Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Terulli stačí optika co má smlouvu s doktorem jak jsem psala
Optika by musela mít lékaře. Zjistí dioptrie, ale ne případné jiné vady (mohou být i závažné).
@Terulli V optice neměří jen klasické dioptrie, to je blbost, minimálně cylindry umí změřit snad všichni optometristi a dobrý otometrista umí naměřit i tzv. prysmatické klíny, o kterých mnoho doktorů ani netuší, že to existuje (pravda, tohle rozhodně každý optometrista neumí, ale najít takového co ano je jednodušší, než doktora, který to umí taky a má na to vybavení).
Tím tedy netvrdím, že doktor je k prdu, ten je důležitý s ohledem na další možné problémy typu nitroočního tlaku, problémy s rohovkou a podobně, ale pro zaměření na brýle je celkem zbytečný.
Ja bych samozrejme zasla k doktorce, ale ty bryle potrebuju na rizeni a nemuzu byt dalsi dva mesice nepojizdna…Doktorce jsem to zduraznovala ale k nicemu to nebylo…
Zkusim najit vhodnou optiku a zajit tam
diky
@j.a.n.i1 píše:
@Terulli V optice neměří jen klasické dioptrie, to je blbost, minimálně cylindry umí změřit snad všichni optometristi a dobrý otometrista umí naměřit i tzv. prysmatické klíny, o kterých mnoho doktorů ani netuší, že to existuje (pravda, tohle rozhodně každý optometrista neumí, ale najít takového co ano je jednodušší, než doktora, který to umí taky a má na to vybavení).
Tím tedy netvrdím, že doktor je k prdu, ten je důležitý s ohledem na další možné problémy typu nitroočního tlaku, problémy s rohovkou a podobně, ale pro zaměření na brýle je celkem zbytečný.
Pod toto se mohu podepsat, cylindry mi minulý týden též naměřili. Brýle nutně potřebuji, naposledy jsem nosila v pubertě, ale dr. mě vezme až před Vánoci. Ptala jsem se ji, jestli mi na brýle stačí pouze změření u optika a není problém. Dokonce mi dopuručila kam jít, že mají přesnější přistroje. Myslím, že i v té optice na Tebe mají více času a mohou poměřit důkladněji. Samozřejmě i kontroly u dr. jsou důležité.