky, mrknu tam, jestli cas dovoli. Tak ja bezim zase kojit, mala se uz budi.
klaudul, to popisuje presne jak u nas, taky asi od 6 tyd zacal, tak nevim, ale i kdyz rikaji, ze se mliko tvori furt tak mi ne, jako ze jo, trochu strikne, ale az tak za 3 hod je tam neco, ale vysaju kdyz to zkousim max 80ml, z obou prsu, coz si myslim,ze malemu nestaci.
jsem z toho zoufala ale nikdo mi jeste dobre neporadil, oni radi jen takove vseobecne, co se vi a tak.
Andisko, to je věkem, upravilo se jak kojení na 6× za 24 hodin (někdy teda 7×), tak noční spánek, vždyť Inna je o měsíc starší než Mahirek, třeba se tam taky dopracujete. Poslední dva dny to bylo v noci 8 hodin, dneska už 9, to by jí mohlo vydržet, by mi to vůůůůbec nevadilo
![]()
Ahojky holky,pravidelně čtu,jen nemám nějak co psát…
Evi,zrovna včera jsem po dlouhé době tu rourku použila,protože se už 2 dny kroutí,měl chudáček takový špunt a ten mu nešel vykakat,vždycky tu rourku dám opatrně do zadku,spíš točivým pohybem,tak nějak cm,točím doprava,doleva a malilinkato jakoby tu dírku roztahuju a prdík vyjde a taky bobek,ale nesmíš mít tu trubičku ucpanou…ale fakt jemně,malý většinou drží a to vím že se mu uleví a ještě zvedni mu nožky,to se mu líp tlačí.Kdybys něčemu nerozuměla tak se ptej.
Klaudulko u nás jak píšou holky-přes den začal pít po 2 hodinách,já už teda i občas dám jen flašku,prtože cítím,že prsa jsou prázdná,hlavně když zapomenu pít,to je duležité,ale už začíná i vymrzovat,prostě ho neba jen ležet a koukat na jedny hračky,střídám s ním pokoje,hrazdička taky chvilku zabere,tím že chodíme do školky,tak nám hodně času zabere kočárkování,takže se nenudíme…a kdy máte jít do poradny k dr?jo a u malýho když nevím jestli je to hlad,tak mu dám malíček do pusinky a když saje,tak hlad má,jinak se třeba usmívá,prostě dělá kraviny…
V neděli jsme byly v tecsu a neodolala jsem nad spacím pytlem a musím říct super věc,malý si pěkně pokope a přitom je zakrytý:) a vypadá sladce…
Tak dnes máme rekord všech rekordů-malý spal celou noc bez probuzení-od 21.30do 6.45
jsem krásně vyspaná…včera jsme byly v poradně,tam mě šokoval váhou-5,5kila
,kilo za 3 týdny…za měsíc nám začíná očkování…
Jinak jsme v pohodě,dnes přišli fotky,jak jsme se byly fotit v ateliéru,kluci jsou krásní,já jsem jak kysna…ale už jsem začala cvičit pilates a je to pěkný záhul…
To je tak asi vše,fakt jsem poslední dobou nějaká dutá,taky na sebe prásknu,že ta oprava auta,jak jsem uvařila stála 5000 a prý stačilo,kdybych si všimla,že to vře,zastavit,nechat vychlednout a pak nechat za 500 vyměnit termostat,tak si dovedete představit jak to mám pěkně na talířku…tak papa…M.
Klaudul zkus to chvíli vydržet,častějš přikládej,aby se začalo dělat víc mlékatřeba má malá větší spotřebu a bude chvilku trvat než se ti v prsách začne víc tvořit,je to boj,vím…včera jsem zrovna dr říkala,že má nejvíc práce u kojení,tlačí,vzteká se a přitom mu to teče z pusy…holt to není flaška a musí se snažit… ![]()
Liduško opožděně vše nej malé k mini narozeninkám
malý se budí..pááá
Včera jsem taky koupila spací pytel, měli ho v akci v Penny marketu za 199,– myslím. Vel. 70, těším se, až se nebude pořád v noci odkopávat
Dneska ho vyperu, snad do zítřka uschne, aby v něm už mohla spát.
Koukala jsem, že 2 měsíce měl včera Matyášek a dnes má Michalka. Gratuluju!http://sirmi.ic.cz/kytka/68.gif /> Nějak mi blbne šňůra u fiťáku, takže foto se pozdrží!
Klaudulko, mně se taky Ládík asi po 10min začně škubat,ale z prsa furt mlíko teče. Tak si ho dám na rameno,on si hned krkne a dávám druhý prso. Za chvíli ale škubání zas.
Tak ho nechám už je chvíli. Rozhodně zkus vydržet a UM nedávat!!! My to měli podle tabulek-3. a 6.týden spurt, co trval několik dní. Ve dne skoro co 1,5h a v noci po 2h a navíc cucal přes půl hodiny. Vždycky se to pak zase uklidnilo. Zatni zuby, to přejde! ![]()