SRPEN 2010

• Fotoalbum (35)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3861
2.2.10 15:51

Luci3, naměřili mi před měsícem a půl 5,7. zítra jdu na krev, výsledky se dozvím v pátek po telefonu.
sladký už tedy nebudu. já se právě bojím, že mě pak bude buzerovat dál testama a podobně. normál je prý 5,5.
ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
2.2.10 16:01

kachni, mám ve svém okolí dost diabetiků a můžu ti říct, že 5,7 je v pohodě. Stačí, když na to budeš myslet a nejíst zbytečně sladkosti a sladký pití atd.. stejně se to jinak než dietou neléčí (pokud máš takovou hodnotu).

Jinak se hlásím do klubu břichabolek. Snažím se tím moc neznervózňovat, ale jak poznám, zda se zvětšuje děloha, natahují svaly, pracuje peristaltika nebo nedej bože něco špatnýho? No, musím věřit… Hořčík beru, víc se asi udělat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
2.2.10 16:15

Kachni, hodnota není, tak strašná…třeba to bylo výjmečně a te´d to už bude dobré;-).A určitě se to zvládne jen dietou…a třeba nebude potřeba ani ta…jen se trochu omezit;-).
A lupínkama by mě v těhu teda nikdo nepotěšil :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
2.2.10 16:22

kachni - tak to snad bude v pohodě, když je to jenom takhle malinko překročený. Proč k tomu dr. nemá nějaký letáčky, když už sama neumí poradit? Jako u cholesterolu, vždycky dostanu seznam, co bych neměla a co jo. Že prcek leží malino na boku zády k nám, co? Kouzelnej :mrgreen:

Luci3 - no mě už v práci hádají těhu pár let, mam to bříško takový vyžraný, tak to tak trochu vypadá, tak asi se tam díky tomu prcek zvládne schovat :lol:

Jak se měří ta pánev? To je proto, aby věděli, že mimčo proleze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
2.2.10 16:31

kachni, já při malochovi měla pořád vše v pořádku, ale stačilo, abych si den před tím snědla víc ovoce a hodnotu jsem měla nahoře, uvidíš že to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
2.2.10 16:52

Prosím můžete mi napsat, kdo už jste jednou rodil, jak často se musí před porodem chodit do porodnice na kontroly a jak dlouho předem? Ať mám představu, co to pro nás bude znamenat, když budu muset dojíždět. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
2.2.10 17:12

Ahoj Holky, opět Vás zdravím po delší době, reagovat nestíhám, ale teď mi to nedá. Jsem diabetička a tak bych chtěla napsat pár slov Kachni a možná i ostatním. Jestli máš hodnotu 5,7, tak si myslím, že můžeš být zatím v klidu. Těhotenská cukrovka se rozjíždí až někdy kolem 20tt a proto se na ní dělají testy kolem toho 24tt (už nevím přesně). Já jsem v první těhu měla ty testy kolem 22tt a na lačno jsem měla 7,1 a když jsem se objednávala na diabetologii k Apolináři, tak mi řekli, že můžu být azatím v klidu, že to mohla být klidně dietní chyba. Určitě se tím nestresuj, protože stres zvyšuje cukr víc než jídlo. To mám opravdu ověřený. Když dovolíš, doporučuji Ti vynechat sladké, vydržet to a chvilku nesladit nápoje. Fakt jen vodu nebo hořké čaje a pak taky omezit bílé pečivo a jak jsi psala, tak těstoviny, rýži a tak. Není to tak hrozné,. Prostě si dáš jako přílohu více zeleniny nebo více masa a méně přílohy. Já jsem na inzulínu, jsem velký jedlík a nestrádám. Jen ještě dodám, že zeleninu můžeš bez omezení a počkej na další testy. Kdyžtak ti pak můžu poslat tabulku, jak se přepočítává jídlo, ale vážně věřím tomu, že to nebude třeba. Hodnota 5,7 je sice zvýšená, ale hrozně záleží na tom, co jsi den před tím jedla a také jak jsi byla nervozní. OPRAVDU BACHA NA TEN STRES.
Jinak mě čeká v pondělí ultrazvuk na ten screening , takže nervy mám i přes svá upozornění, ale tomu se asi v těhu nevyvarujeme a když vše dobře dopadne, chystáme se to oznámit v rodině.
Všem ostatním přeji klidné a pohodové těhu, stále Vás ráda čtu, ale nestíhám reagovat. Mějte se krásně Lenka PS: Do tabulky, termín porodu mám 10.08.2010, jsem z Prahy a další kontrolu mám 23.02. :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
2.2.10 17:19

Leni hned to doplním, TP máme stejný :lol: Ať je v pondělí utz v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
2.2.10 17:20

Markos, Maty, Luci3, Martysku a Leni. díky vám všem moc. Leni díky za to co jsi písla. stresu se asi moc nevyhnu, je to jako jít k zubaři.
doufám, že to bude teď lepší a nebo ne horší. já právě vím, že se těhucukr dělá až po 20tt, takže jsem si říkala, že je blbý, že už ted je to vyšší. ale ona mi to ta dr řekla tak hnusně, jako bych za to mohla. já už nesladím deset let, prostě mi to nechutná, takže sem tam ta kobliha. tak teď to omezím. mého muže teta dělala leta na porodním, třeba o tom něco bude vědět. výsledky budu mít pak v pátek, takže vám to sem pak napíšu. ach jo. snad to bude dobrý.
děkuju moc za podržení a chlácholení. moc mi to pomohlo
mám akorát nachcípanýho manžu, takže se mě bude trochu stranit. nemám ani moc chuť na sexík, takže jsem docela ráda.
zatím pá pá a dík :lol: :-D :-) :lol: :-D :-) :lol: :-D :-)

Příspěvek upraven 02.02.10 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
2.2.10 17:21

Martýsku, tak tabulka je super, já mám veškeré údaje v podpisu, akorát to, že jsem tedy z Prahy :)
Leni, ať máš utz super jako já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LEM
669
2.2.10 17:41

Kachni tak já měla taky těhotenskou cukrovku a měla jsem ty hodnoty větší a to jsem si to jen měřila a inzulín jsem naštěstí mít nemusela. Co jíst a nejíst mi řekla až dr v diaporadně. Ale byla úplně super. Říkala že když jsem těhu tak nechce abych držela nějakou drastickou dietu. Tak když jsem měla hodnoty pořád celkem v normě (tedy na to že jsem je měla zvýšený) tak jsem si pak měřila jen ob den a pak třeba i míň. Když se mi po nějákém jídle víc zvýšila tak jsem do toho notýsku jen připsala po čem.
Jinak co se týče kontrol na konci těhu tak jsem snad chodila určitě každý týden a to už do nemocnice. I když jsem měla jít přesně v termínu na vyvolání kvůli tomu cukru. Nakonec voda praskla o den dřív ale na světě byl až o 22 hodin později a císařem.
Tak třeba když už se i přenáši tak se chodí třeba i víckrát, to už nevím.
Jinak ten dorjan se mi taky líbil, ale tenhle má menši korbu i sporťák, ale verze 2010 je zvětšená tak jsem jinak rozhodnutá, pokud ještě nevyleze něco jiného nového za rozumnou cenu.
Tak holky já jdu zítra na ultrazvuk a jde i taťka tak se už moc těším. Snad to bude v pořádku. Taky občas mívám bolesti v podbřišku, někdy když si sednu a jindy mi je jen špatně vždycky ale večer a to pak na nic nemám chuť.
Martysku můžeš mi tam dopsat Most a kluk že má 2 roky ať už to tam klidně je.
Jo a metřík si mi občas taky dělá co chce. Ty dny někdy nevycházejí a pak se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
2.2.10 18:05

.

Příspěvek upraven 28.12.15 v 22:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
2.2.10 18:28

Ahojky holky tak se taky hlásím po kontrole u doktora. Podle UTZ je mimi těch 10+6 podle spodního metříku. Bylo to super je teda brouček malinkatej má teprve 3,9 cm ale říkal doktor že je všechno v pořádku. V pondělí musím na krev na ten screening a ještě další vyšetření co se dělá z krve ale jsem ráda že je to zatím dobrý. Přikládám taky fotečku mimi snad se mi to podaří.Dokonce i tlak mám učebnicovej tak jsem ráda, doufám že ta krev bude taky ok a budu šťastná jako blecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
2.2.10 20:07

Tak pět týdnu před porodem už to snad vydržíme, díky za info.

LEM - držím palce na UTZ.

Handy - hezká fotečka, vypadá, jako když na nás špulí pusinku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
2.2.10 20:55

Také doplním údaje do tabulky:-) : Posl. MS: 11.11.,další KO: 10.2. a bydliště Praha :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí