Stačí 150 tisíc na základní výbavu pro novorozence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
144
26.5.25 09:13

@DandátkoP naprosto souhlasím :mrgreen: Mám pocit, že v téhle diskuzi je tak 15 % lidí, co to berou normálně, a zbytek je nějak dotčený nebo uražený, jako kdybych zmínila milión a ne 150 tis :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
26.5.25 09:17

@Zmatka děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42585
26.5.25 09:18
@AnanasekPupu píše: Více

Zato tohle je neuražená reakce. :P
Ptaly jsme se tě, co je pro tebe základní výbava. Bez toho to totiž nejde posoudit.
Nic jsme se nedozvěděli.
Tedy, něco o dítěti v krabici přikrytém starou dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
26.5.25 09:27

@Havlova Tak několik lidí tady už o základní výbavě psalo do detailů a vidím to stejně. V podstatě všechno, co může být potřeba, i kdyby jen teoreticky. Když to nakonec potřebovat nebudu (např. odsávačku), tak to nekoupím, ale chci vědět, že tahle částka bude stačit na všechno možné. Už mám odpověď, že se lidé vešli tak do 70 tisíc, což je super, a budu počítat s touto částkou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
26.5.25 09:32

No já se zakl. nedivím. Já měla našetřené sama 500 tisíc na MD. předtím než byly děti a to už 500 jsme dali do rekonstrukce bytu ( i dětský pokoj). Ale bylo to jako rezerva na celou MD ( já 5 let).. a věřte nebo ne, ty peníze za ty 2 děti zmizeli 😱, muž měl malý plat a já tě h 7k tak se nějakých 10k navíc hodilo.

Jako bez té rezervy bych byla úplně v pr…už tak jsme vařili skromně. Ale zas byly výlety a akce s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
26.5.25 10:48

No my šetřili extrémně a stejně jsme v tom byli za nějakých 30 tisíc. Ne že bychom museli, ale prostě jsme fakt většinu věcí dostali, my doslova kupovali jen postýlku, matraci, autosedačku, zavinovačku, kočárek, a pár kusů merina/bambusu. Kočárek a autosedačka se pak prodali.
No, časem jsem se našla v nošení, a pořádný šátek za 7K nebyl problém, nosicí oblečení, atd.
Já si úplně v pohodě dovedu představit, že když se člověk nechce omezovat, tak bez oblečení v tom bude za nějakých 50-60 tisíc. A když bude kupovat nové oblečení, a kvalitní - tak body za 300-600? to pak vyletí na strašný peníze. Ale rozhodně bych koupila jen pár kusů na začátku, různých (zavinovací x zapínací x přetahovací), každé dítě a máma je jiné, sedí jim něco jiného. A pak až podle toho dokoupila. Je fakt velký rozdíl, jestli máš dítě střízlíka nebo naducané miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
26.5.25 11:08

Při prvním a jediném dítěti jsme také vydali více, než bylo potřeba, ale nikdy jsme neměli po kom z rodiny co podědit, naopak jsem posílala věci do rodiny dál já. Je to tedy skoro patnáct let a přibližně polovinu ze zmiňované částky v úvodním příspěvků, jsme tehdy vydali. Byl v tom fungl nový kočárek (trojkombinace) za asi čtyřicet tisíc. Posloužil kompletně dva roky, dcera chodila od dvou všude sama. Počítám do toho i nábytek, přebalovací pult na zakázku od truhláře, dvě matrace. Samozřejmě to nebylo nutné, ale další dítě jsme nikdy neplánovali a chtěli jsme si to užít.

• Citovat
  • Upravit
450
27.5.25 18:35
@cverunka píše: Více

Tak to zas v mojej bubline su vsetky doma do 3 let ditete a jo my taky pronajimame, ale vse je na manzela meno no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí