Stavíme dům

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
yse
994
29.1.15 20:52

Tak za 1,5 míče to vidím bledě - to tak nějaký „papírový domek“. Peníze za práci dělají hodně, ale materiál je drahý - to by chtělo, abyste měli nějakého známého i přes materiál. A při stavbě domu bydlet v jedné místnosti? Nezdá se mi to reálné, vždyť vše na sebe navazuje, takže si neumím představit, jak vám dělají okna a topení v jedné místnosti a zbytek je stavba. A dále napojení na sítě apod. Raději bych řešila dočasné bydlení u příbuzných. Třeba má někdo přímou zkušenost s bydlením na „stavbě“, ale mně to přijde nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
29.1.15 21:08

Závisí jak chcete velký dům. Za 1,5 mil, byste si to museli dělat sami (vše co jde) a ještě to bude sakra malé. Od firmy je domek tak za 3 miliony, takový standardní, pro 4 lidi. Když si vše budete dělat sami, počítá se 2/3 ceny. Takže tak 2. Ale to byste nesměli za práci platit skoro nikomu. Jinak zděný dům je obyvatelný tak za 6 měsíců, přičemž tam firma fakt reálně maká tak 3, ale nedá se takhle rychle někde ve dvou lidech, po odpoledních a tak. Dřevostavba je pravda rychlejší, ale té nejsem příznivce. Levnější rozhodně není a sami si tam defacto nic neuděláte. Na zděné si toho člověk může udělat víc.

• Citovat
  • Upravit
71
29.1.15 21:13

Ahoj, My máme hypotéku na 1,5 mil. baráček postavený své pomocí. Se známým zedníkem, to co nešlo a byla třeba udělala firma. Vybrali jsme spoření a co šlo a máme zkolaudováno i s fasádou a terénem, sice to trvalo nějaký rok, ale měli jsme kde bydlet. A barák je plně vybaven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
29.1.15 21:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
29.1.15 21:29

Za 1,5 milionu to nevidím moc růžově :think: zrovna nedávno jsme se o tom bavili se sousedy, my máme skeletovou dřevostavbu od firmy, oni zděný dům (ale o kus větší než my), který dělali většinou svépomocí (mají spoustu šikovných příbuzných od fochu) a vyšlo nás to oba o dost víc :nevim: a soused právě říkal, že se byli podívat u známých, kteří postavili svépomocí asi za 1,8 milionu - a na tom domku je to prý dost vidět :? prostě šetřili, kde se dalo, hodně si toho dělali sami, co nejlevnější materiály atd.

ono jde taky o to, že v tom domě budete bydlet spoustu let a to velké šetření se pak může nepěkně prodražit :nevim: my jsme na domě jako takovém až tak úzkostlivě nešetřili, chtěli jsme kvalitní materiály, pro jistotu jsme si připlatili i blower-door test, spíš jsme šetřili na nábytku a podobných věcech - prostě co se dá snadno vyměnit… :think:
tak to dobře rozmyslete, abyste si nepostavili levný dům, ze kterého budete za pár let nešťastní :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
29.1.15 21:36

Já to asi špatně napsala, myslela jsem jestli by stačila hypot. tak na ten 1,5 mil + jak jsem psala něco by nám mělo zůstat z prodeje tohoto domu…takže dejme tomu necelé 2 mil. No já nevím, moc bych chtěla stavět - vše by bylo nové, jak by jsme chtěli, ale ty finance mě děsí! jak jsem psala uvažuji i nad tím, že si rozmyslím prodej domu, tenhle barák je v dobrém stavu, dům sám o sobě se mi velmi líbí, ale to že tu nikoho nemám mi vadí, manžel se doma moc neohřeje, takže jsem tu s dcerou pořád sama. Sice ano má dost nedostatků a chybiček, ale nic zásadního, postupem času by se ty mouchy vychytaly, největší problém je, že tu manžel být nechce :zed: jsem z toho opravdu hodně zoufalá, vůbec nevím co tedy v téhle situaci dělat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
29.1.15 21:41

My když jsme se rozhodovali co dělat pokud se dům prodá, chtěli jsme stavět a měli jsme i vybranou stavbu na klíč. Ten příbuzný co dělá tuhle práci již několik desítek let, nás varoval, že zažil hodně případů, kdy stavba na klíč byla totálně odfláknutá a lidem potom zbyli oči pro pláč - dokonce jeden takový dům opravoval, kdy těm lidem 2 měsíce po nastěhování totál spadl strop, proto by jsme stavbu řešili přes toho příbuzného a určitě máte pravdu že šetřit na meteriálu apod. se nevyplácí, to bych také nechtěla, ale právě se bojím, že by to bylo drahé a potom by jsme s manželem dělali oba jen na hypotéku a to právě nechci :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
29.1.15 21:42

@Elis22 to ti asi bohužel nikdo tady neporadí… budeš si muset v klidu sednout, sepsat všechna pro a proti, ujasnit si, co se ti honí hlavou, co chceš a co ne, případně připravit argumenty pro setrvání v domě - no a pak si sednout v klidu s manželem, všechno mu to předestřít, vysvětlit, jak to vidíš a cítíš, vyslechnout jeho názor a zkusit najít řešení, které bude vyhovovat oběma stranám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
29.1.15 21:47

@Elis22 tak my třeba nemáme dům na klíč, něco jsme si dodělávali i sami a celou stavbu manžel pečlivě (téměř) denně dozoroval + tak jednou za týden až 14 dní se přijel podívat kamarád stavař… stavěli jsme s ověřenou firmou, ale i tak se vyskytlo pár věcí, které museli opravit…
já osobně třeba nemám až tak důvěru v montované dřevostavby, tam fakt přivezou celé zdi vč. zabudovaných vypínačů a zásuvek, složí to dohromady a neuděláš s tím už vůbec nic, do zdí nevidíš :? ale zase je to nejrychlejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
29.1.15 21:47

@chaarleene - já si tohle vše uvědomuji, ale jsem z téhle situace už natolik zoufalá, že jsem zkusila zajít „pro radu“ sem mezi vás :oops: cítím se trapně, ale deptá mě to natolik, že už několik nocí skoro nespím, jsem totálně k. o. nedokážu se na nic soustředit, jsem protivná a i kvůli hlouposti vyjedu na dceru a to mě fakt ničí! říkám si, proč jsme to vůbec dali na prodej, ale zároveň si odpovím - protože manžel tu být nechce a já jsem také váhala, nyní bych tu opravdu ráda zůstala když to vidím, zkouším se s manželem bavit, dokonce jsem obrečela to, když paní volala že to určitě berou, jeho jediná odpověď byla - mě to nezajímá, já tu být nechci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
29.1.15 21:52

@Elis22 situaci nezávidím, myslím, že bych z toho byla hotová úplně stejně :hug: a jak se znám, tak bych to s manželem bez předchozí pečlivé přípravy ani nebyla schopná vyargumentovat :lol: možná ani s tou přípravou :think: :lol:
jenže do 3 měsíců nepostavíte, stejně budete muset najít nějakou dočasnou variantu tak jako tak :think: :nevim: fakt nevím, co poradit, zkus to s manželem ještě v klidu probrat do hloubky, zkus ho přesvědčit, aby řekl víc než „já tu být nechci“ - aby řekl proč, co by se dalo udělat pro to, aby tam chtěl zůstat, tak něco :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
29.1.15 22:01

My jsme měli 800tis v hotovosti a hypotéku na 1590tis..nakonec se ještě vybralo stavební sporeni 200tis.na průběžně se kupovali věci z vyplatit…stavět se začalo léto 2011 a bydlet jsme začali listopad 2012. Baracek máme 2patrovy, zděný…momentálně chybí dekorace, drobny nábytek…záleží jak moc jsi náročná. nám stavěla hrubou stavbu firma, pote jsme zvali jednotlivé řemeslníky a dost toho dělal manžel sam - pokladna zámkové dlazby, příprava pro vodu elektřinu atd..pokládal plovoucích podlach, zateplení soklu, natírání fasády atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
29.1.15 22:05

My postavili před rokem za 2,6 mil, s firmou na klíč, dodělávali jsme jen drobnosti, ala položení podlahy a máme dům 4+kk + velký sklad velikosti garáže, cca 150 m2, takže když to uděláte s tím zedníkem a něco sami, tak by to možná za 2 reálné bylo…nicméně je to třeba řešit v klidu, né takhle narychlo a ukvapeně. Není možné jít někam do bytu, prozatím a pořešit to v klidu? Hlavní je, aby jste fungovali společně, jako rodina, ať v jedné vesnici nebo ve druhé nebo ve městě.

• Citovat
  • Upravit
66799
29.1.15 22:08

@Elis22 Měli jsme v domě (malý bungalov) utopené asi 2 miliony, když jsme se stěhovali, včetně pozemku a sítí. Pak jsme za pochodu zateplovali, dělali fasádu, zahradu, terasu, chodníky, ještě chybí dodělat ploty a brána, zastínění terasy… Jak píše @Hlafka, denně jsem vytírala. Jo, nemáme žádný luxus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
29.1.15 22:14

Přesně jak píšou holky, nelze bydlet v dome, kde nejsou čistě podlahy, dveře, koupelna a kuchyň..to vše jsme měli a stejně šílené prachu a bordelu…nejvíc stoji dodelavky, stínění oken, osvětlení, baterie atd..litá to po tisících..dalších alespoň 200tis. Pocitem na úpravu terénu, plot popř. Chodník..myslím, ze za 2mil. to dáte a pak po zkouškách dodelavat z výplaty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí