Starší matky - staří prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3743
16.6.16 20:12

Od určitého věku, kdy děti byly schopné sledovat televizi, se s dědou navzájem hlídali u televize ;). Tam jsme měli jistotu, že se nikomu - ani dětem, ani dědovi nic nestane. Jednou za čas, když bylo třeba. Syn třeba si třeba i tento čas spojený s dědou velmi považoval. byl rád za jeho přítomnost.

Dříve prostě nikdo nehlídal, když jsme byli nemocní a lehli jsme oba s manželem, bylo to utrpení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
16.6.16 20:16

Žádné hlídání nemáme. Musím já nebo manžel. Myslím si, že pro starší generaci jsou děti hlídatelné pokud jsou samostatné. Dvou-leté dítě je určitě mnohem více náročnější než 6-ti leté. S 6-ti letým se dá podnikat různé aktivity, hry, je samostané na hřišti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
16.6.16 20:19

@Mari5 proste jsme bez hlidani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
16.6.16 20:23

@renap Já jsem se svojí dcerkou de facto pořád a užívám si jí, protože jsem na ní tak dlouho čekala :srdce:. Jak jsem psala, jestli ji moje máma hlídá, tak ve frekvenci 1hod/ za 2 měsíce a to až cca od 1 roku, takže ji celkově hlídala asi tak 3×. Jen mě překvapilo, že i to je prostě vyčerpávající. Nechci svoje rodiče zatěžovat, nejlépe si ji užijou, když přijedu na krátkou návštěvu. Až bude v budoucnu potřeba, budu to muset vymyslet jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.6.16 20:30

@Mari5 chůva. Nebo nezatěžovat. Ve svém věku na to mají svatý nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
16.6.16 20:30

@Mari5 mu ptec ji hlidal pred rokem 2 hodiny spici v kocarku a to ho tak vysililo, ze uz znovu nehlidal nikdy. Je vyrizeny po kazde nasi navsteve :mrgreen: a to jsme u nej 4× do roka. Holt uz je stary, 64.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
16.6.16 20:34

Holky - jako já jsem rodila ve 24 letech, moje matka měla v té době 48 let - elánu má sice dost, ale není vůbec chuť. Má svoje starosti, svůj život a nehodlá se rozhodně vracet k podělaným plínkám a řvoucímu miminu, jehož slovní zásobu tvoří pouze slovo NE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: takže ono to si nevyberete a mladá babička není zárukou hlídání…budem to muset zvládnout i bez nich ;) :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.6.16 20:35
@blumen píše:
@Mari5 mu ptec ji hlidal pred rokem 2 hodiny spici v kocarku a to ho tak vysililo, ze uz znovu nehlidal nikdy. Je vyrizeny po kazde nasi navsteve :mrgreen: a to jsme u nej 4× do roka. Holt uz je stary, 64.

V rámci této diskuze mi nedá nevzpomenout na nedávnou diskuzi, jak být novopečeným otcem v 50 je no problemo a puberťáka po šedesátce či se šedesátkou skoro na krku taky Ti „starší“ rodiče s přehledem zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
16.6.16 20:35
@renap píše:
Taky můžu srovnávat, první dceru jsem měla brzy, prarodičům bylo 45,chodili do práce, i na směny, měli svoje aktivity, takže hlídání problém. Druhá dcera se mi narodila před 40,prarodičům přes 60 a je to mnohem lepší, jsou v důchodu, mají čas, užívají si to. Ale hlídali, až když jsem šla do práce, když jsem byla doma, tak jsem nějak neměla potřebu se dcery zbavovat a dávat ji někam na hlídání…

Hlídání prostě člověk někdy potřebuje a já ho využívám v SOS případech. Šla jsem k doktorce, kam chodím jednou za rok a dlouho tam čekám, to přece není o tom, že bych se chtěla „zbavovat“ :roll:, ale nechci ji tahat do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.6.16 20:49
@Svistice píše:
V rámci této diskuze mi nedá nevzpomenout na nedávnou diskuzi, jak být novopečeným otcem v 50 je no problemo a puberťáka po šedesátce či se šedesátkou skoro na krku taky Ti „starší“ rodiče s přehledem zvládnou.
:think: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
16.6.16 20:50

Tak mi teda lidé kolem šedesátky nepřijdou tak staří :). Samozřejmě je to i o zdraví a aktivitě daného člověka, ale mí rodiče mají 64 a 68 a jsou teda celkem aktivní (sportují -lyže, tenis, turistika).Taťka už teda nemá takovou výdrž s dětmi, mamka zase moc nechce hlídat všechny tři (na delší dobu), ale s hlídáním je to teď lepší, než když ještě pracovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
16.6.16 20:55

@Mari5 Já jsem to nemyslela na tebe, jako že se chceš malé zbavit, někdy to fakt nejde s dítětem, viz. ten doktor. A čím bude malá starší, tím bude zvládnutelnější a klidnější, už to nebude jenom o tom nahánění a hlídání, aby se někde nepřerazila. Teď když babi hlídá, tak třeba hrají karty, kreslí, staví stavebnici, modelujou, takže už to není tak fyzicky náročný. A kdyby fakt bylo nejhůř, tak ji posadí k televizi a je úplný klid. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.16 21:15

Já myslím, že věk je relativní. Dcera (2 roky) má obě babičky, které mají shodně 68 let a hlídají pravidelně 1× týdně celý den. Zvládají bez problémů. Když je nouze, tak hlídá i dědeček (také 68 let). Zvládá také celý den. Oběd ohřeje v mikrovlnce a nedělá u toho žádné domácí práce jako babičky. Dcera miluje všechny prarodiče a je jí jedno, u koho zrovna bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.6.16 21:21

@Čajová.panenka Ono zalezi i na diteti. Hludat dite, za kterým musis celý den lítat a opravdu si na 10 minut nesednes, je krapet jinej level, nez dítě, kterému dáš misku, varecku a ono půl hodiny drepí na zadku a „vari“ A pak další půl hodinu s tebou sedí u knížky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
16.6.16 21:26

Je to fakt o lidech. Máme oboje rodiče přes 60 let a zvládají hlídat klidně i obě děti 2 a 4 roky dohromady. Nechodí teda s nima na dlouhé výlety, nedělají s nimi sporty, ale doma si s nimi pohrají, jdou na zahradu atd. Mamka dokonce hlídala teď mladší celý rok 2 krát v týdnu 7 hodin. Říkala teda, že je z ní stahaná, ale spokojená, že je s vnučkou. A nejsou to děti co posadíš ke knížce a hodinu o nich nevíš, ale na druhou stranu jsou zvyklé se aspoň nějakou dobu zabavit sami, hodně věcí si podají, přinesou, nejsou zvyklé se furt nosit atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí