Srpen 2009

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
506
12.1.09 15:03

Já prostě vlítnu do lékárny a něco si nechám poradit. Já bych si taky naliskala, to bylo plků, na co všechno se zeptám, blablabla a pak jen koukám jak sůva, popadnu nějaký papír a proberu se až na chodníku :lol: Takže jsem ráda, že se můžu na postřehy zeptat tady. Někde jsem se dočetla, že by mohla být škodlivá i nějaká kosmetika, omlazující ( pravda, začínám to potřebovat ), tak jsem z toho taky jelenec…
To řádění na sněhu je super, já se nechala strhnout dětma kamarádky a lítala na bobech jak blázen. Přítel jen lomil rukama, pořád mě teď sleduje jako bych měla zmizet nebo co :lol:
JInak preventivně proti nachlazení je prý dobrá echynacea, tak ať je těm nastydlinkám a nemocným brzo lépe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
12.1.09 15:21

Ivu budeš to mít nejlepší vlítnou do té lékarny a neboj oni ti něco doporučí. Vitamínu pro těhotné je až až, tak že s prázdnou určitě neodejdeš. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.1.09 15:54

ahoj Pajk a Katy :D

jj, máte pravdu - já naklusala do lékárna, že chci těhu vitamíny a prý je mammvit dobrý v tom že jako jediný má i vápník pro maminu tak jsem ho
 vzala

• ale jinak ktomu už radši neberu - to by se asi muselo probrat - aby toho tělo nedostávalo moc
  • a listovku jsem si koupila když jsme se začali snažit - za 30,– na 60 dní :lol: - teď už jí neberu protože mamavit jí obsahuje
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
12.1.09 16:20

Ivuno momentálně ťapu kyselinu listovou - forte od Naturvity. Budu jí brát jen první trimestr. Ale vitamíny (zřejmě Calibrum) budu brát celé těhu. Brala jsem i u Martina, tak budu brát i teď. Jo a vlastně i při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
12.1.09 17:06

Čus …tak já sesmolím tu slíbenou tabulku .. :wink: :lol: jen vás poprosím o zaslání SZ - ať to tu nemusím hledat

PŘEZDÍVKA - JMÉNO - VĚK -DĚTI - PŘEDPOKLÁDÁNÝ TP A PAK DALŠÍ KONTROLA U DR …TEDY JESTLI VÁM TAKLE TY ÚDAJE STAČÍ …
když tam napiště, co by tam ještě mohlo být .....

jinak já beru jen listovku ..s Ondřejem jsem ji brala také a nic jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
12.1.09 17:06

Čus …tak já sesmolím tu slíbenou tabulku .. :wink: :lol: jen vás poprosím o zaslání SZ - ať to tu nemusím hledat

PŘEZDÍVKA - JMÉNO - VĚK -DĚTI - PŘEDPOKLÁDÁNÝ TP A PAK DALŠÍ KONTROLA U DR …TEDY JESTLI VÁM TAKLE TY ÚDAJE STAČÍ …
když tam napiště, co by tam ještě mohlo být .....

jinak já beru jen listovku ..s Ondřejem jsem ji brala také a nic jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
12.1.09 17:19

omlouvám se,, nějak mi blbne net a nejde to vymazat ..tak to máte 2 X :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
12.1.09 17:54

** Ahojky ** holky, tak už jsem dorazila z Gennetu domů, cestou jsem se ještě zaregistrovala v Motole, úplně bez problémů.
V autobuse ale třetina lidí kašlala a smrkala, tak z toho jsem neměla dobrý pocit, takový ten kuřácký tuberácký průduškový kašel někdo blízko za mnou… :evil: dám si teď jahody s pribiňáčkem a navrch kiwi s kapsličkou rybího oleje, podporuje prý imunitu… :wink:

V Gennetu byl se mnou i Milan, dopadlo to dobře, mimísek je dokonce o něco větší, než jsem čekala, ale tak tatínek má 2 metry, tak se ani nedivím :wink: CRL(od hlavičky k prdelce) má 63mm, což odpovídá 12+6 - podle PM by měl sice být 12+4, ale vždycky jsem ho brala podle prvního UZ - a to by byl teprve 11+6. Šíjové projasnění i průtoky ductus venosus jsou v pořádku, nosní kůstky má osifikované, takže to je v pořádku a riziko postižení společně s výsledky krve z toho 10tt + můj věk (30let) je 1:8 100… Na začátku února nás čeká ještě triple test a na jeho základě porada s genetičkou a event. 11.2. amniocentéza…

Mrňousek na nás pořád mával pravou ručičkou, (pěstička je i vidět na snímku)druhou měl pokrčenou u tělíčka, a kopal nožičkama, bylo to strašně krásný a jsem moc šťastná, že to dopadlo dobře.
Pohlaví nevíme, ale na tom nám vůbec nezáleží.
Milan byl prý překvapený, jak už byl hezky vidět, prý čekal něco podobného jako minule, (v 6+3 - „váleček se 4 kuličkama“) :D
Dali jsme si pak úžasný slavnostní oběd v parádní restauraci u Hradčanský, medailonky z panenky, já s bylinkovo-smetanovou omáčkou, Milan pepřovou, bylo to mňam mňam mňam… Ale já snědla jen 2/3, a to stěží, víc už se do mě prostě nevešlo. A ještě jsem od té 13h nevytrávila :roll: :wink:

Tak posílám obrázek mrňouska a pak už začnu pracovat na tom metříku :D Zatím papa :-)
 http://sweb.cz/j.obrazek/1.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.1.09 18:12

Obrázku :D moooc krásná foto! je to opravdu vidět nádherně! - to já byla teď v 10tt a byl „váleček“ :lol:

hlavně že jste v pořádku - a to bylo nějaké nadstandart. vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
12.1.09 18:17

To byl prvotrimestrální genetický screening, v Gennetu mají ty nejlepší ultrazvuky, ale můžeš se tam objednat i vlastní žádost. My měli genetické doporučení a nic jsme neplatili, jinak to stojí - odběr krve, ultrazvuk a následné počítačové zhodnocení rizika postižení miminka - 1100,–…

Akorát ta krev by se měla stihnout do myslím konce 11tt a UZ do konce 13tt, nebo snad ještě ve 13+6 ho dělají? teď nevím přesně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
12.1.09 18:18

Obrázku prcek je nádherný a veliký 8O , foto se moc povedlo. Gratuluji k výsledkům KO, super že je vše v pořádku! :-)
Pohlaví uvidíte až tak kolem 20. týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.1.09 18:20

Obrázku, no já si s testy počkám až do toho 16tt - a to budou dělat taky krev i UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.1.09 18:29

Pajk, kdyby byl mimís natočenej, tak to můžou dr. s dobrým UTZ poznat i o hodně dřív - známá jezdila do Hr.Králové kvůli rizikovému a řekli jí že to bude holka už asi v 11tt - a že se holka určuje hůř :lol:

a dnes mi holčina říkala že byla na genet UTZ a je ve 13 tt a dr. jí už chtěla říct co to bude 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
12.1.09 18:36

Ibbu fakt :?: tak to slyším poprvé, to se omlouvám, já měla zato, že se pohlaví vytváří až později. No vidíš a to bych to měla mít zmáknuté z minula :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
12.1.09 18:37

ibbu,jo jo kolem 13.tt.už jsou schopny říct pohlaví…u ANet mi to taky řekly až okolo 20.tt. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí