Poradna duly
Jana Čurdová
aha tak se zkus jeste zeptat.Ale ty uz mas to amnio asi naplanovany ze?
Lost ..jj mam na tento čtvrtek ..ale ptala jsem se dr, zda je možné ještě něco před tím ..a on že néééééééé ![]()
Hmmm tak to ti uz vazne neporadim nekteri dr.stoji fakt zato koukam.
![]()
holky, jsem moc ráda že tady tu diskuzi máme
je fakt že řešíme stejné problémy a mě osobně to pomáhá… ![]()
Lost - já taky slyšela že tyhle testy jsou často falešně pozitivní ale ten červík pochyb potom je asi hroznej … no, musím říct že na amnio jsem docela změnila názor … uvidíme … ale přesně jak píšeš, jít vědomě do toho že budu mít postižený dítě, třeba downa
… ale o tomhle radši nemyslet, prostě máme zdravý prcky v bříškách a jak jsme se tu sešly, tak pěkně v srpnu porodíme krásný mimina
![]()
a je fakt že každej dr. je jinej - učím pana primáře a bavili jsme se o amniu - povídal že si myslí že je to teď velký byznys (myslím ty odběry plodovky) - mezi dr. a těmi centry
že na západě je normálně do 20% těhu a u nás nad 50% těhotenství posílají na amnio ![]()
holky, ještě mi řekněte - bolí některou z vás záda?
já mám dost hnusný bolesti v kříži
teda trpěla jsem i dřív, ale to bylo třeba když jsem dělala nějakou činnost u který jsem si je namohla, ale teď nedělám nic a občas nemůžu pomalu ani jít ![]()
a nejlepší jsou lidi s kecama typu - a co budeš dělat v devátým měsíci? - no jako kdybych si to teď vymyslela ![]()
jojo Ibbu je to byznys.kazdy chce natom vydelat.To je presne jak sem zvazovala prevenar u maly to je taky peknej marketingovej tah.neboj to dopadne dobre.
![]()
Jo a ty zada obcas me pobolivaj ale neni to tak hrozny.Zkus nejake tehu cviky.
![]()
Lost …ne já s jsem s tímhle doktorem velmi spokojená a velmi mu veřím ..možná že je líp, že to nevím …fakt věřím, že on ví co dělá …i mě v prvním těhu odrodil a i mně dělal v 2 těhu revizi dělohy
..a možno mě tam taky posílá proto, že mam za sebou v krátké době 2 potraty ..prostě jsem si sním už zažila dost zlomových období v mém životě a důvěřuji mu i nadále
jinak jsem holky ráda, že tu vše otevřeně probíráme -----díkas ![]()
Jezi tak to jo ja myslela ze je to nejakej lempl tak to promin.neboj taky to dopadne ok.
![]()
Holky hlavne se nestresujme myslim ze toho stresu za zivot mame akorat dost.
![]()
Lost - to je nápad
cvičení! zkusím něco najít na netu a taky mám gymnastický míč tak na tom bych taky mohla - akorát jsem si ho ještě nedovezla od našich ![]()
já jsem se včera vynervovala a dneska už je to lepší - jj, musíme myslet pozitivně
![]()
Holky preji vam hezky den u nas je moc krasny pred rokem se nam narodila nase dablice eliska takze vsem co tady jste preji pohodove a nestresove tehu a uvidite ze to dotahneme do zdarneho konce.
![]()
ja mam dnes skolu takze vas budu zanedbavat ale urcite se na vas zase behem pristich dnu kouknu.Drzime palce pri vsech ko a at vam to dobre dopadne.
![]()
Nazdárek dámy:)
Tak doufám, že jste všechny hezky pozitivně naladěné. Pročetla jsem tady různé obavy, holky, já je mám taky, navíc kolegyně potratila ve 12 tt přestalo být srdíčko, kamarádka je na antidepresivech z neúspěšných pokusů o mimčo, druhá kamarádka mají po operativním odběru spermatu a uvidí co dále a třetí čekají na výsledky ze spermiogramu. Naštěstí mám kolem sebe i těhulíny a novopečené maminy, ale stejně je to někdy nápor na hlavu. Ale jsem sobec, říkám si, že jsem šťastná, že já mimčo čekám a udělám všechno pro to, aby to bylo v pořádku, tedy i myšlení si naladím co nejlepší. A pokud bude něco v nepořádku, teď to už těžko ovlivníme, ale pohoupat a pohladit si bříško, to můžeme vždycky, tak pokud vás trápí děsy běsy, doufám, že se brzy podaří je zahnat:)
Jinak záda mě zatím nebolí ( jak se někdo ptal ), cvičím 3× v týdnu + každá den procházky s hafanem a cítím se dobře. Pupajs mi trošku narostl ( zkusím sem nějak vpreparovat fotky ). Příští týden jdu k obvoďákovi, prý mám počítat tak 20 minut. Holky, co tam vlastně do té průkazky píše?
Zatím hezký den!
Ahoj děvčata,
tak tady konečně přestalo sněžit, tak snad to už tak vydrží.
To je presne jak sem zvazovala prevenar u maly to je taky peknej marketingovej tah.
Lost co tím přesně myslíš? Proč myslíš že je to marketingový tah? Já jelikož mám postižené dítě, tak se setkávám dost s jinými hendikepovanými dětmi a když vidím kolik jich třeba ohluchlo po pneumokokové nákaze, tak si teda myslím že prevenar není žáden marketingový tah, zaplať pánu bohu má být od letošního dubna prevenar hrazen pojištovnou, tak že snad těchto případu ubyde.
Katy myslim to tak ze dr natom vydelavaji.Samozrejmne je to pro deti dobry ale znam hodne mamin ktere ockovat nedavaji protoze i nase dr mi rikala ze pokud netrpime v rodine na zanety str.ucha tak by to zatim nechala.To vis ze ve me hloda cervicek abychom neco nezanedbaly ale jeste pockam az trochu povyroste a tak v roce a pul asi taky dame.Jinak mi bereme homeopatika to u nas spis zabira.Ja totiz nevim ty ockovani taky nejsou vsechny ok podle me ale kazdy ma svuj nazor.No ale ja to nevydrzim a urcite ji zaockuji jen si myslim ze tak maleho clovicka je hrozne v 1roce zatezovat tolika ockovanima.
Lost, jasně ja to chápu, že člověk si říká že nechce toho malého človíčka zbytečně zatěžovat, ale bohužel pneumokok je fakt zákeřný. Ono to totiž není jen o tom, zda je dítě často nemocné nebo ne, znám chlapečka který byl do roku a půl naprosto zdravé miminko a pak z ničeho nic ho napadl pneumokok a chlapeček zůstal z následky a to oboustrannou hluchotou. Samozřejmě tím nechci nikoho strašit, je to každého věc zda dítě nechá naočkovat nebo ne, jen prostě se s tím setkávám a vidím dost takových dětí, které kdyby byly naočkovány tak by takto nemusely dopadnout. Tak že já raději toho malého človíčka zatížím tím očkováním a budu věřit že to k něčemu je.