Srpenky 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1974
13.5.16 13:14

@marylka Jsi strašně hodná, moc děkuji, ale vydechni, nepracuj ještě tady, vždyť máš teď svých starostí dost. Už se dávám tak nějak do klidu, hodně mě dostal ten přístup - tady máte letáky a za 14 dnů přijďte. Zkoušela jsem se doptávat, sestra jen krčila rameny. Už jsem dost načetla na netu, našla jsem tabulky, zkusmo jsem si spočítala včerejší a dnešní jídelníček a řekla bych, že fakt moc nemám co měnit, jen prostě zůstanu u menších dávek ovoce a nahradím zeleninou. Naštěstí je sezóna, tak to aspoň nejsou ty supermarektové prefabrikáty. :-) Akorát mi neleze do hlavy, že když teda jídelníček mám více méně správný, tak cukr je nahoře. Jestli to fakt bude chtít nějaké léky…?

@KKatka23 Já byla s malou u doktorky už v úterý, říkala, že to vypadá na reakci zřejmě na mýdlo, kterým ji okoupala babička v neděli. Tak vyčkám, jak to bude vypadat o víkendu a když tak půjdeme znovu. Jinak děkuji za tip na Fenistil, já věděla, že něco existuje, ale nemohla jsem si vzpomenout… Dnes jdeme na nákup, tak se stavím v lékárně. Mám hrůzu ze všech alergií, jsme hodně zvířátkoví, tak za každým pupínkem nebo kýchnutím vidím bubáky. :oops:

@deflin No, to já si taky říkala, že když jíme zdravě, tak cukrovka nehrozí… :zed: Tím spíš, že jsem vždycky mívala problém spíš opačný - cukr hodně nízko, absolvovala jsem totiž OTGT už 2× - v prvním těhotenství a když jsme začali jezdit do CARu v rámci vstupních vyšetření. Tehdy mi dokonce vyšly výsledky po glukózové zátěži nižší než má mít zdravý člověk nalačno. Holt pešek, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
13.5.16 13:17

@deflin @funnym Jo, jo, ty interaktivní kostky jsou super, taky je máme. Ono FP má obecně hodně vychytané hračky, ovšem ta cena tomu taky odpovídá. Jinak jak už tu někdo zmiňoval, tak dřevěné kostky jsou stálice, mimčo baví dělat s nimi kravál, starší se učí tvary, barvy, trénuje jemnou motoriku. Akorát jsou pak všude - pod sedačkou, pod skříněmi… A já furt chodím jak blbá a počítám je, jestli něco nechybí, ať je pak odněkud nechtíc nevyluxujeme. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
13.5.16 13:23

@Leli83 kdybys cokoli potřebovala vědět, tak se ozvi, mě to neva ;)
do budoucna bych se netrápila… diabetes (cukrovku) má asi 10% obyvatelstva a týká se to hlavně těch, co si vypěstují špatné životní návyky - stres, špatná strava, uspěchaný život ;)

co se týče toho jídelníčku (250-300g sacharidů/den, ne jednoduché cukry, spíše právě plnohodnotné polysacharidy - proto opatrně s uzeninami - tam vybírat hlavně kvalitní šunku!, Pozor na různé jogurty - mnohokrát je tam přidáván škrob, rovněž puding není vhodný, vynechej paštiky, sekanou, párky - tam jsou skryté škroby které jsou zcela nevhodné ;) z ovoce opatrně (velmi) hlavně s těmito - hroznové víno, červený vodní meloun a hrušky. Z pečiva je vhodnější obyčejný chléb, ne rozhlíky, housky - čím méně „bílé“ pšeničné mouky, tím lépe ;)… jídlo ideálně po 3 hodinách..

pokud bys ale měla jakékoli dotazy, i k jídlu, nebo pak k léčbě, písni, mě to vážně neva ;)

fenystil kapky byly na recept… nevím jak to je teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
13.5.16 13:24

@Leli83 jj dřevěné kostky.. u nás u holek (9 a 4 roky) jsou stále v kurzu :D :D :D
a interaktivní kostky od FP jsme měli taky a byly super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
13.5.16 13:44

@marylka Já teď prolustrovala dle těch tabulek celou ledničku… :mrgreen: Uzeniny, párky, sekaná - to se u nás vůbec nejí, vlastně maso celkově nekupujeme, občas ho jíme u našich na obědě, a to jenom drůbeží, takže nahrazujeme hodně luštěninami a zeleninou (kvůli železu a bílkovinám), což budu muset započítávat, hlavně tedy ty luštěniny jsou sacharidová řacha. Jinak jogurty kupujeme bez škrobu (pokud teda výrobce nelže), vadilo mi to zahušťování vždycky, pudinky a podobné věci obsahují většinou něco „mrtvého živočišného“, takže taky ne-e, z pečiva jím hlavně chleba, občas něco celozrnného, rohlíky mi nechutnají. No, jak říkám, už tu mám vytaženou váhu a kalkulačku a jedu jak fretka. :-) Ještě jednou děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
13.5.16 21:07

@Leli83 je málo takových lidí, co má takový jídelníček jak píšeš.
mimoto - není zač :kytka:

tak dnes jsem udělala velký nákup, vykoupala děti, manžela, dopoledne zvládla kontrolu u gyndr.. čípek je zkrácený, tkáně nadále hodně měkké, jako prosáklé, ale zatím jsme v klidu 8) kontrola prý stačí za 3 týdny… pokud by se zvětšila frekvence tvrdnutí břicha tak se mám ozvat.. jsou dny kdy mám tak 10-15/hodinu.. :roll: jsou dny, kdy je to lepší, kdyby se to zhoršilo.. už bych si myslela málem že jsou to kontrakce :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
13.5.16 21:25
@Šári DE píše:
@marylka ať se vám taťka brzo uzdravý :hug: máš toho teda fakt dost, hlavně se štři! :hug:

nevím s kým jsem tady psaly, ale byla jsem s Maxíkem u dr. kvůli te předkožce a máme doporučení na chirurgii, příští pondělí nám tedy pan dr. řekne, co a jak… tak napíšu.

a už mám epi-no doma, ale píšou tam používat až 3 týdny před porodem, vy co máte zkušenosti, jak to bylo, všude jsem četla už od sedmého měsíce? 8o jsem z toho nějaká zmatená…

A to máte jít kvůli té předkožce u nás nebo v Magdeburgu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
13.5.16 21:52
@Leli83 píše:
@marylka Já teď prolustrovala dle těch tabulek celou ledničku… :mrgreen: Uzeniny, párky, sekaná - to se u nás vůbec nejí, vlastně maso celkově nekupujeme, občas ho jíme u našich na obědě, a to jenom drůbeží, takže nahrazujeme hodně luštěninami a zeleninou (kvůli železu a bílkovinám), což budu muset započítávat, hlavně tedy ty luštěniny jsou sacharidová řacha. Jinak jogurty kupujeme bez škrobu (pokud teda výrobce nelže), vadilo mi to zahušťování vždycky, pudinky a podobné věci obsahují většinou něco „mrtvého živočišného“, takže taky ne-e, z pečiva jím hlavně chleba, občas něco celozrnného, rohlíky mi nechutnají. No, jak říkám, už tu mám vytaženou váhu a kalkulačku a jedu jak fretka. :-) Ještě jednou děkuji! :kytka:

super jídelníček, my máme obdobný, akorát to maso jíme, kupujeme teda výhradně bio, ale snažím se nedělat každý den. u nás se sní strašného ovoce a zeleniny. dnes manžel přivezl čtyři igelitky plné toho. My spíš omezujeme různé chemické náhražky, kupujem výhradně záladní suroviny a všechno si dělám sama, chleba, rohlíky, knedlíky, těstoviny. dneska jsem dostala chuť na rýžový nákyp tak jsem si dělala kokosové mléko…ale většina lidí na mě kouká jak na blázna, když řeknu, že jsme k obědu měli pohanku, nebo bulgur se zeleninou, nebo jako dezert puding z kokosového nebo mandlového mléka. případně raw dezert :mrgreen:

ale na druhou stranu to přináší problém, že syn nedokáže pozřít jídlo ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
13.5.16 22:23

@Pam12 všechno je k nečemu dobré :D držím palec, ať Vám tohle vydrží, myslím, že to má cenu,
smekám.. já vedu rodinu hodně umírněně stran jídelníčku, něco jsme odfiltrovali, něco až tak ne, ale myslím, že jídlo je základ zdraví (možná jsem už ovlivněná tím co ve skutečnosti dělám - a vidím často následky nespráveného stravování).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
13.5.16 22:23

@marylka tak ja se raduji, ze nemam cukrovku a na hematologii jsem dnes mela zvysene ddimery.-( picham fraxiparin 0,3 a zvysila mi to dnes na 0,4
uz jsme mela 1,34 a minule 0, 77
sice rikala, ze je to k tomuto tydnu tehotenstvi adekvatni, ale chtel ajsem se jeste zeptat tebe :-)
jo a aberu zelezo, ted fkt mesic pocitve a dnesk ajsem mela hemoglobin jen 116

tak to je jako placebo nebo co

mi je z nej spatne a stejen vysledk yzadne

mam doma maltofer, tardyferon, feretab

nejvic jim ten maltofer, teda josu tozvykaci tablety

tak mi rekni, kde je problme?

myslis, ze kdyz mi vcera brali tri zkumavky, ze to mohlo mit vliv na to zelezo treba??

jinak si to picha jen preventivne, nema zadnou mutaci… tak nechapu, proc jsme mela dneska tak divne hdnoty.-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
13.5.16 22:29

@deflin ty ddimery se v těhotenství zvyšují, ale preventivně 0,4ml fraxiparinu je lepší - i vzhledem k tomu, že se navýšila hmotnost oproti normálu - lepší molekula je v preparátu clexane, dáva se v těhotenství častěji, ale je to na názoru a zvyku hematologa ;)

stran toho železa, v těhotenství se zvyšuje objem plazmy a krev se často naředí a nestíhají se dotvořit červené krvinky, proto je zvýšená spotřeba železa.. takže není to placebo, bez dodaného železa bys měla toho hemoglobinu ještě méně ;) Maltofer a aktiferin tolerují lidi hodně dobře (víceméně nejlépe), ostatné preparáty jsou dost těžké na žaludek a často dělají zácpu :roll: - doporučila bych ti užívat po jídle - dobré s odstupem aspoň hodiny.. a souběžně s vitamínem C - ten podporuje vstřebávání železa

Pokud ti je po něm těžko.. je možné ho mít obden (hemoglobin 116 není tak hrozná hodnota na ženu :D ) - ale vhodné do jídelníčku zařadit kvalitní červené maso - libové hovězí, rovněž co nejvíce barevnou zeleninu (červená řepa, rajčata, papriky a podobně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
13.5.16 22:35

@marylka super, diky moc! mi zase rikali, ze je lepsifraxiarin, ale ja uz nevim proc :-)
takze myslis, zeje vporadku, ze picham j :-) kamoska mel atreba i 20…
zajimalo by me, kolik maji treba zeny, ktere nepichaji a jsou tehu jako ja :-)
treba bch se pak uklidnila, dneksa z toho trochu hystercm ale zitra to za ebude dobre :-)

to zelezo beru na noc s ceckem a v jidelnicku am hodne tech veci, co pises, dneksa jsme snedla celou jednu repu :-) na snidani byla paprika a rajcata mam kazdy den

jenze ja to mam od narozeni no, tak se z toho nehroutim :-)
me trosku zaskocily ty ddimery, ale trochu jsi me ukldinla.-)

ja uz se bala, zeje neoc zle, ze se miminku nedostava dostatek vyzivy… ale v patek bylo mimi akorat, spis vetsi teda

a to redeni rve a nedostatek obnovy krvinek je drsne no a ted si vem ze budu redit jest evice… to mam brat dve tablety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
13.5.16 22:39

@marylka me zarazilo to, ze na jednu stranu potrebuji vice redit krev a na druhou stranu, ji mam tak naredenou, ze se nestiahji delat krvinky :-) ale mozna to blbe chapu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
13.5.16 22:49
@marylka píše:
@deflin ty ddimery se v těhotenství zvyšují, ale preventivně 0,4ml fraxiparinu je lepší - i vzhledem k tomu, že se navýšila hmotnost oproti normálu - lepší molekula je v preparátu clexane, dáva se v těhotenství častěji, ale je to na názoru a zvyku hematologa ;)

stran toho železa, v těhotenství se zvyšuje objem plazmy a krev se často naředí a nestíhají se dotvořit červené krvinky, proto je zvýšená spotřeba železa.. takže není to placebo, bez dodaného železa bys měla toho hemoglobinu ještě méně ;) Maltofer a aktiferin tolerují lidi hodně dobře (víceméně nejlépe), ostatné preparáty jsou dost těžké na žaludek a často dělají zácpu :roll: - doporučila bych ti užívat po jídle - dobré s odstupem aspoň hodiny.. a souběžně s vitamínem C - ten podporuje vstřebávání železa

Pokud ti je po něm těžko.. je možné ho mít obden (hemoglobin 116 není tak hrozná hodnota na ženu :D ) - ale vhodné do jídelníčku zařadit kvalitní červené maso - libové hovězí, rovněž co nejvíce barevnou zeleninu (červená řepa, rajčata, papriky a podobně).

v prvním těhotenství jsem měla hemoglobin taky bídný… ze 141 mi klesl až na 98, ale já po železe nekompromisně zvracela a strašně mě po něm bolelo břicho. takže mi ho pak doktorka stejně vysadila.
ted se mi to pořád drží kolem 126, někde jsem vyčetla, že by na to mohla mít vliv listovka, tak ji nepravidelně zobu ač jsem docela odpůrce těhlech vitamínů, ale pokud dýchám tak dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
13.5.16 22:53
@marylka píše:
@Pam12 všechno je k nečemu dobré :D držím palec, ať Vám tohle vydrží, myslím, že to má cenu,
smekám.. já vedu rodinu hodně umírněně stran jídelníčku, něco jsme odfiltrovali, něco až tak ne, ale myslím, že jídlo je základ zdraví (možná jsem už ovlivněná tím co ve skutečnosti dělám - a vidím často následky nespráveného stravování).

my už takhle jíme šestým rokem. já k tomu měla právě zdravotní důvody, protože rodina je na tom bídně a já vidím, že je to z větší části právě z jídla. Táta má ledviny úplně na kaši, měl by držet dietu a prostě, když je nejhůř tak zatne zuby a jede a je schopný si kreatinin shodit ze 370 na 280, ale pak zas začne prasit. Začínal se zvýšeným cukrem, kdy mu byla doporučena dieta, myslíš, že to dal, ani omylem, to samý dna… moje mamina, obdobný případ. alergie jako blázen na všechno, a omezí mléčné výrobky? - haha…
strašně mě to rozčiluje, ale už jsem to s nima vzdala. Na druhou stranu manželovi rodiče opačný extrem - vegani, makrobiotici a taky to zdravotně není žádná sláva. Takže jsme si zvolili zlatou střední cestu a snad to k něčemu bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí