Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud se zázračně doma nepotíš, tak to asi vážně bude tím, že jsi nerváček. Zkus tolik neřešit spolužáky a cizí lidi, taky jsou to jen lidi a většinou ti, kteří se nejvíc vymsívají, tak mají taky nějakou tu svoji odchylečku, kterou ale bravurně maskují.
Já jsem byla vždycky stydlivka, která se bála i promluvit nahlas, pak jsem v 17letech jela na pár týdnů starat se o lidi na vozíku, jako dobrovolnice, a tam mi došlo, že řešim blbiny, že existuje spousta důležitých věcí, že se mezi námi dějí fakt ošklivé příběhy a já nemám vůbec za co se stydět. Hodně mi to pomohlo na sebevědomí.
Takhle namátkou mě napadají třeba bachovy esence, krizové kapky, stačí kápnout pod jazyk a někomu to hodně pomůže na nervy.
Jinak kdyby si toho už někdo všimnul, tak škodolibým útočníkům většinou sebere vítr z plachet, když si uděláš legraci sama ze sebe. Takže když by měl někdo blbý kecy, tak jen vážně pokývat a říct něco ve smyslu, že bys ve škole uvítala nějakou ždímačku, aby ses do ní každé ráno hodila, či nějakou podobnou hlášku, posměváček pak těžko může dál pokračovat, když uvidí, že je ti to fuk ![]()
Driclor som vobec nezniesla pokozka ma neskutocne svrbela, uz som nevedela co mam robit ale ked sa riadne pohrabete na nete predsa len sa nieco najde. Nikdy by som si nedovolila napisat nazov aby som nerobila niecomu reklamu ale ked to pomohlo mne tak to uz musi kazdemu lebo ja sa potim abnormalne
nasla som pripravok Perspi Guard, je to taky malicky sprej ktory mi naozaj moc pomohol. Pisu ze staci dat kazdy 5/ty den ale ja si to musim davat tak kazdy treti. Malicko to niekedy svrbi ale urcite nie ako Driclor ale ten tiez pomohol, akurat ze som po nom ani nemohla zaspat. Odporucam Perspi Guard, ulahci Vam zivot ako mne objednavala som si ho zo stranky proti-poceni. Prve co som si nakupila tyrkysove a ruzove tricka ktore som nikdy nemohla mat bez obrovskych flakov
som rada ze mozem pomoct z vlastnej skusenosti po vsetkych tych precitanych recenziach…
Zdravím.. Mám podobný problém, a také nevím, čím to je. Někdy se potím méně a někdy více, jenže co je na tom nejlepší je to, že je mi 14. Potím se takhle už asi od 5. třídy, a je to hrozně ponižující. Nosím buď tmavé nebo bílé trička, aby to nebylo tolik vidět. Potím se nejvíce z celé třídy a je to hrozně trapné. Nevím, jestli se to i dědí nebo ne, jestli to mám po tátovi či co. Ségra má ten Driclor, a když jsem jednou měla vystoupení, nestála jsem o koláče, tak jsem si jej vzala. Trochu to štípalo, ale tím, že jsem se zrovna oholila. Jinak jsem se vůbec nepotila, byl to fajn pocit. Ale asi to není přípravek pro někoho, komu je 14. Strašně závidím ostatním holkám, že takový problém nemají.. ![]()
Zdravím.. Mám podobný problém, a také nevím, čím to je. Někdy se potím méně a někdy více, jenže co je na tom nejlepší je to, že je mi 14. Potím se takhle už asi od 5. třídy, a je to hrozně ponižující. Nosím buď tmavé nebo bílé trička, aby to nebylo tolik vidět. Potím se nejvíce z celé třídy a je to hrozně trapné. Nevím, jestli se to i dědí nebo ne, jestli to mám po tátovi či co. Ségra má ten Driclor, a když jsem jednou měla vystoupení, nestála jsem o koláče, tak jsem si jej vzala. Trochu to štípalo, ale tím, že jsem se zrovna oholila. Jinak jsem se vůbec nepotila, byl to fajn pocit. Ale asi to není přípravek pro někoho, komu je 14. Strašně závidím ostatním holkám, že takový problém nemají..
V zimě to samé, v létě je to horší. Když si v zimě vezmu tílko, je mi zima a stejně se potím, tak co to má být za spravedlnost
Sice to není tak hrozné, ale ten pocit je zkrátka úmorný, pořád se kontrolovat a když a to hodím mikinu, potím se ještě více. Nevím, jestli to je těmi změnami teplot, že v některých učebnách je tepleji a v jiných chladněji, doma se totiž vůbec nepotím..
Je to děs. V létě, v zimě, stále se potím. Ne pod pažemi, ale na hlavě. Vlasy mám do půlky hlavy mokré a doslova ze mne kape pot.Je to velice nepříjemné. Náké svetry s dlouhým rukávem, to vůbec neznám. Díky za radu. Pokud existuje.
Ahoj, mam takovy problem..porad se potim, i v zime kdy mi je zima tak se potim, ne jen v podpazi ale i na rukou..Bojim se na nekoho sahnout, protoze skoro porad mam mokre ruce, i nohy se mi strasne poti..ted jak pisu tenhle clanek, tak mam strasne mokre ruce..Nemam ani kvuli tomu kluka..protoze vim, ze kdyby zjistil ye se tak moc potim bylo by mu to neprijemne..mate taky takovy problem..?:/
@Mart8 píše:
Ahoj, mam takovy problem..porad se potim, i v zime kdy mi je zima tak se potim, ne jen v podpazi ale i na rukou..Bojim se na nekoho sahnout, protoze skoro porad mam mokre ruce, i nohy se mi strasne poti..ted jak pisu tenhle clanek, tak mam strasne mokre ruce..Nemam ani kvuli tomu kluka..protoze vim, ze kdyby zjistil ye se tak moc potim bylo by mu to neprijemne..mate taky takovy problem..?:/
kolik ti je…15 - 16???
to jsou hormony… to přejde ![]()
@Mart8 S nadměrným pocením bojuje hodně lidí, poptala bych se u doktora, co se s tím dá dělat ![]()
@Mart8 zajdi do lékárny a kup si Driclor, dá se aplikovat jak do podpaží tak i dlaně. kdybych to v pubertě znala, mohla jsem si odpustit tolika trápení.
![]()
@Mart8 Pít šalvějový čaj. Prý to opravdu pomůže! Říkala mi to babička, že jezdila na taneční odpoledne a tam byla jedna paní, která měla vždycky v podpaží ohromné mokré fleky. Ale pak najednou nic. S babi si občas povídaly a ona se jí potom s tím svěřila, měla z toho radost, že jí to pomohlo, že pije ten šalvějový čaj. Tak sice jsi o dost mladší, ale za pokus nic nedáš ![]()
@Mart8 mam to taky odjakziva, neda se s tim delat nic. Zkousela jsem v puberte vsechno mozne, ruzne pripravky, piti caju, vse. Nekdy jdou videt na rukach i nohach uplne kapicky potu (hoooodne). Ruku nerada podavam cizim lidem. Manzel ma obcas utrousi poznamku, ze jsem ulepena, ale to me netrapi. Kdyz jsem mu dala poprve ruku, nerikal nic, az o mnoho let pozdeji se zminil, ze si vzdycky myslel, ze jsem byla treba v koupelne nebo tak
ten smajlik tam mam zamerne, protoze si na to musis zvyknout a naucit se s tim zit. My si z toho delame legraci, treba jestli se nase male miminko bude potit stejne uz v kolibce a tak ![]()
Jinak na to existuje operace, ale na tu bych nikdy nesla, nejde o zivot.
Také doporučuji Driclor. Je fakt super. A jak píše @kve-tinka tak se dá použít jak v podpaží tak i na ruce a nohy.
@Lucie1991 mne ale treba nezabral, na tak silne poceni uz je na nic… Ja se teda potim jen na rukou a nohou, v podpazi nastesti ne ![]()
Ahoj, je mi 15, takže chodím stále do základky. Vždy když jdu ráno do školy, strašně se spotím. Začala jsem se teda ve škole každé ráno převlíkat do čistého trička, ale to mi pomůže tak na 20 minut. Antiperspirantů a deodorantů jsem taky vyzkoušela plno a nic. Možná je to tím, ře jsem až moc velký nervák a pořád jsem ve stresu. Jak už se tady zmiňovalo, že se nedá nodit triko na tělo, ale spíše jen tílko, já se potím i tak. Je to nepříjemný pocit, bojím se, že si toho někdo ze spolužáků všimne a budou se mi smát.
Co mám dělat?
Když ale příjdu domů, převlíknu se, vůbec se nepotím, ale jakmile příjde nějaká návštěva, je to tu zase. Jsem z toho vyčerpaná a naše pračka taky…
Doufám jen, že je to pubertou!