Srpen 2009

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7042
13.1.09 09:19

Ahoj Kristy, vítej! a jestli máš fotečku sem s ní :lol: už máme od včera GALERII (Srpňátka 2009 - myslím 8O )- to je info i pro ostatní, kdyby to náhodou přehlédly :wink:

Ivy, no já myslím že tomuhle asi rozumí opravdu jen odborník :lol: já bych si jen typla že vit. projev, by mohly být vitální? jako že se hýbe? no uvidíme co na to naše zdravotnice :lol:

(a to je vtip, ne rýpání! ) - víte mi měly od víkendu na diskuzi snažilek problém - a některé tam nerozeznají vtip od rýpání :? tak jenom aby bylo jasno - už si trochu připadám jak blázen, že nemohu napsat něco vtipného aby se někdo naurazil 8O … ale tady to bude asi v poho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
13.1.09 09:23

Obrázku tak to je super, to se budem dělat starší (mě to tak totiž přišlo) :lol:

já když manžovi ukázala pozitivní test a z netu jsem měla zjištěno že jsem 5 týden - tak mi na to řekl: „a jak bys k tomu přišla?“ :lol:

ale je fajn když se ty chlapi tak rozněžní :wink: manža už začal trochu vstřebávat, tak okolo mě už začal chodit a hladí mi bříško - teda zatím spíš ten špek co mi vylezl, ale který už hrdě nosím :lol: a ptá se jak se má Helča :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
13.1.09 09:25

jinak Ivy, ten film byl fakt nádhernej, akorát ne moc pozitivní pro nastávající maminky :? ikdyž miminko bylo slaďoučký :lol: no chce to vidět - schválně co na to napíše ještě Monďa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
13.1.09 09:29

Ibbu z toho si nic nedej ja sem tehotna podruhe a dodnes se v tech zkratkach nevyznam. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Jo a fotecku zatim nemam takze az bude tak ji sem hodim. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Jinak tyden si 11tt.

Obrazku taky diky za privitani.Jste moc mile. :D :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
13.1.09 09:32

Dobré ránko hoky,

nejdřív bych chtěla napsat všem těhulkám, které mají nějaké problémy, že všem držím moc moc palce, ať jste vy i vaše miminka v bříšku v pořádku.

Ibbu - jo jo jsem tady z Vysočiny, poblíž Velkého Meziříčí, takže porodnice Havl. Brodě je pro mě trošku z ruky…

Už jsem konečně pochopila jak je to s těmi týdny ve kterých vlasně jsme… pořád jsem to taky řešila…
Jinak maža je taky nadšen..pořád se ptá co dělá děťátko ,jestli je mi dobře a tak. Je to naše první těhu tak si to zatím užíváme…
I když my to zatím nikde moc neříkáme, rodině jo, ale mezi známýma zatím ne, jsem dost pověrčivá v tomhle…
I když kočárek „vybírám“ už asi půl roku :D
No nic jdu se nasnídat, před chvilkou jsem vstávala :oops: pak sem ještě juknu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
13.1.09 09:34

já jsem taky myslela že budu taná, ale už to pomalu rozkecáváme :oops: říká se že do toho 12 tt je to nejrizikovější - ale samozřejmě si uvědomuju že nic není 100% - dokud nebudu mít prcka u sebe, tak to bude nejistý :( - ale v duchu si říkám že se přehoupneme přes tu magickou hranici a bude to už dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
13.1.09 09:34

Jo a ten film jsem viděla asi jen 5 minut, psala tady o něm Monika (shoda jmen :D )
P.s. zdravím nováčky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
13.1.09 09:37

no jo vy jste tu teď dvě 8O to je pro mě ale rána :lol: já jsem zvyklá jména zkracovat komolit aby se mi tol íp psalo - a pro mě je Monika Monďa :lol: :lol: :lol: saprlot, to je prekérka :lol: no tak aspoń že už to vím a budu si dávat pozor :lol: - ale myslela jsem vás dobře :lol:

a Mondo ten film se ti nelíbil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.09 09:41

ibbu ja jsem se fakt neurazila ani v nejmensim, naopak jsem ve svem zivlu :lol: :lol: na riziku jsem delala 4 roky a co myslis, ze jsem tam cele dny a noci krome te manualni prace delala? tehulkam jsem vysvetlovala a vysvetlovala a vysvetlovala! jsem ukecana, kdyz na to prijde :wink:

tak se pokusim neco objasnit.

„Dle UZ: 8+2 t.g., TP: 22.8.2009 ( tak tady nevím to "t.g“, tipuju týdenní gravidita??? )"

• taky bych to tipla na tydenni gravidita, i kdyz tento termit zda se mi znacne zastaraly :wink: neni tve pani gyndr. cca 100let?? :D dnes se jiz pouziva grav.hebd.8+2 coz je sice to samy, ale latinsky :wink:

„GSD: 34,5 mm, odp. 8+2 t.g. - GSD? - to je velikost mimča?“

• to neni velikost mimča, i kdyz se priznam, ze tuto zkratku taky neznam, dnes uz se asi prilis nepouziva.
    ale podle logiky to bude velikost gestacniho vacku, i kdyz moc nevim, k cemu ti ho merila :wink:

„CRL: 15,4 mm, odp. 8+1 t.g. - CRL?“
tak konecne velikost mimca! :D mereno od hlavicky po prdelku.

„Vit. projevy +“ jsou pohyby mimča - přítomny
„AS +“ - akce srdecni - taktéž přítomna.

Takže super a gratuluju! :potlesk: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.1.09 09:42

ibbu: :lol: v pohodě, já si myslím, že je hlavní, že je asi všechno v cajku.
Bohužel se pohybuju v okruhu kamarádek, které nemohou otěhotnět, jedna už je i na antidepresivech, druhá byla minulý týden na nějaké klinice v Praze i s manželem, od té doby se mi neozývá a ta třetí teď obíhá nějaká vyšetření :( Ještě to žádná z nich neví, mámu mám 300km daleko, tak se s tím nějak zatím plácám sama, proto jsem ráda, že se můžu i na blbiny zeptat tady :D
Ten film mě zaujal, darhý můj všera přinesl nějakou šílenou kriminálku „Smrt on-line“, no hrůzinec, tak bych uvítala i nějkaou slaďárnu či romantiku :)
Jo a zdravím Kristu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.1.09 09:48

Obrázek: Díky moc, to s tou velikostí jsem teda nějak neodhadla :lol: Ale jinak opravdu dík za upřesnění.
Paní doktorce je, tipuju, lehce přes 50 a je tady v Boleslavi celkem chválená, šmarja, tak snad jsem nebyla někde na krčním :lol: :lol:
JInak jsem si dovolila ještě okopírovat Tvoje údaje s tím, že tady taky nevím, co se pod tím skrývá:

Gennet - triple test 4.2.
genetická konzultace 6.2.
event. amniocentéza 11.2.

Možná bych si to mohla i vyhledat a pořád neotravovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.09 09:52

Jo a jinak cele slovo je vitální projevy, samozřejmě…
a pokud chcete jeste jmenovite zkratku CRL tak to je crown-rump length… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
13.1.09 10:01

Dobré ráno skoro-mamky!
Tak jsem se konečně prokousala nakonec vším tím povídáním a konečně mi zase funguje můj PC, tak se pokusím být i dneska trošku akční.
Jak jsem tak koukala, tak jsem se s kompem vždycky docela kamarádila, ale než tady přijdu na to, co a jak funguje a co a kam zadat aby se to objevilo, tak to asi chvilku potrvá. No ale mám na to celý den.
Jinak jsem si přečetla všechno od mé poslední návštěvy, ale už si z toho zase nic nepamatuji, takže si to projdu znovu. Bylo pár věcí, které mě fakt zaujali.
Jinak všem gratuluji k dobrým vysledkům s miminkem a těm churavým přeji brzké uzdravení.
A zdravím Krisinu. Teď už jsme tu dvě stejného jména.
Tak já jdu pročítat znovu a taky se pokusím vám sem dát pár foteček…v průběhu dne. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.09 10:02

ivu do toho se postupem behem tehotenstvi dostanes :wink:

Znamena to, ze jdu 4.2. do Gennetu (centrum lekarske genetiky a reprodukcni mediciny, www.gennet.cz ) na odber krve v 16tt, to je ten triple test-kombinovany krevni test na vyvojove vady. Pokud by nam vysly hodnoty hranicni nebo pozitivni, budu konzultovat s doktorkou na genetice, jake riziko v kombinaci s negat.(dobrym) vcerejsim vysledkem z prvotrimestralniho screeningu muzeme mit, ze by se nam narodilo postizene miminko. Zatim mame riziko 1:8 100.
A budu se muset na tomto zaklade rozhodnout, jestli 11.2. podstoupim amniocentezu (AMC) neboli odber plodove vody pres stenu brisni…
Coz se mi dvakrat nechce a verim, ze to dopadne dobre a vysledky budou negativni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.1.09 10:13

Obrázek: Aha, tak ono to asi není tak jednoduché, prostě se jen prokoulet do termínu a hurá…Budu muset víc nastudovat a méně pracovat :lol:
Tak hlavně ať je všechno v pořádku, najednou se všechny rádobyproblémy stávají tak malicherné v porovnání s tím, aby mimčo bylo v pořádku.

Jo, zkoušela jsem ten metřík, takže občas u mě proběhne nějaký hokuspokus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital