Stačí 150 tisíc na základní výbavu pro novorozence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69122
24.5.25 18:40

Jinak zaladatelka psala jen o výbavičce pro miminko, kam já teda osobně nepočítám náklady pro sebe v těhotenství, nezahrnuje do toho plíny, případné UM a výbavu k němu (která je u kojených dětí často zbytečná a kupovala bych až v případě potřeby). To vše předpokládám plus minus v cenové kategorii „kočár za 15“, čili solidní kvalita, ale žádná rozmařilost a luxus. A jenom základní výbava pro miminko v této cenové kategorii na těch 150 prostě nevyleze. I když v kategorii „pro broučka jen to nejlepší“ se to klidně může vyšplhat na půl mega bez mrknutí oka, tuhle na mě vyskočil dudlík Boss za devět stovek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
24.5.25 19:06

Tuhle posedlost vším novým absolutně nechápu 😃 Jde o to ukázat, že na to máte? Dítě si to vůbec neužije, vy z toho většinu ani nepoužijete a pak vám to bude x let ležet doma, protože bude obtížné to prodat.
Osobně to mám tak, že čekám dvojčata, momentálně už mám skoro celou výbavičku - věci, které jsem po někom podědila, nebo levně nakoupila. Od jedné maminky jsem chtěla veškeré oblečky na dvojčátka do velikosti 80 a ptala se mě, jestli vážně, že z toho hrozně rychle vyrostou. Za to jsem dala asi 3000, 20 Kč za kus. Když jsem do krabice nakoukla, nabyla jsem dojmu, že to bude málo, ale nechám se překvapit, přinejhorším budu prát častěji 😃
Celkově jsem zatím utratila 7000 a už budu dokupovat jen léky a matrace do postýlky. Raději budu šetřit na dobu, kdy už budou vnímat a kdy bude tu a tam potřeba koupit něco dražšího, co z druhé ruky jen tak nepůjde 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
24.5.25 21:05
@AnanasekPupu píše: Více

pro tři novorozence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
24.5.25 22:14
@Anonymní píše: Více

Zajímá mě kvůli čemu? Já byla vdaná a muž frnknul úplně stejně, jako bych nebyla. Žádné výhody ze svatby vlastně neplynou, co se děti týče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.25 22:28

A já bych ji klidně radila, ať si klidně koupi výbavu za 200 tisíc, když nechce z druhé ruky. Ať jí na to klidně padnou úspory.
Až ji nepůjde kojit, tak bude koukat jak péro z gauče, kolik stojí umělá výživa, kolik stojí pleny a jak rychle ubývají atd atd Už teď píše, že se omezuje, tak good luck, hlavně, že mimino bude mít na sobě dvakrát nový hadry. A nový kočár využijí minimálně, protože ji v tom pak už dítě nebude chtít být…
:dance:

• Citovat
  • Upravit
450
24.5.25 22:28

@cverunka ale ano, sleva na manzelku, vic nez 24tis rocne to hodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
24.5.25 22:34
@Beruska999999 píše: Více

ja nove oblecenie nekupujem uz 5 a vic let, okrem gati a ponoziek nikomu z rodiny a to mame docela drahe znacky, ktore nove stoja pomaly 2tis a vys :D jo nepocitam obuv teda(tu pre seba kupujem na vinted, ked sa mi nieco libi, ale manzel a deti maju nove)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77702
24.5.25 23:15
@TARONA píše: Více

a vdovský důchod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2850
24.5.25 23:56
@TARONA píše: Více

Jenom pokud jen sedíš doma a nejdeš ani na brigádu… což se týká méně a méně žen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
25.5.25 05:44
@CatOnTheMoon píše: Více

Ja zas nechapu tu posedlost odsuzovani za kupovani novych veci. Deti uz mas nebo si prvorodicka? Jak muzes vedet, co pouzijeme a co se nam to vali? Jak muzes vedet, ze se to obtizne prodava a x let nam to lezi doma?

Ja si novy veci kupuju, pouzili jsme vse, ted to dedi druhy dite a prekvapive ty veci do par dnu prodam, po nahrani na Vinted. Druhy dceri je 7 mesicu a miminkovsky veci nemam, nic se mi tu nevali. Kupuju Lindex, Next, obcas HM, Little Angel apod. a ty veci se prodavaj celkem snadno a za dobry penize, po 2 detech. A vubec to neni o tom, abych ukazala, zda na to mam. Kdo jako pozna, zda to je novy nebo ne? Ale proste nepotrebuju kupovat veci po nekom, rada si vyberu novou vec, ktera je hezka, bez vad, neoprana. Co je na tom jako spatnyho? Stejne tak bych nikdy nekoupila boty po nekom. :nevim:

Vis co, tyhle drazsi znacky proste jedou. Koupila jsem i Cybex Priam, je to drahej kocar, nevyhovoval mi, tak jsem ho po pul roce prodala s byl behem par minut prodanej za slusnou raketu a zajemcu nekolik.

Takze prosim te, nepis to stylem, abychom se snad jeste stydeli za to, ze si koupime novy veci. Nebo zacnu psat stylem, ze se mas stydet, ze kupujes “vojety”. Kazdej snad at si kupuje co chce, za kolik chce. Neni nutny to snad odsuzovat ani z jedny strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.25 05:51

@Yasmen a ani tak to nevyjde, je to do 68tis a mně i víc dělala jen proplacená dovolená…takže taky prdlajs…ale spíše to beru z pohledu, že jsme rodin, jmenujeme se stejně, manžel má právo vědět můj zdravotní stav, když by se mi něco stalo, je vdovský důchod…a jako když pak i na dovolených vyjmenovávají pospojované skupiny do transferu, tak je to taky zážitek…

• Citovat
  • Upravit
2850
25.5.25 06:03
@DandátkoP píše: Více

Víš, o co bych spíš řekla, že jde? Sama mám ve svém okolí 3 takové holky… nemají byt, dovču si můžou dovolit jednou za x let, ale musí mít iPhone a nový Cybex. Jasně, je to jejich životní styl a je třeba jej respektovat. Jen mě je to prostě líto, když vidím kamarádku, která má na účtě poslední 3 tisíce a MUSÍ mít bodýčko nové a z Lindexu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
25.5.25 06:27
@Yasmen píše: Více

Tak to jsou financne negramotny holky. Tak by to samozrejme bejt nemelo no. V tomhle pripade to taky nechapu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3072
25.5.25 06:57
@DandátkoP píše: Více

Jenže výroba těch nových věcí sebou nese spoustu environmentální zátěže, například zrovna to oblečení je fakt dost průser, plus baleni atd…takže mi to třeba fakt jedno není a za svým názorem si stojím, vlastně bych k plýtvání ještě přidala bezohlednost :nevim:
Mimochodem, vzít už několikrát vyprané veci místo nových může taky znamenat, že ušetříš novorozeně od dávky toxických látek z toho oblečení.
Bych řekla každý svého štěstí strůjcem, ale třeba nadprodukce oblečení má negativní vliv na všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
25.5.25 07:14
@Beruska999999 píše: Více

A kdyz to nekoupim a pak dal nebudu prodavat, kde si to
ty koupis? Ty veci prece nevydrzej pro desitky deti. Vzdycky to nekdo prece musi koupit novy, aby bylo co prodavat.

Vidis a ja si zas stojim za narozem, ze radsi pujdu do obchodu s kvalitnima vecma, ktery vydrzej a staci par kousku a jsou rostouci.

Daleko vic veci se prodava treba ve slavnym Pepcu, coz je proste hadrarna, ty hadry moc nevydrzej, lidi je musej tocit daleko vic a ty se pak poradne ani neprodaj a jdou do kose.

Takze diky bohu za bezohledny lidi, od kterych si muzes dal veci kupovat. A doufam, ze kupujes uz jety veci minimalne po 3 detech, abys neplytvala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí