Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rozhodně na oční.. Čekací doba u nás pro nové pacienty asi měsíc, dva..Někdy se stane, že jim někdo vypadne a je možné vyšetření ze dne na den..Některý lékař bere děti přednostně..
Taky myslím, že pokud je ještě dítě a jde si pro brýle poprvé, měla by se nechat vyšetřit u očního. půl roku je teda hodně, zkuste jiného, nás bere tak do dvou měsíců. Řekla bych že je to akutní, že nevidí na tabuli.
Lizbeth píše:
Děkuji za rady..Zkusíme se objednat..Bohužel jsem slyšela od tchýně, že se čeká půl rokuAch jo.
U nás je čekací doba třeba 4 měsíce,takže bych tam zkusila zavolat a popřípadě se pozeptat jinde.Ale jde o dítě tak třeba půjde přednostně.Já šla minulý měsíc objednat kluka 4 roky a vzali nás hned.
Ano, rozhodně. Může mít cylindry, to ti v optice asi nezměří. ![]()
Já jsem si nechala zkontrolovat oči, když jsem šla s malým kvůli kanálkům a prý mám jakési cylindry nebo co - že se nedají koupit brýle jen tak někde v optice, ale musí být právě papír z očního - takže určitě na oční…
U nás jsme teda přišli bez objednání a vzali nás v poho oba dva…
Záleží na tom, do jaké optiky půjdeš. U nás máme jednu, ve které vyšetřuje přímo lékařka.
Pipet píše:
Mi při obyč vyšetření (přišla jsem, že nevidím a chci brýle=)), oči nerozkapávali…Ta sleva na skla je teda fakt terno=/, asi stovku na každé…
u dětí jsou to větší částky, zejména na „nadstandartní“ skla ![]()
jinak určitě k oční, sama jsem měla s očima problémy díky tomu, že se na to, že je nemám v pořádku přišlo pozdě…
a objednání, jak kde, půl roku mi přijde moc, u mojí je to cca dva tři měsíce - jedná se o fakt dobrou doktorku (dělá i operace, nehody atd…)
Co se týče té slevy, tak jak píšete, že stovku za oko..tak manžel si nechal dělat nové brýle a měl slevu s receptem 372,– Kč
možná je to pojišťovna od pojišťovny
, ale každá kačka dobrá, že…
Taky jsem rozhodně pro vyšetření u očního lékaře… U nás třebas čekací doby nějaké jsou, ale to spíše u soukromých lékařů, myslím si, že pokud zajdeš s dcerou např. na polikliniku, tak by tam mohli mít termíny maximálně měsíční, což si myslím, že je stále přijatelnější než-li nějakého půl roku…
Sama jsem také na základce začla nosit brýle a nyní už se bez kontatních čoček ani nehnu, ale rozhodně pravidelně chodím k oční lékařce na prohlídku… za to nic nedáš a optička opravdu nezjistí všechno… A s tím rozkápáváním je to tak, že oči dceři rozkapou jen v případě, že bude chtít lékař zjistit i oční pozadí, jinak ji čeká jen normální vyšetření…
Temaho píše:
Já bych teda na oční zašla. Ona to nemusí bejt jenom obyčejná krátkozrakost, ale může mít i nějaký jiný vady, jako třeba astigmatismus, což je docela častý a to ti v optice neodhalej
Tio vyšetření není nic nepříjemnýho, myslim, že 12ti letá holčina to zvládne
A navíc dostanente slevu na skla
Nečetla jsem vše…jen že jsem nedávno byla v optice na vyšetření a pro nový brýle a astigmatismus mi odhalili
Byl tam normální oční lékař ![]()
Zebra píše:Temaho píše:Nečetla jsem vše…jen že jsem nedávno byla v optice na vyšetření a pro nový brýle a astigmatismus mi odhalili
Já bych teda na oční zašla. Ona to nemusí bejt jenom obyčejná krátkozrakost, ale může mít i nějaký jiný vady, jako třeba astigmatismus, což je docela častý a to ti v optice neodhalej
Tio vyšetření není nic nepříjemnýho, myslim, že 12ti letá holčina to zvládne
A navíc dostanente slevu na sklaByl tam normální oční lékař
No jasně, někde jsou, já měla na mysli spíš optiku, kde je jenom optik. To je celkem jedno, jestli k tomu doktorovi půjdou do ordinace nebo do optiky.
Tak u nás v optice taky jednou týdně ordinuje normální oční lékař..
Ale to jsou „vyjímky“..
S dítětem bych šla do ordinace.
Taky jde o to, že oční vady a jejich stav a vývoj se musí sledovat, už k vůli budoucím porodům..Jsou takové vady, které jsou rizikové, při tlačení se mohou poškodit nějaké nervy a žena může vyjímečně až oslepnout(znám tento případ, je to ale ze 70.let), dnes se na podobně rizikovou oční vadu snad přijde..
Ahoj, rozhodně zajděte na oční, zvlášť u dítěte. Optik jen změří, ale oční lékař vyšetří o jakou vadu se jedná, jak s ní pracovat, jak silné brýle a jaká skla v závislosti na druhu vady, určí prognozu a rozestupy kontrol a měření…
Příspěvek upraven 08.10.11 v 21:37
Objednací doba půl roku rozhodně není blbost ani vyjímka. U naší očařky je objednací doba taky 5 měsíců.
Jinak s dětma chodím taky na oční, jít s nima k optikovi by mě nenapadlo. I já sama chodím na oční.
Držím palce, at je to v pořádku