Stalo se vám to už někdy ? Nerovnováha a tinnitus

45
26.9.22 13:03

Stalo se vám to už někdy ? Nerovnováha a tinnitus

Chci se zeptat na názory jestli už se s tím někdo nesetkal. Jednu noc sem usnula a vzbudilo mě příšerný točení hlavy jako na kolotoči. Pak se to trochu srovnalo, ale od té doby mám nejistotu v chůzi, rovnováhu takovou jak při rotaci hlavy divnou. Krev mám dobrou a u neurologa mi bylo sděleno, že to je asi vnitřní ucho a že se to srovná a psychika jinak, že jsem v pořádku. Ještě mě čeká EEG a emg na kterém sem byla před rokem a vše v pořádku. Jenže mě to každej den štve nevím už co dělat…nejde mi pořádně fungovat a když jdu spát tak se vzbudím s bušením srdce a jak kdybych se motala a pak se to zas srovná. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77577
26.9.22 13:09
@Teckoo123 píše:
Chci se zeptat na názory jestli už se s tím někdo nesetkal. Jednu noc sem usnula a vzbudilo mě příšerný točení hlavy jako na kolotoči. Pak se to trochu srovnalo, ale od té doby mám nejistotu v chůzi, rovnováhu takovou jak při rotaci hlavy divnou. Krev mám dobrou a u neurologa mi bylo sděleno, že to je asi vnitřní ucho a že se to srovná a psychika jinak, že jsem v pořádku. Ještě mě čeká EEG a emg na kterém sem byla před rokem a vše v pořádku. Jenže mě to každej den štve nevím už co dělat…nejde mi pořádně fungovat a když jdu spát tak se vzbudím s bušením srdce a jak kdybych se motala a pak se to zas srovná. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji :roll:

vnitřní ucho se vyšetřuje na ORL - byla jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
26.9.22 13:12

@stinga tam sem nebyla právě naposled taky před rokem a neuroložka mě tam ani neposlala. Vše řeknou psychika, ale tohle je něco jiného nevím no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77577
26.9.22 13:17
@Teckoo123 píše:
@stinga tam sem nebyla právě naposled taky před rokem a neuroložka mě tam ani neposlala. Vše řeknou psychika, ale tohle je něco jiného nevím no

tak se na ORL objednej sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
26.9.22 13:22

Nemáš bppv? To jsou závratě, spojené se změnou polohy. Způsobují to krystaly v uších, které se špatně přesýpají a to způsobí ty kolotocove závratě. Zkus si to nasimulovat a ať ti někdo sleduje oči -ty budeš pociťovat kolotoč a oči ti budou jezdit zleva doprava (je to dost strašidelné :)).
Pomáhají na to polohová cvičení, které ti ty krystalky nasypou tam, kam patří.
Neumí to u nás moc diagnostikovat. Já to měla před 3 lety a až asi 5.doktora to napadlo a přišel na to (na ORL na to neprisli, tohle byl asi 3.neurolog, který mě viděl).
Pak jsem si platila rehabilitaci, kde uměli ty polohovací cviky.

• Citovat
  • Upravit
7980
26.9.22 13:28

Přijde mi to jako BPPV (benigní paroxysmální polohovatelné vertigo). Předpokládám, že v noci jsi se otočila a to vyvolalo tu závrať. Zkusila bych zajít na ORL, dá se to diagnostikovat speciálními manévry, kdy s Tě budou různě pokládat a posazovat s cílem vyvolat tu závrať. Pokud to bude tohle, tak pak se dá podobným manévrem a cvičením stav napravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
26.9.22 13:40

@Svetluska55 no já sem tohle nikdy neměla právě. A každej to hraje na psychiku, ale já sem nervózní už jen z toho, že ta rovnováha je tak nejistá. Občas mi zaléhají uši právě a píská mi v pravém uchu. Takže fakt nevím. A když se víc podívám okem doleva tak se to začne trochu točit. Mně se ten kolotoč právě udělal jednou v tom spani a pak se to tak nějak srovnalo, ale rovnováhu mám na prd nebo ten pocit prostě je neprijemnej. A večer když jdu spát tak usnu tvrdě a probere mě jakoby to motání no z toho sem úplně na nervy. A nevím kam se obrátit, protože všude řeknou, že mám výsledky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
26.9.22 13:42

Možná BPPV, jak už psaly holky. Byl to hnus, nezávidím to to. Já u toho první d n i hodně zvracela. Ono se to časem srovná i bez polohování na ORL. Mě závratě odezněly úplně asi po 2 měsících. Byl to zahul, ale musí se to přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7980
26.9.22 13:46

@Teckoo123 no ještě by to mohla být Menierova nemoc, taktéž postižení vnitřního ucha, zvláště když k tomu máš ten tinnitus. Slyšíš na to ucho co Ti v něm píská dobře? Já bych zkusila zajít na to ORL. Nicméně psychicky navozená závrať taky existuje a není nijak vzácná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
26.9.22 13:54

@Lucka1111 Na to ucho slyším, ale říkám je to nepříjemný. A každou chvíli mi zalehaji uši. Ale to by se dalo všechno přežít jenže pri té chůzí ten pocit te nejistoty v chůzi a v nohách je hroznej. 😐 A já už fakt nevím jak se toho zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
26.9.22 13:57

@Sarael Já nezvracim, ale každej den je pro mě peklo. Půjdu na to ORL a uvidím co řeknou. Kdybych aspoň při spaní měla klid, ale ono me to i vzbudí. Není to přímo velkej kolotoč, ale nepříjemnej pocit jak kdyby motání no asi ta závrať. Jenže si říkám kdyby aspoň někdo na něco přišel a já se toho už zbavila. 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 14:53

Nemusí být ucho. Měla jsem a ještě mam (ale už ne celodenně) 8 měsíců v kuse. Nikdo si senuo nevěděl rady. Cesta směřovala bud k borelióze (aktivní protilatky) anebo k postcovidu. Užila jsem si s tím své…ale já měla a mám další problémy..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.22 15:16

Mám to taktéž, taky v noci. Teď chodím po doktorech-krev v pořádku, bude CT, ale krční páteř zablokovaná-doktor si myslí, že to mám z toho, ale počká po CT.

• Citovat
  • Upravit
45
26.9.22 15:21

No ráda bych se taky vyspala celou noc v kuse a ne toto. :/ Asi budu spát v křesle nebo nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 15:22

Táta měl stejné příznaky a měl Meniérovu chorobu. Ale měl to od mládí, tak nevím jestli to může mít všechno člověk den ze dne. Nech si taky odebrat krev jestli nemáš boreliózu, příp. covid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová