Poradna duly
Jana Čurdová
MOniko super že je vše OK, no a s tou obrazovkou, možná jsi se měla ozvat, zda by ti to nemohl pustit aby jsi taky viděla mimiska.
Monda určitě to jsou ty odběry a proto jdeš na Ko dříve, aby se stihly udělat v termínu.
Katy děkuji za bleskovou odpověď, asi to bude ono. Říkala že se z tý krve dělá test na krevní skupinu, RH faktor, jakýsi nemoci… tak jsem si říkala že to bude asi ono ![]()
Ahoj holky,
Gratuluju k úspěšným kontrolám ![]()
já mám za sebou odběry na Tripple testy a teď mě čeká 14 dní nervů jestli je všechno OK, ale ten screening ve 12 týdnu jsem měla v pořádku tak tohle snad bude taky.
Samozřejmě že jakmile začly řádit chřipky tak jsem do jedný vlítla a zbavovala jsem se jí 14 dní ale už jsem ok, jen mě občas pobolívá dost hlava, ale doktorka mi dovolila až 3 paraleny denně a když to bude nesnesitelný tak mezi 4 a 6 měsícem tt můžu prý i brufen…nic mi neudělá a je to lepší než mimčo trápit tím bolením hlavy
Dneska jsem si šla koupit konečně kalhoty a pěkně jsem pohořela - obchůdek končí takže tam měli pár věcí, blbý velikosti a ještě k tomu z šílených materiálů…asi to bude ten důvod krachu
Ale koupila jsem si tam takový ty těhu kalhotky co jsou až pod prsa a jsou super a hlavně jen za 150 tak tam asi vyrazím ještě pro dvoje a bude vymalováno
Tak se zase mějte krásně
Ahoj holky!
Po delší době vás zdravím, letecky jsem pročítala, takže shrnutě mám radost, že kontroly probíhají dobře, fotečky jsem viděla moc krásné, no mám za vás moc radost! POkud jste nemocné, tak brzké uzdravení, ať to jaro přivítáme fit a s krásným bříškem:)
Teď je toho v práci hodně, pak pospíchám domů na procházku s pejsou, 3× týdně cvičení a ještě podporovat drahou plovičku při studiu ![]()
Jinak jsem se vás chtěla zeptat, jestli je normální, že jdi na kontrolu až po 5 týdnech, ale asi jo, že? Bude mi prý rovnou brát krev, ale nevím, jestli mi udělá i ultrazvuk, on by totiž přítel chtěl jít taky omrknout svoje geny
A mě je teda taky nějka smutno, že špunta tak dlouho neuvidím ( už mi asi fakt hrabe ) ![]()
Dnes jdu omrknout nějaké to oblečení, vtipně mám většinu věcí krátkých a jsem v tom už jak jelito
Tak snad se mi podaří něco ulovit.
ahoj holky, krásné ráno! ![]()
Ivy, no po těch 5 týdnech to taky dělají - a hlavně asi ti bude dělat už testy v 16tt ne? (nebo to bude už dřív?jak nemáš v metříku kolik jsi TT tak si to nespoočítám
) - víš tak abys nemusela jednou na krev a podruhý na KO…
mě to dr. takhle udělal - chtěl mě normál objednat po 5 týdnech a pak počítal kdy budou ty testy tak že to uděláme najednou ať nemusím 2 týdny po sobě …
já jdu s manžou až na ten velký UTZ, nějak se mu potvorovi nechce
a já ho zase nechci nutit - je to jeho věc …
holky myslíte že bude vypadat blbě, když se mnou na KO půjde (skoro)švagrová? chtěla se kouknout na mimíse „naživo“
tak jsem jí řekla že klidně ale teď tak přemýšlím, co si asi dr. bude myslet ![]()
ibbu jestli tobe neni skorosvagrova na kontrole proti srsti, tak nevidim duvod, proc by mela vadit panu doktorovi. Zalezi, jakej je to clovek, myslim ten pan doktor.
Ja bych si kamaradku klidne vzala, kdyby chtela ![]()
Ahojky holky,
Ibbu podle mě to doktorovi vadit nebude, a skorošvagrová bude mít radost
. Nebo mu zkus zavolat a zeptat se ho na to, jestli jí sebou můžeš vzít, jen tak pro jistotu…
Uvidíš jak se manaželovi bude ten UTZ líbít, i když se mu teď třeba nechce…
Já byla ráno u kadeřnice, nechat se trochu zkrášlit, v sobotu jdeme na ples, je to od manžela podnikovej… no moc se mi nechce, hlavně nevím v čem půjdu, šaty žádný nemám, tak asi kalhoty a takovej topík s holejma zádama, snad se do toho vejdu, musím to vyzkoušet ![]()
Ahojky …holky díkas ..
včera jsem ale u dr měla takové okno, že jsem neměla sílu ani chuť se na cokoliv zeptat …
dal mi doporučení na amniocentézu …a jdu příští čtvrtek ![]()
Moniko ..to je škoda ..ale určo bude vše Ok
a přeji brzké uzdravení
Monda ..jak už někdo psal ..to asi bude ono
Triple test
Triple test je vyšetření mateřského séra, které napomáhá odhalit vrozené vývojové vady plodu. Optimální období pro něj je mezi 15. a 18. týdnem těhotenství. Provádí se laboratorní rozbor krve, takže test nijak nezatěžuje ani neohrožuje plod. Přesto, že může mnoha ženám pomoci, má tento diagnostický způsob také své »mouchy«. Triple test odhaluje dvě nejčastější vady - rozštěpy a chromozonální abnormality, nejčastěji Downův syndrom.
Stále více odborníků mluví o tom, že test je poměrně zastaralou a nespolehlivou metodou - bylo zjištěno, že až třetina ze sta tisíc žen, které jsou ročně celoplošně testovány, se dozví falešný, alarmující výsledek. Jedná se o planý poplach, který ale budoucí maminky nepředstavitelně stresuje. To, že test vyjde pozitivně, ještě nemusí znamenat, že dítě bude opravdu postižené. V některých případech Triple test naopak genetickou vadu neodhalí.
Lofaa …to budeš čekat tak dlouho ..mě je dělali ve středu a už v pátek věděli výsledky
Ivuna ..asi jooo ..většinou se chodí po 4 týdnech ..někdy ale po 3 a někdy po 5 - třeba tobě to tak vyšlo kvůli odběrům krve
Ibu myslím, že by to vadit nemělo ![]()
Monda ..taky jsem na příští týden objednaná ke kadeřnici ..jen nevím, zda mam dát i barvu
No jasně, tak to bude ono, to už budu v 17 tt, tak asi proto:)
A on bude pak nějaký „velký“ ultrazvuk? Se asi ptám jako blbec ![]()
Jůů, kadeřnice, já se asi taky objednám, to je dobrý nápad, stejně už to mám jak nakopnutý drn ![]()
JInak, holky, byla jsem v CA a docela jsem mile překvapena. Sice jsem tam nechala 1450,–, ale mám 5 kousků hodně hezkýho těhu-oblečení. Kalhoty do práce, delší rozpinácí svetr, takové bezva námořnické triko, noc pěknou tuniku a bílou košili, ta je taky spíš do práce. Ale třeba ty kalhoty, ty byly ve slevě jen za 250,– a to triko za 179,–, tak to mám fakt radost ![]()
Jezi hlavu vzhůru, hlavně se snaž nestresovat, to zvládnete, neboj.
A výsledky budou určitě v pořádku a ty už budeš mít jistotu po celou dobu těhotenství!
Ivu ultrazvuk ve 20-22tt bude velký a největší
bude trvat půl - třičtvrtě hodiny, než skouknou miminku všechny orgány a přeměří ho.
nákup ti závidím, já nakupovat neumím, nikdy nic nevidím, natož aby to bylo výhodný… ![]()
Včera jsem v h+m a c+a sháněla těhu kalhoty a nic… strašný šunty…
Já jsem si dovezla kalhoty, šatky a košili od kamarádky, kde jsme byli o víkednu, takže už mám i nějaký těhuoblečky ![]()
Já si teda barvu nechala dát, měla jsem to odrostlý a místama mi lezly bílý
vlasy… takže to barvu už fakt chtělo…
Jezi - děkuji za vyčerpávající vysvětlení ![]()
Obrázek ..jasně snažím se …
ale …moc to nejde ..
Monda ..nejni zač ..
jen jsem to okopčila z netu
Jezi já si to umím představit, taky mi amnio „hrozila“…
Taky bych se moc bála, abych neměla komplikace - jsou ale jen v 0,2-0,5%…
Ale kupodivu z výsledku bych se asi tolik nenervovala, jako z toho, že budu mít po výkonu kontrakce a potratím…
Jsem prostě „vlastnohlavně vsugerovaná“, že miminko bude zdravý… ![]()
Ale vysvětlovali mi v Gennetu, že doporučují magnézko před výkonem a dávají potom magnézko myslím dokonce i jako bolus do žíly…
Určitě jestli ho nemáš a neřekl ti to, tak si ho v lékárně kup, Magnezium lacticum 0,5g v 1 tbl, jiný ne!
Pokud máš nějaké „pocity“ v podbřišku už teď, tak když si budeš brát 1tbl denně (třeba v poledne), tak tím nic nezkazíš (to beru teď já) miminku to nic neudělá, a tobě se udělá „hladinka“ hořčíku v krvi…
A potom v úterý a ve st si vezmi aspoň 3× 1 tbl, na noc ve st a ráno ve čt klidne i 2tbl…
Budu ti moc držet palce… ale ono to bude dobrý, neboj!!! ![]()