Stačí 150 tisíc na základní výbavu pro novorozence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4498
24.5.25 15:51
@truelly píše: Více

Proč zrovna svatba je tak důležitá? S ostatním souhlasím, ale svatba zrovna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
24.5.25 15:54

@Temnástranasíly

Manžel za pobyt semnou v porodnici zaplatil taky okolo 5000, 4 noci, plus strava.
Což mi teda přišlo docela dost za spaní na rozkládacím gauči.

A to vlastně ještě makal místo sester, protože se staral o dítě když já jsem nemohla, takže jim ulehčil práci a ještě za to zaplatil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24029
24.5.25 15:57
@Temnástranasíly píše: Více

Tak kolem 10m zase využiješ jiné věci z domácnosti, než vařečku a pokličku, to mu vrazíš do paciček třeba MP4 a kladívko… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
24.5.25 16:02

Ja nevim, ja to naopak vnimam, ze pohodli = mit tech veci co nejmin a nezakramovat se zbytecnostma. Nekdy to naopak stres pridava. A predstava, ze druhe dite dedi po prvnim, no… mozna par kousku na foceni, ale jinak deti vytvari spoustu nevypratelnych skvrn, druhemu diteti to nemusi sedet nebo je jine pohlavi… jako ono to miminko opravdu potrebuje jen pliny, mliko, neco na sebe a hlavne klidek, lasku. A az kdyz prijde potreba pouzit neco navic, tak to dokoupit, ne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24029
24.5.25 16:04
@Rádkyně píše: Více

To měl ještě dost levnej zážitkovej pobyt… U nás v ZOO dáš 8000 za to, že 5 hodin s chovatelem chystáš třeba krmení pro žirafy a sbíráš po nich bobky… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
24.5.25 16:07
@bse.pedro píše: Více

Pravda, za osmičku by už mohla být hezká noc s nějakou devcicou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
24.5.25 16:15
@Andyss píše: Více

Ještě mi ani jedno dítě nevyrobilo nevypratelnou skvrnu😉. Ale jinak souhlasím. Většinu věcí, které se tady uvádějí, jsem vůbec neměla. Ale mě celkově rozčiluje mít hodně věcí a mít všechno nové. Kamarádka má naopak úplně všechno a nové, ma z toho radost, ale neřekla bych, že to má jednodušší nebo pohodlnější.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
24.5.25 16:21

@AnanasekPupu to oblečení bude mít párkrát na sobě, protože ty děti rostou. A jestli má body z Lidlu a nebo Lindex je tomu dítěti úplně putna. A fusak od Emitexu z bazaru poskytne stejně pohodlí jako nevím …. Ale tak každý má vlastní názor. Já bych raději pořizovala kvalitní obuv, stravu až začnou přiřkrmy než řešila fusak a výbavu za 120 na 6 měsíců

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
24.5.25 16:23

Navíc dneska klikneš a máš doma druhý den … Udělala bych si jen predseznam co chci / kde chci

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
24.5.25 16:27

No a k tomu prodeji. Bazary jsou plné ko.ko.tin na děti. A 2 děti použité hadry za X let budou taky dost mimo. Takže ne všechno prodáš … A někde to skladovat, prodávat.

• Citovat
  • Upravit
69122
24.5.25 16:49
@Temnástranasíly píše: Více

Jo, o tom to je, vyzkoušet si, co sedne a co vyhovuje (já nevím, zavinovací/ přes hlavu přehrnovací/ patentky na rameni a tak vůbec) a to pak pořídit. Já nikdy neměla problém koupit dětem dražší funkční věci - ve chvíli, kdy se mi placatí na vlhké zemi, je kvalitní overal základ, v outlastu/ merinu se v létě v autosedačce výrazně méně potí… ale tohle si člověk osahá dle svýho. A samozřejmě toho dítěte, člověk může mít báječné představy a pak mu dítě nesnese upnutý u krku, sebedražší merino ho škrábe a je v háji. Já taky šiju, ale zrovna levněji to nevyjde, to spíš že vím, co sedne, a materiál si volím dle svých preferencí, než bych něco pracně sháněla. Víc investuju do pořádných bot a nebo pak u starších, kde už ten kousek déle vydrží. Hurá, mé velké dítě už tahalo jednu zimní bundu třetí sezónu.
Fleky jsou mizérie, používám žlučák i perkarbonát, bělím na sluníčku, kolikrát to vypadá parádně čistý a pak to vytáhnu za rok, že to někomu věnuju, a ejhle, zas se tam něco objeví. Já z toho teda nikdy neměla blbej pocit, nepotřebuju dítě jak ze škatulky, když mu pak může trvat pár minut, než se zase zaprasí, ale prostě mít celej šatník poskládanej z drahejch a luxusních kousků mi přijde fajn pro někoho, kdo peníze až tak neřeší, protože praktičnst nic moc. Ale já dost jela stylem druhá ruka, za zlomek ceny se daly sehnat prakticky nové kvalitní věci solidních značek, takže pak už tolik nebolelo, když to dítě odrovnalo - v jednom období na kolenou prodřelo lautr všecky legíny bez ohledu na cenu. Ale při troše štěstí se mi teď vrátily i kousky po prvním na druhé - ovšem mezi dětma to odtahaly další dvě tři děti kamarádek a furt je to fajn, tohle pepco fakt nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
24.5.25 16:50

@AnanasekPupu kdybych mohla znova, beru věci z 2.ruky (i kočárek, autosedačky, isofixy atd), oblečení hromada lidi dává zdarma za odvoz…do čeho bych investovala - boty - ať má své nové nevychozené…ale ostatní věci opravdu po někom - stejně z toho rychle vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22199
24.5.25 16:57

@ugluk po narození dítěte se mi z různých, i takřka nečekaných stran, začaly dostávat různé věci, i když z druhé ruky, tak aspoň vidíš, že jsou funkční a kvalitní, už odzkoušené jinou matkou a dítětem.
Zas bych úplně nezavrhovala věci z druhé ruky.
Ne vše, co je nové a drahé, musí být kvalitní a funkční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
24.5.25 17:01
@mado píše: Více

Já s tím souhlasím, ale někomu je to použité proti srsti, tak si kupuje nové, každého volba… Já si dělala srandu, že sekáčové věci aspoň mají za sebou pár vyprání a pokud z ciziny, velmi pravděpodobě projeté i sušičkou, takže si člověk odpustí možný šok, co s tím má péče udělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
24.5.25 17:06

Jedine, co bych nikdy nekoupila pouzite, je autosedacka (starsi uz ztraci pevnost), matrace, nepromokave veci. A bohuzel boty. V tech u nas zahuci hodne penez, ale dokud na to mame, pouzity nekoupim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí