Stačí 150 tisíc na základní výbavu pro novorozence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42621
24.5.25 15:29
@AnanasekPupu píše: Více

Tak to se moc nepovedlo. :P
Co je tedy dle tebe základní výbava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
24.5.25 15:32

Muhehe, já čekal, že se tu řeší výběr auta, když jsem tohle téma zahdlídl vpravo. Za mě stačí a celkem luxusně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
24.5.25 15:33
@Pidulka1991 píše: Více

Vybavicka přece není jen o základu, upřímně vybavicka mi přijde asi vše tak si jednoho roku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
24.5.25 15:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
24.5.25 15:34

Což mi připomíná ječící dítě a jak ho uspat? Šátek 2,6, nosítko 2,8 a u obojího totální ignor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
24.5.25 15:34

@Temnástranasíly víš, že ai tě pochváli vždycky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42621
24.5.25 15:35
@AnanasekPupu píše: Více

Nebul. :hug:
Co je tedy v plánu kupovat? Bez toho sumu nelze posoudit.
A kouli mi ukradl pes místo míčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
24.5.25 15:36
@Pidulka1991 píše: Více

Neee, včera se dušoval, jen v případě, kdy jednám chytre, prý si nebudeme mazat med kolem pusy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
24.5.25 15:36

Jedeš z extrému do extrému, dítě v krabici bude mít náklady nula :) Pohodlí chápu, o to jde koneckonců každé mámě, co nemusí počítat každou korunu. Ale je trochu mylná představa, že třeba bodýčko za pětikilo musí být nutně kvalitnější než to za stovku. A když z toho pak člověk drhne tekuté kakání nebo s prvníma příkrmama nevypratelné skvrny od mrkve a červené řepy, představa, že moje dítě bude mít jenom top věci a druhé to po něm zdědí ve špičkovém stavu, vezme za své. Zas píšu proč ne, pokud na točlověk má a nemusí řešit každou korunu, zdlouhavě na ten „luxus“ šetřit a sahat hluboko do rezerv… Ale troufnu si tvrdit, že pokud člověk kupuje dobrou kvalitu za solidní cenu, tak se do těch 150 litrů vejde minimálně dvakrát. Trochu mě v tomto kontextu zaráží kočár za 15 - bacha, v žádném případě netvrdím, že kočár za 15 je špatný, ale je to přesně taková ta kategorie solidní kvalita za přijatelný peníz. V takovéhle kvalitě kdž budeš nakupovat oblečky apod, opět nedáš 150. A kupovat kočár v kategorii zlatej střed a pak se plácnout přes kapsu s oblečkama a chrastítkama je trochu nesmysl. Připlácej za to, kde tu kvalitu opravdu dlouhodobě využiješ a má to přidanou hodnotu ve funkčnosti. Takže kvalitní kočár, případně nosítko, autosedačku (tam se opravdu nevyplatí šetřit a určitě bych nebrala nic z trojkombinace), posléze jídelní židličku apod. Bodýčko má na sobě dítě kolikrát párkrát, než z toho vyroste, a z chrastítek máloco překoná obyč špendlík za pade nebo o-ball za dvě stovky. Rovněž u druhého dítěte jsem pak už nekupovala absolutně nic, protože jsem věděla, že nadšené babičky, tetičky a kamarádky dotáhnou pár tašek, půlku z toho jsem pak posílala pryč ještě nerozbalené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
24.5.25 15:37
@Temnástranasíly píše: Více

To kecá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
24.5.25 15:45

To mimino potrebuje, aby se hlavne v pohode narodilo, aby tys byla v pohode i po porodu. A pak tvoji blizkost. Ani u jednoho ditete jsem nevyuzila kocar (ano, pro starsi golfky, ale do 1.5 roku jsem nosila). Postylka nebyla, spi se mnou. Nejlepsi hracky byly varecky nebo pytlik vlhcenych ubrousku.

Nejlepsi investice je do vlastni porodni asistentky, nadstandardu v porodnici, laktacni poradkyne a fyzio.

Jelikoz jsem kojila, za lahvicky a odsavacky taky nic.

Hadriky jsem kupovala nove, drahe to nebylo. Par tisic. Takze ja se v klidu vesla do 20 tisic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
24.5.25 15:47
@ugluk píše: Více

No a nebo se vyhnes bílému oblečení a budeš na fleky lit tekuté žlučové mýdlo a vše vyperes.

• žádné bílé, žádná vzor s bílým podkladem

Oblečení, to je těžké. Můžeš brát levný Lidl. Mají super věci, ty jsou ale rychle vyprodané a ten zbytek není moc hezky, aspoň u chlapecku. Taky může mít atyp velikost. Menu drahému sedí Lindex, je to dražší? Je. Ale únosu to dk nekonečna.

Kombinézu neberu Lidl, ale vzala jsem dupeto a cenou jsi úplně někde jinde, je to luxus? Možná a nebo je výhoda, že to přežije 2-3 velikosti.

Jo a celkově jsem se na to vykašlala, můj hubený dlouhán, to je jako loterie. Mikiny a tepláky jsem mu začala šít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
24.5.25 15:49

Tak záleží co je pro koho priorita, zakladatelka píše že to má do šesti měsíců a není v tom jídlo a pleny.
Umím si představit to utratit, ale popravdě bych to raději investovala do něčeho jiného pro dítě.

My třeba máme dítě na kozím UM, první 3 měsíce to vychází 5000 měsíčně, od čtvrtého měsíce už to bude 6000 měsíčně.
Takže do půl roku věku zaplatíme nějakých 33000 za UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
24.5.25 15:50
@Zmatka píše: Více

Krámy z domácnosti jsou super, tak do 9-10m pak už to chce začít zapojovat fantazii, ty potvorky začínají být docela chytré :mrgreen:

Jo, pokoj v porodnici stal 5,5, fyzio pro mě 0,8 jedno (ale já chodila s kolenem), pro malého když nechci čekat rok jedno na konzultaci 1,5 tis. Naše pediatra má na vše času dost, já ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
24.5.25 15:51
@Rádkyně píše: Více

To je síla.

Jo jsou levný, poridme si jich více :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek