Srpenky 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10291
12.5.16 21:03

@deflin mě to právě chutná furt :mrgreen: nezdravý a sladký :mrgreen: dneska mám v sobě už pátýho ledňáka :mrgreen: :mrgreen: celej jeden šuplík v mražáku mám vyhrazenej na ledňáky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
12.5.16 21:14
@KKatka23 píše:
@deflin mě to právě chutná furt :mrgreen: nezdravý a sladký :mrgreen: dneska mám v sobě už pátýho ledňáka :mrgreen: :mrgreen: celej jeden šuplík v mražáku mám vyhrazenej na ledňáky :mrgreen:

ježiši fuj, jen z tý představy je mi zle :mrgreen: :mrgreen: já tohle fakt vůbec nejím, přijde mi to naprosto zbytečný a prázdný kalorie. Minule jsem si zrovna ledňáka koupila, prostě jsem na něco měla chut, a letěl do koše :mrgreen: já jediný na čem ujíždím, tak je raw hořká čokoláda slazená kokosovým cukrem s mandlema. ale uznávám, že pro normální lidi to není. Syn ji třeba taky miluje, ale od malička nedostává klasické sladkosti, jednou chtěl odchutnat kinder vejce a to teda fakt letělo, do dnes vidím ten zhnusenej výraz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
12.5.16 22:13

@Pam12 mňam kinder vajíčko :mrgreen: začnu u vás vymetat popelnice asi :mrgreen: :mrgreen: jo, jako jsem si vědomá toho, že mám hrozný stravovací návyky…nutno říct, že co Eva jí normálně s náma, tak je to o mooooc lepší, protože jako smažák s hranolkama jí nedám, žejo :mrgreen: takže hodně vařím ze zeleniny te´d, což jsem dřív vůbec nedělávala…přes týden, když je taťka v práci, tak jíme si myslím docela zdravě a o víkendu teda to je trochu horší, protože náš taťka, když nemá flákotu, tak není najezenej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: taky teda u nás hrozně frčej buchty…já peču dvakrát až třikrát týdně a jíme to na snídaně… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
13.5.16 06:18

@KKatka23 ja mam rada jahodove drene :-)
a pak sorbety v lete :-)
mimi si me ted hlida a kdyz jim prasarny, tak je nastvane a mi je pak zle:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
13.5.16 08:59

Ahoj holky, jdu na radu - o víkendu se uvidím s kamarádkou, která nám bude půjčovat nějaké věci na mimčo a řeším co jí koupit pro malou, které je 6 měsíců. nenapadá vás něco úžasného? :-) Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
13.5.16 09:15

@funnym jako hračku? tak u nás v té době frčely „mluvící“ věci…ale pro ty mimina je to takový blbý no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
13.5.16 10:46

Ahoj holky, hlásím se s diagnózou „těhotenská cukrovka“. :zed: Vím, že to není žádná trága, ale normálně jsem to i trochu obrečela, protože mi přijde nefér, že se stravujeme hodně zdravě a pak tohle. Navíc jsem naštvaná, chtěla jsem se hned zeptat na několik věcí a prd - sestra mi ve dveřích řekla, že to není dobré (na lačno 5,3, sladkou srajdu jsem tím pádem ani nepila), vrazila mi do ruky letáky a nashle za 14 dnů. Mám hlavu jak pátrací balón, od rána jsem pročetla na netu snad všechno o těhu cukrovce. Celý týden jsem se vyhýbala sladkostem, včera jsem vynechala i jakékoliv ovoce a stejně je to blbé. Tak nevím, co a jak ještě omezit. Podle letáku bych měla mít cca 6 jídel denně, což normálně taky mám, složením se moc neliším, akorát jsem teď omezila to ovoce a vynechala kousek odpolední hořké čokolády. Fakt nevím, kde víc ještě ubrat. :nevim:

Navíc mě děsí vyvolávání porodu v termínu, protože dceru jsem přenášela 9 dnů, nakonec se porod rozjel sám. Vyvolávání by dle primáře v porodnici bylo trápení všech přítomných s hodně nejistým koncem, jelikož jsem byla zamknutá na 10 západů skoro do poslední chvíle. Takže jsem rozhodnutá, že než vyvolávání, tak si natvrdo vydupu císaře.

No a další věc - všude se píše, že předpoklad ke gestační cukrovce mají ženy s genetickou zátěží. U nás v rodině nikdo nikdy cukrovku neměl, babička s dědou měli ukázkový cukr ještě po osmdesátce, mamka skoro v 60 taky krásný cukr, tak jedině z otcovy strany, kde nikoho neznám… A prý je až 50% „naděje“, že se po těhotenské cukrovce rozjede v pozdějším věku ta klasická. No, moje nervy! Zatím z toho mám pěknou depku, vstřebávám informace a snažím se to nějak pobrat… :think: O čemž svědčí i můj sáhodlouhý příspěvek… :oops:

Jinak malá je pořád opupínkovaná, sice nic nepřibývá, ale nevypadá to, že by něco ubývalo. Včera po koupání se mohla uškrábat, ani Dithiaden nezabral, až když jsme zkusili chladit, tak se zklidnila. @marylka Já právě procházela celý její jídelníček v posledních 2 dnech, než se osypala, ale na nic jsem nepřišla. :nevim: Stejné ovoce, snídaně klasika chleba se sýrem, oběd u babičky bez nějakých alergenů… Koření nepoužíváme skoro žádné, výjimka jsou zeleninové saláty, ale ty malé nedáváme. Viróza to taky nebude, je bez teplot a celkově v pohodě. Tak uvidíme po víkendu, snad se to bude lepšit…

@chromecci Školím hlavně kvalifikační kurzy pro pracovníky v soc. službách a kurzy v rámci dalšího vzdělávání soc. pracovníků. Je to takové moje odreagování při rodičáku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
13.5.16 10:52

@funnym Tak u nás zhruba od toho půl roku frčely hlavně hudební hračky - klavírek se zvířátky, hrající želva apod. Malá u toho ležela na bříšku a vrtěla se. :-) Anebo potom jako pomoc pro maminu nějaké fajnové oblečení pro starší mimčo, třeba velikost kolem 1 roku. To jsem byla vždycky moc vděčná, když někdo něco koupil, dělala jsem si zásoby na další měsíce, protože do toho roku ta mimča rostou jak z vody. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
13.5.16 11:05

Ahoj, tak nemám těhu cukrovku.-) jsem ráda, zase o starost méně :-) aspon to moje zdrave pojidani k necemu bylo :-) zase az tak si nemyslim, ze je upln ejedno, co clovek jí :-) jsem fakt ráda… hezky den :-) jdu mlsat jahudky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
13.5.16 11:06

@Leli83 no ted to až čtu… je mi to moc líto :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
13.5.16 11:13

@Leli83 hlavně se nenervuj! později (teď musím udělat oběd, čekám manžela se sanitou :roll: ) napíšu do SZ - pokud máš nějaké otázky k těhu cukrovce tak můžu poradit, i s jídelníčkem a tak celkově ;) takže klidně napiš, já ti pak písnu buď nějaké odkazy, nebo co budeš potřebovat - pokud chceš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
13.5.16 11:15

@funnym otázka je kolik chceš investovat ;) - super jsou dřevěné věci - kostky, a jiné, půlroční děti hodně koušou a zkoumají, takže i látkové knížky s aktivitami jsou fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
13.5.16 11:27

@funnym http://pro-nejmensi.heureka.cz/…ivni-kostky/

nas maly miloval toto a hral si s tim i jako velky kluik :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
13.5.16 11:29

Děvčátka… Ja těhu cukrovku mela s třetím těhu.. A v pohodě jsme to zvládli… ;) jídelníček jsem dodrzovala jakž takž :lol:… Chodila jsem na kontroly cukru a vždy po kontrole, ať dopadla jakkoli, jsem se,, odměnila" dobrotou v cukrárně.. :lol: nešlo to vydržet… :lol: Jinak nijak na sobě jsem nic nepocitovala… ;) Malý se narodil ve 36+1 vyvolanym porodem ( porod trval od zavedení tablety 1hod a 37 min)…nedařilo se mu v bříšku.. Placenta nám zlobila.. Maličký 2330 g a 44 cm, ale zdravý!.. :srdce: Teď sice ještě nevím výsledky, jdu až v pondělí…ale určitě bych se nenervovala… ;).. Však to zase zmizí.. ;) Krásný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
13.5.16 11:52

@Leli83 jejda mane jakto? to mě mrzí 8o bych možná ten tvůj jídelníček radši probrala s mudrou, protože jestli se stravuješ dobře, tak abys nemusela nasadit inzulín 8o 8o a s tou genetickou zátěží to vůbec neřeš - víš jak to povídala marylka, to prostě neovlivníš. A jestli se stravuješ furt zdravě, tak budeš mít cukr v pohodě ve vyššším věku, neboj :) co se týče malé, tak bych nasadila dietu a fenistil a jestli by jí to během třech dnů nezačalo mizet, tak bych naklusala k mudře teda…
@funnym no a nebo se vlastně začíná přikrmovat, tak třeba taky nějaký nádobí, lžičky, malá si pomale během pár měsíců bude moc držet sama flašku, tak třeba něco na čaj na pití…to taky by šlo…ale to potěší spíš maminku :mrgreen: @deflin tak super, gratulace :) :palec: @Verronicca no jo, to je taky paráda třetí porod - to z tebe to dítě vyjelo jak na klouzačce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to já se s tím budu s*át určitě aspoň deset hodin… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí