Srpenky 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9349
8.5.16 16:29

Ja ten olejicek doma nemam:-(musim poridit :-) to je v lekarne? ktery pouzivate? vim, ze jich vic:-)

a ty naplasti jsou pry pro tehotne a aspon se to nerozliza, jak je to pod tim:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
8.5.16 19:50

@deflin myslím, že jakýkoli 100% tea tree olej.. klidně z lékárny.. myslím, že tady na značce tak nesejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
8.5.16 20:31

@marylka tak jo, neco si koupim, urcite to bude i na neco jineho kdyz to muzu jako tehotna, urcite to budu moci i jako kojici :-)

v jakem oboru delas? myslim jake oddeleni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
8.5.16 20:37

@deflin jj, to můžeš i na jiný věci…já třeba zvířatům tím potírám ty ranky po tom, co vytáhnu klíště a jestli by se to nedalo i inhalovat - od hádka si kupuju éterický olej, kterej kápnu trochu do vany, když má malá rýmu a ono ji to krásně protáhne během toho koupání - pak vysajem nos a na noc se jí pak hezky spinká i s rýmou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
8.5.16 23:04

Prosim Vas,
pokud neva, zase s Vami neco zkonzultuji, a zaroven moc poprosim o radu..uz par dni me silene svedi kuze na nohach (jen oblast okolo kotniku), a udelala se mi na techto mistech vyrazka? Mam se nejak znepokojovat, pripadne, cim to mohu mazat, s dr. samozrejme zkonzultuju, ale jdu az 17. :(
moc Vam dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
8.5.16 23:14

@gatsby1 vůbec nevím, radši neradím. Enom mňa napadlo…nemohly tri udělat ponožky? Mně sa to jednu dobu stávalo z konkrétních ponožek, které jsem si dávala na běhání a měla sem je kolem nohy dost na těsno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
9.5.16 06:16

@deflin jsem interní lékař, více se věnuji lidem s cukrovkou ;)

tea tree má čistící, dezinfekční účinky - na ranky, jak psala Katka, tak i na inhalaci - v maličkém množství při opakovaných virózách do vany, či do misky do místnosti - krásně provoní - pozor, ve větším množství může kůži až spálit… mě ta mini lahvička vždy vydržela přes 0,5 roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
9.5.16 06:19

@gatsby1 může to být cokoli, první věc co mě napadla v souvislosti s těhu, je to, že se zvyšuje prokrvení kolem kotníků - těhulkám právě často otékají nohy, a v důsledku zvýšeného prokrvení může být kůže více citlivá na všechny látky - prášek z ponožek, či kalhot, ale i kosmetika při koupání.

Stran toho co nato?? Pokud by toho bylo víc, určo za lékařem, u těhulek se někdy rozvíjí tzv. atypický ekzém
ale co můžeš zkusit doma - ideálně promazávat něčím obyčejným - modrá indulona, vazelína, skvělé jsou masti na atopii - v lékárně dělají obyčejnou mast - Ambiderman, ten používám u malé,
od dr. mám doporučení Bioderma Atoderm, tím taky nic nezkazíš ;) (ale je dražší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
9.5.16 08:06

@marylka tak to jo, interna je fajn, aspon jsi veci znala a mas prehled, ja mam nekdy pekny amok, kdyz ma maly teplotu :-)
a ted mu dr v patek vysadila po 2letech singulair a aerius :-(
pry uz je zdravy a astma nema, majednou

a jina kamoska mi rikala, ze sing se nesmi vysadit ze dne na den, ale postupne snizovat davky :-) tak si pak vyber:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
9.5.16 09:31

@gatsby1 já mám taky pořád něco s kůží a tu biodermu můžu doporučit, už mám sprcháč na mimčo a teď ho používám já, je bez mýdla, takže vůbec nevysušuje a u Maxíka nám vydržel rok:-) a pak k tomu mám i krém cold creme:-) pošlu odkaz, jestli budeš chtít..

jinak holky, jak jsem se radovala, že mám jen screeningový test na cukrovku, tak byl zvýšený a ve středu musím znova na ten dvouhodinový :roll: :? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
9.5.16 09:46

@Šári DE třeba to s tím cukrem nebude tak horké ;)

@deflin obě holky mají astma, a někdy mám pocit, že léčím doma i něco co by normálně patřilo do nemocnice, ale nechci působit jako lékař hysterka, která, si neumí doma poradit ani s astmatickým záchvatem :roll:

singulair sme taky u Verunky vysadili naraz, ale místo něj dostala kombinované foukadlo a i tak měla docela problémy…

a tím astmatem u dětí, oni tu diagnosu „dětskáři“ přehodnocují, skutečně jsou typy, ze kterých tzv. vyrostou ;) Aerius bych si nechala sos, když by se potíže dostavily, hned nasadit a kontaktovat dr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
9.5.16 09:52

Moc vsem dekuji, ja prave na ekzemy odmala docela trpela, ale pri tehotenstvi s Kajou, jako kdyz po nich zem slehne :palec:
Od te doby klid, a ted pri druhem tehu prave toto :think:
s dr. se urcite poradim, a kdyztak bych zkusila nejaky ten drazsi kremik. Za odkaz budu vdecna. Dekuji jeste jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
9.5.16 10:56

Ahoj děvčátka, zdravím po víkendu!

Ještě k těm teplotám - malá bude asi po mně, odhorečkuji každý prd, třeba i lehkou alergickou rýmu, ale zato se z každé nemoci většinou rychle dostanu, dcera zatím vypadá, že to bude mít stejně. Zato manžel, když lehne, tak rtuť teploměru se drží zarytě lehce nad 36 a kolikrát se z blbé virózy není schopný dostat i 3 týdny! :zed:

@Šári DE Hlásím se do klubu! Dnes jsem byla na odběrech a hned po prvním odběru nalačno mě poslala sestra domů, že mám cukr zvýšený, ať přijdu ještě jednou ke konci týdne. Moc to nechápu, ptala se, co jsem včera jedla (no, byl víkend, maminka pekla, zašli jsme s malou na zmrzku, plus večer moje pravidelná dávka ovoce), a že mám zkusit vynechat právě to ovoce. Tož to bude moje smrt, jsem zvyklá sníst každý večer plnou mísu všeho možného dostupného, hlavně jablka, hrušky… :? Tak se tam chystám znovu v pátek a frflám, zas nějaký problém.

Jinak jak jste se bavily o frekvenci těch kontrol a ultrazvuků, tak já zatím chodím do poradny jen 1× za 4 týdny a bohatě mi to stačí po těch eskapádách v 1. trimestru, kdy jsem měla kontrolu každý týden, někdy i častěji. Ultrazvuk mi zatím dělal pokaždé, ale co si pamatuji z prvního těhotenství, tak to bylo trošku jinak - kontroly častěji, cca 1× za 3 týdny, ultrazvuk od II. trim. screeningu skoro žádný. Tak nevím, časy se mění… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
9.5.16 11:15

@gatsby1 http://www.bioderma-cz.com/…ukty/abcderm ten cold creme dole mam, ale maji i radu primo pro dospele na atop a tak.. ten jsem mela taky, je to podobne, akorat toto vyuziji hodne i na deti:-), na netu se to urco da koupit za lepsi cenu nez v lekarne

@Leli83 já mám jíst den předem naposledy v sedm hodin večer… tak uvidím, doufám, že ji nemám, to ovoce by mi bylo taky líto:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
9.5.16 11:42

@Šári DE @Leli83 no holky mě to taky šíleně se. e, že nemůžu ani to ovoce, jen kousek na dopolední svačinu :cert: však už jsem bez vitamínů víc jak týden nemocná a ne a ne se z toho dostat, se brzy udávím :roll: tak doufám, že se vás to vyloučení cukrů nebude týkat také…

@deflin si představ, že my měli rezervované 2 místa, ale že se přidáme až u FN v Bohunicích, že nepojedeme s nimi z Mendláku. Psala paní, že tam máme být ve 13:50. Tak jsme tam byli už 13:30, čekali tam cca do 14:30 a nikde nikdo. V porodnici ani noha, na informacích nic nevěděli. Takže jsme tam nakonec nebyli. Nechápu, kde teda byli, přece to nemohli zrušit, když na to byla taková reklama.

Jinak jsme se byli podívat v tom obchodě na Osové a máš pravdu, ta prodavačka byla příšerná. Já jí ignorovala a přítel za ní běhal a pečlivě poslouchal, ona byla jak tornádo :mrgreen: A to ještě seřvala dceru, že se tam čehosi dotkla, tak jsem se pak bála sáhnout i na kočárek :mrgreen: Naštěstí přišel chlap (prodavač) a ten nám vše ukázal, předvedl a ta prodavačka stáhla ocas a odešla, ale přišla mi úplně naštvaná, nevím proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí