Poradna duly
Jana Čurdová
Jezi - budu moc držet pěsti - no myslet na tebe budeme všechny - a jak píše Obrázek, budeš mít už 100% jistotu že jste v pořádku (o tom nepochybuju!!!)
jen tak holky ještě přemýšlím, jestli mi dr. bude dělat ten vnitřní UTZ že se asi naše Zuzi bude stydět
(už jsem tam měla maminu ale tak ta mě zná že
) - no každopádně jí vezmu jestli si to nerozmyslí a uvidíme jestli neuteče
obrazek - díky za vysvětlení
Tak už mám jasno v pojmu „velký ultrazvuk“. Ještě mi někdo, prosím, vysvětlete, jestli je to totéž, co 3D ultrazvuk a už dám pro dnešek pokoj. Já jen, že kámoška si chystala 1500 za kazetu právě z 3D, jenže prckovi bylo vidět prý jen ucho, tak jsem z toho nebyla nějak chytrá…což ostatně v této oblasti nejsem z vícero věcí:)
JInak nákupy mě taky neberou, jen jsem už byla v těch svých tričinkách a uplých košilkách jak jelito a kalhoty teda na dlouhý sezení taky nic moc a tady ty jsou celkem přijatelný ![]()
Jezi - přidávám se k podpoře, nejhorší smrt je vyděšením, držím palce!!!
ibbu ja si fakt nemyslim, ze v 16tt by ti dr. jeste delal vaginalni UZ, leda by byl uchyl a vyzival se v tom
![]()
Me delala vag. UZ jen jednou, poprvé v 7+1, pak jsem byla ve 13tt na tom screeningovem UZ uz pres bricho, v 16+1 taky pres bricho - mimisek uz je velkej, pocitej ze ma kolem 12cm (od hlavicky po prdelku), ten vaginalni UZ uz by nebyl tak"prehledny" ![]()
Mj. me jeste ani jednou vaginalne nevysetrovala, ani mi nesahala na delohu zvenku, jenom mi prohmatala kozy (zdalo se mi, ze tam mam nejaky hrbolky), ale dobry.
Ivu 3D=4D ultrazvuk se někdy může dělat i v rámci genetickýho ultrazvuku, ale většinou ho dělají později, mezi 24-28tt, aby byl obličejíček již „obalen“ tukem a miminko bylo „hezký“. Dělá ho i normální sestřička, natáčí se na dvd, dají ti fotku… Ale mě se to zdá dost drahý.
obrazek - aha, děkuju. No, já si taky říkala, že je to docela ranec, tu fotku proč ne, ale za dvd…ale každá mamča to bere asi jinak:)
Ahoj holky.
Tak sem vás konečně dočetla.
Gratuluji k úspěšným kontrolám.
Jezi a tobě budu držet palce na ty testy.
Mě zítra čeká ko na nefrologii kvůli ledvinám ale nepociťuji žádný změny tak to bude dobrý.
Jinak mě čeká ko i s odběry za 14 dní což budu 15 tt a to se mi zdá zase brzo když tady píšete že se dělají 16 tt a víc.
Oblečení zatím nekupuji ještě mi stačí to moje i když na kalhotech nosím gumičku. ![]()
Jezi, přidávám se tady k holkám, budu taky moc držet palce aby bylo vše v pořádku, ale neboj, určitě bude (i když já bych byla taky nervozní).
Ibbu taky myslím že už ti bude dělat normální utz, mě dělala ten vnitřní ještě při druhý prohlídce, ale jen pro, že jsem byla zrovna vyčuraná a mimi nebylo vidět, ale teď v pondělí už mi dělala normální přes bříško ![]()
Mimochodem mi při každý kontrole dělala jen utz a zkontrolovala „ručně“ velikost asi dělohy, teď říkala "No pěkně se nám to od minule zvětšilo
"
Prsa jen poprvý, takže to jsou kontroly na který se zatím i těším až uvidím hemžilku na utz.
Jo a taky se mě ptala, jestli pak budu chtít vědět pohlaví, což budu.
Prý většinou pokud na to screeningu se jeví mimísci o pár dní starší, tak to bývají většinou kluci…
No já s tím že to bude klučina tak nějak podvědomě počítám, nevím proč, ale mám takový pocit…
No já bych na ten 3D utz docela šla, ale nechávat si to natáčet na DVD mi příjde taky zbytečný, jak se tak znám stejně bych to nikomu nepustila a sama sobě asi taky ne… fotečka stačí ![]()
Obrázku - no budu zvědavá
ale říkám si že normál UTZ by měl mít - ale už jsem byla na třech KO, naposledy 13+0 a taky vaginálně
ikdyž zase vidím mimíse každou KO, kdyby mě jen prohmát tak jdu domů bez „zážitku“ (teda takhle si to představuju, ale asi to mám taky zkreslený, co?)
… ale já si zase říkala že mě vůbec neprohmatává a na tý poslední KO to už mě i prošáh
ale prsou si nevšímá ani normálně tak nevím, jen mě teď poslední dobou pěkně bolí … ![]()
ale já už bych taky brala mimíse spíš venku - nějak jsem netrpělivá … vím že to uteče, ale stejně - do srpna je ještě času …
holky, máte některá zkušenost jak jsem tu psala o tom flash disku - že si ho vezmete s sebou a na to vám dr. nahraje UTZ? známá to tak dělala celé těhu - a tohle je lepší než fotečka, ta je proti tomu dost rozmazaná
a ještě mě uklidněte - bude blbý když si na každý KO řeknu o foto? cítím se trochu hloupě, obzvlášť když si vezmu kolik mimin on takhle vidí, ale já chci mít co nejvíc foteček, popřípadě videí na památku (a zase si říkám, že ho nechám vydělat
)
jo a ještě jednou se chci ujistit - když jsem teda 15+5 tak jsem 16tt ![]()
já jen abych lidem okolo nekecala
sestra mi to totiž tak nějak popřela (jako že 15+5 je 15tt - tak nevím) a já si ráda přidám, že už jsme velký ![]()
Obrázku ..já si taky říkala, že to špatné jsem si už vybrala a ono asi ještě nééé ..ale tak nějak tajně doufám
, že tohle je to poslední a pak už bude vše OK
a budu si bobinu jen užívat
vau to jsi mě docela vyděsila s těmi kontrakcemi po zákroku .....to jsem vůůůůbec nevěděla ..chjooooo ..lepší je nic nevědět
jinak děkuji za radu …Magnézko koupím ..i když břich už skoro necítím …tedy až na nějaké pohyby střev ..na pohyby mimi mi to přijde brzy
jdu do Českých Budějovic
Ibbu díkas …
si myslím, že na vnitřní utz je mimi už moc velké
jinak jj to by měl být 16 TT
Ivuna …3D je podle mě troj rozměrný ..
též děkuji
Marky S ,,,též děkuji
a držím palce ke kontrole
Monda ..dík ..
Jezi a jedeš kdy příští týden?
ale abych tě snad trošku uklidnila, jedna má studentka byla na amniu v ČB teď koncem ledna a všechno je v pořádku, přečkala to a ví i na 100% co to bude ![]()
opravdu věřím tomu, že JE bobina v pořádku
a prostě se jen dr. raději jistí ale ty testy jsou akorát nerváky pro maminy ![]()
… jak už jsem psala, já bych tam radši příští týden ani na ně nešla ![]()
Ibbu JSI běžící 16tt, žádný že néé
Až budeš 16+1, tak budeš moct říkat, že jsi na začátku 17tt ![]()
Jezi je mi moc líto, že jsem tě tak vystrašila ![]()
Jak jsem psala, to riziko kontrakcí je v 0,2-0,5%, takže strašně malinký! Ale vůbec nechápu, proč to s tebou ten tvůj gyndr. neprobral… Přitom stačí tak maloučko - kor s tvoji anamnezou - měl ti o tom magnezku říct sám… Víš je to jen prevence, kdyby náhodou, automaticky se to možná předtím nebere, jen potom ti mohou něco dát. Ale rozhodně tím nic nezkazíš, v tom dávkování, co jsem ti napsala…
Navíc magnézko pomáhá při křečích v nohách a také při bolestech v zádech a bolestech hlavy…
Já do začátku 18tt o bříšku taky nevěděla, ale úderem 17+2 jak mi rychle pupík vyrostl, tak mívám párkrát denně stahování v podbřišku… Nejhorší to bylo právě 17+2, kdy jsem u sebe o víkendu žádný hořčík neměla, zákon schválnosti…
Ahojky ..
Ibbu jj jdu příští čtvrtek
ale jen jdííííííííííííí ![]()
Obrázku …ne v pohodě …jen prostě s Ondřejem jsem žádné problémy neměla a teď mě asi vystraší každá pitomost a taky toho vím o hodně víc ..tedy hlavně toho blbého co se může během těhu stát ![]()
jj břuch cítím ..hlavně po ránu a večer …takové to Ms bolení
ahoj kočičky, tak dneska jste toho teda moc nenamluvily
![]()
já se teď dozvěděla že známé dělal dr. vnitřní UTZ až do 6.měsíce
tak se těším až vám poreferuji příští týden ![]()
holky, nechci být dotěrná ale jak to máte se sexem? jak mě teď píchá v bříšku tak se trošku obávám, jestli to není na škodu věci, ale zase jinak mi u „toho“ nic není
a užívám si to ![]()
no to byl zas jeden takový „inteligentní“ dotaz
- ale asi ještě zkusím dr. pro sichr ![]()
zatím páááá a dobrou!
ibbu jestli te pri sexiku nic neboli a neprehanite to s akrobacii a razanci
, naopak jestli ti je pri tom a po tom fajn, tak je vsechno spravne ![]()
Dulezity jsou tvoje pocity a na ty dej.
My jsme se nemilovali uz strasne davno, od te doby, co jsem na zacatku prosince v 7tt zakrvacela, tak jednou potom jeste jo, kolem 13tt, ale ja si to uzivala jen do chvile nez doslo na „spojeni“ a pak to prevzala hlava, predstavila jsem si nejdriv, jak do mrnouse stouchame a jak nadskakuje, a pak jsem se nejak neumela uvolnit a zacala jsem z toho mit blbej pocit a strach, abych zase nezacala krvacet.
To je proste o hlave, a kdybysme o to prvni neprisli, tak by to mozna bylo v pohode, ale takhle mi to nejak nejde. Ale tim nechci rict, ze se nemazlime jinak ![]()