Srpen 2009

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7042
12.1.09 22:24

jinak Pajk - koblížek je už taky krásně znát! :D a já si musím počkat až do příští KO :(

ale už budeme aspoň veliký :lol: (jsem hrozná co? stýskám si taky skoro v každém příspěvku :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.09 07:09

Katy to se neomlouvej, není za co… Ja jsem si to prosla s holkama z Jarnatek, ke kterym jsem „patrila“(mimco se melo narodit v breznu), takze v tom nejbolavejsim obdobi mi moc pomohlo to, ze jsem se tady jim a take holkam v diskuzi o spatnych koncich tehotenstvi mohla vypovidat.

Je mi moc lito, co jste si prozili v prvnim tehotenstvi.
Muselo to byt strasne moc narocny.
Jestli mas moznost, tak na tu genetiku jdi, a nech si ten 1.trimestralni screening udelat, jeste mas cas. Budes mit potom v ruce 2 vysledky, kdyby ti treba z triple testu v 16tt vysly hranicni vysledky a nedokazala ses rozhodnout pro amniocentezu…

Ja jsem moc rada, ze jsem tam byla, i kdyz jsem cestou v autobuse dostala sileny buseni srdce a strach… Potom ta uleva, kdyz pan primar rekl, ihned jak prilozil sondu - „tak tady ho mate, je zivy, samozrejme“, to mi spadl takovy kamen ze srdce, ze jsem se malem rozbrecela - a pak kdyz na nas zacal mavat a kopat tema nozickama - vypadalo to, jako kdyz jede na kole :lol: A dalsi kameny padaly postupne, jak ho prohlizel - nejdriv sijove projasneni - „1,7, to je parada“, „nosni kustky ma“, „tady jedna noha, druha noha, chodidlo, druhy chodidlo…“, pak prutok spojnici mezi miminkem a placentou, pustil nam k tomu i zvuk, to byl rachot, srdicko jako zvon ;-) a pak koukal i na branici a streva… ze vsech stran… jenom mezi nozky se nesoustredoval :-D

Mj. pokud je Tince 5 let, tak to se narodila 2003? To jsem jeste v Motole pracovala, v te dobe na oddeleni rizikoveho tehotenstvi… pokud te tedy rovnou neprevezli na porodni sal, nebo ja zrovna nebyla nekde na dovolene - mozna se zname :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.09 07:24

A jinak - dobre ranko - ja od 4h, kdy jsem byla curat, nespim. Myslim na miminko, na to, co jsme vcera videli a jak jsme to pak rekli rodicum a ukazali jim fotku, jak byli radi… taky jsem myslela na porod… no porad na neco myslim a fantaziruju, misto abych spala… :roll:

A rozjizdi se mi od tech 4h nejaka ryma, tak doufam, ze to bude jen alergicka, protoze uz od vikendu rikam, ze musim vymenit povleceni a vyluxovat postel i za posteli, protoze zacinam citit prach :roll: :? my alergici… :roll:

Psala mi kamaradka, ktera ma uz 2 deticky, ze ve druhem tehotenstvi uzivala Lactobacily 5 od firmy Swiss a ze na ne neda dopoustit - krome toho, ze ji krasne upravily zazivani, nadymani, tak ji neskolila zadna viroza, zadny mykozy, a miminko ve vysledku vubec netrpelo na prdiky…
Takze uz jsem dala Milanovi prislusne instrukce a koupi mi Lactobacily a Calibrum mami (doted jsem uzivala jen Acidofolan - kys.listova, B12 a zelezo - a pak taky obcas Rybi olej v kapslich. Jinak od zari piju takovy ten zeleny zabinec - mlady jecmen a k tomu jim chlorellu, a i kdyz to samozrejme nevim jiste, mozna to taky melo nejaky blahodarny ucinek na otehotneni, a urcite na zazivani. Pri rannich nevolnostech byl ten „zabinec“, naredeny pul na pul voda/ovocny dzus, jediny, co me postavilo rovne na nohy…
Ale uz mi dochazi a protoze je to dost drahy, tak uz si to kupovat nebudu (oboje cca 2800,–)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.1.09 07:31

Dobré ránko holky:)
Obrázek: Tak to je nádherná fotka, držím palce ať je vše ok
Jinak koukám, že jste tady pěkně statečné maminy a máte i dost perné zážitky, tak hlavně ať už je dobře!

Já jsem v práci, situace tady se nelepší, šéf mě teda pěkně deptá, snažím se zůstat v klidu, ale moc mi to nejde:( Takový roky práce a teď naprostá ignorace, jako bych byla prašivá nebo co…

Jinak se přiznám, ne úplně rozumím všem těm zkratkám, které tady čtu. Pokud můžu přispět nějakýma informacema, tak mi to, prosím, napiště jak pro blbce:)
Díky a pěkné ráno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.09 07:47

ahoj ivu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.09 07:53

… tak koukam, ze mi tu pekne blbne pocitac, naspala jsem ti, Ivu , takovy dloooouhy clanek, akorat se „nejak“ cely ztlustil v pismu, tak jsem ho chtela editovat, jenze tady neco editovat je na dobu nekonecnou, a nakonec se mi vymazal… no to je des, asi uz bych si mela jit na chvili po tom ponocovani lehnout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.09 08:00

Tak uz jen kratce :wink:
Na zkratky se klidne zeptej, co mas na mysli, me treba uz to ani neprijde, takze pisu, jak myslim, a neuvedomuju si, ze kazdej neni zdravotnik :)
milan treba, kdyz se mnou byl na genetice, tak mi potom povidal, ze se vubec nechytal, jak jsme se tam s pani Dr. bavily, a me to pritom prijde naprosto srozumitelny, stejne jako kdyz rodine „prekladam“ ruzne zpravy od doktoru…

Kazda prace ma neco, ja bych se zase vubec nechytala v te tvoji. Vzdycky rikam, ze v matematice jsem naposledy pochopila rovnice, ale nerovnice uz ne :lol:

A s tim tvym sefem, to je teda pech :evil:
Umim si predstavit, jak ti asi je, moje „teta“ pracovala temer az do porodu, sice z domova na pc, ale prece, taky mela klienty a bavilo ji to.
ja si svou praci takhle dlouho predstavit neumim a za placene pulrocni volno bych byla rada, na neschopence mam 00prd penez :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.1.09 08:00

Obrázku, to se mi taky občas stane a pak pěkně prskám vzteky :) Jen pořádně odpočívej, já si udělala čajdu s medem ( běžně jsem pila kotel kafe ), a mžourám tady u toho taky jak kotě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.09 08:02

A taky holky , dekuju moc za gratulace a pochvalu naseho mrnouska, uplne me to hreje u srdicka a jsem takova - pysna mamina :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
13.1.09 08:53

ahoj kočky, vy jste teda ranní ptáčata 8O

Obrázku - taky jsem ti chtěla ještě napsat, ať to všechno krásně zvládnete, jste v pořádku a nakonec jste pořádný mimina! :lol:

Tady co jsme se sešly jste holky většinou se špatnýma zkušenostma :? a tak vám VŠEM mooooc držím pěstičky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

já otěhotněla hned napoprvé a zatím (doufám že to takhle vydrží - a musím to zaklepat) jsme v pořádku - ikdyž o tom co mi povídá pan dr. jsem tu psala - takové povzbuzující..... :lol: tak doufám že budeme oba v cajku :wink:

no tak teď ještě jednou - držím pěstičky nám všem, ať se nám narodí zdravá , krásná miminka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
13.1.09 08:56

jj, koukám že u mě už hormony pracují :lol:

v neděli jsem koukala na nově na taaak krásný film, Jack a Rose - myslím Monďa psala že ho taky viděla - já ho už jednou viděla o dost let dřív, ale teď mě to teda dostalo - brečela jsem jako želva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
13.1.09 08:59

ještě se chci zeptat, když mi dr. řekl že jsem 10 tt a tak teď když už jsem 10+4 (asi :lol: ) tak už se říká že jsem 11tt? mě se to moc nezdá takhle si přidávat :lol: ale vysvětlení od jedné holčiny na diskuzi mi znělo logicky :lol: - když sníš 10 jablíček a rozjíš další tak už jich máš snědených skoro 11 :lol: :lol: :lol: :lol: ale stejně se chci ujistit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
13.1.09 09:00

nazdar holky jmenuji se Kristina a asi se k vam pridam.Jsem v 9tt a tp mam 19.8.Tak doufam ze vsechno dobre dopadne.Musim si vas trochu precist abych mela prehled ale snad se brzy zorientuji.mejte se zatim krasne a pohladte si briska. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.1.09 09:11

Jack a Rose? Že bych si taky dopřála citový rozklad? :D
Tak holky, já teda k těm zkratkám co mám na papírku od doktorky:
Dle UZ: 8+2 t.g., TP: 22.8.2009 ( tak tady nevím to „t.g“, tipuju týdenní gravidita??? )
GSD: 34,5 mm, odp. 8+2 t.g. - GSD? - to je velikost mimča?
CRL: 15,4 mm, odp. 8+1 t.g. - CRL?
Vit. projevy +
AS +
Tak, zbytek je mi jasný a vím, že jsem husa a měla jsem se zeptat jí, ale fakt jsem byla z toho tak překvapená, že jsem vypadla jak střela:)
3.2. poradna, kde mi prý vystaví těhotenskou průkazku.
Tak, tolik od nás pomalejších :lol:
Ještě tady píšete bějaká další vyšetření, ale to už se snad nezapomenu zeptat doktorky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.09 09:18

ahoj kristy-lost vitam te tu :wink: :srdce:

ibbu s tema tydnama je to fakt tak!
10+4 znamena, ze jsi BEZICI 11 tyden, 11+0 budes UKONCENY 11 tyden, 11+1 budes BEZICI 12 tyden…
to je ta hantyrka… ;-)
Stejne jako se vcera milacek nemohl dopocitat, kdyz se me po UZ ptal, kdyz jsem ted ve 13tydnu, tak v kolikatym tydnu se „konci“, ja na to, ze ve 40, tak mu nebylo jasny, jak to, ze to je ale 10 mesicu??? 8O

je to s nim sranda. bavi me mu to vysvetlovat, protoze tohle docela vyjimecne i posloucha, tesi se a zajima ;-)
a prcka uz si dal v praci na plochu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital