Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky holky, já myslela tu šalvěj jako lázeň, né dlabat ![]()
Myslím, že koupel jednou za čas neuškodí a za pokus by to možná stálo, když nic nepomáhá ![]()
Ale mě si nevšímejte, já jsem magor přes bylinky
![]()
Holky tady vám házím odkaz zkuste to pročíst, jstou tam zajímavé informace.
Můžete se domluvit a nechat si to poslat a ušetříte na poštovném. ![]()
Ahoj,
já jsem na pocení pila šalvěj a strašně mi to pomohlo (pozor, opravdu se nesmí v těhotenství!). Teď si ho dávám už jenom čas od času. Jinak nevíc mi pomohlo, když jsem začala „čarovat“ - věnovat se meditacím. Hodně zdravotních problémů se mi tím zlepšilo - psychika fakt pomáhá nejvíc ![]()
Co se týče kamence, tak mám pocit, že ten neodbourává pocení, ale odbourává pach potu. Takže je vlastně nejzdravější - potní žlázy by pot měly odlučovat a ne být ucpané antiperspiranty. Ale vysvětlujte to lidem, že sice nesmrdíte, protože používáte kamenec, ale mokrý kola pod pažím máte pořád ![]()
TýnkaK píše:
Antiperstpiranty nic neucpávají, ale zamezují tvorbě potu.
Antiperspiranty obsahují aluminium chlorohydrate, což je hliník (nebo nějaká jeho podoba, nejsem chemik). A je to právě ta látka, která má zamezovat tvorbě potu a to tak, že ucpává póry. A další věc je ta, že zatěžuje organismus, protože patří mezi těžké kovy. Někde jsem o tom četla článek, zkusím ho najít.
Já jsem kamenec (thajský krystal) používala taky, koupila jsem si ho v DM za necelých 60 kč. V zimě dobrý, ale ve vypjatých situacích a v létě na nic. Toť moje zkušenost.
A sorry, nečetla jsem celou diskuzi.....
Agatho-je pravda, že se antiperspiranty nedoporučují. Ty jsi tu nechala odkaz na článek, kde je to vše srozumitelně popsáno. Zaráží mě však jediná věc. Pod tím článkem je CELKOVÁ NABÍDKA PŘÍPRAVKŮ PROTI POCENÍ a když to otevřu a prohlížím, tak jsou tam v nabídce minimálně 3 antiperspiranty, které obsahují aluminium chlorohydrate a ještě je to na stránce nazvané PROZDRAVÍ. Takže je to trochu proti rozumu a hlava mi to nebere. V jednu chvíli antiperspiranty odsuzují aby je vlastně mohly vzápětí doporučit. ![]()
A samozřejmě to není myšlený proti tobě, to by mě mrzelo, kdyby to tak vyznělo.
To je jen můj názor na ten článek.
Zdravím ![]()
Příspěvek upraven 24.05.10 v 23:43
Zdravím ![]()
Dočetla jsem se jinde na netu, že se pomalu ale jistě Driclor vrací do lékáren. Tak snad my, kdo ho sháníme, budem mít brzy štěstí… ![]()
Mile damy, neverte vsemu, co vam prijde na e-mail. Jsem vystudovany chemik a antiperspiranty nejsou tak skodlive, jak se pise v jednom kolovacim e-mailu. Samozrejme-nekdo muze byt alergicky…tak je to s jakoukoli jinou kosmetikou…zkuste si precist co obsahuje vas pletovy krem. Zminovana sloucenina je i v samponech a jinych kosmetickych pripravcich:-) Nepropadejte panice, antiperspiranty nejsou zrovna produktem prirodni kosmetiky, ale na stran druhou nejsou zavadne. Vzhledem k prisnym normam EU kterymi se jejich vyroba ridi, nemusite mit obavy, ze zrovna z jen z toho dostanete rakovinu…
pansy-
![]()
Driclor jsem nakonec sehnala, používám ho necelý měsíc a musím se přiznat, že ve mě občas hlodá červíček, jestli dělám dobře. Ale mokrý koláče jsou mokrý koláče.. ![]()
Teď už snad hlodat nebude… ![]()
Rybano, nechci te desit, ale Driclor urcite nepatri mezi antiperspiranty. Lidove bych rekla, ze je to slusnej dryjak, ale chapu te, ja bohuzel psychicky nevydrzela svedivost, jinak bych ho s radosti pouzivala taky..
Ja mam podobny problem, svetly upnuty tricko si proste vzit nemuzu, to jsou kolace hned ![]()
Mne hodne pomahal tenhle krem od Vichy :
http://prozdravi.net/?…-(Vichy)
Alenko-já vím, že to je určitě dryják a pořádnej, jen jsem na to na chvíli chtěla zapomenout a říkat si, že když to používají i jiní, tak proč bych taky nemohla. A ten příspěvek mi trochu udělal radost.
Musim ho ale používat opatrně, neb mi nedělá dobře. I tu počáteční týdenní aplikaci jsem musela přerušit, jsem to nemohla vydržet a chodila ho v noci umýt.
Já se potim od puberty, zhruba 20 let a Driclor je pro mě dar z nebes. I když ho používám málo, má to aspoň 90%ní účinek, za což jsem fakt vděčná ![]()
Si o sobě myslíš do ví co viť? Obézní lidé se nepotí o nic víc než ty..!!! ![]()