Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Kristy, vítej! a jestli máš fotečku sem s ní
už máme od včera GALERII (Srpňátka 2009 - myslím
)- to je info i pro ostatní, kdyby to náhodou přehlédly ![]()
Ivy, no já myslím že tomuhle asi rozumí opravdu jen odborník
já bych si jen typla že vit. projev, by mohly být vitální? jako že se hýbe? no uvidíme co na to naše zdravotnice ![]()
(a to je vtip, ne rýpání! ) - víte mi měly od víkendu na diskuzi snažilek problém - a některé tam nerozeznají vtip od rýpání
tak jenom aby bylo jasno - už si trochu připadám jak blázen, že nemohu napsat něco vtipného aby se někdo naurazil
… ale tady to bude asi v poho ![]()
Obrázku tak to je super, to se budem dělat starší (mě to tak totiž přišlo) ![]()
já když manžovi ukázala pozitivní test a z netu jsem měla zjištěno že jsem 5 týden - tak mi na to řekl: „a jak bys k tomu přišla?“ ![]()
ale je fajn když se ty chlapi tak rozněžní
manža už začal trochu vstřebávat, tak okolo mě už začal chodit a hladí mi bříško - teda zatím spíš ten špek co mi vylezl, ale který už hrdě nosím
a ptá se jak se má Helča ![]()
jinak Ivy, ten film byl fakt nádhernej, akorát ne moc pozitivní pro nastávající maminky
ikdyž miminko bylo slaďoučký
no chce to vidět - schválně co na to napíše ještě Monďa ![]()
Ibbu z toho si nic nedej ja sem tehotna podruhe a dodnes se v tech zkratkach nevyznam.
Jo a fotecku zatim nemam takze az bude tak ji sem hodim.
Jinak tyden si 11tt.
Obrazku taky diky za privitani.Jste moc mile.
![]()
Dobré ránko hoky,
nejdřív bych chtěla napsat všem těhulkám, které mají nějaké problémy, že všem držím moc moc palce, ať jste vy i vaše miminka v bříšku v pořádku.
Ibbu - jo jo jsem tady z Vysočiny, poblíž Velkého Meziříčí, takže porodnice Havl. Brodě je pro mě trošku z ruky…
Už jsem konečně pochopila jak je to s těmi týdny ve kterých vlasně jsme… pořád jsem to taky řešila…
Jinak maža je taky nadšen..pořád se ptá co dělá děťátko ,jestli je mi dobře a tak. Je to naše první těhu tak si to zatím užíváme…
I když my to zatím nikde moc neříkáme, rodině jo, ale mezi známýma zatím ne, jsem dost pověrčivá v tomhle…
I když kočárek „vybírám“ už asi půl roku ![]()
No nic jdu se nasnídat, před chvilkou jsem vstávala
pak sem ještě juknu ![]()
já jsem taky myslela že budu taná, ale už to pomalu rozkecáváme
říká se že do toho 12 tt je to nejrizikovější - ale samozřejmě si uvědomuju že nic není 100% - dokud nebudu mít prcka u sebe, tak to bude nejistý
- ale v duchu si říkám že se přehoupneme přes tu magickou hranici a bude to už dobrý ![]()
Jo a ten film jsem viděla asi jen 5 minut, psala tady o něm Monika (shoda jmen
)
P.s. zdravím nováčky ![]()
no jo vy jste tu teď dvě
to je pro mě ale rána
já jsem zvyklá jména zkracovat komolit aby se mi tol íp psalo - a pro mě je Monika Monďa
saprlot, to je prekérka
no tak aspoń že už to vím a budu si dávat pozor
- ale myslela jsem vás dobře ![]()
a Mondo ten film se ti nelíbil?
ibbu ja jsem se fakt neurazila ani v nejmensim, naopak jsem ve svem zivlu
na riziku jsem delala 4 roky a co myslis, ze jsem tam cele dny a noci krome te manualni prace delala? tehulkam jsem vysvetlovala a vysvetlovala a vysvetlovala! jsem ukecana, kdyz na to prijde ![]()
tak se pokusim neco objasnit.
„Dle UZ: 8+2 t.g., TP: 22.8.2009 ( tak tady nevím to "t.g“, tipuju týdenní gravidita??? )"
„GSD: 34,5 mm, odp. 8+2 t.g. - GSD? - to je velikost mimča?“
„CRL: 15,4 mm, odp. 8+1 t.g. - CRL?“
tak konecne velikost mimca!
mereno od hlavicky po prdelku.
„Vit. projevy +“ jsou pohyby mimča - přítomny
„AS +“ - akce srdecni - taktéž přítomna.
Takže super a gratuluju!
![]()
ibbu:
v pohodě, já si myslím, že je hlavní, že je asi všechno v cajku.
Bohužel se pohybuju v okruhu kamarádek, které nemohou otěhotnět, jedna už je i na antidepresivech, druhá byla minulý týden na nějaké klinice v Praze i s manželem, od té doby se mi neozývá a ta třetí teď obíhá nějaká vyšetření
Ještě to žádná z nich neví, mámu mám 300km daleko, tak se s tím nějak zatím plácám sama, proto jsem ráda, že se můžu i na blbiny zeptat tady ![]()
Ten film mě zaujal, darhý můj všera přinesl nějakou šílenou kriminálku „Smrt on-line“, no hrůzinec, tak bych uvítala i nějkaou slaďárnu či romantiku ![]()
Jo a zdravím Kristu!
Obrázek: Díky moc, to s tou velikostí jsem teda nějak neodhadla
Ale jinak opravdu dík za upřesnění.
Paní doktorce je, tipuju, lehce přes 50 a je tady v Boleslavi celkem chválená, šmarja, tak snad jsem nebyla někde na krčním
![]()
JInak jsem si dovolila ještě okopírovat Tvoje údaje s tím, že tady taky nevím, co se pod tím skrývá:
Gennet - triple test 4.2.
genetická konzultace 6.2.
event. amniocentéza 11.2.
Možná bych si to mohla i vyhledat a pořád neotravovat ![]()
Jo a jinak cele slovo je vitální projevy, samozřejmě…
a pokud chcete jeste jmenovite zkratku CRL tak to je crown-rump length… ![]()
Dobré ráno skoro-mamky!
Tak jsem se konečně prokousala nakonec vším tím povídáním a konečně mi zase funguje můj PC, tak se pokusím být i dneska trošku akční.
Jak jsem tak koukala, tak jsem se s kompem vždycky docela kamarádila, ale než tady přijdu na to, co a jak funguje a co a kam zadat aby se to objevilo, tak to asi chvilku potrvá. No ale mám na to celý den.
Jinak jsem si přečetla všechno od mé poslední návštěvy, ale už si z toho zase nic nepamatuji, takže si to projdu znovu. Bylo pár věcí, které mě fakt zaujali.
Jinak všem gratuluji k dobrým vysledkům s miminkem a těm churavým přeji brzké uzdravení.
A zdravím Krisinu. Teď už jsme tu dvě stejného jména.
Tak já jdu pročítat znovu a taky se pokusím vám sem dát pár foteček…v průběhu dne. ![]()
ivu do toho se postupem behem tehotenstvi dostanes ![]()
Znamena to, ze jdu 4.2. do Gennetu (centrum lekarske genetiky a reprodukcni mediciny, www.gennet.cz ) na odber krve v 16tt, to je ten triple test-kombinovany krevni test na vyvojove vady. Pokud by nam vysly hodnoty hranicni nebo pozitivni, budu konzultovat s doktorkou na genetice, jake riziko v kombinaci s negat.(dobrym) vcerejsim vysledkem z prvotrimestralniho screeningu muzeme mit, ze by se nam narodilo postizene miminko. Zatim mame riziko 1:8 100.
A budu se muset na tomto zaklade rozhodnout, jestli 11.2. podstoupim amniocentezu (AMC) neboli odber plodove vody pres stenu brisni…
Coz se mi dvakrat nechce a verim, ze to dopadne dobre a vysledky budou negativni…
Obrázek: Aha, tak ono to asi není tak jednoduché, prostě se jen prokoulet do termínu a hurá…Budu muset víc nastudovat a méně pracovat ![]()
Tak hlavně ať je všechno v pořádku, najednou se všechny rádobyproblémy stávají tak malicherné v porovnání s tím, aby mimčo bylo v pořádku.
Jo, zkoušela jsem ten metřík, takže občas u mě proběhne nějaký hokuspokus ![]()