Stačí 150 tisíc na základní výbavu pro novorozence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9230
24.5.25 13:25

A to máš ještě levný kočár. My jsme 17 let zpět za kočár dali 30 nebo něco málo přes se vším. Ale v tom byla i sedačka, která sama o sobě stála 7 tisíc. Už to skákalo k tomu ty doplňky. Ale tehdy nebyl lepší výběr. Teď se dá možná i mezi levnějšími vybrat dobrý. Pro nás byl důležitý. Takže na kočáru jsem odmítla šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
24.5.25 13:25

Za 150 tisic by ta vybava byla pozlacená, ne?
:D klídek
Ja kupovala veci pul nove, pul z druhe ruky, a vesli sme se tak do dvacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
24.5.25 13:27

Prosim rozepiš, co vše chceš kupovat a kolik to stojí, nějak mi chybí představivost za co se dá utratit 150k 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
24.5.25 13:30

Tyjo, tolik mě snad nestojí ani puberťák (co mu jenom letos za školní zájezdy vysolím 40 a dalších 30 sežerou akce o prázdninách) :think:
Jestli můžu radu, kup pár kousků, u kterých jsi si stopro jistá, že je využiješ, a zbytek dokoupíš dle aktuální situace. V dnešní době to máš doma do dvou dnů. Kupovat oblečení na půl roku dopředu - nikdy nevíš, jak velké dítě se narodí a jak rychle poroste, můžeš se pak zcela minout se sezónou. Taky můžeš zjistit, že preferuješ jiný typ oblékání či zapínání. Nebo budeš mít dítě buclíka/ žížalku a sednou jenom některé značky a střihy. A tak dále. Spoustu věcí mít doma dopředu je naprosto zbytečné a spoustu použiješ tak krátkou dobu, že nemá smysl investovat do nějakého luxusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
24.5.25 13:30
@AnanasekPupu píše: Více

Kocarek 3 tis z bazaru, postylka zdedena, komoda nebyla, nase skrin poslouzila stejne, autosedacka = vajicko z trojkombinace kocaru (ok, tady beru, ze to nekdo chce vic bezpecne). Ale pointa je, ze proste kolik se rozhodnes, tolik utratis. Opravdu neni zadna povinna vybava za 100 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
24.5.25 13:31

S iPhonem a MacBookem do postýlky to bude jen tak tak.

• Citovat
  • Upravit
31292
24.5.25 13:32

A ten zbytek se ti pravděpodobně vejde do 20.
Mozna do 30, kdyz budes utracet.
Nema smysl nakupovat zasoby, nevis, jak velky se prcek narodí, jak poroste, kdy a jak velky zimni fusak, teple nebo naopak lehke oblečení v jake velikosti budes zrovna potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
24.5.25 13:34
@Pidulka1991 píše: Více

Ale jo, já si to celkem umím představit. Různá houpatka, kousátka, uspavatka, odsávačka, sterilizátory lahví, kolotoče, speciální osušky, kosmetika, zavinovačky, fusaky, deky, blbosti na kočárek… Jako ty věci existují, utratit se za to ty prachy dají, ale mne osobně to vůbec nedává smysl.

• Citovat
  • Upravit
14012
24.5.25 13:36
@Eva2610 píše: Více

Proto bych to chtěla vidět, co je reálně potřeba a co jsou jen vyhozené prachy za hovadiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
24.5.25 13:38
@Pidulka1991 píše: Více

Tak ja treba kupovala kocar za 35k plus k tomu zakladnu k sedacce, nevim, nyla celkem draha, tipuju trojka? Pak jsem kupovala bodycka v Lindexu, novy, polodupacky Little Angel - to a pát tisic dalo. Zimni fusak za pár tisic. Taky jsem brala Babybjorn lehatko, tou dobou stalo okolo 5K. Postýlka plus matrace. Vanicka asi za 1500. Prebalovaci pult na koleckach byl tak za 2500. Odsávacka za 4K. No, pak veci do porodnice. Kojící polstar. Kvalitni perova zavinovacka. Taky jsem s vybavou na docela vysoky castce a neprijde mi zas nejak extra tezky tolik utratit. :palec:

Jo edit. taky jsem brala monitor na nohu za desitku plus klasickej monitor do postylky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8876
24.5.25 13:42

Tak to je vynikající :kytka: klidně mu polovinu obnosu schovej na studia. Neboj, máte našetřeno víc než dost. Ať se daří!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15435
24.5.25 13:43
@DandátkoP píše: Více

Souhlasím, mně teda těch 150 tisíc zas nepřijde jako x krát přestřelený. A rozhodně si nemyslím, že by za to byla výbava pozlacená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
24.5.25 13:44
@ivašot. píše: Více

Na základni výbavičku pro novorozeně, sprry to je fakt přestřel. Ty částky litaji později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9230
24.5.25 13:46

Ono hlavně nejde říct, že něco je hovadina. Co je pro jednu hovadina. Pro druhou je nezbytné. Každý má jiné požadavky všeobecně. My jsme potřebovali kočár. Bazarový bych nechtěla. Ale zas nám nevyhovovalo nošení, šátky a podobné, takže bych mohla říct, že šátek vyhozené peníze za hovadinu. Jiná řekne, že bez něj ani krok a k hounu je pro ně kočár. Jak auto. Jedna rodina potřebuje. Jiná řekne, že auto je jim k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
24.5.25 13:46
@DandátkoP píše: Více

Třeba tu odsávačku si kupovala do výbavičky předem? Proč?
Přebalovák, jako ji pro někoho díležité, my ho měli na pracce takze investice asi 300.
Proto jsem si psala o ten seznam, co je potřeba vs co chci a důležity to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí