Srpen 2009

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9868
12.1.09 18:38

Ibbu v 16tt se standartně dělá jen krevní triple test, pokud má tvůj Dr. ultrazvuk a dobrou vůli, udělá ti i ultrazvuk. Jinak budeš muset počkat až do 20tt na screening. UZ(orgány)…

Čekala jsem, jestli se pan primář o pohlaví zmíní, ale ne a ani tam příliš „nezajížděl“, jak jsem si všimla :-) Znám ho už leta, pracovali jsme spolu v Motole (jsem porodní babka :wink: ) a vím, že otázky typu „co to bude“ moc nemá rád, tak jsem to nechala být. Ale nám je to fakt fuk, uvidíme to později :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.1.09 18:46

ale jo, vždyť hlavně ať je mimí v pořádku - ať už kluk nebo holka

Pajk - já bych to taky nevěděla nebýt té známé :lol: jinak o tom 20 tt jsem i četla - a hlavně když chodíš normálně k dr. s normálním UTZ tak to třeba fakt dřív nepozná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
12.1.09 19:01

Ahoj holky,
blahopřeji k úspěšným kontrolám a koukala jsem na obrázek od Obrázku a to je kráááása :-)
Jinak - já beru Calibrum babyplan. I když praktická říkala, že občas ty těhotenské vitamíny dělají paseku, ale to je na zvážení. Vím, že to miminku jen prospěje, tak neváhám a papám :-)
Holky, už se registrujete v porodnicích?
Zatím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
12.1.09 19:07

Obrázku paráda ..krásná fotečka …
a gratulace ke kontrole …

ostatní zdravím a slibuji že tabulku dodám ..emh …ne hned ale brzy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.1.09 19:34

Jezi, pěkně se uč a připravuj na zkoušky, ať ti to jde od ruky a až budeš mít volno, tak to zmákneš levou zadní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
12.1.09 19:41

Obrázku gratuluji ke KO. Jo hele můžu se zeptat s jakého důvodu jste měli ten kombinovaný test zdarma? To ho jako doporučil genetik? A můžu vědět proč? Jsem zvědavá, tak jestli nechceš na to odpovídat tak nemusíš, ale fakt by mě to zajímalo, co je k tomu zapotřebí aby to bylo zadarmo. Ne že bych na to vyšetření neměla, ale jen mě to prostě zajímá. Navíc u nás to stojí jen 700 kč. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
12.1.09 19:58

Katy mi jsme byli v rijnu s Milanem na geneticke konzultaci, protoze nam na zacatku srpna umrelo miminko v 9tt. Z vysledku genetiky to byla holcicka s Turnerovym syndromem, coz je chromozomalni geneticka vada, u nas kombinovana s tezkou srdecni vadou, ktera zpusobila, ze ji prestalo tlouct srdicko. Jinak ty holcicky muzou i zit. Kdyztak si to najdi na googlu…

Takze proto… je to takovy smutny bonus k predchozimu potratu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
12.1.09 20:07

Obrázku je tak to promiň, že jsem se na to ptala. :(

Jinak já se taky chystám na genetiku, doktorka se sice moc netvářila, když jsem jí říkala že bych chtěla na genetiku, no ale snad mi doporučení dá.
A když ne, tak mě na genetice určitě vezme i bez, už jsme tam byli s manželem a pak i s dcerou.
Chci si s doktorkou promluvit co a jak, co doporučuje atd. Je mi jasné, že mi asi toho moc neřekne, to že Tinka má Fallotovou tetralogii to ukončila tím že je to vývojová vada a o oboustranné hluchotě vlastně ani na genetice ještě nevědí, tak že tam chci jít hlavně kvůli té hluchotě. Oba dva s manželem gen. vyšetření krve máme, jsme oba OK, ale i tak člověk nikdy neví.
Sice já si myslím že Tinčine potíže pramení z poporodního období, kdy třetí den prodělala těžkou nekrozu tlustého střeva s následnou operací, plicní ventilaci, nízká saturace, celková sepse atd, ale i tak bych to chtěla slyšet od genetika jaká je pravděpodobnost, že by i druhé dítě mohlo být sluchově postižené.
Jinak rodila jsem v Motole a letěla jsem tam vrtulníkem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
12.1.09 20:13

Ahojky všichni :D
Dneska jsem byla původně na skok v práci a byla jsem tam ještě dýl než jsem tam bývala normálně, domů jsem přijala totálně K.O. fakt bych nevěřila, že mě to tak zmůže…
Jinak co se týká vitamínů beru jen listovku, ty kompletní vitamíny jsem si nekupovala, i podle paní Dr. je to celkem „zbytečné“ pokud člověk jí prestrou stravu, tak si mimi vezme co potřebuje a časem mi přidá co bude potřeba (železo, jod a tak).
Navíc já jsem se většinou po normálích vitamínech osypala nějakou vyrážkou tak se mi do toho moc nechce…Ale dostala jsem Mamidrink tam jsou nějaký vitamíky a rozpustný mlíčko po maminky a tam taky a to mi i chutná :)
My jdeme na ten screening 6. února, tak jsem zvědavá, na kontrolu jdu za týden.
Co se týká porodnice, tak o tom jsem zatím nepřemýšlela, rozhoduju se mezi Novým Městem a Jihlavou a ani v jedný se myslím registrovat nemusí…
Zítra už budu zas doma tak vložím snad taky nějakou fotečku (mám jednu z UTZ ale tam je jen flíček a naši pejsánku - musím se taky pochlubit)
Mějte se všechny moc moc krásně
 Dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.1.09 20:33

Moni ty jsi taky z Vysočiny? :lol: já teda musím zjistit jak je to s tím objednáním do porodnice, to já ještě po tomhle ani nevzdechla… :oops:

ale ráda bych do HAvlíčkova Brodu - je to docela fajn nemocnice na úrovni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
12.1.09 20:41

Katy to je strašné co se Kristýnce stalo!! Takové miminečko malinké a už takové zdravotní problémy. O té hluchotě ani nemluvím :( Moc držím palce aby tentokrát bylo všechno OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
12.1.09 20:46

Pajk díky, no bylo to hodně složité období, nejhorší asi byl to, že jsem tam v PRaze zůstala sama. Tinka se narodila o 5 týdnů dříve, proto jsem letěla vrtulníkem, porod byl plánovaný v Motole, srdeční vadu zjistili ve 28 tt., manžel samozřejmě za mnou hned přijel, byl to čtvrtek, tak že zůstal do neděle a pak musel jet domů, no a právě v neděli to všechno začlo, z ničeho nic nekroza střeva a už se lítalo, naštěstí jsme byli v Motole, nikde jinde by fakt neměla šanci. Bylo to fakt těžké, všichni doktoři jen chodili a říkali, že nic vic dělat nemohou, že teď záleží už jen na ní a takto kolem ní chodili 14 dní a jen se čekalo, naštěstí to zvládla, je to přeci holka, to prý jí taky pomohlo, říkali že být to klouček tak že to nezvládne. No naštěstí už je to všechno pryč a teď už bude snad jen dobře. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.1.09 20:50

KAtko, musela jsi být moc statečná, a držím pěsti, ať je druhé miminko naprosto v pořádku!!!!

a Tince přeju ať si krásně užívá dětství - na fotkách vypadá moc spokojeně - ale to už jsme tu taky psaly :lol:

holky moje dobrou noc a zítra papapapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
12.1.09 21:15

Holky já se omlouvám, reaguju asi na věci, které jste tady už probíral, než jsem se přidala :oops: ale já bohužel nemáč čas dočítat, tak se nezlobte.
Vlastně ani nevím, jestli už máte založenou nějakou galerii na fotky a aniž bych se Vás zeptala, nechala jsem jednu založit. Tak když tak ji nechám zrušit no… :?

je to tady http://emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.1.09 22:22

ještě jsem se vrátila :lol: Pajk, neomlouuvej se! já to Katce ráda zopakuji a myslím že se nic neděje!

jinak s tou galerkou jsi zlatá - myslím, že jsme tu ještě žádná nic nezaložila, že? tak to je fajn a můžeme vkládat fotečky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí